Levyjarrut

Joo teinpä silleen että laitoin kuitenkin tilaten M6000 jarrut. 30-40 euroa säästöä SLX:iin verrattuna ja työkalulla tehtävä reachin säätö on ihan okei mulle.

Ei vittu. Ostin yhdeltä helvetin runkulta fillaritorilla auriga compit eikä se tietty viittiny mainita että ton pultin kanta on paskana ja tollee se tulee kahvan liikkeen tielle eikä lähtöpistettäkään voi säätää. Vittuako mä tolle teen, kai tohon nyt on joku muukin ratkaisu ku:

massit takas ja vittumainen arvostelu ineen

mikä nimimerkki. :smiley:

rahat takas

Apupyöräkaatuilija. Tietty tuli mulle kans kauppojen jälkeen mainitsee että “palautettakin sopii toki antaa, mutta ainoastaan positiivista”

veikkaisin että saa jollain torxilla tai knipex cobra pihdeillä pois. Luulis, että toi myyjä on yhteistyökykyinen, jos palautteitakin kalastaa noin tosissaan

ommattu kaikille speksaaville weekend warrior faijoille

BB7 möin, Spyret möin, Shimaynen mekaaniset odottaa korvakkeitten paikallejuottamista.

Veljesnyrkki.

Yst. terv. nimim. Just pääsin ostamasta parin BR-R517:oja.

R1:t käyttävätkin onneksi Shimano-tyyppisiä paloja.

Kerro Lumikko vielä mitkä Shimanon palat niihin menee tänks!

En tiedä Chilestä, mutta Konalassa: First Gear levyjarrupala Avid BB7 5,90€

Seatstay versus chainstay -kiinnityksen ylivoimasuudesta “keskusteltaessa” tuli muuten mieleen:

Miksköhä kukaan valmistaja ei oo tehny semmosta takajarrua jossa letku tai vaijeri saapuis ikäänkuin ylhäältä? Itse jarru laitettais kiinni chainstayhin mutta letkun vois tuoda tuoda seatstayta pitkin.

e. Eiku mitä pöh onnistuuhan se hydraulisella.

http://forums.mtbr.com/attachments/frame-building/666938d1326751731-disc-brake-tabs-seatstay-vs-chainstay-mounting-img_4241-lo.jpg
http://forums.mtbr.com/attachments/frame-building/651807d1320690837-disc-brake-tabs-seatstay-vs-chainstay-mounting-img_1103-lo.jpg

Ei taida mekaanisella onnistua.

Vanhemmat hopet kääntyy siitä banjosta aika laajasti, mutta eikai nestejarrulla ole väliä mistä se letku tulee? Vaijerilevarilla sen sijaan pitäs muuttaa koko jarrusatulan rakenne, jotta vois käyttää noin.

E. Juu joo voihan sen koko banjon kääntää noin.

Juu ei tietenkään oo väliä. Mut mekaanisilla jarruilla toi peilikuvallisuus vaan ratkaisis koko ikuisuusongelman.

e. Jos nyt siis leikitään että seatstay-kiinnitys ylipäätään on minkäänlainen ongelma.

Näinhän se ois. Kokeilin semmosta (surly-merkkisen pyörän) takajarruun, että truuttasin eka vassua siitä esille jäävästä reiästä ja laitoin kaks päällekkäistä kutistesukkaa siihen reiän reunan ja vaijerin päälle.

Luulis kyllä perkele ettei nykypäivän digi-digi some twitter mallinnus cnc 3d-printtaus -aikana olis vaikeeta flipata jarrulängen muottia tietskarilla peilikuvaks. Mut ehkä asiaan liittyy jotakin muutakin jota en oo tullu ajatelleeks.

Heetkinen mitäs jos heittäis mekaanisessa systeemissä sinne ihan vikaks kuoren ja jarrun väliin jonku tyyliin V-jarrun 120 asteen mutkan tai sitte kaks kappaletta Problem Solversin tommosta laakeroitua rullaa tms.? Ne saa mun mielestä asennettua niin ettei vetosuhde muutu.

https://cdn.bike24.net/i/p/5/8/79885_04_c.jpg

Onkohan jotain muuta kätevää ja vähäeleistä mekaanista vekotinta joka muuttais vaijerin vetosuunnan vastakkaiseks ilman kauheaa tehohävikkiä ja kitkaa?

Totta. Kuussakin on kuitenkin käyty.

Nykysissä nestemaantiejarruissakin letku on silleen ettei voi kääntää, pitäs tehdä letkulla vaan isompi kaari jos se kiinnitys ois noin.

Vaijeriöljyjä tarttis kans katsella rolleriin, kun nyt ilmojen muututtua kosteammiksi takertelee vähä taas. Toki vaijeritkin on yli vuoden vanhat. Tai sitten ne jarrujen palautusjouset on liian laiskat.