Pyöräkolari uutisissa

Khyl. Hertsikka vähän nihee mutta siellä selviämiseen on tuntunut aina olleen joku tyydyttävä ratkaisu toisin kuin joissain paikoissa.

itä - ei kaikille.

e. tuon kolaripaikan olen laittanut itsekin merkille siinä pyöräillessä. tuossa laivalahdenkadulle kääntyvä autoilija näkee kuitenkin kelvin hyvin pitkältä matkalta, joten sinänsä ihan normaalin liikenteen seuraamisen pitäisi riittää + tietysti asianmukainen ajo kääntyessä risteysalueella.

Itse tulen laajasalon suunnalta melkeen joka päivä siihen risteykseen. Oikealle kääntyville ei ole nuolivihreää vaan kääntyvät samaan aikaan kevyen liikenteen kanssa. Monet autoilijat katsovat ensimmäisen aallon jalankulkijoita/pyöräilijöitä ja painavat kaasua. Loput jonossa tulevat ensimmäisen perässä eikä katso mitään. Jos itse tulen vähän myöhässä kuitenkin vihreisiin, joudun melkein aina hidastamaan tai pysähtymään hetkeksi. Välillä salaa mietin sellaista konepeltistuntin tekemistä. Sais varmaan uuden pyörän mut sattuiskin varmasti.

Joo ei kyllä mitään pysähtymisiä, opettaa autoilijat väärille tavoille (olen myös autoilija). Tuon hidastamisen pyörällä nyt toki ymmärrän, mutta ärsyttää esim. kävelijät jotka jää antamaan autolle ensin tietä - opettaa väärille tavoille. Sitten kun seuraavassa risteyksessä onkin kävelijä, joka kävelisi mielummin alle kun väistäisi, nii ai ai.
Itse ajan siis myös autoa ja moottoripyörää vähintään pari kertaa viikossa.
Sammuttaisin auton risteykseen keskel tietä ja menisin hakemaan kahvia mielummin kun antaisin kävelijän odottaa, että menisin ensin.

Joo, jos auto tuo sen keulansa jo puoliksi siihen pyörätielle, kuskin pää/katse selkeästi jossain muualla kuin meikäläisessä ni jää mun mielestä vaihtoehdoiksi:

  1. Aja päin stunttina konepellille ja satuta itseäsi
  2. Hiljennä varoen
  3. Kierrä jotenkin
  • jos menee hermot, ala meuhkaamaan, lyömään konepeltiin, takalasiin tai ota ihan khuulisti
    Yleensä tulee tuo kakkonen tai kolmenen valittua ja oltua ihan khuulisti. Varmasti on vielä muitakin tapoja.

Tuonkin risteyksen voisi joku liikennesuunnittelija korjata ihan noilla nuolivaloilla kääntyville. Tai en tiedä. Ruuhkahan siitä voi tulla, mutta semmoista se autoilu on.

Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen.

Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.

baader - 11:27, 28.5.2020 » Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen. Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.
Tossa kyllä nuolivalo voisi olla ihan paikallaan siitä syystä, että väliaikainen kulkureitti kulkeekin isolle määrälle autoilijoita oikealle kääntyen. Toki tollanen risteys normaalitilanteessa lähes kaikkialla on vaarallinen, kun autoilija siitä kääntyy kuten nyt tossa kolaritapauksessa, mutta kyllähän niitä ongelmia lisää, jos oikealle käännytään pienemmälle kadulle pääasiassa kiinteistöille liikkumista ajatellen, kuin että siitä joutuu ajamaan esim itäväylälle, kuten täällä nousi esiin.
baader - 11:27, 28.5.2020 » Pitäis kyllä sitten korjata kaikki suomen risteykset. Itse valitsen yleensä ton + vaihtoehdon ja annan autoilijalle visuaalisen ja vokaalisen palautteen. Helsinki on omaan silmään ollut lähinnä jonkunlainen taivas pyöräilijälle verrattuna muuhun maahan.
Näinpä. Aika hyvin Helsingissä oman kokemuksen mukaan osataan liikenteessä olla. Toki näin keväisin tilanteita tulee ja kaikilla kiristelee. Välillä on hyvä polkea auto kiinni ja yrittää olla meuhkaamatta. Kysellä vain asiallisesti et mikä meno.

