Pyöräkolari uutisissa

14-vuotias tyttö jäi suojatiellä polkupyörällään auton töytäisemäksi Alavuden keskustassa tiistaina aamulla.Turma tapahtui Kuulantien ja Kolistontien risteyksessä.

Polkupyöräilijällä oli ollut tarkoitus ylittää Kolistontie, kun hän ajoi Kuulantien vasemman puoleista jalkakäytävää pitkin.

Samaan aikaan oikealta puolelta Kasarmintieltä oli tullut henkilöauto, joka oli törmännyt polkupyörän takapäähän. Polkupyöräilijä oli kaatunut törmäyksen voimasta ajokaistalle.

Autoa kuljetti mies, joka kuljetti tytön törmäyksen jälkeen kouluun.

Polkupyöräilijä hakeutui myöhemmin hoidettavaksi Alavuden terveyskeskukseen kaatumisen johdosta.

Uutinen on täynnä virheitä.

  1. Pyöräilijä ei ajanut suojatiellä vaan pyörätien jatkeella.
  2. Pyöräilijä ei ajanut jalkakäytävällä vaan yhdistetyllä jalkakäytävällä-pyörätiellä.
  3. Jätettiin mainitsematta että auto tuli kolmion takaa ja oli väistämisvelvollinen.

Jyväskyläss kolissut taas kerran. Ylläri ylläri taas puhutaan suojatiestä vaikka kyseisessä risteyksessä on pyörätien jatke. Sen sijaan onnistuneesti on jätetty mainitsematta että autoilla ontuossa kohtaa kolmio. Sen kolmion alapuolella on muuten vielä lisäkilpi kaksisuuntainen pyörätie.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/polkupyora-ja-auto-tormasivat-jyvaskylassa/1270211

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/puulastissa-ollut-rekka-kaatui-ysitiella/1270531

vois kokeilla ajaa autolla ilman valoja

Kerrankin toimittaja osannut kirjoittaa oikein:

"Autoilija ajoi kolmion takaa päin pyöräilijää Naantalissa

Keskiviikkona iltapäivällä kolmen aikoihin Naantalissa, Aurinkotien ja Venevalkamantien risteyksessä sattui auton ja polkupyörän välinen kolari.

Iäkäs naiskuljettaja kuljetti henkilöautoa Venevalkamantietä Kylpylän suunnasta tarkoituksenaan kääntyä Aurinkotielle, kun samaan aikaan vasemmalta Aurinkonkotien kevyenliikenteenväylää pitkin keskustan suuntaan ajoi nainen polkupyörällä.

Auto törmäsi polkupyöräilijään, joka kaatui ja loukkaantui. Pyöräilijä välttyi vakavammilta vammoilta, koska hänellä oli kypärä päässä. Paikalle hälytetty sairasauto toimitti loukkaantuneen, mutta tajuissaan olleen pyöräilijän Tyksiin saamaan ensiapua vammoihinsa.

Autoilijan kulkusuunnassa oli kärkikolmio ja häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Panasonic DX 2000 - 19:49, 15.11.2012 » Pyöräilijä välttyi vakavammilta vammoilta, [b]mm. [/b]koska hänellä oli kypärä päässä.
Korjasin.

Jotenkin jää sellainen fiilis, että autoilija uskalletaan artikkeleisssa syyllistää, jos kyseessä on jotenkin lähtökohtaisesti riskiksi koettava kuski tai sellainen jota saa “lyödä” vapaammin. Tässä vanhus. Nehän ei muutenkaan osaa ajaa, niin sitä voi vähän syyllistää. Naiset ja bussikuskit on rajatapauksia, mutta 30+ mies ratissa → “polkupyörä ja auto kolaroivat”

