Keskiö löysällä

jussi - 10:45, 5.6.2009 » Mun 2mm merkityksettömyys-väitteen perusteena jota en yllä esittänyt onkin juuri se, että eri firmojen rattaissa ja ketjuissa on niin paljon eroja keskenään että pelkkä ketjulinja ei todellisuudessa ratkaise koko ongelmaa, ihan sama onko 42mm vai 44mm vai mitä. Ketjulinja voi hyvin olla tarkalleen 42mm mutta rutinaa voi silti kuulua.
Älä nyt Jussi, 42 mm on avain ikuiseen onneen. Se pitää saada joka pyörään konversiosta maailman kireimpään ratarunkoon. Kun sen saavuttaa, lampaat ja leijonat syövät vihreää ruohoa ikuisen auringon alla 70 neitsyen ympäröimänä.

Kyllähän jo Douglas Adams tuosta numerosta puhui.

kissat on lihansyöjiä hei.

wtf, miten saan shimano 600 kammet irti? kyljessä “one key release” ja kuusiokolo.

e: google näemmä auttoi kun tuli mieleen katsoa, eli senkun pyörittelee avainta niin kammet putoo. täähän on hyvä keino pölliä kammet ku saa helposti irti

Ulosvetäjällinen kammenpultti. Muista pitää pultit riittävän tiukalla.

Teoriassa helppoa, käytännössä niin tiukassa että työkalut vääntyy, huhhuh. Pitääpä miettiä vielä kertaalleen kumpaan suuntaan vääntää…

Ja kiitos vinkistä.

Mulla oli kans tuommoiset integroidut ulosvetäjät yksissä kammissa ja ihan normaaliin suuntaan ne pyöri. Eihän noissa kierteissä ole väliä, jotka ei ole yhteydessä suoraan laakeriin.

syclone - 18:28, 13.7.2009 » Teoriassa helppoa, käytännössä niin tiukassa että työkalut vääntyy, huhhuh.
Esim. [tämän](http://www.parktool.com/products/detail.asp?cat=27&item=HT-8) luulisi kestävän kovaakin vääntöä...

Töissä on HT-8 kovassa käytössä, todellakin toimii. Käytännössä heikko lenkki on pultin kanta eikä työkalut, kun kuusiokoloista on puhe.
Ainakin 600 AX ulosvetävä kammenpultti on kaiken lisäksi vain 6-millisellä kuusiokololla, jos tuntuu liian tiukalta, on parempi irrottaa “pölysuoja” ja pultti ja jatkaa normaalilla ulosvetäjällä.

joope - 21:14, 13.7.2009 » Töissä on HT-8 kovassa käytössä, todellakin toimii. Käytännössä heikko lenkki on pultin kanta eikä työkalut, kun kuusiokoloista on puhe. Ainakin 600 AX ulosvetävä kammenpultti on kaiken lisäksi vain 6-millisellä kuusiokololla, jos tuntuu liian tiukalta, on parempi irrottaa "pölysuoja" ja pultti ja jatkaa normaalilla ulosvetäjällä.
Tänään kaivoin ison räikän ja kuusiokolosarjan esiin, mutta hylsyn ja räikän välissä oleva kantaa kutistava osa murtui vääntäessä, ei edes ollu biltemalaadun vehkeet joten höh :/ Oiskohan kellään lainata tuollaista tosimiesten HT-8:a? Ja jos ei niin pitäisköhän tuohon pölysuojan irrotukseen olla joku spesiaalityökalu, kaks tuollasta koloa siitä lyötyy joihin en saanu tarpeeks tukevasti omia työkalujani.

Ja vielä tyhmä kysymys; jos keskiössä on klappia niin onko sen korjaus mahdollista avaamalla ja huoltamalla se vai täytyykö hommata uus?

Tämän työkalun toinen pää on niitä pölysuojia varten.
Vanhemman keskiön voi säätää, uudempia kasettikeskiöitä ei. Säädettävässä keskiössä on vasemmalla puolella lukkorengas.

Kiitos tiedoista x2, tuo avain näyttää melko sopivan näköiseltä ja kyseessä taitaa olla vanhemmanpuoleinen keskiö kun pyörä on jo kohtuu iäkäs Nishiki trim master ja lukkorengaskin näyttää olevan.

Suginon 103mm/JIS keskiö oli päässyt löystymään rattaan puolelta jossain 3000-4000km kieppeillä. Kammet irti ja kiristys. Tiedä sitten, että ottaako keskiö kipeää, kun kampia vääntää irti, mut nyt pyöriminen on hieman “metallista”.

Kamat on taas kasassa, mutta uutta keskiötä pitäis varmaan ruveta speksaa. Suginon oma 103mm on mielestäni tosi hintava laatuunsa nähden (Jo toinen samanlainen heikossa hapessa parin vuoden sisällä). Kellään hyviä vinkkejä Suginon RD 2:sten kaveriksi?

Olen lähdössä huomenaamulla reissuun lahden eteläpuolelle, ja nyt huomasin että keskiö on oikealta puolelta 3-4 mm rungon ulkopuolella. En tiedä onko ollut aiemmin. Keskiö on uudehkon krossarin vakiokeskiö. Liekö tämä ongelma?

Katse eteenpäin ja ajatukset muualle. Harvoin koko keskiötä saat irti.

Gamagoolon record-keskiössä on klappia. Mites, tota, missä vaiheessa kannattaa alkaa huolestumaan? Ajoa vain niin kauan kunnes alkaa chainstayt kolisemaan runtatessa, ei kai koko paska voi yhtäkkisesti levitä käsiin?

Ja mikä ylihintainen hipokeskiö kannattaa hankkia tilalle sitten kun tuosta aika jättää?

Anteeksi yksinkertaisuuteni.

Missä suunnassa sitä klappia on? Vertikaalisti vai horisontaalisesti vai diagoanaalisti vai hä? Koitiks vaan kiristää ei-vetopuolen kupin?

Kupit on kireällä, testattu on. Eli klappia on ikäänkuin akselissa.

Ja vastahan minä tuon keskiön vuonna 2010 kiinni laitoin. Onko tää vaan recordin normaali elinikä?

Voipi hyvin ollakin. Shimppaa tilalle ni ei harmita niin paljua nakella niitä roskiin. Toisaalta, jos se vielä pyörii ookoosti ni mitäpä sitä vaihtamaan. Mut kandee ehkä käydä varaosa hakemassa valmiiksi.

vähänhän tuolle kasettikeskiölle taitaa olla tuossa vaiheessa enää tehtävissä. joko itse laakereissa on väljyyttä (l. ovat loppu) tai sitten pääsevät liikkeelle tonteiltaan ja tekevät akseliin väljyyttä (l. keskiö on loppu).

omien kokemusteni perusteella voin suositella campagnolon centaur-keskiötä, jos tarvitset iso-viisteisen akselin. 111-millinen natsaa ratakampien kanssa. suojaus todettu hyväksi, kestää ja pyörii.