Velolle!

Mikalla ja ehkä mullakin on mahdollista saada RideFreen valoportit lainaan. Ehkä sitten ens kesänä.

Olikos 1-vaihteella jonkinlaista Liikuntamyllyllä kokoontuvaa talvivelodelegaatiota olemassa? Juuri ratapyörän ja rullat hommanneena ois aikamoista liekkiä tohon ratatouhuun, ensi kesänä täytyy ehdottomasti päästä real shitin eli Olympiavelodromin makuun! Hiukan vaan pelottaa ettei touhu ole liian urheilijamaista ja vakavaa kuten seurameiningeissä tahtoo ( ainakin ymmärtääkseni ) olla, tämän foorumin meininki tuntuu helposti lähestyttävältä ja matalan kynnyksen omaavalta kaltaiselleni pyöräurpolle?

Niin ja ostelkaa torilta mun rojuja että saan tilattua niitä massiivisia etu- ja minimaalisia takarattaita, 48/16 on rullillekin turhan iisi. Joku 52-53/14-15 ois varmaan enemmän ratakauraa? Michen carrieriin ei saa 14-hampaista pienempää kiinni, valitettavasti. Systeemi kun muuten on varsin oivallinen.

rullilla ei ole ilmanvastusta

Eipä ole ei mutta kysymys kuului enemmänkin että mimmosilla välityksillä noita sprinttilajeja ja porukassa ajamista treenaillaan? Sprinteissähän on lentäviä- ja paikaltaanlähtöjä eli kuvittelisin jälkimmäisiä palvelevan hilppasen iisimmän välityksen? 48/16 tekee 80 gear inchiä ( välityksen pituus? ) ja ainakin rullille voisi toimia paremmin 90 tai jopa 100 yksikköä välityksen ankaruutta. Valistakaa urpoa mutta ei nyt ihan ratakiskoista tarvitse kuitenkaan vääntää.

Valitse välitykseksi niin pieni, että pystyt pyörittämään. Suurilla tuumilla ego kasvaa, mutta vauhti ei. Laske Rabbitilla nopeuksia ja mieti, asuuko reisissäsi voimaa pyörittämään noita mainitsemiasi tuumia esim. vähintään 140 kadenssilla. Pienenä suhteellisuusvinkkinä mainittakoon, että Isot Miehet maailmalla ajavat sprintissä 65-70 km/h nopeuksilla.

Moro

Olen kesällä jutellut osan teistä kanssa ja kertonut Cido Arenasta Liettuassa.
Eli Cido on varmasti Mailman TOP 5 sisävelodromeista. Koska Liettua taloustilanne on mikä on pääsee sielä toistaiseksi ajamaan todella HALVALLA.
1h treeni vuoro maksaa n. 33€, ryhmän koko max 24 hlö eli 1,40€/h hlö.
Olen oman ryhmän kanssa asunut Hotellissa jossa teemme aamiaisen,lounaan ja iltasafkan itse ja hotellin hinta 18€/hlö/vrk.
Matka Panewezyn Tallinasta kestää noin 6h.
Mikäli tää Jengi on kiinnostunut järjestämään sinne omia retkiä niin minulta saa kaikki tarvittavat yhteystiedot ja muitakin käytännön neuvoja. Retkeä suosittelen Teille vilpittömästi, 250 puurata, ei tuulta, ei sadetta jne.= 7. Taivas
marko.vauhkonen(ät)pyoraily.fi

ps. oman ryhmän kanssa olen sielä ainakin 5x 10/2010-3/2011 välisenä aikana.

^ Kiinnostaa kyllä mutta tuolla lienee sama sääntö kuin Pietarissa eli avorenkailla pääsy ehdottomasti kielletty? Siihen taitaa nimittäin tyssätä tässä jengissä aika monen ekskursio kokeilemaan oikeaa lyhyttä puuveloa.

Tämä kiinnostaa. Avovaimoni on liettuan kielen tulkki, joten maakin on tullut tutuksi. Hän voisi olla halukas lähtemään mukaan…

Kelvolliset treenituubikiekot+kumit maksanee halvimmillaan pari hunttia jos niitä ei ole, mutta onhan niillä metkaa ajaa Helsinginkin velolla!

^^ Olisin kans aikalailla kiinnostunut tuollaisesta reissusta. Paitsi tosiaan jos tuubipakko tuolla niinkuin jussi veikkaa, ei onnaa tällä kalustolla.

jussi - 6:13, 7.10.2010 » ^ Kiinnostaa kyllä mutta tuolla lienee sama sääntö kuin Pietarissa eli avorenkailla pääsy ehdottomasti kielletty? Siihen taitaa nimittäin tyssätä tässä jengissä aika monen ekskursio kokeilemaan oikeaa lyhyttä puuveloa.
Ei ole. Eli avokiekoilla mekin ja suurin osaa treenaa.
Risto Reipas - 6:13, 7.10.2010 » Olikos 1-vaihteella jonkinlaista Liikuntamyllyllä kokoontuvaa talvivelodelegaatiota olemassa?
1v-porukkaan kuuluu muutamia CCH:n jäseniä, jotka käyvät talvisin Liikuntamyllyssä ajamassa.

Myllyssä ajelu ei ole vakavaa, mutta se ei ole myöskään pelleilyä, koska 50 ihmisen ryhmä lyhyellä radalla ajamassa erilaisilla nopeuksilla 20-40km/h välillä vaatii tiettyä tarkkaavaisuutta ja kurinalaisuutta, jotta kukaan ei riko solisluitaan tai kuole.

