Lukot

kuka osaa kertoa parhaan tavan avata wanhanmallinen jopon peltilukko? vaimo hukkasi sen ainoan avaimensa, joo joo…

iso ruuvari kumivasaralla avainreiästä sisään vai mitä? urbaanilegendan mukaan moinen aukeaa ainakin kännisen teinin potkaisemana mutta en viitsisi riskeerata murtaa varpaitani enkä toisaalta omista dremeliä tms. voimakaluja. vinkit voi laittaa myös privaviestinä, jos siltä tuntuu.

jonkun dyykkipyörän runkolukon avasin poraamalla suoraan avainreiästä sisään ja lukon sisukset pashaksi

uao - 8:08, 23.7.2010 »
tnts - 12:27, 4.5.2009 » oma tuli saksasta pari vuotta sitten
Vaiko vuosi sitten? Googlella suomenkielisiltä sivuilta löytyi kaksi osumaa, joista ensimmäisen takana on [hamppua ja u-lukkoa](http://tonitiainen.net/blog/?p=568)! Pitää varmaan tilata jostain. Miten ois OnGuard-kimppa?
Voisin lähteä kimppaan mukaan, mutta en jaksa organisoida...
reiskaw - 8:08, 23.7.2010 »
uao - 8:08, 23.7.2010 » Pitää varmaan tilata jostain. Miten ois OnGuard-kimppa?
Voisin lähteä kimppaan mukaan, mutta en jaksa organisoida...
No prkl, just pistin parit OnGuardit tilaukseen bike-components.de:lle :P

^^ Tampereelle on tulossa isompi satsi, josta vielä toistaiseksi riittää jakoon asti.

Kellään kokemuksia tästä:
http://image.space.rakuten.co.jp/lg01/44/0000815844/72/img27b8b9b0zik6zj.jpeg
Eli Abus Bordo. Saatavana 75 senttisenä, että myös 90 senttisenä.

Kulkisi ainakin näppärästi mukana tuossa “telineessä”. Rungosta tolppaan / kaiteeseen tuo varmasti onnistuu lukita, mutta etukiekkoa ei kyllä mukaan saa, tai vaihtoehtoisesti takakiekkoa. Toki joku vaijeri kaveriksi ratkaisee tämän. Toinen sitten on ostaa mini u-lukko ja vaijeri, mutta tätä on taas hieman vaikeampi kantaa mukana.

Itsellä on toi ja kryptoniten mini-u, ja ei abusta juurikaan jaksa mukana raahata. Jos vaan miniulla saa tolppaan kiinni rungon + takarenkaan niin taitaa olla turvallisempikin pienemmän koon, vähemmän pyörää naarmuttavan muotoilun, pienemmän painon ja huomattavasti alhaisemman hinnan lisäksi.

negaatio - 23:29, 16.8.2010 » Itsellä on toi ja kryptoniten mini-u, ja ei abusta juurikaan jaksa mukana raahata. Jos vaan miniulla saa tolppaan kiinni rungon + takarenkaan niin taitaa olla turvallisempikin pienemmän koon, vähemmän pyörää naarmuttavan muotoilun, pienemmän painon ja huomattavasti alhaisemman hinnan lisäksi.
Ei sitä lukkoa tarvitse sen rungon ympäri laittaa; takahaarukan sisästä renkaan ympäri ja siitä tolppaan niin kyllä se kummasti pysyy runkokin kiinni. Ainut tapa keikata runko on sahata [i]jännitetty[/i] vanne poikki ja naksutella kevlarit/teräsvaijerit ulkokumista.

Toisaalta lukon sisään kannattaa änkeä kaikki mikä mahtuu, jottei pääse vorot niin helposti vääntään sitä auki, mutta geometrian puolesta pelkkä takapyörä riittää.

En tiedä onkos tässä jotain poppakonsteja käytetty, mutta aika kivasti toi saha puree. Sheldon brown locking method potential flaw - YouTube

