Pyöräkolari uutisissa

Kaksi onnettomuutta tänään.

Kauppakeskus Jumbon vieressä Valuuttakadulla sattui lauantaiaamuna yhdentoista aikaan liikenneonnettomuus, jossa osallisina olivat henkilöauto ja polkupyörä. Vastakkaisista suunnista tulleet henkilöauto ja polkupyöräilijä törmäsivät ajoradalla ja pyöräilijä loukkaantui.
Nelikymppinen mies ajoi henkilöautolla Valuuttakatua Rälssitien suuntaan. Samaan aikaan viisikymppinen mies ajoi polkupyörällä Valuuttakadun varrella olevalla pyörätiellä vastakkaiseen suuntaan. Todistajan kertoman mukaan pyöräilijä oli ajanut kovalla vauhdilla pyörätietä pitkin ja oli yllättäen siirtynyt ajoradalle suoraan vastaan tuleen henkilöauton eteen.
Henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt tehdä mitään välttääkseen törmäyksen. Pyöräilijä lensi auton tuulilasille ja katon kautta tielle. Pyöräilijä sai murtumia molempiin jalkoihinsa ja loukkasi päänsä. Hänet vietiin sairaalaan saamaan ensiapua vammoihinsa.

Kahdeksankymppinen mies törmäsi henkilöautollaan pyörän kanssa suojatietä ylittäneeseen kahdeksankymppiseen naiseen Koivukylän puistotiellä Vantaalla lauantaina iltapäivällä.
Mies kääntyi Koivukylän puistotieltä ajosuunnassaan vasemmalle Haapatielle. Samaan aikaan pyöräilijä oli ylittämässä Haapatietä suojatietä pitkin. Autoilija ei huomannut pyöräilijää ajoissa, vaan törmäsi polkupyörään.
Autoilija sanoi pyöräilijän taluttaneen pyöräänsä. Kahdeksankymppinen pyöräilijä ei osannut kertoa onnettomuudesta mitään. Ambulanssi kuljetti naisen sairaalaan tarkistuttamaan mahdolliset vammat.

Henk. koht. itseä hirvittää seniorikansalaiset ratin takana. Tosin hirvittää myös ylipäätään heidän liikkumisensa. Hitaudestaan huolimatta +70-vuotias hlö saattaa tehdä valonnopeuksisen käännöksen, yleensä 90 astetta.

…Mutta ratin takana, brrr.

Porissa:

Mopoauto ajoi pyöräilijän päälle

Jyväskylässä: Henkilöauto törmäsi pyöräilijään suojatiellä

Google Street View kertoo että risteyksessä on vielä pyöräilijöistä varoittava lisäkilpi. Ja kyseinen suojatie on toki myös pyörätien jatke.

Poliisikaan ei näköjään tiedä mikä on pyörätien jatke ja mikä on suojatie.

Tämä tiedote on suoraan poliisin sivulta.

Lappeenranta, Katajakadun ja Puolakadun risteys, ti 20.11.2012 klo. 16.00

Henkilöauton ja pyöräilijän yhteentörmäys
Lappeenrantalainen v. 1932 syntynyt nainen ajoi polkupyörällä Katajakatua Tuomikadun suuntaan. Naisen ylittäessä Puolakatua suojatien kohdalta, törmäsi Katajakadulta Puolakadulle kääntynyt henkilöauto pyöräilijään, joka kaatui ja loukkaantui käteen. Autoilija jatkoi matkaansa poistuen onnettomuuspaikalta, jonka vuoksi auton kuljettajan henkilöllisyys on toistaiseksi selvittämättä. Poliisi pyytää henkilöitä, jotka tietävät jotakin onnettomuudesta ilmoittamaan havainnoistaan Etelä-Karjalan poliisin palvelupäivystykseen, puh. 0718737000.

Oulussa pyörätien jatkeita jätetään edelleen maalaamatta, vaikka molemmin puolin ois pyörätie. Laissa on siirtymäaika vuoteen 2017 asti, joten pyörätien jatkeen maalaus tai maalaamattomuus ei täällä merkitse tasan mitään. Täällä voi pyörällä tulla auton päälle ajamaksi suojatiellä monissa paikoissa, missä pyörätie on molemmin puolin. Kuvassa kesällä 2012 maalattu suojatie.

tai sitten siihen ei ole haluttu laittaa pyörätien jatketta… netstä löytyy sivut, joiden kautta asiaa vo tiedustella. osoite on oulu.fi

pasipasi - 18:44, 21.11.2012 » Oulussa pyörätien jatkeita jätetään edelleen maalaamatta, vaikka molemmin puolin ois pyörätie. Laissa on siirtymäaika vuoteen 2017 asti, joten pyörätien jatkeen maalaus tai maalaamattomuus ei täällä merkitse tasan mitään. Täällä voi pyörällä tulla auton päälle ajamaksi [i]suojatiellä[/i] monissa paikoissa, missä pyörätie on molemmin puolin. [Kuvassa kesällä 2012 maalattu suojatie.](http://ibikeoulu.fi/wp-content/uploads/2012/07/20120702suojatie1.jpg.jpg)
Espoossa ihan sama meininki. Kesällä vedettiin uusi asfaltti ja sitten maalattiin vanhalla merkitätavalla suojatie, vaikka molemmin puolin risteystä on pyörätie.

