PW 2.0

vigorelli + 1

kid_scientifik - 10:26, 2.2.2011 » Keula ja palikat tosiaan siirtyvät parempaan - tai ainakin kevyempään - runkoon kesäksi.
Onko isojakin mäkiä tiedossa lenkkireiteillä?

Mä oikeasti luulin tätä trollipyöräksi. Mut tuota, jos toi keula on menossa seuraavaan runkoon, niin toivottavasti oot jättänyt mahdollisesti pidempää emäputkea varten säätövaraa.

edit: sen verran vielä, että kandeis harkita yhden spacerin viskaamista siihen stemmin päälle. Noi ultrakevyet täyskuitukeulat saattaa ottaa itseensä siitä kaulaputken päästä stemmin kiristelyistä. Kunnollisella expanderilla pitäis onnistua.

3T:n hiilikuituhaarukoissa on sellainen viehättävä ohjainputken sisään liimattava kappale joka toimittaa expanderin virkaa. Ja joo, 3-5mm spaceri pitää laittaa stemin päälle.

Teemu - 11:50, 2.2.2011 » Ja ajaahan jotkut tuolla jopa kadulla :)
Kappas kun sattuikin tällainen aihe nousemaan esiin, olin nimittäin juuri laittamassa omaani ajokuntoon:

http://img23.imageshack.us/img23/8308/kuvaotettu02022011klo13.jpg

48/18 on vähän harva välitys näille säille, joten Tricross saa luovuttaa 20-piikkisen takarattaan. Sen ajaminen kun tuntuu kurjistelulta ratapalpaan verrattuna oli välitykset sitten mitä tahansa :wink:

EDIT Tuo keula tuossa PW 2.0:ssa on salettiin liian lyhyt samankokoiseen Vigorelliin, muistaakseni 59 cm PW:ssä on joku 17,5 cm pitkä emäputki, ja mun 58 cm Vigorellissa se on (pitääkin oikein tarkistaa) 18,8 cm…

*Paddyn emäputki on todella pitkä 16,5cm ja siinä on vielä ulkoinen ohjainlaakeri kiinni (n. 2cm), speisereitä on parin sentin verran (keulan putki muistaakseni 25cm pitkä)

*kunnollinen kuitukeulaexpanderi löytyy toki putken sisältä/päältä (voin silti siirtää yhden speisereistä stemmin päälle varmuuden vuoksi)

*erit. pidemmällä lenkkireitillä (radan vartta Pohjois-Helsinkiin) on enemmänkin mäkiä ja lenkille vaihtuu toki sekä satula-droppi-suhde että välitys (vai liittyikö tämä enemmänkin rungon materiaaliin/painoon?)

*oikeestaan tuo runkokysymys on itselleni muodostunut muotoon: “onko mitään muuta vaihtoehtoa kuin Viggo” :wink: (ts. Vigorelli vakaassa harkinnassa)

Minusta tuo on toki tuollaisenaankin ihan kelpo kulkine, vaikka runko ja muut palikat ovatkin - tietystä näkökulmasta - eri maailmoista. Eikä tuo runko mitenkään yliletkulta ole putkelta runtatessakaan tuntunut. Näillä liksoilla ei ihan sentään ole mahdollista rakennella tuollaisia trollipyöriksi

edit. Kyttyra, huh, Viggossa siis vielä pidempi emäputki? No juuri ja juuri taitaa putkea silti riittää.

edit 2. Tarkistin: PW:ssä vain 16,5cm; hiinä og hiinä =/

Jos ratarunkoa etsit, voin suositella.

Noo, fagorellissa tulee varsin kelvollinen keula mukana.

Tällaisena konversiopoikana pitää vain ihmetellä 8.5 kg:n pyöriä! (Siis, että voi olla noin kevyt…) Tosin enpä ole ollut ikuna alumiinilla saati sitten hiilikuidulla liikenteessä.

