Pyöräkolari uutisissa

Tuttu ja aina yhtä sekava risteys. Jos paku on tuossa kuvassa just siinä, missä ajoi pyöräilijän päälle, niin olisikohan pyörä tullut Zaidankadun pyörätietä ja ollut liikkumassa Meilahden suuntaan liikenneympyrän kautta? No, eiköhän kohta kuulla tarkemmin.

nalle wheelroos - 17:36, 25.9.2020 » [Poliisi: Polkupyöräilijä kuoli yhteentörmäyksessä pakettiauton kanssa Helsingin Meilahdessa](https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006648697.html)
Tämä oli inhottava. Olin tulossa töissä Paciuksenkatua ylös, kun ohi ajoi ambulanssi hälytysajossa ja sitten vähän ennen tuota risteystä poliisiauto mäkeä alas. Siinä suojatiellä oli väkeä auttamassa ja ensihoitajatkin olivat aloittaneet. Pysähdyin hetkeksi, mutta ei siinä minusta ollut apua, kun en ollut tilannetta nähnyt. (Vähän hölmösti tarjosin poliiseille lukkoani ja avaintani, kun joku nosti pyörää pois väylältä. Ajattelin, että kun ei sitä pyörää varmaan viedä mihinkään, niin panevat lukkoon ja antavat avaimen potilaan matkaan.)

Aluksi säikähdin, että on kolleega tai tuttu, kun oli ajokamppeet. Vaikka ei sllä, kamalaa tuo on, olipa kyse kenestä tahansa. Pahalta näytti alusta lähtien uhrin tila. Voimia läheisille. Ja skarpataan me muut liikenteessä, ettei ajeta päälle tai jäädä alle.

Myös: kiitokset työkavereille, jotka pitää huolta. Arvostan valtavasti.

Ei oo kuvan perusteella vielä ympyrässä asti toi paku, mun mielestä todennäköisempää että pakettiauto kääntynyt pyörätien jatketta ajavan pyöräilijän päälle. Mun mielestä ihan hyvä risteys ja näkyvyyskin hyvä, yksi riskitekijä on toki että Munkkiniemeen päin menevät pyöräilijät tulee loivaa alamäkeä usein jossain määrin lujaa. Itse oon ajanu tossa aika usein vanhoilla vihreillä kun samasta suunnasta kääntyviä on ihan todella harvoin ja ne ehtii tsekata matkan varrella.

Päivittyneen uutisen mukaan tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä, eli selvinnee tilanteen kulku sikäli kun se ketään enää lohduttaa.

Luuletko sä että tuosta mitään tuomiota tulee?

Ainoa mahdollinen tuomio tulisi kansalaispoliisin yliajona töpsäisynä kunhan oikeuden paperit julkaistaan niin tietää minne kurvata.

Tajusin itse, että mä pyrin aina välttämään tuota munkkaan päin mennessä ja koitan olla Paciuksenkadun oikealla puolella. Ei minusta pahin mahdollinen risteys, mutta alamäkeen mentäessä tuntuu vähän väärältä olla eteläpuolella.

Tuossahan on nuolivalo (ainakin ennen oli) vasemmalle kääntyjille?

Odottelisin lisätietoja ennen tuomitsemista.

Cupla - 21:18, 25.9.2020 » Tuossahan on nuolivalo (ainakin ennen oli) vasemmalle kääntyjille?
Joo, mut oikealle kääntyville ei mielestäni ole.

Ei ole. Mutta eipä missään ole sanottu kummasta suunnasta paku tuli, joten molemmat vaihtoehdot vielä auki. Paitsi Tahmikselle.

Tampereella kopsahtanut. Tiedä sitten miltä risteys nykyään näyttää, mutta ei tuohon ole 2009 edes tiemaalausta riittänyt. Satelliittikuvassa on kyllä raidat. Ja mukavasti pyöristetty mutka, jottei tartte hidastaa yhtään kun siitä kääntyy.

