MACK navat kiinnostaa?

DISCLAIMER: Jos anodisoidut ratakomponentit ja fillarin osien värikoordinointi ei kiinnosta tai nostaa verenpainetta niin lopeta lukeminen nyt.


Kiinnostaako Puolalaiset käsintehdyt ratanavat? Hinnat on ei oo pahat eikä anodisointikaan maksa ylimääräistä. Googlaamalla löytyy hehkutusta ja design näyttää olevan aika pitkälti Phil Woodilta lainattu mutta Mackit on ilmeisesti kevyemmät kuin Philit.

MACK hubs

"Price track hubs:

  • Front low flange (45mm) – 50 Euro
  • Rear low flange single fixed (50mm) – 67 Euro
  • Rear low flange flip-flop (50mm) – 78
  • Front high flange (75mm) – 72 Euro
  • Rear high flange single fixed (75mm) – 89 Euro
  • Rear high flange (75mm) – 100 Euro

Anodized colours – blue, red, silver, yellow, purple, orange, gold, teal, grey, black, pink, green.
Guarantee – 2 years (excluding bearings)"

Postit on 10€/pari.

Itse ajattelin tilata. Matalalaippaiset navat on uudet korkealaippaiset navat.


Uuh nättejä. Pitäiski vissii kasailla yks pari kiekkoja lisää jossakin vaiheessa, kun on kaks projektia vaiheessa ja toisiin ei oo viel.

Hmm, näyttää hyvältä. Ovatko nuo varmasti käsintehtyjä? Tai miten käsintehdyt navat eroavat tehtaassa tehdyistä. Vai tarkoittaako ei-tehtaassa tehty käsintehtyä?

edittiä:

Mä olen kanssa miettinyt napojen duunaamista. Tai olen mä muutaman navan tehnytkin, pari ihan perus etunapaa ja pari levarietunapaa. Ratanavan duunaaminen on jäänyt, kun olkapäähän loppuvan kierteen sorvaaminen on manuaalikoneilla aika jännittävää hommaa. Nyt olisi NC-koneet töissä, niin ehkä sitä voisi kokeillakin. MACKin napojen muotoilu on yllättävän lähellä mun skissejä. Täytynee muuttaa, ettei epäillä plagioinnista.

Lueskelin juttuja noista navoista, ja ainakin osa taitaa olla oikeasti “käsintehtyjä”. Hienoa!

mä nyt en tiedä metallin työstämisestä yhtään mitään mutta noi navat on siis kaiketi yhden miehen firman tavaraa ja näyttävät kivoilta, muutenkin kuin värivaihtoehtojensa puolesta.

ja mielummin itse kannatan Mackia kuin jotain taiwanissa tai kiinassa massatuotettua roinaa, etenkin kun hinnan erotus ei ole mainittava näiden ja Formuloiden sun muiden halpisten välillä.

Todellakin näyttävät kivoilta, värienkin puolesta. Onhan toi aivan mahtavaa, että joku jaksaa laittaa putkan pystyyn duunatakseen itse kaikkea fillarisälää. Puolassa tuntuu toi fillariosien duunaaminen olevan kova juttu. MACK, Zumbi, NS Bikes…

Tuleekos noissa akselit/laakerit mukana? Hienolta näyttää! Saispa vielä samanvärisiä muitakin palikoita niin vois askarella jotain toudella päheetä. Värien sävyt vaihtelevat nimittäin valmistajasta riippuen. Puola on kiintoisa osamaa, tekevät mm. prätkiin ns. springerikeulojakin.

M

jussi - 11 hours ago » Itse ajattelin tilata. Matalalaippaiset navat on uudet korkealaippaiset navat.
Kolme ristiin on uus radiaali.

Mut saako noita tavallisilla ratamuttereilla, vai onko kaikki kuusiokoloja?

Voi paska. Liikaa karkkia ja hyviä vaihtoehtoja tähän aikaan aamusta.

tulee akseli ja noi phil wood-tyyliset kuusiokoloruuvit mukana, keskimmäinen kuva joista ne puuttuu esittelee vaan värivaihtoehtoja.

enkä usko että noihin saa edes vaihdettua tavallista akselia tilalle, mackin pultit on käsittääkseni tätä mallia:

ja ehkä kaks-ristiin on uus radiaali edessä?

jussi - 3874 minutes ago » ja ehkä kaks-ristiin on uus radiaali edessä?
Kyllä se ainakin menee paremmin yhteen takapyörän pinnauksen kanssa jos hakee tasapainoista kokonaisuutta. Lisäksi tuollaisessa ohut reunaisessa alumiini navassa pinnan reiät on tosi kovilla radiaali pinnauksessa. Heti kun ne menee hieman ristiin on siinä vähän enemmän alumiinia tukena.

