Tankotopikki

Onks tää niinku Tukiaisen tissit:
http://4.bp.blogspot.com/_sWLLXcJPMmk/SlC4ObXI5eI/AAAAAAAAABc/fwls2I6Js-0/s320/b-123aa.jpg
tykkään kyllä hiplaa ja katsella.

suorat, munanmittaiset tangot nollataivutuksella on höpöhommia ja näistä tunnistaa aloittelijat varmimmin.

ratadropit vetää katukäytössä synkkyydessään vertoja jopa edellä mainituille dildoille.

bullhornit kuuluu TT-pyöriin.

oikein laitettu riser on minimalistinen ja ihan hauska ratkaisu pellepyörään, näyttää silti lastentangolta. aiheuttaa outoa riippuvuutta. pooloon paras.

miehenkokoisille jarruttomaan fiksiin dropiksi nitton noodle tarpeeksi leveänä eli 460mm. muotoilu ja pitkä reach hieman kompensoivat kahvojen puutetta, ns. bullhorn-pössikset ilman sitä mykistävää rumuutta.
460mm koska leverage. tällöin täyttää myös satunnaiset kikkelitankotarpeet kaupunkispedeilyssä kun fläteiltä ajettaessa ei lopu leveys. taivutus ehkäisee suurimman vitutuksen ranteista.

kahvat tietty vie dropit ja meiningin muutenkin sinne nextille levelille.
kun saadaan tanko vielä hinattua sinne oikeaan kohtaan ohjaamoa, voidaan puhua jo niistä hyvistä fiiliksistä. käytännöllinen on vaan kauneinta.

http://www.rivbike.com/images/static/upload/handlebars_noodle.jpg

kp - 17:50, 6.10.2010 » käytännöllinen on vaan kauneinta.

Yllättävää kyllä, kahvat voi myös laittaa vaikkei olisi jarruja (!!!) Tähän tarkoitukseen myydään jopa kahvoja joissa ei ole jarruvipuosaa, lähinnä kai tandemeihin tarkoitettu. Ne tosin näyttää aika kummalta ja saatavuus on hankala, joten kahvat mieluummin. Jollain patentilla vaan jumittaa ne vivut.

^toinen kahva kiinni etujarruun ja toinen stemmin viereen tulevaan kelloon.

kp - 18:04, 6.10.2010 » miehenkokoisille jarruttomaan fiksiin dropiksi nitton noodle (...) muotoilu ja pitkä reach hieman kompensoivat kahvojen puutetta, ns. bullhorn-pössikset ilman sitä mykistävää rumuutta.
Varmaan kompensoi tosiaan ihan kivasti, mutta jos kuitenkin haluaa sitä yläotetilaa, jota bulliksessa paremmin on, niin miksei sitten laittaisi sitä?
kp - 18:04, 6.10.2010 » käytännöllinen on vaan kauneinta.

Ite sain tänään asennettua bwitchin ja tykkään kyl ton “geometriasta”. 42cm leveeks chopattu ja silti “ei näytä” naurettavan kapeelta kun tos on niin nopee nousu ja leveet tasaset ylängöt.

http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson24.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson25.jpg

^mitkä renkaat sulla on tossa 28"?

Siin on svalbe marathon plussat 25mm mut oikeesti vissiin 28mm. Talvirenkaat.

Ok, oli läskin näköset, ilmeisesti mahtuvat hyvin myös takahaarukkaan. Mä joudun tyytymään 23mm ja 25mm.

takahaarukas pyörii kyl kun on ratas melko takana mut takajarrusilta (en nyt parempaakaan nimitystä keksi) on ihan 1-2mm rakoa. Kesää odotellessa.

SuicideHub - 18:32, 6.10.2010 »
kp - 18:04, 6.10.2010 » miehenkokoisille jarruttomaan fiksiin dropiksi nitton noodle (...) muotoilu ja pitkä reach hieman kompensoivat kahvojen puutetta, ns. bullhorn-pössikset ilman sitä mykistävää rumuutta.
Varmaan kompensoi tosiaan ihan kivasti, mutta jos kuitenkin haluaa sitä yläotetilaa, jota bulliksessa paremmin on, niin miksei sitten laittaisi sitä?
kp - 18:04, 6.10.2010 » käytännöllinen on vaan kauneinta.
no se. jos se bulzori toimii jollekin niin sit se toimii, mutta ei se siitä lähtökohtaisesti [i](edit: kahvallista)[/i] droppitankoa käytännöllisempää tee, joskin kevyemmän. itse laittaisin edelleen kahvat ja samalla tekosyyllä sen etujarrun kiinni, koska yksikin dummy on jo riittävän hassu. ja laitoinkin. pitäisi vielä joku vittumainen vesipyssy viritellä talveksi.

