MACK navat kiinnostaa?

Pers… Mitähän noille mackin sivuille on tapahtunut… Toivottavasti ei ole kauaa alhaalla… Josko sieltä löytyis se mun 130mm fix-fix 36 reikäsenä…??

temmi_hoo - 14:33, 4.2.2009 » meneekö noihin 6mm vai 8mm kuusioavain vai kaikkien kirouksien aiheuttaja seiska?
isompaa eli 8mm vaativat.

ja Basti: laita äijälle meiliä suoraan vaan, ei siellä sen kotisivulla ollut mitään muuta kuin yks kuva ja sen meiliosoite muutenkaan.

→ mackhubs(miugumaugu)o2.pl

^cheers!

promisingu. ostan sit noita ku rikastun joskus isompana. sitku kasvan aikuiseks. tai jotain.

Miltäs noi navat on vaikuttaneet käytössä? Millainen toi akseli- ja kuusiokolopulttisysteemi on?

Kirkkaat, matalalaippaiset navat haussa ja taakse fix-fix, niin vaihtoehdot taitaa olla nää tai sit Surlyt. Surlya puoltais se, että tarpeen vaatiessa akseleita ja leekereitä olis varmaan paremmin saatavissa. Mackeja taas ulkonäkö ja puolalaisen pajan tukeminen.Hinnoissakin Mack taitaa olla edellä, ainakin, jos tohon tulee lukkorenkaat samaan kauppaan.

Akselit nyt ei välttämättä niin helposti hajoa. Ja jos laakereita joutuu vaihtamaan, niin eiköhän sitä kumpaankin napaan suht varmasti saa jostain laakerikaupasta uudet tilalle. Ihan standardi laakereita noissa kuitenkin käytetään.

mika - 14:47, 29.4.2009 » Akselit nyt ei välttämättä niin helposti hajoa. Ja jos laakereita joutuu vaihtamaan, niin eiköhän sitä kumpaankin napaan suht varmasti saa jostain laakerikaupasta uudet tilalle. Ihan standardi laakereita noissa kuitenkin käytetään.
No ei, yhdestä tavan akselista oon tähän mennessä saanut kierteet paskaksi, mutta vituttaishan se silti, jos ei korvaavaa osaa löytyis.
NKOTB - 14:51, 29.4.2009 » Miltäs noi navat on vaikuttaneet käytössä? Millainen toi akseli- ja kuusiokolopulttisysteemi on?
Mitä noilla nyt olen vasta pari viikkoa ajellut niin ihan hyviltä ne tuntuu, kuitenkin kannattaa ehkä kysyä uudestaan vuoden päästä niin nähdään missä oikeesti mennään. Mutta hienot ovat ja viimeistely on ainakin todella kohdallaan jne.

Akseli on sellanen Phil Woodia vastaava pulttimallinen mistä on kuva edellisellä sivulla ja itse kyllä uskon ettei siinä ole mitään ongelmaa, pultit on tuhdit ja ruostumatonta terästä. Lukkorengas tulee mukaan samalla hinnalla ja fix/fix-mallissa varmasti vastaavasti 2 lukkorengasta.

jussi - 8:26, 30.4.2009 » Akseli on sellanen Phil Woodia vastaava pulttimallinen mistä on kuva edellisellä sivulla ja itse kyllä uskon ettei siinä ole mitään ongelmaa, ...
Tohonhan vois vaihtaa pinnapultit tai kierretangon/akselin pätkät+mutterit tilalle, niin ei navan omat kierteet kuluis, niitä on varmaan hankalampi uusia. Mutta turhaanan tuo voi olla, kuten sanoit, hyvinhän ne varmaan kestää.

Eli tossa navassa on siis tollainen suurin piirtein navan rungon mittainen akseli, jossa on ulkopuolella kierteet noita laakereita paikallaan pitäville “muttereille” ja sitten akselin sisälle menevät kierteet noille kuusiokolokantaisille kiinnitysruuveille?

^ Näin kai, en ole tosin purkanut napaa. Ne kuusiokoloruuvit on myös aika pitkät.

Toi design on ilmeisesti suoraan Phil Woodilta pöllitty ja koska Philejä yleensä pidetään aika “pomminvarmoina” napoina niin uskoisin että ratkaisu on ihan riittävän kestävä.

Onko noi samoja: www.gromada.waw.pl
Vai vaan melkein samoja?

Täsmälleen samoja (miinus logo) mutta ovat halvempia suoraan Mackiltä itseltään tilattuina.

Viimeisimmät infot Mackin napojen hinnoista ja spekseistä täältä. Tulivat tänään sähköpostiin, eli ovat ainakin toistaiseksi ajan tasalla.

^Pistin ite tänään tilausta navoille. Sanoivat arvoiduksi toimitusajaksi kesäkuun lopun.

jussi - 22:26, 23.3.2010 »
NKOTB - 14:51, 29.4.2009 » Miltäs noi navat on vaikuttaneet käytössä? Millainen toi akseli- ja kuusiokolopulttisysteemi on?
Mitä noilla nyt olen vasta pari viikkoa ajellut niin ihan hyviltä ne tuntuu, kuitenkin kannattaa ehkä kysyä uudestaan vuoden päästä niin nähdään missä oikeesti mennään.
Projekti huutaa uusia napoja, kirjotelkaas kokemuksia näistä.

Mulla on olleet matalalaippaiset Superlightit lenkkifiksissä tämän kesän. Noin 1500km lenkkiä siis alla, eikä noista ole mitään pahaa sanottavaa. Smuutisti pyörii, kauniisti koneistetut ja nuo Superlightit ovat ainakin painonsa puolesta nimensä veroiset.

About kuukausi sitten sain toiseen pyörään Philin navat, joihin noita ehkä voisi jotenkin verrata. Philit on “arvokkaamman” oloiset, mutta myös hemmetisti painavammat. Toiminnallista eroa en ole huomannut.

Jep, eipä noista ole mitään pahaa sanottavaa edelleenkään. Ainoa huomio on, että kun tilasin keväällä yhden normi(eli ei-superlight) takanavan lisää niin kävi ilmi että Mack on nyttemmin siirtynyt käyttämään pienempiä kuusiokolopultteja isojen kasimillisten sijasta.

Mulla olis muuten mahdollisesti kaupan yhdet Mack-kiekot, jos joku on kiinnostunut.

Akseli/pultti systeemeihin viel. Noissa on ilmeisesti niin isot ja ohuet laakerit kuin sinne mahtuu jolloin akseli on suurempi ku 10mm ja myös ontto. Isommalla kehällä oleva laakeri rullaa paremmin kun on enemmän pintaa ottamassa vastaan massaa, tai vastaavaa. Hitek navat siis. Ja tuskin niitä nyt ihan käsin kukaan ole kuitenkaan koneistellut, koneet sen homman hoitaa :slight_smile: 8mm akseli kestää tollases paikas kiristettynä massaa varmaan muutaman tonnin… Hienot navat itselle hiukan kalliit, täytynee tehdä itse ja säästää…

Erikoista että high flange ja low flangella on hintaero 22 euroa(etunapa)…