Velolle!

Jees, oli tuossa fiksikeskareilla puhetta, että vois porukalla joskus lähteä velolle “kokeilemaan”.

Arkisin aamusta 17:ään asti voi vapaasti mennä ajelemaan ja tiistaina ja torstaina 19 tai 20 asti. Varta vasten menin noita aikoja katsomaan, mut tietenki unohdin…

Siel on illemmalla kuitenki yleensä treenit menossa ja torstaina klo 17 eteenpäin “kisat”. Jotku seurat siitä ajelemisesta maksaakin, eli niiden tiellä ei siellä kannata hirveesti olla.

Noi ajat nyt rajottaa aika paljo, mut oisko kiinnostuneita vaikka joku tiistai lähtemään?

Lisätty 5.5.2010, “velodromin yleisiä käyttöohjeita”

Ovet aukeavat arkisin 8.00, jolloin radalla on käytännössä aina tyhjää. Aamupäivät ja päivät siis otollisinta aikaa käydä ajelemassa. Jenkkifutaajat aloittavat yleensä illemmalla (n. klo 18?), jolloin siis radalla ei saa ajaa. Kesäisin velodromilla käy jotain oikeitakin ratapyöräilijöitä treenaamassa aamupäivisin ja päivisin, mutta kun pitää yleisistä ajosäännöistä kiinni, kaikki halukkaat mahtuvat ajamaan.

Liikuntavirasto ei ole harrastelijoilta mitään veloittanut velodromin käytöstä. Suihkut toimii.

Kypäräpakko. Velodromi on turvallinen paikka ajaa, kunhan vaan muistaa ajaa suoraan ja joko käsi- tai äänimerkein ilmoitella mahdolliset suunnanmuutokset ja ohittelut.

Näillä on ainakin pari kesää harrastelijat pärjäilleet.

Velo kiinnostaa. Joku tarkka aika/paikka niin oon siellä.

mua kiinostaa, tosin ens tiistaina en vielä pääse messiin jos jengiä on lähdössä.

kävin jo vähän kokeilemassa muutama viikko sitten ja pari huomiota:
täytyy olla kypärä messissä. mulla ei ollut, kysyin vaksilta voinko käydä vetämässä parit kiekat, vaksi sanoi että ok kunhan fillari on asiamukainen (ei mikään mtb siis). menin radalle ja saman tien paikalla ollut valmentaja alkoi karjumaan perään kentän laidalta. noh, oma vika koska olin kyllä tietoinen tästä säännöstä.

siellä oli samaan aikaan joku 3-4 tyyppiä treenaamassa ihan kunnolla mopon perässä ja joku kaverin veti ihan hurjia spritti-intervalliharjoituksia mutta kyllä sinne mahtu samaan aikaan ajamaan vaikka olisi muitakin.

Kertokaas nyt ne säännöt. Kuuppa päähän ja todennäköisesti droppistonga on ne pakolliset? Jarru irti kans?

kypärä on syytä olla mutta droppistongaa ei tarvi, jarrukin saa olla ja vaikka vaihteet jos vaan ajelee huvikseen, kisoissa on sitten ne ‘oikeat’ säännöt.

kun kävin siellä itse niin joku tyttö pisteli ympyrää ihan tavallisella maantiepyörällä eikä se tuntunut haittaavan edes sitä isäntää joka alkoi mua ohjeistamaan.

Mut kyllähän sitä pitää itselle ratatanko asentaa, koska sellainen on. Kaduilla sitä ei jaksa käyttää.

tnts - 49 minutes ago » Mut kyllähän sitä pitää itselle ratatanko asentaa, koska sellainen on.
Ja miehekkäämmät välitykset myös, eihän siellä millään 48x17 meiningillä pärjäää, jää vaan isompien jalkoihin, ;)

Kai mulla joku valurautainen 14-piikkinen löytyy ;D

Ei kellään olis edukasta droppia myydä?

jussi - 4 minutes ago »
tnts - 49 minutes ago » Mut kyllähän sitä pitää itselle ratatanko asentaa, koska sellainen on.
Ja miehekkäämmät välitykset myös, eihän siellä millään 48x17 meiningillä pärjäää, jää vaan isompien jalkoihin, ;)
Mulla oli jo hetken 15-piikkinen, mutta möin sen vanhojen kiekkojen mukana, kun ajattelin ettei sille käyttöä löytyisi.

Löytyy jotain epä-hifejä 13 ja 14 hampainen. Maksaa 4,-/kpl, sen verran ite maksoin.

Konkeli, mul on tommonen kierrätyskeskuksen droppitanko, ei varmaan mikään hirveen hifi. Veikkaisin, että on jostain 80- tai 90-luvun retkipyörästä. Voin tuon tuoda ens fiksikeskareihin tai jos päätetään lähtee jo ens tiistaina, ni velolle. Tai voi sen tästä Mechelininkadultakin hakea, ei maksa mitään.

