Velolle!

Marko Vauhkonen - 7:42, 7.10.2010 » Moro Olen kesällä jutellut osan teistä kanssa ja kertonut Cido Arenasta Liettuassa....

kiinnostaa hyvinkin paljon!!

Nonni. Koska mennään?!

tein tälle oman topikin http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=6031&replies=1#post-82690

Vastavoimat sinne-asti-lähteminen vs. ei-voi-olla-liikaa-pois-töistä. Pitkä viikonloppu, kenties? Perjantaina Panvezysiin, la-su ajoa Cido Arenalla, su tai ma takaisin?

asb - 8:22, 7.10.2010 »
Risto Reipas - 6:13, 7.10.2010 » Olikos 1-vaihteella jonkinlaista Liikuntamyllyllä kokoontuvaa talvivelodelegaatiota olemassa?
1v-porukkaan kuuluu muutamia CCH:n jäseniä, jotka käyvät talvisin Liikuntamyllyssä ajamassa. Myllyssä ajelu ei ole vakavaa, mutta se ei ole myöskään pelleilyä, koska 50 ihmisen ryhmä lyhyellä radalla ajamassa erilaisilla nopeuksilla 20-40km/h välillä vaatii tiettyä tarkkaavaisuutta ja kurinalaisuutta, jotta kukaan ei riko solisluitaan tai kuole. Ajaminen on vapaamuotoista, mutta pääasiassa siellä on neljä ryhmää: nopea jono, hidas jono, lämmittely/jäähdyttely ja lapset. Normaali vauhti nopeassa jonossa on 36-39km/h. Harvemmin joku sekopää pääsee vetämään ja vauhti nousee yli 40km/h, mutta silloin mennään jo radan turvallisuuden sietorajoilla, varsinkin kun nopeusero hitaaseen jonoon alkaa olla merkittävä. Nopeassa jonossa mennään vuorovedoilla. Hitaassa jonossa ajetaan noin 30km/h tai vähän alle ja vetovuoro vaihtuu harvemmin. Lämmittelyradoilla sitten ajetaan vapaaseen tahtiin niin hitaasti, kuin tarvitsee. Lapsia varotaan erityisen tarkkaan. Viime talvena radalla oli maanantaisin aika-ajot klo 21:00 alkaen (tjsp), jossa vuoroviikoin matkana 200, 500 ja 1000m. Kilpailussa on välitysrajoitus, joka muistaakseni oli 512cm. Vapaa harjoittelu on käynnissä myös aika-ajojen aikana. CCH:n jäsenyys 50e vuosi (halpa): http://www.cch.fi/Toiminta/Liity.aspx
Kiitän suuresti tiedoista, täytynee ruveta tosissaan harkitsemaan tota HCC-asiaa. Mulle pyöräily on ollut niin pitkään omaa kivaa ja yksilölaji että noi porukassa ajamisen lainalaisuudet täytyy todellakin ottaa huolella haltuun jos ja kun radalle haikailen. Kuinka paljon myllyn velotreeneissä on ihan noviisiosastoa mukana, siis aikuista semmoista?

Kävin kerran nöösinä kokeilemassa Mylly-meininkiä CCH-pomon luvalla. Ei se rakettitiedettä ole. Jonot kiertävät omaa rataansa ja omaa vauhtiaan ja aloittelija pärjää maalaisjärjellä & Pepen ohjeistuksella. Tunne oli turvallinen. Jarrut pois kuitenkin niin ei tule hölmöiltyä. On sinne kuulemma joskus kasojakin tehty, kun paikalla oli liikaa naisia ja ikureitten katse harhaili.

Eri juttu sitten kuinka hauskaa Myllyn kiertäminen on. Itse muistaakseni ostin tuon yhden kerran jälkeen lisää talvisäänpitävää vaatetta.

Kare_Eskola - 16:05, 7.10.2010 » Eri juttu sitten kuinka hauskaa Myllyn kiertäminen on. Itse muistaakseni ostin tuon yhden kerran jälkeen lisää talvisäänpitävää vaatetta.
Puuduttavaa se on, jos käy kaksi kertaa viikossa koko talven läpi. Viime talvena en käynyt kovinkaan usein, kun oli niin hyvät hiihtokelit. Mutta kun taivaalta tulee niskaan loskaa ja kylmää vettä, on aikas mukava pyöritellä lämpimässä lyhyet trikoot päällä ja tuntea ilmavirta tukassa. :)

Hehee, lipsahtipas näpsäkkä kirjoitusvirhe, HCC. Mutta kiitän edelleen tiedoista, nämä kyllä rohkaisivat ja ainakin meikäläisen korviin toi kurinalaisuus saundaa ihan kiinnostavalta. Lisäksi ajattelin ensi kesää ja oikeaa veloa ajatellen olevan hyvä hakea tatsia sekä ajotekniikkaan että jengiin jota noissa ratameiningeissä pyörii.