Kahvaton droppi on kyllä musta aika ikävä pideltävä, härkätanko paljon mukavampi kun koko kädelle on tilaa ja vielä vähän liikkumavaraakin. Mutta tosiaan, kahvallinen droppi on hieno asia, oli niissä kahvoissa vaijerit tai ei. Laitoin bulliksen, koska halusin, että on mahdollisimman vähän osia, jotka voin rikkoa. Ei tossa mitään vikaa ole, mutta nyt voisin kyllä valita sen dropinkin kahvoineen, jos olisin uutta hankkimassa.

kaupungissa näin talvisin ja kun ei tahdo olla hiessä luennolle mennessä ainoo oikee tanko on riseri lyhyellä stemmillä (olen ite eri mieltä ns. järkevän droppitangon pointista commuterpyörässä. Ei itelle ole mitään käyttöä muulle ku yläotteelle). Kesällä kelasin laittaa ohuet kumit ja jonku mukavan nitto rb001 tai vastaavan nykyversion.

Täysin käyttötarkoituksen ja siihen soveltuvan pyörän mukaan vaihtelevat omat stongani: (parjatusta) mailanmittasesta suorasta kuriirista (niin ikään dumattuun) syvempään ratadroppiin.

Jos jostain syystä pitäisi valita yksi omiin päätarkoituksiini, duunimatkoihin + lenkkeihin, niin Nitton nuudeli kahvoilla olisi aika vahvoilla…

Mulla on hieman valtavirran vastaiset näkemykset tankoasioissa. Mun mielestä Nuudeli ei oikein pärjää vertailussa moderneihin kompaktitankoihin. Omia kokemuksia on lähinnä Pro PLT 2-kompaktista. Se on erityisesti kahvoilla varustettuna melkoista parhautta.

niin sanotaan nyt vielä, että noodle löytyy nimenomaan siksi koska pyörien lukumäärä on tällä hetkellä minimi ja lenkkipyörän virkaa toimittaa kaupunkipyörä ja toisinpäin eli yksi ja sama katiska. 26.0 stemmi rajaa myös vaihtoehtoja. tanko on siis loppupeleissä itse asiassa kompromissiin taipumisen tulosta, mutta yllättävän toimiva sellaiseksi. olen toipuva tankoholisti ja optimitilanteessa pitäisin joka tangolle eri pyörää. välillä sitä hairahtuu taas jotain pippelinpätkiä paikoilleen pulttailemaan, mutta karu totuus nappaa pillistä kiinni viimeistään jäätelöauton ohittaessa ekassa mutkassa keskisormi tanassa, nauraen samalla homoeroottiselle ratkaisulleni. hitler käytti myös liian lyhyttä tankoa ratapyörässään.

“hitler käytti myös liian lyhyttä tankoa ratapyörässään.”

Signature-matskua.

Mutta modernille kompaktille täältäkin ääni jos dropilla huristellaan. Noi kompaktit tarjoavat kans ihan asiallisen kahvaotteen ihan ilman kahvojakin, kiitos muotonsa. Tietty tulee ongelmia stemmin kanssa, kun suurin osa on OS, joten nittomiehet unohtakoot äskeisen.

Modernit kompaktitangot ei toimi ilman kahvoja kun niissä on niin lyhyt reach. Kädelle ei ole tilaa ajaa kahvoilta-ilman-kahvoja.

Mutta kahvojen kanssa ne toimii, kuten Jarkon ja minunkin hienoista rossareista saatte todeta.

Olenkin tässä meditoinut kompaktitankoon siirtymistä, täytynee keskustella mekaanikon kanssa ennen seuraavaa jarrukahva/vaijeri/tankonauharemppaa.