Lukot

ouluun on varmaa jo netti vedetty eli eiköhän

Ohan se niinki.

boren: Suvalasta olen oman Minin ostanut, hintaa tais olla ~30€, ja avaimia tuli mukana muistaakseni neljä (mihin tarvitsee useampaa?..). Suvalassa on (ainakin ollu) myös noita OnGuardin tuotteita.

Kukas noita onguardeja stadissa myy, ja paljonko on hintaa?

basti - 12:22, 4.5.2009 » Kukas noita onguardeja stadissa myy, ja paljonko on hintaa?
En oo tuota miniä hyllyssä nähnyt ja oma tuli saksasta pari vuotta sitten alle kahdellakybällä.
tnts - 12:27, 4.5.2009 » oma tuli saksasta pari vuotta sitten
Vaiko vuosi sitten? Googlella suomenkielisiltä sivuilta löytyi kaksi osumaa, joista ensimmäisen takana on [hamppua ja u-lukkoa](http://tonitiainen.net/blog/?p=568)!

Pitää varmaan tilata jostain. Miten ois OnGuard-kimppa?

uao - 13:05, 4.5.2009 »
tnts - 12:27, 4.5.2009 » oma tuli saksasta pari vuotta sitten
Vaiko vuosi sitten? Googlella suomenkielisiltä sivuilta löytyi kaksi osumaa, joista ensimmäisen takana on [hamppua ja u-lukkoa](http://tonitiainen.net/blog/?p=568)! Pitää varmaan tilata jostain. Miten ois OnGuard-kimppa?
Jaa niinpä olikin vuosi sitten. senkin agentti.
uao - 13:16, 4.5.2009 »
syclone - 19:21, 18.2.2009 » Ylemmässä postissa mainittu Ohlsonilta peräisin oleva ketjulukko löytyy kans hyllystä, vois kokeeks yhen lenkin katkaista ja kattoo onko sekin ihan lakritsia.
Ostin kans sen kml:n vinkistä. Katkaise lenkki ja raportoi tänne?
Katkaisitko?

Kaverilla katosi avaimet Kryptoniten lukosta ja piti keksiä vaihtoehtoinen tapa vapauttaa pyörä ikeestä.

Koetin tavallisella rautasahalla mutta en saanut edes naarmun tapaista aikaiseksi. Seuraavat vaihtoehdot oli sitten tunkki ja rälläkkä joista ensimmäinen oli helpompi saada lainaksi. Näin siinä sit kävi.

Pyörä oli lukittu melko huolettomasti ainoastaan laittamalla lukko ainoastaan takarenkaan ympäri. Jos se olisi ollut tukevasti rungon ympäri ja johonkin kiinni niin tunkistakaan ei olisi ollut mitään hyötyä.

Vahvaa tekoa on ja suosittelen!

edit: linkin korjaus

Finanssialan Keskusliitto

Tuolta onnistuu tarkistaa onko lukko “vakuutusyhtiön hyväksymä” vai onko hyväksyntä päättynyt (en tiedä sisältääkö kaikkia lukkoja).

Jos lukko on otettu käyttöön ennen hyväksynnän päättymistä, säilyttää lukko hyväksyntänsä käyttöikänsä loppuun asti.

Nykyiset Minikryptot näyttäisivät olevan hyväksyttyjä 31.12.2009 asti, joten kauppiaat tuskin täyttävät varastojaan niillä enää kovin innokkaasti. Eli ostoksille, jos sellaisen näkee.

Kannattaa tsekata vakuutusyhtiöltä, vaatiiko ne ton hyväksynnän vai ei. Esim. Tapiolan ehdoissa on ainoastaan “asianmukainen lukko”, ja oma Trelockin kahdenkympin vaijeri ainakin kelpaa vaikkei ole hyväksytty. Kysyin ja varmistin. Moni hyväkin lukko ei ole hyväksyttyjen listalla (esim. Krypto New York -mallit), koska hyväksyntä maksaa maahantuojalle. Onneksi kaikki vakuutusyhtiöt eivät enää ole niin anaalisia tuon kanssa, taitaa koko hyväksyntäjärjestelmä hiljalleen kuolla.