Ajaminen on vapaamuotoista, mutta pääasiassa siellä on neljä ryhmää: nopea jono, hidas jono, lämmittely/jäähdyttely ja lapset. Normaali vauhti nopeassa jonossa on 36-39km/h. Harvemmin joku sekopää pääsee vetämään ja vauhti nousee yli 40km/h, mutta silloin mennään jo radan turvallisuuden sietorajoilla, varsinkin kun nopeusero hitaaseen jonoon alkaa olla merkittävä. Nopeassa jonossa mennään vuorovedoilla. Hitaassa jonossa ajetaan noin 30km/h tai vähän alle ja vetovuoro vaihtuu harvemmin. Lämmittelyradoilla sitten ajetaan vapaaseen tahtiin niin hitaasti, kuin tarvitsee. Lapsia varotaan erityisen tarkkaan.

Viime talvena radalla oli maanantaisin aika-ajot klo 21:00 alkaen (tjsp), jossa vuoroviikoin matkana 200, 500 ja 1000m. Kilpailussa on välitysrajoitus, joka muistaakseni oli 512cm. Vapaa harjoittelu on käynnissä myös aika-ajojen aikana.

CCH:n jäsenyys 50e vuosi (halpa): http://www.cch.fi/Toiminta/Liity.aspx

Meikäläistä ainakin kiinnostaisi tuo Liettuan tai Venäjän veloreissu.

Jos tarpeeksi kiinnostuneita löytyy, olisin halukas olemaan mukana järjestämässä reissua tuonne tänä talvena.

Marko Vauhkonen - 7:42, 7.10.2010 » Moro Olen kesällä jutellut osan teistä kanssa ja kertonut Cido Arenasta Liettuassa....

kiinnostaa hyvinkin paljon!!

Nonni. Koska mennään?!

tein tälle oman topikin http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=6031&replies=1#post-82690

Vastavoimat sinne-asti-lähteminen vs. ei-voi-olla-liikaa-pois-töistä. Pitkä viikonloppu, kenties? Perjantaina Panvezysiin, la-su ajoa Cido Arenalla, su tai ma takaisin?

asb - 8:22, 7.10.2010 »
Risto Reipas - 6:13, 7.10.2010 » Olikos 1-vaihteella jonkinlaista Liikuntamyllyllä kokoontuvaa talvivelodelegaatiota olemassa?
1v-porukkaan kuuluu muutamia CCH:n jäseniä, jotka käyvät talvisin Liikuntamyllyssä ajamassa. Myllyssä ajelu ei ole vakavaa, mutta se ei ole myöskään pelleilyä, koska 50 ihmisen ryhmä lyhyellä radalla ajamassa erilaisilla nopeuksilla 20-40km/h välillä vaatii tiettyä tarkkaavaisuutta ja kurinalaisuutta, jotta kukaan ei riko solisluitaan tai kuole. Ajaminen on vapaamuotoista, mutta pääasiassa siellä on neljä ryhmää: nopea jono, hidas jono, lämmittely/jäähdyttely ja lapset. Normaali vauhti nopeassa jonossa on 36-39km/h. Harvemmin joku sekopää pääsee vetämään ja vauhti nousee yli 40km/h, mutta silloin mennään jo radan turvallisuuden sietorajoilla, varsinkin kun nopeusero hitaaseen jonoon alkaa olla merkittävä. Nopeassa jonossa mennään vuorovedoilla. Hitaassa jonossa ajetaan noin 30km/h tai vähän alle ja vetovuoro vaihtuu harvemmin. Lämmittelyradoilla sitten ajetaan vapaaseen tahtiin niin hitaasti, kuin tarvitsee. Lapsia varotaan erityisen tarkkaan. Viime talvena radalla oli maanantaisin aika-ajot klo 21:00 alkaen (tjsp), jossa vuoroviikoin matkana 200, 500 ja 1000m. Kilpailussa on välitysrajoitus, joka muistaakseni oli 512cm. Vapaa harjoittelu on käynnissä myös aika-ajojen aikana. CCH:n jäsenyys 50e vuosi (halpa): http://www.cch.fi/Toiminta/Liity.aspx
Kiitän suuresti tiedoista, täytynee ruveta tosissaan harkitsemaan tota HCC-asiaa. Mulle pyöräily on ollut niin pitkään omaa kivaa ja yksilölaji että noi porukassa ajamisen lainalaisuudet täytyy todellakin ottaa huolella haltuun jos ja kun radalle haikailen. Kuinka paljon myllyn velotreeneissä on ihan noviisiosastoa mukana, siis aikuista semmoista?

Kävin kerran nöösinä kokeilemassa Mylly-meininkiä CCH-pomon luvalla. Ei se rakettitiedettä ole. Jonot kiertävät omaa rataansa ja omaa vauhtiaan ja aloittelija pärjää maalaisjärjellä & Pepen ohjeistuksella. Tunne oli turvallinen. Jarrut pois kuitenkin niin ei tule hölmöiltyä. On sinne kuulemma joskus kasojakin tehty, kun paikalla oli liikaa naisia ja ikureitten katse harhaili.

Eri juttu sitten kuinka hauskaa Myllyn kiertäminen on. Itse muistaakseni ostin tuon yhden kerran jälkeen lisää talvisäänpitävää vaatetta.

Kare_Eskola - 16:05, 7.10.2010 » Eri juttu sitten kuinka hauskaa Myllyn kiertäminen on. Itse muistaakseni ostin tuon yhden kerran jälkeen lisää talvisäänpitävää vaatetta.
Puuduttavaa se on, jos käy kaksi kertaa viikossa koko talven läpi. Viime talvena en käynyt kovinkaan usein, kun oli niin hyvät hiihtokelit. Mutta kun taivaalta tulee niskaan loskaa ja kylmää vettä, on aikas mukava pyöritellä lämpimässä lyhyet trikoot päällä ja tuntea ilmavirta tukassa. :)