Poliisi: Polkupyöräilijä kuoli yhteentörmäyksessä pakettiauton kanssa Helsingin Meilahdessa

Toisin sanottuna ajettiin päältä.

Mitähän kävis jos laittais öljyä 60 km/h tien kaarteeseen? hmm… siinä tulis kunnon “yhteentörmäys”

Ja taas pamahtaa - Pahaa kyl tekee ajatella tätäkin keissiä

Perjantaisin oon huomannut etenkin semmosten matalan statuksen low-testo miesten ajelevan muiden päältä. Jotain kuukausi sitten joku incel koitti ajaa kahden suojatiellä kävelevän päältä, ainoastaan automaattijarrutus esti päälle ajamisen.

Tuttu ja aina yhtä sekava risteys. Jos paku on tuossa kuvassa just siinä, missä ajoi pyöräilijän päälle, niin olisikohan pyörä tullut Zaidankadun pyörätietä ja ollut liikkumassa Meilahden suuntaan liikenneympyrän kautta? No, eiköhän kohta kuulla tarkemmin.

nalle wheelroos - 17:36, 25.9.2020 » [Poliisi: Polkupyöräilijä kuoli yhteentörmäyksessä pakettiauton kanssa Helsingin Meilahdessa](https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006648697.html)
Tämä oli inhottava. Olin tulossa töissä Paciuksenkatua ylös, kun ohi ajoi ambulanssi hälytysajossa ja sitten vähän ennen tuota risteystä poliisiauto mäkeä alas. Siinä suojatiellä oli väkeä auttamassa ja ensihoitajatkin olivat aloittaneet. Pysähdyin hetkeksi, mutta ei siinä minusta ollut apua, kun en ollut tilannetta nähnyt. (Vähän hölmösti tarjosin poliiseille lukkoani ja avaintani, kun joku nosti pyörää pois väylältä. Ajattelin, että kun ei sitä pyörää varmaan viedä mihinkään, niin panevat lukkoon ja antavat avaimen potilaan matkaan.)

Aluksi säikähdin, että on kolleega tai tuttu, kun oli ajokamppeet. Vaikka ei sllä, kamalaa tuo on, olipa kyse kenestä tahansa. Pahalta näytti alusta lähtien uhrin tila. Voimia läheisille. Ja skarpataan me muut liikenteessä, ettei ajeta päälle tai jäädä alle.

Myös: kiitokset työkavereille, jotka pitää huolta. Arvostan valtavasti.

Ei oo kuvan perusteella vielä ympyrässä asti toi paku, mun mielestä todennäköisempää että pakettiauto kääntynyt pyörätien jatketta ajavan pyöräilijän päälle. Mun mielestä ihan hyvä risteys ja näkyvyyskin hyvä, yksi riskitekijä on toki että Munkkiniemeen päin menevät pyöräilijät tulee loivaa alamäkeä usein jossain määrin lujaa. Itse oon ajanu tossa aika usein vanhoilla vihreillä kun samasta suunnasta kääntyviä on ihan todella harvoin ja ne ehtii tsekata matkan varrella.

Päivittyneen uutisen mukaan tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä, eli selvinnee tilanteen kulku sikäli kun se ketään enää lohduttaa.

Luuletko sä että tuosta mitään tuomiota tulee?

Ainoa mahdollinen tuomio tulisi kansalaispoliisin yliajona töpsäisynä kunhan oikeuden paperit julkaistaan niin tietää minne kurvata.

Tajusin itse, että mä pyrin aina välttämään tuota munkkaan päin mennessä ja koitan olla Paciuksenkadun oikealla puolella. Ei minusta pahin mahdollinen risteys, mutta alamäkeen mentäessä tuntuu vähän väärältä olla eteläpuolella.

Tuossahan on nuolivalo (ainakin ennen oli) vasemmalle kääntyjille?

Odottelisin lisätietoja ennen tuomitsemista.

Cupla - 21:18, 25.9.2020 » Tuossahan on nuolivalo (ainakin ennen oli) vasemmalle kääntyjille?
Joo, mut oikealle kääntyville ei mielestäni ole.

Ei ole. Mutta eipä missään ole sanottu kummasta suunnasta paku tuli, joten molemmat vaihtoehdot vielä auki. Paitsi Tahmikselle.