Työkaverikin varmisti lukkoasiaa vakuutusyhtiöstä uuden pyörän ostettuaan. Oli kerrottu että varkaustapauksessa riittää kun tekee rikosilmoituksen ja on esittää kaksi avainta. Ei ollut kuulemma puhetta että pitäisi olla hyväksytty lukko.

Oli vielä keskustellut asiasta enemmänkin ja spekuloinut että tällöinhän on mahdollista käydä varkauden jälkeen vain ostamassa lukon ja sinulla on kaksi avainta. Virkailija oli todennut että he vaativat vain rikosilmoituksen ja kaksi avainta.
En nyt muista mistä yhtiöstä oli kyse.

heikki - 8:20, 12.5.2009 »
uao - 13:16, 4.5.2009 »
syclone - 19:21, 18.2.2009 » Ylemmässä postissa mainittu Ohlsonilta peräisin oleva ketjulukko löytyy kans hyllystä, vois kokeeks yhen lenkin katkaista ja kattoo onko sekin ihan lakritsia.
Ostin kans sen kml:n vinkistä. Katkaise lenkki ja raportoi tänne?
Katkaisitko?
En muistanut, josko lainaan kulmahiomakonetta tässä piakkoin niin koitan muistaa pätkäistä lenkin.
RoadM - 9:36, 12.5.2009 » Työkaverikin varmisti lukkoasiaa vakuutusyhtiöstä uuden pyörän ostettuaan. Oli kerrottu että varkaustapauksessa riittää kun tekee rikosilmoituksen ja on esittää kaksi avainta. Ei ollut kuulemma puhetta että pitäisi olla hyväksytty lukko. Oli vielä keskustellut asiasta enemmänkin ja spekuloinut että tällöinhän on mahdollista käydä varkauden jälkeen vain ostamassa lukon ja sinulla on kaksi avainta. Virkailija oli todennut että he vaativat vain rikosilmoituksen ja kaksi avainta. En nyt muista mistä yhtiöstä oli kyse.
Näin se käytäntö useimmissa vakuutusyhtiöissä käsittääkseni menee. Vakuutuspäätökset tehdään kuitenkin yksitellen ja jos useampia pyöriä alkaa hävitä samalta kaverilta, varsinkin hatarilla tiedoilla, on varmaan turha odottaa vakuutuksen olevan voimassa kovin pitkään. Vakuutustoimintahan on liiketoimintaa jonka on tarkoitus olla voitollista vakuutusyhtiölle. Asiakkaina on pidemmän päälle turha pitää väkeä, joille joutuu maksamaan korvauksia enemmän kuin vakuutusmaksuina saa takaisin.

Lisäksi tietenkin pyöräilystä tulisi hieman hankalaa jos pyörä vietäisiin koko ajan…

Jos joku löytää helsingin liikkeissä pyöriessään Kryptoniten MINI lukkoa tai vastaavaa pientä U-lukkoa niin PM. Ja tietenkin hyvään hintaan=)

Mini-U:tahan löytyy vähän joka paikasta, Pyörähuollosta ja Kumiluodista nyt ainakin. Jos haluaa tukea Saksan poikia, niin bike-components.de myy Bulldog Miniä hämmästyttävään 12 euron hintaan.

Mini-U:ta, kryptoflexiä ja muita kryptoniten tuotteita oli kesällä metrin levyinen seinä täynnä jopa mikonkadun intersportin yläkerrassa, että kyllä niitä lukkoja löytyy, jos yrittää.

Ehkä väärä ketju ja vähän tyhmä kysymys, mutta kertokaapa millä kuljettaa pyörän mukana ketjulukkoa (90cm)?

Kuvan kaltainen käärmes omistuksessa.

Heität toisen olkapään yli, lukko selän puolelle. Jos on tarpeeksi jööti, niin ei heilu ja on hyvä kantaa.

kaulassa, vyötäröllä, laukussa tai olalla?