MACK navat kiinnostaa?

Parhaat fiksi cnc artesaanit lista:

1.fichi sergei
2. Mackin veijo

1 Like

^:) noh meikäläinen levittää suolaa haavoille ja sinä hierot ne.

Onko Mack vielä toiminnassa?

Luulin että loppui jo 2015… ainakaan mihinkään rekkulikyselyihin ole vastailtu.

Jaa-a, ainakin verkkosivut oli pystyssä ja sieltä kattelin mailiosotteen. En varsinaisesti pidätä henkeäni paluupostia odotellessa. Jos nyt napa menee vaihtoon ni mikäs se ois vastaava, hmm laatunapa nykypäivänä?

oonko ymmärtäny oikein et mäkiset ois vähänku puuphillit siinä missä mieleciltä tilataan ratakännäri ?!

Mikäs näista MACK-navoista tekee niin laadukkaita että se pitää aina erikseen mainita? Vähän kummastuttaa laadun puolesta puhuminen kun tälle foorumille mahtuu ilmeisesti aika monta hajonnutta kappaletta.

mainittavaa ehkä: keveys, isot laakerit, euroopassa tehty

Okw - 22:41, 13.6.2019 » Mikäs näista MACK-navoista tekee niin laadukkaita että se pitää aina erikseen mainita? Vähän kummastuttaa laadun puolesta puhuminen kun tälle foorumille mahtuu ilmeisesti aika monta hajonnutta kappaletta.
Oma kokemukseni lähipiirien Mäkisistä on ollut että laatu on ihan ookoota, mutta kovin vaihtelevaa. Mieleeni muistuukin Kimin renkaanvaihto ja lentelevät navan laakerit.

En siis ole kovin innoissani laittamassa rahaa noihin ja toivon että lähipiiri, mukaanlukien ne jotka tämän lukevat eivät haaskaa kalliita pennosiaan näihin.

Kolme lowflangeparia taloudessa, vuodesta 2012 0 ongelmaa. Yhteen etunapaan oon laakerit vaihtanu, kaikki 32h. Vaan mistä sitä tietää

Noni, Puolasta tuli ihan mieluisaa postia:

olipa ikäviä uutisia mack naabels haters club jäsenistölle

Onko kaikissa mackkilöisissä italo lukkorenkaan kierteet? Pyörittelin da ratanapaan ja hyvin kiristyi ja irtosi.

Et pitääkö laittaa pave hki keikkaa et tuokaa mulle kotio sellanen

On

Onks joku kokeillut muuntaa 120-millistä napaa 135-milliseks? Kokemukset, ja miksei mielipiteetkin, kiinnostais.

Myönnetään: en edes yrittänyt selvittää itse.

Yhden Michen ja pari Surlyn takanapaa olen konvertoinnut satakolmefemmaks. Räjäyttää navan, asentaa leveämmän akselin ja pari 7,5mm spaceria. Vartin homma.

Yllämainituissa navoissa on tietty kierteillä olevat kartiot jotka tulevat konelaakereita vastaan. En tiedä miten mahtaa onnistua sellaisia joissa ei.

Edit. Oho, tää olikin Mack topikki. Sorge

amt - 21:50, 1.9.2019 » Onks joku kokeillut muuntaa 120-millistä napaa 135-milliseks? Kokemukset, ja miksei mielipiteetkin, kiinnostais. Myönnetään: en edes yrittänyt selvittää itse.
varmaan helpoiten toimii niin, että tilaat mackiltä 135mm akselin. tai sit sorvailee ite niinq pro. 15€/ilta voi tulla kontille harjotteleen.

Mulla on Mackeihin 5-milliset spacerit, joilla kaiken logiikan mukaan pitäisi mennä tietysti 130-milliseksi. Vai onkohan ne 7,5 mm sit, en ole mitannut tai käyttänyt. Korjatkaa jos oon väärässä, mutta eikö tämmösellä rakenteella riitä, että on oikean kokoiset spacerit siis välissä (ja riittävän pitkät pultit tietty)?

gelsmander - 8:36, 2.9.2019 » Mulla on Mackeihin 5-milliset spacerit, joilla kaiken logiikan mukaan pitäisi mennä tietysti 130-milliseksi. Vai onkohan ne 7,5 mm sit, en ole mitannut tai käyttänyt. Korjatkaa jos oon väärässä, mutta eikö tämmösellä rakenteella riitä, että on oikean kokoiset spacerit siis välissä (ja riittävän pitkät pultit tietty)?
Hei, ei voi noin yksinkertasesti ratkasta ongelmia!

Mackissähä oliki ne 10mm pultit? Joo, kyllä ne kestää spacereiden kanssa kepeesti kunhan eivät jää lyhyeksi.

Kymmenen vuotta vanhoissa matalissa ratamackeissa on alkanu tuntumaan pintä rohinaa ja vähän vinkumista. Alkaako konelaakerit olemaan tiensä päässä?
Nettisivuilta löytyy ohjeet purkuun, mutta näköjään tarvii jotain välineitä. Onko kukaan huoltanu noita?

Mä vaihdoin nelisen vuotta tms sitten laakerit uusiksi ratanavoista, en muista että ois tarvinnut mitään erityisiä työkaluja, mut voin tietty muistaa väärinkin. Mackin omilla ohjeilla tein.