Hook-Pate ja snaamari ja miksei muutkin saman kohtalon kokeneet, jos satutte lukemaan, niin haluutteks antaa jotain vertaistukivinkkejä mun solisluutraumaan.
Tossa jo puoltoista vuotta sitten pannutin kans AC-nivelen sijoiltaan. Solisluun pää sojotti ihan kunnolla poissa paikaltaan ja kipu oli niin perkeleelinen, että taksi oli otettava.
Haartmanin terveyskeskusäivystyksessä otettiin Röntgenit yms. ja päivystyslääkäri antoi diagnoosiksi “gradus 4”,
eli neljännen asteen sijoiltaan meno (asteikko 1-5, jossa 5 pahin). Päivystyksen lääkäri vaikutti olevan kovinkin äimänä siitä, kuinka pahasti kärki törrötti ja oli sitä mieltä, että solisluu tullaan erittäin todennäköisesti leikkaamaan.
Sit vietiin Töölöön tapaturmapäivystykseen jatkotutkimuksiin. Siellä sit tsekattiin spesifimmin (neljän tunnin venttailun päätteeks tietty) magneettikuvauksella, josko solisluun pää oli siirtynyt lateraali- eli sivustakatsoen vaakasuunnassa (yhtään tai merkittävästi?).
Sitten tuli lekuri kertomaan, että kyseessä on “rajatapaus”, eli vähän siinä ja siinä siinä, että joudutaanko leikkaamaan
(veikkaisin lähinnä, että ryhdytäänkö julkisen puolen hikisiä resursseja uhraamaan, kun ei kuitenkaan rystyset laahaa maata).
Kantsosidettä olalle ja kolmen viikon päästä kontrolliaika. Solisluu ei tuona aikan, eikä vieläkääm palautunu milliäkään paikoilleen. Kontrollissa lääkäri käski ottaa paidan pois ja nostaa kädet kohti kattoa. Katteli vaan siitä parin metrin päästä, ei koittanu, eikä kopeloinu sitä mitenkään. Sitten kysyi, että onko rajottanu elämää. Ja eipähän tuo varsinaisesti ollu rajottanu, eikä vieläkään. Joistain roudailu- ja voimaa vaativista ruuvailuhommista saattaa vähän kipeytyä.
Lääkäri totesi sitten vielä, että gradus oli merkitty (vissiinki traumapolilla) kolmoseksi.

Sen oon kuitenkin käsittäny ja osteopaatiltakin kuullut, että tuo todennäköisesti vuosien mittaan alkaa vaivaamaan.
Aiheuttanu kuitenkin selvää epäsymmetriaa, jota keho alkaa tietysti “korjaamaan”, eli tasapainottamaan siten, että muutkin raajat ja tukiranka hakeutuvat epäsymmetriaan.
Mitä pikemmin tuon leikkauttais, niin sitä nopeamminhan se toipuu, eikä keho ala tottua virheasentoon.
Noh, puoltoista vuottahan tässä on jo vierähtäny. Ja mitä vanhemmaks menee, sitä hitaampaa toipuminen on ihan yleisesti muutenkin.

Tämän kaiken vuolaan avautumisen päätteeksi (joka tuskin edes tälle palstalle kuuluu, varsinkin kun pannutus olin ihan omaa ansiota ja kaukana muusta liikenteestä) kysyisinkin tietäväisiltä, että millä spekseillä päädyitte/tai ette päätyneet operoitavaksi?
Jos ois vakuutus, niin yksityisellähän toi ois saatettu leikata yksin tein.
Kiinnostaa myös, että minkälaisin metodein tilanne tsekattiin ja mahdollinen operointipäätös tehtiin?
Oon myös kuullu, että tuollaisessa sijoiltaanmenossa röntgenkuvat kuuluisi ottaa oikeaoppisesti siten, että kädessä roikotetaan (olikos se nyt kahden kilon) punnusta. Kyllähän se avartaa mahdollista poikkeamaa kummasti. Liekö tuossa sitten lihakset koittaa heti alussa korjata asentoa ennalleen, esimerkiksi kivun takia tai muuten, joka ei tietysti palauta nivelen ripustuksia uomiinsa.
Mulle ei ainakaan mitään riiputeltavaa käteen annettu.
Ja jos on vaikka suositella jotain hyvää erikoislääkäriä (yksityiseltä), tai muuta väylää ujuttaa itteensä leikkausjonoon, niin saa vihjasta.

