Sapuska kiinnosta

Tuli tuosta kannesta paistinpannun päällä mieleen että jokapirkon loistava keittiöväline joka pitäs jokasen huushollista löytyä on tommonen silikoninen kansi. Se on ihan priceless. Käytän omaani kaikessa paistamisessa, kattiloiden kansina keittäessä, padan kantena hauduttaessa ja “leipoessa” leivinalustana. Pesu kestää 10sek. Paras ostos sitten tehosekottimen. Tämmönen siis.

tänään näppituntumamarinoitiin härkäpapuja ja resepti sattui olemaan seuraavanlainen:

liotettuja (jonka jälkeen keitettyjä) härkäpapuja n. 350g
1 avokado
1 sipuli

marinaadi:
oliiviöljyä 2-3 tbs
soijakastiketta 2tbs
sitruunamehua 2tbs
kuivattua ruohosipulia
raastettua inkivääriä 1 tbs
raastettuja valkosipulinkynsiä 4
sitruunanruohoa 1ts
garam masala 1ts
inkivääripikkelssii 1 tbs
mustapippuria 1ts
meiramia 1ts
korianterii 2ts
jauhettuu muskottipähkinä 2ts

mitä pidempään se sielä jääkaapissa muhii, sitä paremmaksi maku luonnollisesti muuttuu.

…tuli vaan niin hyvää muhennosta, et harkitsen siirtymistä seuraavaan kokkiohjelmaan (jos ikinä haluaisin esiintyä televisiossa) .

edit: korjattu :wink: !

kantsii idättää niit härkäpapui pari vuorokautta viel liottamisen jälkeen :wink: oikeastaan kaikkia papuja kannattaa idättää niin ravintoarvo paranee, sulavuus paranee ja keittoaika lyhenee

ja tbs on muuten lyhenne tablespoonista eli ruokalusikasta? ts on teaspoon?

Sain tän saitin tossa vappurikshailujen aikana yhdeltä velholta.

Kiinnostaa.

http://www.runningraw.com/

Khassera - 16:46, 23.3.2011 » Tuli tuosta kannesta paistinpannun päällä mieleen että jokapirkon loistava keittiöväline joka pitäs jokasen huushollista löytyä on tommonen silikoninen kansi. Se on ihan priceless. Käytän omaani kaikessa paistamisessa, kattiloiden kansina keittäessä, padan kantena hauduttaessa ja "leipoessa" leivinalustana. Pesu kestää 10sek. Paras ostos sitten tehosekottimen. [Tämmönen](http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/428102) siis.
Ei ihan hirveesti kiinnostais syödä paistettua silikonia...

Testasin viimeviikonloppuna ekan kerran raakasuklaata, ja kieltämättä, siitä sai aika hyvät kiksit. :wink:

Lähiaikoina on tullut tutustuttua Hakaniemen nurkilla sijaitseviin lounaspaikkoihin. Lemppareita on Lemongrass ja Raiku. Tosin aika vähän vaihtelevuutta niissä kummassakaan on. Silvopleessa kävin kerran, mutta mun mielestä se on roimasti ylihinnoiteltu laatuunsa nähden. Okei, kiva että on kevyttä safkaa, mutta ainoakin silloin kun itse vierailin, tarjolla oli salaateista ainoastaan jäävuorisalaattia ja muuten lähinnä marinoituja juttusia (papuja, oliiveja, paprikaa…). Ehdottomasti pitäisi olla enemmän tuoreita salaatteja ym tohon hintaan.

Paras lounaskokemus täällä uudessa kotikaupungissa on ehdottomasti ollu Bistro 15, mutta sijaitsee ikävän kaukana duunipaikalta. Mare Chiaro Hämeentiellä on toinen mainitsemisen arvoinen paikka. Pizzamesta joka on kokemus. :slight_smile:

Muuten tulee diggailtua aika perinteistä ranskalaista keittiötä. Viinibaaria en ole vielä Helsingistä löytänyt (ikävä Tintåa ja Viinille-baaria)… Kivoja olutmestoja kylläkin! Ehkä joku päivä pitää tehdä ekskursio sinne Puotilaankin oluelle.

