'Hupsista' topikki

En ookkaan tainnu kertaakaan vielä pyöräillessä melkein kuolla yhtä paljon kuin tänään kun tajusin vasta n. 5 kilometriä onnellisesti ajeltuani että en ollut renkaanvaihdon jälkeen kiristänyt etukiekon muttereita ollenkaan.

Tilanne toisaalta aika 50/60 kun Gangstan keulassa jostain syystä on dropit hirmu tiukat eikä kiekko asetu paikalleen ilman että sen jyskyttää lattiaa vasten perille. Jouduin laittamaan renkaaseen lisää ilmaa että oisin kehdannut tehdä ko. jyskytysoperaation mutta siinä vaiheessa kun olin saanu haettua pumpun ja pumpattua kumin niin olinkin jo kerenny unohtamaan että en missään vaiheessa kiristäny muttereita ja testiajolla sitte keuliessa ja bunnyhoppiessa kiekko asettu paikalleen sinne dropouttien perälle ja näköjään myös pysyi siellä vaikka tulikin pompittua vähän lisää sitten oikeasti ajamaan lähdettyä :E

Eli akseliin tiukkojen dropouttien takia ei käyny kuinkaan, mutta jos ne ei ois ollu tolleen tiukat niin oisin saanu mutterit kiristettyä ensi yrittämällä enkä ois unohtanu. Arvokas opetus ehkä ja ens kerroilla tulee sitten tuplatarkistettua ennenku lähtee ajamaan.

Arvokas opetus että lawyer lips.

Siirtelen tässä hissuksiin osia vanhasta rungosta uuteen. Haarukan kanssa tuli jo ongelmia kun emäputki oli uudessa rungossa liian pitkä enkä ollu tyhmä mitannu sitä missään vaiheessa. Siitä onneks selvittiin vippaskonsteilla ja nyt äsken asentelin jo keskiötä tyytyväisenä. Vähän kumminki ihmetytti kun ei-vetopuolen kuppi vaan uppos syvemmälle ja syvemmälle vastarintaa kohtaamatta. Hetken tuijottelin ja rapsuttelin päätä ennenku valkeni että uudessa rungossa onki näköjää kaikki isompaa: 73mm muhvi. Elikkäs toi 103mm:n keskiö on nyt poissa laskuista sitten saatana.

Kyllä toikin olis pitäny huomata etukäteen. Mikähä mul oikeen on.

Ite kans pyöritelly 68 mm muhville tarkoitettua keskiötä 73 mm rööriin.

Uutta keskiötä pyöräkaupassa ostaessani kysyin, kummalle leveydelle kaupan oleva keskiö on tarkoitettu. Ei ollut kuullutkaan, että asialla olisi väliä.

Koitettiin irrottaa jumittunutta stemmiä. Ensin kokeiltiin kaikki normaalit crc:t ja vasarat ja muut. Sitten tänään annettiin lämpöä toholla, ja väännettiin niin että stemmin pätkästä kiinni penkkiin ja haarukan jaloista vääntäen. No, koko ohjausputki kiertyi, ja nyt se on sekä vino että lommolla.

Eli ostetaan joku maantiekeula n. 19cm putkella.

tulin tänne katsomaan jalkajarrun vääntämää chainstayta

Ei oo ihan vielä lounaskelit. Ja jos niin tapahtuis niin varmaan loggaisin ulos foorumilta katsomatta taakse :slight_smile:

Toi sattu mun biitteripeugeotille. Olin jo itseasissa päättäny laittaa ne jalkajarruhommat tohon mutta nyt ei ole keulaa niin joutuu kai esassa pitämään.

FF - 19:06, 28.2.2016 » tulin tänne katsomaan jalkajarrun vääntämää chainstayta
Hah. Samat sanat.

Ulkoisen keskiön hylsytyökalun lipeäminen aiheutti tällä kertaa terkkarikäynnin. Liimaa otsaan ja buranaa nassuun. Ei ollut kuin varmaan kolmas kerta kun lyön nuppini runkoon tai telineeseen keskiöhommissa. Lienee korkea aika ostaa kunnon huoltoteline ja keskiötyökalu ja heittää tuo Park Toolin hylsy hevon vttuun!

Ei saisi nauraa mutta nauroin kuitenkin. Ihmetellyt kyllä kun ei bilteman kalulla ole sattunut vielä mitään vastaavaa. Sehän ei istu sinne päinkään.

Helpommaksi tulee ku pidät kypärän päässä pyörää rempatessa. Kaikki noi hylsyt toimii hyvin pulttikoneen kanssa, sellasen saa muutamalla kympillä B-kaupasta.

Biltemankin kalu pysyy keskiössä tukevasti kun laittaa pultilla akseliin kiinni.

tuossa vaiheessa vaan on akseli jo tipotiessään. eikä biltemassa ole ulkoisille laakereille soveltuvaa työkalua valikoimissaan. Kypäriä on.

Ulkosen keskiön tapauksessa lienee vähän haastavampaa tehä moisia pulttivirityksiä. Oon pärjänny näissä hommissa ihan hyvin tälläsellä
https://static.bike24.com/i/p/9/3/91139_00_c.jpg
Mukana tuli jopa muovinen sovite jolla sain noi sirommat HT2 jutut paikoilleen.

Voi toki olla että tämäkin kalu lipsuisi tiukkaan väännetyissä keskiöissä tai en tiiä.

Kypärä pitänee kans hankkia. Hylsynä tällainen (en suosittele):

Edit: nauraminen pidentää ikää ja parantaa terveyttä. Niin väitetään:) Tulipas kiva kuhmu.

Tuon ainoa huono puoli on se, ettei se toimi campan kuppien kanssa kunnolla niiden muodon vuoksi. Ongelmatapauksissa junttasin tuon prikan ja pikalinkun kanssa paikoilleen - kypärää ei ole tarvittu. Tosin huoltoteline on kyllä.

Tosiaan kyse olikin ulkoisista kupeista. :kepillätökkimishymiö:

pääs tänään spontaanisti fiksilarppaamaan kun ketjut tippu vaparin ja pinnojen väliin.

kokeilin skidaa alamäessä ja molemmat jalat klippas irti samaan aikaan. tanssahtelin siinä jotain 50 metriä ennen ku sain vauhdin pysähtyy. pitäs varmaan vähän kiristellä.

^ettei olis vahingossa multi-release-klossit? Vaihda single releaseen jos näin on.

Jos siis spd