Valoton pyöräilijä jäi auton alle

Hit & Run.

http://itauusimaa.vartti.fi/itauusimaa/uutiset/pyorailijaan_tormannyt_autoilija_liukeni_sahakasti/

Pyöräilijään törmännyt henkilöautoilija luikki nopeasti pois onnettomuuspaikalta torstaiaamuna Myrskylässä.

Yhteentörmäys sattui Virastotiellä kello 8.45, kun henkilöauto kääntyi sivutielle. Auto osui risteykseen samanaikaisesti tulleeseen pyöräilijään, joka kaatui maahan ja loukkasi itseään.

Autoilija ei jäänyt selvittelemään tilannetta sen kummemmin, vaan ajeli pois yhteystietoja jättämättä. Poliisi tutkii tapausta ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

http://www.iltalehti.fi/autot/2012112616373481_au.shtml

^todella piittaamattomasti tultu suojatielle jos kuski ei ole havainnut jo liikkeelle lähtenyttä tyttöä ja pysähtynyttä autoa. Siitäkin huolimatta että autoilija oli oikeassa.

No huh-huh! Meneekö laki tosiaan niin, ettei alle 12v lapsikaan saa ajaa suojatiellä? Kyllähän tallanen on ihan mahdoton tulkintaongelma lapselle, jos saa ajaa jalkakäytävällä ja tien yli saa ajaa jos molemmin puolin on pyörätie/klv. Todella kumma myös ettei tuossa kohtaa oleteta autoilijoilta erityistä varovaisuutta.

Kuinka monelle on opetettu ala-asteella liikenne sääntöjä pyörällä liikuttaessa. Ei mulle ainakaan. Miten sellaisen tuntemusta pystytään vaatimaan siis 9-vuotiaalta? Ei ymmärrä.

Tässä ollan taas lainsäädäntö ongelmassa ei tulkinta ongelmassa! Tuo kyseinen kohta on selvästikin puutteellinen. Siltikin jos kyseinen tyttö olisi taluttanut pyöräänsä tai ollut liikkeellä jalan ei tämä autoilija olisi tätä se paremmin todennäköisesti huomannut.

annala - 15:22, 26.11.2012 » [http://www.iltalehti.fi/autot/2012112616373481_au.shtml](http://www.iltalehti.fi/autot/2012112616373481_au.shtml)
Tuota... jos kuvituksena oleva kuva on oikeasta kohdasta, niin tuosta on suomessa ennakkotapaus, että siinä saa ajaa (vielä nyt siirtymäkauden ajan). Muistaakseni korkein oikeus oli linjannut, että riittää, että pyörätie tai yhdistetty KLV on jommalla kummalla puolella, eikä ole väliä lähteekö liikkeelle siltä puolelta, jolla on vai siltä jolla ei ole. edit: tosin, jos auto ajoi suoraan, niin pyöräilijän kuuluu väistää. Saisi siis ajaa, mutta olisi väistämisvelvollinen.

^ Tosta jutun tekstistä ei tosiaan kadunmiehelle selviä saako kuvan kohdasta ajaa pyörällä vai ei. Ja tosiaan saahan siitä, mutta pitää väistää.

Onkos muuten asia oikeasti niin, että jos suojatien eteen on jo pysähtynyt auto niin toista kaistaa ajava on myös pysähtymisvelvollinen ainoastaan silloin, kun hän on tulossa samasta suunnasta jo pysähtyneen auton kanssa. Jos näin todella on, niin olen sitä mieltä, että jokaiseen tällaiseen tulis sijoittaa myös suajatielle väliseisake tai sitten muuttaa pysähtymisvelvollisuus sellaiseksi ettei se katso sitä onko tiessä kaksi samaan suuntaan menevää kaistaa vai erisuuntiin menevät kaistat. eihän nyt ole kuitenkaan järkevää, että suojatien ylittäjä joutuu jäämään keskelle ajoratoja odottelemaan ilman väliseisaketta.

Voi jumalan pyssyt, tämä johtuu siitä kaikista tiellä liikkujista pyöräilijälle liikennesäännöt ovat kaikkein kryptisimmät. Lapsillako nämä liikennesäännöt ja laintulkinnat pitää koeponnistaa, häh?

^^Lakihan velvoittaa autoilijan väistämään suojatiellä kulkijaa / suojatielle menevää. Joten myös sieltä vastakkaisesta suunnasta tulevan on väistettävä ellei kyseessä ole juurikin väliseisakkeella varustettu tie.