Steamroller-vertaistukiryhmä

En jaksa uskoa, että talvikäytössä voimat olisivat niin suuria, kun rengas ei anna moiselle myötä, kun sillä ole pitoakaan. Eikö niissä katkenneissa tapauksissa ollut käytetty jalkajarrua ainoana hidastimena kuivalla asfaltilla?

Suosittelisin jarruttomiin tapauksiin hyvin maltillista välitystä, numeroa isompia talviajokenkiä täytettynä riittävällä määrällä sukkia, kenkäsuojia sekä lukkopolkimia. Niillä on hyvä vetää.

troinine - 22:49, 13.9.2011 »

Ihan hyvä on jarrutuntuma sillä on lumellakin hidastaessa ja helpompi ajaa mutkia sivuluisussa.

Olen erimieltä kuivankin asfaltin jarrutuntumasta, mutta jatketaan sitä jalkajarrukeskustelussa.

Edit: ajaahan moni jopollakin.

Esim nämä kengät ovat useammalla tässä maassa erittäin toimiviksi todetut talvi kengät klosseille. Suosittelen.
Mielestäni kiinteävälitteisen edut tulevat esille, etenkin talvis aikaan. Tuntuma säilyy ja zen. Älä turhaan poista sitä ajonautintoa itseltäs vaihtamalla jalkajarruun.

kiinteä talvella on best

troinine - 22:49, 13.9.2011 » Edit: Ja jotain aiheeseen liittyvääkin: [halpaa kuin saippua paikallisittain ostettuna.](http://www.bikesdirect.com/products/motobecane/uno.htm)
10 minuutin selvityksellä arvioisin kokonaisen Motobecanen kokonaiskustannukseksi ostohinnan, tullin, alvin, rahdin ja 50e yllärikustannuksen kanssa noin 600 euroa, bikedirectistä tilattuna. Eivät lähetä itse ulkomaille, mutta kuriirin kautta tuonti Eurooppaan onnistuu saamani sähköpostin perusteella:

“Thanks for the email. Unfortunately, due to dealer contracts, we do not ship internationally. You could use a freight forwarding company, such as www.myus.com or www.shipitapo.com.
They will be the ones who quote all fees, as we do not charge for shipping in the lower 48 states. They will also give you a forwarding address that you will need to email to me at this email address. That address is where we will ship the bike and they will then forward it to your address in Finland.
We can accept a wire transfer, from your bank ,or a money order, in U.S. currency, as payment. If you use www.myus.com, they have a program that allows you to pay them with your credit card and they then place the order with us, for you.
We do not accept payment from credit cards or paypal accounts linked to international billing addresses.
If you have any questions or are interested and would like more details, please let me know.”

Näyttää siis rollerirunko saaneen potentiaalisen kilpailijan.

Ja vielä uusi haastaja, tosin palstalla jo pariin kertaan mainittu: Felt Breed. Lisäksi täältä voi hakea lisäinspiraatiota tähän lankaan.

troinine - 17:08, 15.9.2011 »
troinine - 22:49, 13.9.2011 » Ja vielä uusi haastaja, tosin palstalla jo pariin kertaan mainittu: [Felt Breed](http://2010.feltracing.com/USA/2010-Product-Catalog/CYCLO-X/CYCLO-X/BREED.aspx). Lisäksi [täältä](http://thatswhatshesaidaboutyourbike.blogspot.com/2010/11/top-nine-single-speed-cyclocross-bikes.html) voi hakea lisäinspiraatiota tähän lankaan.
Onhan noita rossisinkilärunkoja, mutta voivat löysine kulmineen ja pitkine haarukoineen tuntua kömpelöiltä esim. kadulla, velolla, tai vaikka poolossa, joten eivät ole varsinaisia rollerinkorvaajia. Lisäksi noissa käytetään usein mahdollisesti vähemmän hakkaamista kestävää hiilikuitua keulassa ja runkokin saattaa olla helpommin lommoutuvaa pienemmillä seinämävahvuuksilla varustettua alumiiniä.

…saako sinkularolleriin virittää normi-bemaxikammet + toki tuplajarrut?

vain jos laitat pegsit ja slämmäät satulan.

ok, mietitääs sitten vielä…

Tee mitä lystäät, laitathan sitten HAM-langan siitä sitten.

En jaksa guuglailla. Mitkäs kokopitkät roiskeläpät sai ujutettua rolleriin 32-millisten gummien tai jopa talvi-Marttojen kanssa?

syyssetuppia
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/293628_10150368085022552_570402551_8023661_1851766363_n.jpg

Tän pitäis varmaankin olla jossakin muussa threadissa, mutta ei hetken ettimisellä oikeen löytynyt sopivaa niin mennään tänne:

Steamrollerin kiekkojen orkkisnavat on ilmeisesti hiljalleen loppu. Lukuisista pyöräliikkeen säätörupeamista ja laakerienvaihdoista huolimatta tahtoo mennä pari viikkoa, niin molemmissa kiekoissa on iloinen useamman millin klappaus :-/

Mutta sehän on oiva tekosyy ostaa tyystin uudet kiekot talveksi (ja jos niistä jotain on talven jäljiltä jäljellä, ehkä ne sais jatkaa kevääseen)! :slight_smile: “Mavicin open pro:t ja dia-compen navat” kuului alustava vinkkispeksaus.