Heh… ite oon alamäkeen yli 50 km/h kellottanu 48x18-välityksellä. Vauhti varmaan riittäis, mut eihän tommosella kadenssilla oikeesti mitään tehoja enää irti saa. Varmaan 52 eteen tai 16 taakse, ei vaan ketjuja rupeis jaksaa katkomaan, vaik parit iskemättömät tuossa onkin…

Kiinnostais aika paljon käydä kokeilemassa kuinka pitkälle tunnissa pääsee. Ketkäs lähtee mukaan?

EDIT -----------------------------------------------------

2010 Yksivaihde veloranking (päivitetty 24.8.2010 klo 9:41)

400m lentävä lähtö
NikoK 0:25.13 (2.7.)
lm 0:26.3 (26.5.)
asb 0:27.6 (26.5.)
TimoL 0:27.9 (2.6.)
epaz 0:28.3 (26.5.)
pahus 0:29
jussi 0:29.1 (21.5.)
mannine 0:29.6 (1.6.)
repellion 0:29.63
astro 0:30.1 (30.6.)
jiima 0:30.1 (23.7.)
tnts 0:30.7 (23.7.)
miglos 0:31 (2.6.)
boren 0:31.2 (23.7.)
tya 0:33.2 (22.6.)
daniel 0:33.8 (26.5.)
mm. 0:37.2

1000m seisova lähtö
lm 1:17.8 (6.7.)
NikoK 1:17.88 (2.7.)
asb 1:21.57 (1.7.)
epaz 1:22 (20.8.)
pahus 1:23.4 (2.6.)
TimoL: 1:26.12 (26.7.)
ossku 1:29.37 (24.8.)
boren 1:29.88 (26.7.)
repellion 1:31.19
tnts 1:31.8 (6.7.)
astro 1:34 (26.5.)
tya 1:36.8 (6.7.)
daniel 1:35.5 (26.5.)
jiima 1:44
mm. 1:46

EDIT -----------------------------------------------------

Heh… itseäni kiinnostaa enemmän esim. se, kuinka nopeesti sen yhden kiekan pääsee :stuck_out_tongue: Mut jos ei mitää katastrofaalista tapahdu, ens tiistain meen kokeilemaan kuuden jälkeen.

Samuli, mulle kelpaa. Se tulis kuitenkin tuohon pidempään stemmiin kiinni nimenomaan “sikailua” varten. Katusetuppina mä ajelen tuollaista yyberlyhyttä titecciä lievällä riserilla.

Tiistaista en vielä uskalla sanoa midist, mutta keskiviikko natsaa hyvin suurella todennäköisyydellä. Ollaan aiheesta enemmän yhteyksissä vielä.

Jees… kävin tänään pari kiekkaa pyörimässä. Pikkusen pelottavan tuntusta oli ekoja kierroksia mennä. Onneks paikalla oli joku aihetta tunteva ukkeli, joka käski vaan rohkeesti kiipeemään sinne kaarteeseen.

Noin ensituntuma oli semmonen, ettei siel paljo alle kolmeakymppiä kannata pyöriä ja ehkä vähä isompi välitys (nyt 48x18) ois paikallaan. Jalatki väsy heti ku yritti ajaa täysii :frowning:

Ja sitte vaan joku ajamaan mopoa ja yksivaihteen oma keirin-liiga pystyyn

Riittäsköhän 43/15 jos uskaltais joku kerta mennä. Mut hei, mulla on niin läski perse etten kehtaa esiintyä julkisesti sukkiksissa.

mulla ei oo minkäänlaista virallista ajo-asua mutta aion kyllä osallistua ralliin ens kerralla. ja kyllähän pienelläkin välityksellä pääsee jos on kadenssi kohdallaan, :wink: mutta ainakin silloin kun viimeksi kävin niin ei siellä kaikki ihan hirveetä vauhtia pistellyt menemään.

ja ne kaarteet näyttää ja tuntuu pelottavan jyrkiltä vaikka ne ei edes kai oikeestaan ole kovin jyrkät. ajatus siitä että poljin kopsahtaa betoniin vauhdissa vähän ylempänä ollessa on ikävä.

Mitenkäs ne kaltevuudet siellä velolla on, pärjääkö siellä maantiepyörärungolla? Ratapyörässähän tuo keskiö on korkeammalla että voi turvallisesti ajella hittaasti rinteissä.

joskus kymmenisen vuotta sitten ku tuli kilpailtua ihan lisenssillä, niin ihan iloisesti pystyi menemään seuralta lainatulla harjoituskilpurilla. en tiedä onko kaltevuudet muuttuneet enkä muista kuinka matala keskiö pyörässä tuolloin oli, mutta veikkaisin että maantiepyörälläkin pärjää.

Edellinen, ja taitaa olla myös ainoa kerta, velolla meni ihan hyvin maantierungolla. Muutaman kerran otti kammet aluksi kiinni, mutta kyllä se sitten alkoi sujua.

Täytyy joku ti tai to yrittää päästä paikalle.

Mulla ei ole läski perse, mutta en siltikään halua esiintyä pelkissä.