Kattokaas ny ettei mee liian hifistelyks :wink:

Törkeen hyvä, halpa ja helppo pastasoossi jolla saa persettä:

-400-600g broilerin fileesuikaleita
-iso sipuli
-vähän valkosipulia
-purkki ananasmurskaa
-hieman vajaa paketillinen aurajuustoa

Tossa järjestyksessä korkeareunaiselle pannulle, ei tartte suurustella millään ton juuston ansiosta ja kaveriks tagliatelle-pastaa. Punaviiniksi ton kanssa Sunrise Carménère.

mitä pitää jättää pois, jos ei haluu persettä?

Hachio - 22:24, 5.5.2011 » Kattokaas ny ettei mee liian hifistelyks ;) [u]Törkeen hyvä, halpa ja helppo pastasoossi jolla saa persettä:[/u] -400-600g broilerin fileesuikaleita -iso sipuli -vähän valkosipulia -purkki ananasmurskaa -hieman vajaa paketillinen aurajuustoa Tossa järjestyksessä korkeareunaiselle pannulle, ei tartte suurustella millään ton juuston ansiosta ja kaveriks tagliatelle-pastaa. Punaviiniksi ton kanssa Sunrise Carménère.
.. aurajuusto, ananas ja sibali on kyllä lyömätön kolmikko, huh..

Mutakakku on ihan saatanan hyvää:

200 g tummaa suklaata (70%)
200 g voita
100 g sokeria (normiohjeissa sokerin määrä taitaa olla n. 300 g, ja karppiohjeissa käsketään käyttää makeutusjauheita. Kumpikin ääripää vaikuttaa epäilyttävältä.)
5 munaa
1 rkl mantelijauhoa

Sulatetaan suklaa ja voi, laitetaan sokeri sekaan. Annetaan jäähtyä vähän, vispataan munat sekaan. Lopuks jauhot. Voi lisätä vähän leivinjauhettakin, jos haluaa että taikina kohoaa aavistuksen. Laitetaan vuokaan, ja 200-asteiseen uuniin. Vartti riittää, koska kakun on tarkoitus jäädä sisältä vähän raa’aksi.

^Äitienpäivä resepti kera täytettyjen tomaattien.

kimbe - 22:32, 5.5.2011 » mitä pitää jättää pois, jos ei haluu persettä?
punaviini
kyttyra - 23:02, 5.5.2011 » Mutakakku on ihan saatanan hyvää: 200 g tummaa suklaata (70%) 200 g voita 100 g sokeria (normiohjeissa sokerin määrä taitaa olla n. 300 g, ja karppiohjeissa käsketään käyttää makeutusjauheita. Kumpikin ääripää vaikuttaa epäilyttävältä.) 5 munaa 1 rkl mantelijauhoa Sulatetaan suklaa ja voi, laitetaan sokeri sekaan. Annetaan jäähtyä vähän, vispataan munat sekaan. Lopuks jauhot. Voi lisätä vähän leivinjauhettakin, jos haluaa että taikina kohoaa aavistuksen. Laitetaan vuokaan, ja 200-asteiseen uuniin. Vartti riittää, koska kakun on tarkoitus jäädä sisältä vähän raa'aksi.
aihejatkoa =) ... paras kokemani mutakakkuresepti on seuraavanlainen:

250 g SUOLATONTA voita
400 ml kookosmaito
200 g tummaa suklaata
440 g sokeria *)

260 g vehnäjauhoa, 2tl leivinjauhetta

25 g cocoa powder
2 kananmunaa **)

Toppingiin:
200 g tummaa (tai normi…) suklaata
125 g SUOLATON voi ***)

preheat uuni (joku 175c mebbe)
Sulata voi, sokeri, kookosmaito ja suklaa ja anna jäähtyy hetki
Sekoita kuivat aineet: vehnä, cocoa jaleivinjauhe
lisää kanamunat

Heivaa koko överimässytaikina (n. 22cm halkaisijaltaan olevaan) vuokaan ja anna olla uunissa ainakin tunti. Stedaa veitsellä kakun keskeltä, että jääkö veitseen mitään kiinni (jos jää niin kakku ei oo viel täysin kypsä)

Do not burn the cake. Jos uunis lämpötilaa on liikaa nii laita vähemmän :wink:

Anna jäähtyä KOKONAAN… jos kakun pinnasta tuli epätasainen voit varovasti veitsellä tasoittaa. Sulata voi ja suklaa ja levitä kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa.
Kakku on parasta kylmänä, mut se on vaan mun mielipide. (=

resepti on ehkä mässyin ja parhain evarr.