Yksi skitsoinen ennakkoluulo urheiluseuratoimintaa kohtaan mulla liittyy kilpailuun ja hierarkioihin. En välitä kilpailemisesta eikä mua kauheasti kiinnosta tavoitteet, mittaaminen ja pärjääminen. Sieluni silmin voin vain kuvitella minkälaista olisi suhahtaa vitunmoista vauhtia velodromilla ja tuntea olevansa vielä hieman enemmän elossa. Tai jotain.

Liikuntamyllyn boogie jotenkin vaikuttaisi palvelevan oikealle velolle valmistautumista ja kirjoittamastanne ymmärsin että meininki on armollista. Alkoi toi CCH eiku HC C-asia kiinnostamaan ihan tosissaan, ulkona tulee toki ajettua työmatkaa yms. joka tapauksessa!

Nöyrimmät kiitokset, RR

Niin ja minkälaisia varusteita koskevia sääntöjä myllyllä noudatetaan? Jarruttomuus tuli jo selville ja ilmeisesti droppitankoa suositellaan turvallisuussyistä mutta entä kiekot? Kai normiavot joilla ajettu ainoastaan rullilla on ok?

Kuvittelisin, ettei droppitanko ole suositus vaan vaatimus, jos meinaa niissä junissa ajaa. Kumien tyypillä ei liene Myllyn juoksuradalla väliä.

Tulpat tangon päihin, mut tän pitäis varmaan olla selviö. Onnettomuuden sattuessa tulppaamaton stonga voi olla aika hyvä tapa ottaa vartalosta kunnollinen näytepala.

Risto Reipas - 5:35, 8.10.2010 » Niin ja minkälaisia varusteita koskevia sääntöjä myllyllä noudatetaan? Jarruttomuus tuli jo selville ja ilmeisesti droppitankoa suositellaan turvallisuussyistä mutta entä kiekot? Kai normiavot joilla ajettu ainoastaan rullilla on ok?
Aika vapaamuotoiset. Kypärä on pakollinen. Aika-ajopyörissä ei ajeta lisätangoilta. Vaihteellisissa pyörissä vältetään ison eturattaan käyttöä (ettei vauhdit lähde lapasesta). Jarrujen käyttö suhteutetaan ratapyöriin. Renkaiden pitää olla puhtaat, eli suoraan kadulta ei tulla rapaisilla kumeilla juoksuradalle. Eli käytännössä maalaisjärki auki kirjoitettuna.

Tulipas tämmöinen video vastaan. Mukavaa kisafiilistelyä:

Mites muuten toi hki:n velon ens kesän tilanne? Tossa loppukesästä 2010 kai oli ideoita ilmassa et jos saatais jotenki lobattua yv.netille oma parin tunnin ilta-aika hki:n velodromilta. Jos siellä ens kesänä on taas se et pyörät päivällä jefu illalla niin töissä käyville se on hankalaa. Pahasti pelkään et ne ajat on kyl jaettu jo viime vuoden puolella.

Mitenkäs iltoina siellä käyneet, ovatko jefut (tai muut asiat) oikeasti este ajamiselle? Muuten kuin periaatteessa turvallisuudelle, siis…

torstaisin on ollut pyöräilyvuoro, mut siinä on kisailumenoa vissiin aina. En itse ole uskaltanut sinne suhailemaan kun siellä on jefua pelattu. Luulis että tulis vähän pahaa silmää mut en tiedä onko se sit oikeesti kielletty sillon.

Pahan silmän lisäksi saattaa tulla pallosta tai pääsee väistelemään rataa ylittäviä heppuja.

Muistelen joidenkin olleen siellä jefujen kanssa samaan aikaan ja kaikki meni ok:sti. Rataahan EI saa ylittää, missään nimessä, ehdottomasti, vaan pitää aina kiertää alakautta (tämä sillä erikoisfontilla). Pallovaara on todellinen, mutta ajammehan liikenteessä & jäälläkin, joten tässä todennäköisyyskonkurssissa pari palloa…

esit. ei kisailumeno välttämättä omaa ajoa estä, jos välillä joutuu kattomaan kun muut ajaa täysiä

^ tässä saattaa olla myös kyse siitä, että jos joku jefuseura on buukannut ja vuokrannut (…rahalla OMG!) pyöräilystadionin omaan käyttöönsä tiettyinä iltoina, se myös on silloin yksinomaan heidän käytössään.

vähän niinkuin wäiskin poolokaukalo viime kesänä oli maanantaisin meille vuokrattu, eikä todellakaan samaan aikaan niille tossusäbänkendonuuskanimailijoille.

Velodromi lämpiää… kohta päästään pommittamaan taas aikoja. Onko reidet lämpimänä?

/discuss