-Olli

SanttuT - 13 hours ago »

Mä olen kanssa miettinyt napojen duunaamista.

Mä voin tehdä duunissa niille T6I6-lämpökäsittelyn. Sitä ei varmasti kaupallisesti saa, koska lujuus esim. IADS 7075:llä (josta ainakin TUNEn navat tehdään) kasvaa normaaliin T6:een verrattuna vasta reilun 100 tunnin päästä saavuttaen maksimin 10 000 tunnin kohdalla :)

noi mestaruusraidalliset hopeiset sopis kyllä hiton hyvin Pistaan mutta ei oo rahaa eikä todellista tarvetta niin taitaa jäädä sitten… eiks muuten ainaki runkovalmistajilla pidä oikeasti olla joku maailmanmestaruus voitettuna että noita raitoja saa käyttää?

Voi että mitä karkkia… Mulle kans!

Afa - 45 minutes ago » noi mestaruusraidalliset hopeiset sopis kyllä hiton hyvin Pistaan mutta ei oo rahaa eikä todellista tarvetta niin taitaa jäädä sitten... eiks muuten ainaki runkovalmistajilla pidä oikeasti olla joku maailmanmestaruus voitettuna että noita raitoja saa käyttää?
Löysin pikaisella googletuksella vain maininnan "Rainbow stripes: Use only in relation to Worldchampionships." ja speksit sateenkaaren väreistä pantone-kartassa.

Mutta noita maailmanmestaruuksiahan jaetaan vuosittain kymmeniä. Maantiellä miesten ja naisten road race ja aika-ajo. Olisko maantiellä vielä joukkueaika-ajo myös? Ja radallahan noita mestaruuksia jaetaankin rutosti enemmän. Mut aika lepsua toi säännöstely kyllä on. Crescentti ainakin on aikoinaan ottanut noista sateenkaariraidoista kaiken ilon irti (mummopyörä sateenkaariteippauksin, jesh).

Olisin kiinnostunut tilaamaan setin, jos jonkinlaista kimppaa saadaan pystyyn. Yksin sitten ellei onnistu. Vielä tarvitsee löytää Turun seudulta joku kasaamaan kiekot. Vapaaehtoisia?

:slight_smile: jee kimppa! osaan keksiä heti tarviivani kaks paria korkeelaippasia hopeenvärisiä mieluiten täysin vailla merkintöjä.

dishaamattomien kiekkojen kasaus upouusista osista on kyllä sen verran mukavaa puuhastelua että suosittelen lämpimästi kaikille täysin kokemattomillekin. jos arveluttaa oman työn jälki niin jättää sitten kiristämättä ja kilauttaa kaverille :slight_smile:

Koska postikulut on noin matalat (tarkalleen ottaen 10€/pari korkealaippaiset ja 8€/pari matalalaippaiset) enkä usko että mitään paljousalennuksia on saatavilla niin jonkun massiivisen kimppatilauksen järkkääminen taitaa olla vähän turhaa. etenkin jos navat pitäisi sitten vielä jaella pitkin suomea.

Meillä on Markun kanssa yhteistilaus lähdössä joka tapauksessa kohta, kun asutaan samalla puolella kaupunkia ja noin.

MikeNAS - 53 minutes ago » Olisin kiinnostunut tilaamaan setin, jos jonkinlaista kimppaa saadaan pystyyn. Yksin sitten ellei onnistu. Vielä tarvitsee löytää Turun seudulta joku kasaamaan kiekot. Vapaaehtoisia?
Kannattaa kyllä opetella tekemään ite, tai sitten viet Tommille Foxcompiin ja maksat sen mitä maksaa. Jos rahdit on kympin, niin kimppa on aika turha. Sen vitosen säästön takia hirveä säätäminen, kun muuten saisi omat navat suoraan omalle ovelle.

itehän ajattelin että se tois oivan tekosyyn joko käydä tilaajalla kylässä tai sitten sopia lopullinen toimitus johonkin keskareihin…

sain lisätietoa ja voin vahvistaa että myös mackin yksipuoliset takanavat on symmetrisiä eli ei tarvi dishata ja näin ollen kiekkojen kasaaminen noista on tosiaan mahdollisimman helppoa, kuten yllä todetaan.

toimitusaika on about 2 viikkoa plus kauanko postilla menee kantaa ne kotiovelle ja Paypal kelpaa.