*) diet cake
**) voi käyttää kananmunan korvikkeitakin
***) SUOLATON VOI tarkoittaa nimenomaan suolatonta voita. Koostumus kakussa muuttuu margariiniä käytettäessä ja liika suola pilaa myös kakun makua aika täydellisesti.

Pizzat ovat tämänkin yhteisön kulmakiviä, kun noita etutarakoita niin kysellään.

Itse olen havainnut seuraavat täytecombot kotitekoisissa lätyissä parhaiksi:

pizza a (sopii kasvissyöjille, mutta ei laihduttajille):
-punasipuli
-kirsikkatomaatti
-mozzarella
-mustapippuri
-pesto
-pun. paprika
-hävyttömästi rucolaa paiston jälkeen slicen päälle

pizza b:
-kana
-ananas
-bbq-soosi (suosin hunajahikkoria)
-punasipuli
-chili (joko ihan maustejauhe tai oiketa palkoa)
-mustapippuri

pohja (riittää molempiin, jos tekee pyöreän pohjan eikä koko normipeltiä tai sitten joutuu kaulitsemaan aika ohueksi, itse tykkään pannupohjasta):
-4dl vettä
-pussi kuivahivaa
-ripaus suolaa ja sokeria
-loraus öljyä (~2-3rl)
-jauhoja sopivasti, että sormista irtoaa.

Molempiin toki sitten juustoa päälle ja pyreet pohjalle. Lidlin hieman kookkaampi pyrepurkki riittää juuri sopivasti kahteen pizzaan ja myöskin samaisesta liikkeestä ostettava juustoraastepussi 200g täyttää omat päällystevaatimukset.

Joku voisi sanoa että pizza b kaipaa aurajuustoa, mutta se on mielestäni yksi pakollinen paha mikä maailmassa täytyy olla.

pad thai black metal style

Fullspeed - 12:50, 13.5.2011 » http://www.youtube.com/watch?v=CeZlih4DDNg pad thai black metal style
OT: Harmittaa kun Suomesta ei oikein saa mistään kunnon Pad Thaita :( Varsin surkeita esityksiä ainakin Varsinais-Suomen suunnalla, Helsingissä asiat paremmin?

eväsleipä #1

ruisleipä
banaani
aurajuusto

http://biertijd.com/mediaplayer/?itemid=12307

jäis itellä lautaselle, mut kai toi jollekin uppoaa ?

Vinkki HYVÄN perunamuusin tekoon. Yleensähän suomalaiset tekevät perunamuusin jauhoisista halpisperunoista, maidosta, voista ja suolasta. Mutta omasta mielestä parempi perunamuusi tulee kun:

  • käyttää kiinteitä perunoita
  • rasvana täysin kasvipohjaista margariinia
  • maidon sijasta kasviruokakermaa
  • suolaa tietysti tähänkin
  • tuore ruohosipuli lisää kivasti makua
  • bataatista saa kivaa lisämakua kun laittaa vaikka 1 osaa bataatteja 2-3 osaa perunoita, porkkanakin ok

Tietysti hyvistä jauhoisista perunoistakin saa erinomaista muussia etenkin jos keittää ensin kuorineen ja kuorii vasta ensin muussaamista.
Lisäksi perunat hyvä laittaa kiehuvaan veteen tai esikeittää vesi vedenkeittimessä.

^ hiljaa pakana

Puikuloita ja voita about saman verran painon mukaan. Muussataan oikealla työkalulla.

Kampia on pyöritetty ja ruokaa valmistettu taloudessamme jo pitkään, mutta nyt nämä on saatu samaan pakettiin juomia unohtamatta : http://www.campasimpukka.blogspot.com/