Että tämmönen romaani sitte, sori vaan!

MatoFakiiri - 15:35, 16.11.2012 » Oon myös kuullu, että tuollaisessa sijoiltaanmenossa röntgenkuvat kuuluisi ottaa oikeaoppisesti siten, että kädessä roikotetaan (olikos se nyt kahden kilon) punnusta. Kyllähän se avartaa mahdollista poikkeamaa kummasti. Liekö tuossa sitten lihakset koittaa heti alussa korjata asentoa ennalleen, esimerkiksi kivun takia tai muuten, joka ei tietysti palauta nivelen ripustuksia uomiinsa. Mulle ei ainakaan mitään riiputeltavaa käteen annettu.
HUS-Kuvantamisessa käytettävässä solisluun tai AC-nivelen traumakuvausprotokollassa ei anneta potilaalle punnuksia roikotettavaksi. Ei kyllä kontrollikuvissakaan. Punnus ei vaikuta niin merkittävästi nivelrakoihin, että sitä kannattaisi käyttää.

^&^^ jatkot täällä

taas näitä nykyajan vanhuksia: MTV Katsomo – Katso suosikkiohjelmasi maksutta koska haluat

Kaksi onnettomuutta tänään.

Kauppakeskus Jumbon vieressä Valuuttakadulla sattui lauantaiaamuna yhdentoista aikaan liikenneonnettomuus, jossa osallisina olivat henkilöauto ja polkupyörä. Vastakkaisista suunnista tulleet henkilöauto ja polkupyöräilijä törmäsivät ajoradalla ja pyöräilijä loukkaantui.
Nelikymppinen mies ajoi henkilöautolla Valuuttakatua Rälssitien suuntaan. Samaan aikaan viisikymppinen mies ajoi polkupyörällä Valuuttakadun varrella olevalla pyörätiellä vastakkaiseen suuntaan. Todistajan kertoman mukaan pyöräilijä oli ajanut kovalla vauhdilla pyörätietä pitkin ja oli yllättäen siirtynyt ajoradalle suoraan vastaan tuleen henkilöauton eteen.
Henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt tehdä mitään välttääkseen törmäyksen. Pyöräilijä lensi auton tuulilasille ja katon kautta tielle. Pyöräilijä sai murtumia molempiin jalkoihinsa ja loukkasi päänsä. Hänet vietiin sairaalaan saamaan ensiapua vammoihinsa.

Kahdeksankymppinen mies törmäsi henkilöautollaan pyörän kanssa suojatietä ylittäneeseen kahdeksankymppiseen naiseen Koivukylän puistotiellä Vantaalla lauantaina iltapäivällä.
Mies kääntyi Koivukylän puistotieltä ajosuunnassaan vasemmalle Haapatielle. Samaan aikaan pyöräilijä oli ylittämässä Haapatietä suojatietä pitkin. Autoilija ei huomannut pyöräilijää ajoissa, vaan törmäsi polkupyörään.
Autoilija sanoi pyöräilijän taluttaneen pyöräänsä. Kahdeksankymppinen pyöräilijä ei osannut kertoa onnettomuudesta mitään. Ambulanssi kuljetti naisen sairaalaan tarkistuttamaan mahdolliset vammat.

Henk. koht. itseä hirvittää seniorikansalaiset ratin takana. Tosin hirvittää myös ylipäätään heidän liikkumisensa. Hitaudestaan huolimatta +70-vuotias hlö saattaa tehdä valonnopeuksisen käännöksen, yleensä 90 astetta.