Heti alkuun meinasin sanoa, että kaupunkiajoa ajatellen pelkäästään satulan ja stongan suhteen katsominen sattuu mun selkään, mutta eipä a) ole minun pyöräni ja b) selitettiin tuossa ylhäällä.

Nyt kun arvostellaan ulkonäköä, niin toi osien sillisalaatti on minusta eri hauska! Henk.koht. en ole niin innoissani Irkkuvaunun värityksestä, mutta tämä on kanssa taas niitä tosi olennaisia seikkoja. Eikös PW ole kuitenkin ihan hyvä vaihtoehto yleispyöräksi? (Näin olen antanut itselleni selittää.)

^ myös asiallinen perinteikkäästi teräsrunkoinen ratapyörä painaa helposti kahdeksan kiloa ilman mitään ihmeellisiä hipokevennysosia.

kid_scientifik - 13:32, 2.2.2011 » *oikeestaan tuo runkokysymys on itselleni muodostunut muotoon: "onko mitään muuta vaihtoehtoa kuin Viggo" ;) (ts. Vigorelli vakaassa harkinnassa)
No mutta ainahan on myös Cinelli MASH olemassa.

^^ tutam - ellen väärin punninnut, niin mun konversio-Gios jäi n. 8,5kg:n ilman mitään tietoista hipokevennysosaa

epaz - 13:36, 2.2.2011 » Jos ratarunkoa etsit, [voin suositella](http://www.cervelo.com/en_us/bikes/2011/T1/).
mutta tohon kerveloon pitää olla reittä, jotta kehtaa ajaa.

Viiden minsan täbövedoilla luulis löytyvän.

^arvasin, mie arvasin

jussi & rokpete: kiitti huomautuksista. täytyypi punnita pyörä, niin voin sitten ihastella ehkä omaakin konversiotani uskomattoman keveytensä johdosta! kattelin tuossa joskus fuji classic trackiä ja taisi vissiin olla pakettiosillaan aika lailla tuo sama 8.5 kg.

kaikki arvioini perustuvat kyllä nykyiseen talvipyörääni, joka ei kyllä ole 9 kg:n paremmalla puolen.

^ ZEN oli rapiat 12kg talviajokunnossa =D

miglos - 13:48, 2.2.2011 » mutta tohon kerveloon pitää olla reittä, jotta kehtaa ajaa.
Reittä tai vaan liian korkeita kuvitelmia itsestä!
konkeli - 13:49, 2.2.2011 » Viiden minsan täbövedoilla luulis löytyvän.
Kamoon Kalle ei sitä pilkkua oo pakko nussia niin raivolla. Oletettavasti 5 min täböveto = niin kovaa kuin jaksaa 5 min.
jussi - 13:45, 2.2.2011 » ^ myös asiallinen perinteikkäästi teräsrunkoinen ratapyörä painaa helposti kahdeksan kiloa ilman mitään ihmeellisiä hipokevennysosia.
kid_scientifik - 13:32, 2.2.2011 » *oikeestaan tuo runkokysymys on itselleni muodostunut muotoon: "onko mitään muuta vaihtoehtoa kuin Viggo" ;) (ts. Vigorelli vakaassa harkinnassa)
No mutta ainahan on myös Cinelli MASH olemassa.
Näkyvät muuten väittävän, että [Leaderin teräsraami](http://www.tokyofixedgear.com/shopexd.asp?id=1094) painais alta 1,6 kiloa. Plus, että tohon geoon passaa maantiehaarukka astetta tai puoltatoista Vigorellia paremmin. Tossa on munsta kyllä teräsraamiksi melko hyvä hinta-paino -suhde.

Ainakin itseä kiinostaisi tälläinen ratarunko

The leggenda price is 650€ in pearl white, about weight, the fork is 741g and the frame 1566g.
To ship the frame in Finland cost 35€ (3/4 days) with insurance and tracking number.
To process your order to finish and shipment need 60 days after the deposit.

Eri hieno pw!

^