LRM - 8:50, 17.8.2010 » Kellään kokemuksia tästä: http://image.space.rakuten.co.jp/lg01/44/0000815844/72/img27b8b9b0zik6zj.jpeg Eli Abus Bordo. Saatavana 75 senttisenä, että myös 90 senttisenä. Kulkisi ainakin näppärästi mukana tuossa "telineessä". Rungosta tolppaan / kaiteeseen tuo varmasti onnistuu lukita, mutta etukiekkoa ei kyllä mukaan saa, tai vaihtoehtoisesti takakiekkoa. Toki joku vaijeri kaveriksi ratkaisee tämän. Toinen sitten on ostaa mini u-lukko ja vaijeri, mutta tätä on taas hieman vaikeampi kantaa mukana.
Kaverillani on tollanen,pienessä Gary Fisherissään,on tykkäilly.Oisko toi kehitetty hiukan sen takia että pääsis eroon niistä u-lukkojen runkokiinnikevirityksistä,jotka aina tärisee ja huojuu jne eikä ole oikein silmällekään mukavia.Toi on suht kompakti mötti kuljetusmoodissaan verrattuna u lukkoon mutta myös aika raskas,jos sillä ny väliä on.Ei heilu eikä rämise.Ja on toi ny pikkusen näppärämpi paketti kuskata vaikka repussakin,vrt.u-lukot.
Tubbs - 9:08, 17.8.2010 » http://www.youtube.com/watch?v=H9fLtdZyX-A
Edelleen kaikki youtube/vimeo linkit ilman mitään URL-tageja.

Joo tsori, yleensä korjailen noita previewillä tai editillä, mutta tällä kertaa en jaksanut painaa playta… Kiitti kun korjasit.

Ontopic: Onko muuten ihan u-lukkojen ominaispiirre se, että kun sitä u-osaa vetää irti siitä lukkopesästä niin se vähän hölskyy ja liikkuu edestakaisin? Sekä 10min. sitten postissa tulleessa Bulldog Minissä ja n. 8v vanhassa Abus Sinuksessa on tuo ominaisuus. Tiedä sitten mitä haittaa tuosta on, tulee vain epävarma fiilis lukon kunnosta ja kestävyydestä.

Abus Bordo on niin painava ettei sitä voi verrata mihinkään mini-u:hun. Laukun sisällä se on sellanen leka, että pelkää jo muun laukun sisällön kärsivän sen rinnalla pahoja vaurioita. Abus Bordo voittaa toki jätti-u:n. Mutta niin voittaa vyötäröllä kulkeva laatukettinki+munalukkokin. Bordo vs. kettinki+munalukko voi olla makuasia, oma valinta ehdottomasti kettinki+munalukko.

Abus Bordon laitoin vaimon Inbrediin puolitoista vuotta sitten ja ei ole valitusta kuulunut, joten sen täytyy toimia, sillä toimimattomuudesta olisi kyllä informoitu. Painava se on kuin perhana, mutta runkokotelossa kulkee nätisti ja kolisematta.

Sheldonbrownmetodista on taidettu kirjoitella lfgss aika juurta jaksain, mutta en nyt tiedä onko pyörävarasongelma suomessa samaa luokkaa kuin jossain itälontoossa/nykissä. Aika helposti vissiin eka napsii pinnat poikki, tyhjentää renkaan, ja sit sahaa kiekon katki.

Eikös lähes kaikki pöllityt pyörät joista netissä on kuullut ole lukittu “huonosti” tai siis ei mihinkään kiinteeseen kiinni. Ei kai yksi u-lukko muutenkaan ole tarkoitettu pyörän pidempiaikaiseen lukitsemiseen epämääräisiin paikkoihin.

En ymmärrä lainkaan tuota S.Brown-metodia. Siinä on siis u-lukko laitettu takavanteeseen kautta tolppaan kiinni? WFT?

Runkoonhan se lukko pitää ujuttaa.

^

Some will object that felons might cut the rear rim and tire to remove the lock. Believe me, this just doesn’t happen in the real world. First, this would be a lot of work to steal a frame without a useable rear wheel, the most expensive part of a bike, after the frame. Second, cutting the rear rim is much harder than you might think. Since the rim is under substantial compression due to the tension on the spokes, it would pinch a hacksaw blade tight as soon as it cut partway through. Then there are the wire beads of the tire, also difficult to cut.

TimppaL - 14:34, 17.8.2010 » En ymmärrä lainkaan tuota S.Brown-metodia. Siinä on siis u-lukko laitettu takavanteeseen kautta tolppaan kiinni? WFT? Runkoonhan se lukko pitää ujuttaa.
Kyllä mä olen ainakin lukinnut Sheldonin metodilla. Sä et saa runkoa irti kun takakiekko on u-lukolla tolpassa.

Huonoa tossa voi olla se että varas katsoo että: “Kappas, fillari on vaan renkaasta kiinni” ja innostuu sen takia ähertämään.

Tubbs - 14:49, 17.8.2010 » Huonoa tossa voi olla se että varas katsoo että: "Kappas, fillari on vaan renkaasta kiinni" ja innostuu sen takia ähertämään.
Joo, helposti tapahtuu varmaan ajatusvirhe että ruuvaanpa takakiekon irti ja kannan loput pyörästä pois, sit vituttaa kun ei onnistukaan, ja potkaistaan kiekot ja kaikki paskaks:)