En oo kuitenkaan täysin vakuuttunut siitä, kestääkö noi open pro:t kunnon kovaa ajoa ja rymistelyä (ajattelin, että pitäs voida urpoilla portaita alas jne.) Ollaan nyt myös rehellisiä, ja myönnetään että vähän korkiamman roffiilin trikträk-henkiset rimssit kiinnostaa :wink: Tarkotus olis ahtaa ne paljonpuhutut 35mm marathon winterit sitten alle talveks.

Onko noissa napojen suojauksissa paljon eroja sen suhteen, kuinka paljon paskaa ne kerää sisäänsä talvella ajellessa? Olis tietty plussaa, jos ei ihan koko ajan tarttis olla availemassa ja putsaamassa ja kiekot olis ajokunnossa vielä keväälläkin… Kesällä tuli ajeltua 200+ km viikossa, olis kivaa pitää myös talvella jonkinnäköstä aktiivista arkiajoa yllä…

Saiskohan täältä speksausapua - ihan konkreettisista osista, mitä kantsis tilata? Budjettia olis käytettävissä jotakuinkin 150-300e

Eiköhän aika monet nykynavat ala olemaan sarjaa “sealed bearings”, elikäs tuskin tarttee olla koko ajan huoltamassa.

EDIT: no einyt ehkä kuitenkaan… ihan oikeita kasettinapojakin lienee saatavilla, en sitten tiedä mitä nuo maksaa

Omasta mielestä Open Pro on ihan kelpo rymistelyvanne. Mun OpenPro-DTComp-OnOne kiekkosetti on kestänyt lukuisat poolopannut, hypyt, urpoilut rappuja/kanttareita alas ja muut trikträk meiningit.

Dia Compe navat ovat laadultaan ihan eri maailmaa OnOne:n napoihin verrattuna. Erittäin hyvin koneistetut kierteet ja tosi jämäkän oloiset. Ainoa miinus on napojen järkyttävä paino. Teemulla taitaa olla ihan kunnon lukemia mut muistaakseni Dia Compe fixfix takanapa painaa yli 400g kun taas vastaava OnOne:n tekele painaa ~250g.

Kehän profiilin ohella voisit pohtia myös kehän leveyttä: eli kuinka leveää kumia aiot leveimmillään käyttää. Kolmefemmat menee toki vielä esim. noille avoinammattilaisille tms. rimpuloille, mutta jos tarkoitus on oikeesti rytyyttää vaikka niitä rappusia alas ja heittää kolmekasista isompaa alle, niin sitten linjalle Chukker-Aerowarrior-Mavic 319/719.

Näitten jälkeen vaan painottamaan muuttujia “kestävyys”, “keveys”, “hinta” (toki myös “ulkonäkö”, “muodikkuus” ym.).

Suojatut konelaakerinavat toimivalla hinta-laatusuhteella omien kokemusteni perusteella (halvimmasta aloittaen): Formula - Halo & Gran Compe - Phil & Profile

Tohon hintahaarukkaan tsekkaisin ehkäpä Halon valmiskiekot tai sitten joku noista ym. navoista ja Velocityltä joko Deep V tai Chukker. Eli ei kyllä kuulosta Open Pro:lta toi sun speksilista + niitähän on jo kaikilla :slight_smile:

Nyt kun off-topicoinnin kiihkeään vauhtiin päästiin, saako jostakin yhdestä puljusta sekä Open Prot että Miche navat (mielellään LF) ja vielä DT:n pinnat, vai onko kohtaloni sponsoroida postipalveluita useammasta liikkeestä?

^Itse tilasin navat wiggleltä ku sieltä tuli muutakin rompetta. Outspoken:issa on ehkä halvemmat. Pinnat ja kehät toimitti Roseversand.

Halvemmanpuoleista runkoa pohdiskelin nopeasti krossifiksutteluun…

  • Plug: loiva 71.0° keulakulma (ja loivenee edelleen oletetulla cx-keulalla ja paksulla nastarenkaalla). Painava. Muuten ei mitään vikaa.
  • Pompino: oivalliset kulmat, mutta pitkä miinus peräpään cantitapeista ja vaijerihärpäkkeistä.
  • On-one Macinato: ei cantitappeja mutta edelleen liikaa härpäkkeitä.
  • Genesis Day One: kallis, hankala saatavuus pelkkänä runkona, 71.5° HA - loivahko
  • Steamroller: liian kallis ja pitkäkin
  • Crosscheck: kallis, vääränlaiset haarukanpäät
  • Tricross: Kevyt, vetää isot donitsit, hankala saatavuus, 54cm/71.5° HA
    Saa jatkaa.