Gitane Olympic

Osapäivitystä ja eräs kysymys:

Tuossa takajarrussa on sellainen pitempi “akseli”, joka on tarkoitus kiristää tavallisella mutterilla. Itse pyörän rungossa taas sellainen ontto kiinnike, jonka sisään tulisi se piekkarin hylsyn mallinen kiristyspultti. Voinko kiinnittää siliti tuolla jarrulänkien normaalimutterilla vai täytyykö vaihtaa jarruun lyhyempi “akseli” ja kiinnittää sellaisella “hylsymäisellä” mutterilla?

Ja vaihtajat + pakka + polkimet

Oiskohan ollu mulla Pösössä samankaltaiset kierteet jarruille rungossa (tuosta neloskuvasta näkyy nippanappa mistä on kyse) mutta nykyisin normipultilla/mutterilla kiinni eli niillä mitä jarrujen mukana tuli. Eipä sillä suurempaa merkitystä, kunhan länget pysyy sivuttaissuunnassa tiukkaan eli saat puristettua kiinni. Ja tietysti jos vaan kierteet riittää pultissa.

Hyvännäköinen keksintö! Ja värikin on herrasmiesmäisen maltillinen =)

Rungossa itsessään ei ole kierteitä vaan sopiva kiinnike tällaiselle mutterille.

http://docs.tancredi.co.uk/images/veloce_skeleton_brakes.jpg

; mutta jarruissa on tällaiset tavalliset/“vanhanaikaiset”

Jarrujen “akseli” taas on niin pitkä että tuollaista ensimmäisen kuvan kaltaista ei saa tarpeeksi syvälle.

Kyllä tuo tuntuu ihan jämptisti siihen asettuvan tuolla normaalimutterimallillakin, mutta onko tässä joku jippo mitä en oo huomionu ja sen yhden kauniin kerran rivahtaa koko brakestay???

Tuskin tosta mitään kauheuksia seuraa, vaikka suoraan pulttaisikin. Korkeintaan jarru pääsee elämään brakestaysssa ja jarruakseli vääntyy. Mulla tosin oli yhdessä weinmannin takajarrun akselissa holkki, joka oli varmaan tarkotettu muuttamaan tollanen syvennetty reikä perienteiselle jarrulle sopivaks.

Jarrukiinnityksessä luotannen tuohon normaaliin pitkään akseliin ja normaalimutteriin.

Näin ollen kultamuruseni alkaa olla osalistan suhteen viimeisillään. Koska käsiini on jo etsiytynyt mukavasti kiiltäviä ja siivekkäitä italian osia, koitetaan viedä projekti kunnialla loppuun ja kalastellaan täältä. Olisikohan jollain ylimääräisinä seraavanlaisia osia.

Campagnolo ohjainlaakeri, tuumaisella kierteellä
Campagnolo tolppa, 26,4mm. Aerosta plussaa.
Kelta-/ruskeakylkiset tuubit. Tyylin tämä:

http://www.bicyclestore.com.au/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/m/i/milano_1.jpg

PS. Visa laittoi omalle ostolistalleen ranskisrotsin ja lupasi ilmoitella jos sellaisen käsiinsä saa, mutta ilmeisesti ei ihan tuosta vaan löydy, joten keskiö on edelleen asentamatta.

Nythän hokasin että Pösössä on tommonen “plugi” siinä rungon
ja jarrupaketin välissä. Pitää tukevasti runkoa vasten systeemin
eikä hötky.

http://dl.dropbox.com/u/5600920/plugi.jpg

Tästä sitten heti kuvia kun saat sille mallille.

vesQ - 12:43, 31.8.2010 » Nythän hokasin että Pösössä on tommonen "plugi" siinä rungon ja jarrupaketin välissä. Pitää tukevasti runkoa vasten systeemin eikä hötky. http://dl.dropbox.com/u/5600920/plugi.jpg
Joo, Gitanen brakestay levenee keskikohdastaan ikään kuin kuutionmuotoiseksi. Sun pösössä on ilmeisesti vain koko matkaltaan pyöreätä putkea oleva brakestay ja tuolla piirtämälläsi osalla on saatu mutteria varten yksi tasainen sivu. Tällä Gitanen kuution muotoisella mötikällä brakestayssa on siis mahdollistettu kiinnitys sekä tuollaiselle uppoutuvalle "holkkimutterille" että normaalimutterille. Jarruproblem officially solved.

Armaani sai taas hieman metallia ylleen.

Nyt olisi vastaavasti “city beater” satulatolppaa vaille ja nopea sovittelu/mittaus antoi lukemiksi joko 26,4mm tai 26,6mm. Molemmat siis sopii. Jos nurkissasi lojuu edellämainitun kokoinen satulatolppa, merkillä ei väliä, niin otapa yhteyttä.

Hieno on tulossa

Muistaakseni Visalla on tällainen 26,4mm.

edit: Unohtui linkki.

Tää on ehdottomasti mun suosikkiprojekteja. Paitsi, että pyörä ja palikat pistää kuolaamaan, niin myös tekemisen tapa on just oikea. Pikku hiljaa, pieteetillä ja kuolleita standardeja kunnioittaen.

Satulaksi oisin ite ehkä valinnut ennemmin jotakin mokkapintaista, Corsairen tai Unicanitorin tyylistä. Mut jos pyörällä on tarkotus myös ajaa, niin valinta on tietty aika perskohtainen.

Tänks.

Saalistin aikani ruskeamokkaista Turboa, kun jollain olen joskus sellaisen nähnyt.Ei vain löytynyt mistään. Tuossa on alunperin näet ollut Turbo. Voi toki tarjota, jos jollain sellainen on. Kyllä tuolle Brooksille muutakin käyttöä varmasti löytyy.

Käyn Visalla huomenna, josko löytyis se tolppa Rometiin, josta tuo on siis “lainassa”.

^ Ei ei, oikea vaihtoehto on myydä mulle se Romet…

^
Se on sulle liian pieni, tai jtn… :slight_smile:

^^ Multa löytys yks ylimääräinen ruskea nahkainen Turbo. Käytetty, mutta ihan hyvässä kunnossa. Ei reikiä ja valkoiset tekstitkin ihan luettavissa vielä. Laita PM jos kiinnostaa, tuo Brooks käy vaihdossa :slight_smile:

Visa for the win. Käynti Visalla Ratkaisi ongelman ja toisenkin, sopuhintaan. On myös aina mukavaa juttuseuraa ja oikeasti kiinnostunut auttaamaan.

tästä taitaa tulla hyvä. lisäpisteet erosen säkistä!

fillarji - 19:21, 29.9.2010 » ^^Toimisiko joku messinkiharja tai vastaava?
Niin joo, se oli ehkä se messinkiharja joka auttoi. Kiitos tästä vinkistä. Myös oikeat keskiötyökalut, by park, kohotti itsetuntoani ja uskaltauduin vääntään pohjaan asti.

Noniin. Syksy saa ja minä en, joten oli taas aikaa annettavaksi tällekin söpöliinille. Sain vihdoin asennettua ohjainlaakerin, tai oikeammin rakennettua prässin. Paikkansa on löytänyt myös jarrut ja etuvaihtaja, sekä pulloteline. Tämmöstä: