Pyöräkolari uutisissa

Eikös Unioninkadulla just nimen omaan ole pyörätie keskustasta päin tullessa?

On siinä, itse asiassa molemmin puolin tietä.

edit:
(Disclaimer: en nyt yllättäen ole sitä mieltä, että pyörätien olemassaolo antaisi oikeuden ajaa päältä. Itse ajan Unioninkatua usein keskustasta tullessa ajoradalla, koska bussipysäkkeineen ja pysäköityine autoineen tuo kelvi on minusta hankala ja jatkan usein Pitkänsillan yli Hämeentielle, jolloin sillan jälkeen joutuu joka tapauksessa ajoradalla ja siten minusta selkeämpää vain ajaa suoraan ajorataa. puuh & “tämänkin tärkeän tiedon tarjosi…”)

Pyörätiehän siinä on, mutta muistaakseni rakennuksen pylväiden takia siinä voi tulla kohtuuttoman tiukkoja paikkoja jalankulkijoiden kanssa, paitsi jos pudottaa hölkkävauhtiin. Normaalisti ajan ite tossa ajoradalla, ja jatkan samaa linjaa pitkänsillan yli. Sillalla jalkakäytävä on aivan liian kapea ja jalankulkijat pyörätien puolella.

Mielestäni näissä kohdissa on vaan päätetty väkisin maalata pyörätie ilmiselvälle jalkakäytävälle.

Jos haluaa pyörätiellä pysyä, sillan ankaralla puolella voi kääntyä oikealle. Reitti esim. Merihakaan tai Sörnäisten rantatielle on sitä kautta ihan sujuva. Hämeentielle ei niinkään, mutta koukkaus ei sinnekään ole aivan kohtuuton.

Lumikko - 11:07, 15.4.2015 » Hämeentielle ei niinkään, mutta koukkaus ei sinnekään ole aivan kohtuuton.
Itseasiassa, aikaa menee about saman verran, mikä yllätti itseninkin, jos kääntyy Hiltonin ohi oikealle ja jatkaa siitä Hakaniemen torikatua suoraan Hämärin risteykseen. Siis olettaen että noudattaa liikennevaloja.

Heh, ittekin meinasin tänään aamulla päätyä bussin jyräämäksi. Onkohan niillä joku teemapäivä?

Bussi oli kääntymässä ihavvitun täysii ja yhtään kattomatta Leppävaaran asemalle kun itse ylitin vihreillä valoilla pyörätien jatketta. Löin jarrut pohjaan, siinä kohtaa bussikin jo suojatien puolessavälissä älysi hidastaa, annoin kuskille pitkän “mitä vittua sä oikein teet”-katseen ja matka jatkuu.

Varmaan oli lukenu lehdistä näitä “pyörä väistää aina”-uutisia mitä on viime aikoina tunnuttu julkaisevan päivittäin. Luulis että mediallakin ois jotain vastuuta mahdollisista loukkaantumisista kun levittävät virheellistä tietoa?

Saataisko me se automatisoitu raskas liikenne pian.

konkeli - 11:23, 15.4.2015 » Saataisko me se automatisoitu raskas liikenne pian.
jos laskeskellaan hintalappua niin paljonkohan tulis loppusummaksi jos puolillaan oleva bussi täynnä työmatkalaisia myöhästyy töistä esim keskimäärin 30 minsaa sen takia kun kuski päättää lanata pyöräilijän yli jostain käsittämättömästä syystä ja ilmeisesti havahtuu tilanteeseen vasta sit kun poliisit käy hakemassa tyypin pois ratin takaa.

oiskohan kannattanut sittenkin käyttää se 10-20 sekkaa enemmän ympärilleen katsomiseen siellä ratin takana…

zykkeli - 10:32, 15.4.2015 » Bussit näköjään edustaa taas.
Judda... Autot ei aja. Bussit ei edusta.

Kyseessä oli bussikuski.

Tietääkö joku mitä tuossa on tapahtunut? Pyöräilijä ilmeisesti kunnossa, kun ei mainita mitään.

konkeli - 11:23, 15.4.2015 » Saataisko me se automatisoitu raskas liikenne pian.
https://igcdn-photos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/10950308_1589031751331814_675110472_n.jpg

:slight_smile:

Ja Skynet

Bussi ja pyöräilijä törmäsivät Mannerheimintiellä Helsingissä
Polkupyöräilijä loukkaantui törmäyksessä linja-auton kanssa Mannerheimintiellä Helsingin Taka-Töölössä keskiviikkoaamuna.

Pyöräilijä oli poliisin mukaan tajuissaan, kun ambulanssi saapui paikalle. Vammojen vakavuudesta ei ollut tuoreeltaan tarkempaa tietoa.

Poliisi sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 7.23. Törmäys sattui Mannerheimintie 51:n kohdilla.

semmonen uutispäivä

voimia kaikille liikenteessä

Hirtti kiinni ton Espoon-onnettomuuden uutisoinnin kanssa sen verran kunnolla, että bloggasin aiheesta: Pyöräilijän paras henkivakuutus on autoilija, joka ei aja päälle. Saa jakaa.

Hyvin teit.

joo, hyvä teksti. minun some-kuplassani tuo kiertää esimerkillisesti.

nysimum - 16:50, 15.4.2015 » Hirtti kiinni ton Espoon-onnettomuuden uutisoinnin kanssa sen verran kunnolla, että bloggasin aiheesta: [Pyöräilijän paras henkivakuutus on autoilija, joka ei aja päälle](http://blogs.helsinki.fi/sbergenh/2015/04/15/pyorailijan-paras-henkivakuutus-on-autoilija-joka-ei-aja-paalle/). Saa jakaa.
http://au.fourfourtwo.com/forums/images/emoticons/eusa_clap.gif

Huh joo, on kyllä lähtenyt leviämään aika eeppisesti. Tuli heittämällä luetuin blogipostaus :smiley:

MrScientist - 18:48, 15.4.2015 » Hyvin teit.
Hienoa, että joku jaksaa nähdä tuon kaiken vaivan ja kirjoittaa noin tyhjentävän vastineen. Ite oon vaan kiroillut tämän kolarin uutisointia hiljaa mielessäni.
nysimum - 20:21, 15.4.2015 » Huh joo, on kyllä lähtenyt leviämään aika eeppisesti. Tuli heittämällä luetuin blogipostaus :D
otsikko myös sopivan provo (Y)

jaoin, en ehtinyt lukemaan vielä.

Kiitos nysimum! Haluan toivoa ja luottaa että tuo loistava ja asiallinen kirjoituksesi on vaikuttamassa parempaan tulevaisuuteen!

(Harkintaan seuraavalle kierrokselle - postikohtaisesti kommentointi kiinni jos mahdollista? Kommenttiosaston kaikki kommentit ei tällaisissa vaikeissa aiheissa ehkä tahdo pysyä asialinjalla.)