Pyöräilijä törmäsi lakaisukoneeseen ja kuoli Tampereella

Streetview koneen ajosuunnasta

Nyt kyllä kolahtelee ihan liikaa. Toivottavasti loppuvuosi olis näitten suhteen rauhallisempi

Cupla - 9:33, 9.10.2020 » Tampereella kopsahtanut. Tiedä sitten miltä risteys nykyään näyttää, mutta ei tuohon ole kuvassa ainakaan edes tiemaalausta riittänyt. Ja mukavasti pyöristetty mutka, jottei tartte hidastaa yhtään kun siitä kääntyy. [Pyöräilijä törmäsi lakaisukoneeseen ja kuoli Tampereella](https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006663837.html) https://www.google.com/maps/@61.4953279,23.7851333,3a,75y,109.8h,96.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3Vq0ENPmBRy_JeHAEAazlA!2e0!7i13312!8i6656
Tulkitsenko oikein, että linkitit pyöräilijän ajosuunnan näkymän, eli pyöräilijä tuli Kalevantietä idästä ja lakaisukone kääntyi kolmion takaa Hautasmaankadulta Kalevantielle kohti länttä, eli samaan suuntaan kuin pyöräilijäkin?

Mutta joo: aivan liikaa tulee näitä.

“Törmäyksen tapahtuessa pyöräilijä oli tullut risteykseen idästä ja lakaisukoneen kuljettaja oli ajanut risteykseen vastakkaisesta suunnasta, kääntyen kulkusuunnassaan oikealle Hautausmaankadulle.”

EDIT: Eli street view -kuva olis lakaisukoneen kuljettajan näkökulmasta, jos ymmärsin oikein.

Eiku joo, kiitti. Mähän jotenkin luin ton ihan päin helvettiä :stuck_out_tongue:

Eli lakaisukoneen kuski kääntyi pyöräilijän editse.

Kyllä, lakaisukonekuski kääntyi väistämisvelvollisena eteen.

Tampereella on yleinen ajattelutapa, että kääntymisvelvollisen autoilijan ei oikeestaan tarvitse väistää pyöräilijöitä, jos ei jaksa, ja ammattikuskin ei koskaan. Ajoin ekaa kertaa yli vuoteen ilman kypäräkameraa muutama päivä sitten, lopputulos: yksikään väistämisvelvollinen autoilija ei väistänyt, yhteensä kymmenisen kappaletta lyhyellä matkalla. Kun kamera on näkyvästi kiinni kypärässä, näiden määrä putoaa ehkä kolmasosaan. Monesti laitan sen siihen vaikka ei olisi akkua jäljellä.

Onneks oon kohta muuttamassa pois tästä oikeistolaisten koliikkiboomerien luvatusta maasta. Ite kaupunki tosi jees, mut ne Tamperelaiset.

mikskä sä just kutsuit munccista

mäki alan kutsuu

Onks munccis Mikko Alatalo?

Tää nyt on jo aika törkeä. EDIT: jos tietysti meni kuten tässä uutisessa klikkien toivossa on otsikoitu. Meillähän ei ole tietoa mitä oikeasti on tapahtunut, vain toisen osapuolen näkemys.

“Pyöräilijä törmäsi 3-vuotiaaseen poikaan Helsingissä ja poistui paikalta. Poika sai vanhempien mukaan lievän aivotärähdyksen ja häneltä jouduttiin poistamaan hampaita.”

Tupla.

Harmillista joo.
Olivat jutun mukaan sisäpihalla, jossa 3-vuotias otti huom! 2 askelta ja olikin sit yhtäkkiä kävelytiellä. Tarkoittaako tää “kävelytie” tässä nyt jalkakäytävää?

Pyöräilijältä pyörä rälläkällä poikki ja vähintään tunti turpaan. Vittu mikä pässi!