…Mutta ratin takana, brrr.

Porissa:

Mopoauto ajoi pyöräilijän päälle

Jyväskylässä: Henkilöauto törmäsi pyöräilijään suojatiellä

Google Street View kertoo että risteyksessä on vielä pyöräilijöistä varoittava lisäkilpi. Ja kyseinen suojatie on toki myös pyörätien jatke.

Poliisikaan ei näköjään tiedä mikä on pyörätien jatke ja mikä on suojatie.

Tämä tiedote on suoraan poliisin sivulta.

Lappeenranta, Katajakadun ja Puolakadun risteys, ti 20.11.2012 klo. 16.00

Henkilöauton ja pyöräilijän yhteentörmäys
Lappeenrantalainen v. 1932 syntynyt nainen ajoi polkupyörällä Katajakatua Tuomikadun suuntaan. Naisen ylittäessä Puolakatua suojatien kohdalta, törmäsi Katajakadulta Puolakadulle kääntynyt henkilöauto pyöräilijään, joka kaatui ja loukkaantui käteen. Autoilija jatkoi matkaansa poistuen onnettomuuspaikalta, jonka vuoksi auton kuljettajan henkilöllisyys on toistaiseksi selvittämättä. Poliisi pyytää henkilöitä, jotka tietävät jotakin onnettomuudesta ilmoittamaan havainnoistaan Etelä-Karjalan poliisin palvelupäivystykseen, puh. 0718737000.

Oulussa pyörätien jatkeita jätetään edelleen maalaamatta, vaikka molemmin puolin ois pyörätie. Laissa on siirtymäaika vuoteen 2017 asti, joten pyörätien jatkeen maalaus tai maalaamattomuus ei täällä merkitse tasan mitään. Täällä voi pyörällä tulla auton päälle ajamaksi suojatiellä monissa paikoissa, missä pyörätie on molemmin puolin. Kuvassa kesällä 2012 maalattu suojatie.

tai sitten siihen ei ole haluttu laittaa pyörätien jatketta… netstä löytyy sivut, joiden kautta asiaa vo tiedustella. osoite on oulu.fi

pasipasi - 18:44, 21.11.2012 » Oulussa pyörätien jatkeita jätetään edelleen maalaamatta, vaikka molemmin puolin ois pyörätie. Laissa on siirtymäaika vuoteen 2017 asti, joten pyörätien jatkeen maalaus tai maalaamattomuus ei täällä merkitse tasan mitään. Täällä voi pyörällä tulla auton päälle ajamaksi [i]suojatiellä[/i] monissa paikoissa, missä pyörätie on molemmin puolin. [Kuvassa kesällä 2012 maalattu suojatie.](http://ibikeoulu.fi/wp-content/uploads/2012/07/20120702suojatie1.jpg.jpg)
Espoossa ihan sama meininki. Kesällä vedettiin uusi asfaltti ja sitten maalattiin vanhalla merkitätavalla suojatie, vaikka molemmin puolin risteystä on pyörätie.

Valoton pyöräilijä jäi auton alle

Hit & Run.

http://itauusimaa.vartti.fi/itauusimaa/uutiset/pyorailijaan_tormannyt_autoilija_liukeni_sahakasti/

Pyöräilijään törmännyt henkilöautoilija luikki nopeasti pois onnettomuuspaikalta torstaiaamuna Myrskylässä.

Yhteentörmäys sattui Virastotiellä kello 8.45, kun henkilöauto kääntyi sivutielle. Auto osui risteykseen samanaikaisesti tulleeseen pyöräilijään, joka kaatui maahan ja loukkasi itseään.

Autoilija ei jäänyt selvittelemään tilannetta sen kummemmin, vaan ajeli pois yhteystietoja jättämättä. Poliisi tutkii tapausta ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

http://www.iltalehti.fi/autot/2012112616373481_au.shtml