Kalkaduunat, tavarafillarit ja muut kuljetushässäkät

Kirppiskuvia
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/16064_397295497953_6098913_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/16064_397295592953_3405698_n.jpg

^Mikäs toi oikeenpuoleinen on?

^^ikifillarista tilattiin.

^insera!

rokpete - 8:17, 15.6.2010 » ^insera!
Insera Variant.
kamuleontti - 8:24, 15.6.2010 » ^Mikäs toi oikeenpuoleinen on?
Insera Shopper.

“Polkupyörä ei kelpaa lipputangon kuljettamiseen” ja muuta pyöriin liittyvää kuljetustietoutta HS:ssa.

http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135257638878.jpeg

K-Mikko - 6:17, 17.6.2010 » ["Polkupyörä ei kelpaa lipputangon kuljettamiseen"](http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Polkupyörä+ei+kelpaa+lipputangon+kuljettamiseen/1135257643704/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset) ja muuta pyöriin liittyvää kuljetustietoutta HS:ssa. [lipputankokuva]
no tästä tekstistähän löytyi kiinnostavia. Pääasiassa niin, että suomen lainsäädäntö olisi ehkä syytä tarkistaa:

Seikkoja, jotka olisi syytä tarkistaa:

  • maksimikuljetuskapasiteetti, jotkut kaksipyöräiset tavarafillarit on suunniteltu isommalle kuormalle
  • Lasten kuljetus etuboksissa.

…ja miksi tavaran ylitys-rajat katsotaan eturattaasta?

^ “Pelkkä etulava” → pitääkö olla turvaistuin, mistä nassikka ei pääse irtautumaan ajon aikana? Voisikohan eturattaasta mittaaminen liittyän siihen, miten kuormattuna kuorma on mahdollisimman vakaa.

Edit: tekstiä selkeytetty.

hs-sitaatti:

huoh Tästä maasta se ei turha “jeesustelu” ihan heti lopu.

Naurettavaa sääntöviidakkoa ladata pyörille kun näitä ei kuitenkaan ole mitään resursseja valvoa ja niiden järkevyydestä muutenkin voidaan olla montaa mieltä. Mm. tuo “kuormaa enintään 50kg” on aivan naurettava suhteellisuudessaan, koska 50kg ero kokonaismassassa saattaa aiheutua puhtaasti kuljettajan painosta(kokonaismassaahan näillä aina pyritään rajaamaan) ja pyörille kun ei ole rekisteröintiä niin ei ole määritelty kuinka lihava ihminen saa ajaa milläkin pyörällä.

Toi eturatas saattaa tarkoittaa tossa kyllä etukiekkoakin. Pohjois-Pohjanmaalla kun tuntuuvat puhuvan kiekoista rattaina :).

Edit: Ainiin ja sitten siellä kumit on tussuna, jos niissä ei oo ilmaa, heh. Nimimerkillä: vaimoke seudulta ja välillä on terminologia aiheuttanu hämmennystä.

^joo, samaa uumoilin, ja “takana” sit varmaan implisiittisesti viitataan takakiekkoon :wink:

Juu sitä se tarkoittaa kyllä, eturengasta, joka useimmissa tapauksissa on sitten myös se “uloin osa”.

On myönnettävä, että olen katsellut mielenkiinnolla porukan etulavafillareita, joissa kyydissä istuu penskoja (kuvausrekvisiittaa?) tai puhutaan niiden kuskailusta - Mua kuumottais ilman turvaistuimia tai jonkunlaista vyösysteemiä (onko näissä?) laittaa omia nassikoita koppaan jos liikutaan liikenteen seassa. Vahinkotilanteessa voi olla hankalaa, kun vakuutusyhtiöt ja polliisi tulkitsee tuota muinaisjäännöslakia kuin piru raamattua. Kunpa täälläkin kehittyisi kulttuuri, jossa lakeja muunnettaisiin käytännönläheisempään suuntaan herkemmin.

Ainakin Mechelininkadulla olen useamman kerran bongannut jonkun laatikkofillaroivat jälkikasvuaan.

Se laki menee näin:

Eli siis istuin pitää olla, mutta siitä, missä lapsi on, ei puhuta mitään. Lavalla ei saa kuljettaa, eikä tarakalla, eikä ohjaustangolla, ei vaakaputkella. Mutta nähdäkseni sen istuimen voi kiinnittää lavalle, tarakalle, tangolle tai vaikka vaakaputkelle.

Itse itseäni täydennellen, siitä lapselle sopivasta istuimestakaan ei sanota käsittääkseni mitään tarkempaa.

Menee jo vähän aiheesta ohi mutta olen ihmetellyt missä täällä (perus)Suomessa ovat kaikki sellaiset vaakaputken etuosaan kiinnitettävät lastenistuimet joita esim. Tanskassa näkee paljonkin?

http://www.discountbicycles.co.uk/accessories/childseats/lecoseatt.jpg

Ankarasti kiellettyjä tietenkin varmasti ovat/olisivat.

^ eikös Pelagossa ole pari himmeliä myynnissä joissa istuin tulee ohjaamoon kiinni? Näissäkään ei siis vaakaputkeen kiinnitystä vaan stemmiin.

Huvittavaa toisaalta cargosta puhuttaessa tuo istuin/vyö keskustelu. Lapsen istuessa edessäsi käden ulottuvilla niin mitä turvaa tuo turvavyö tuo kun lasta pystyy tässä hallitsemaan? Eihän ajajallakaan ole turvavyörä, joten mihinkään törmäystesteihin tätä on turha vetää. Sen ymmärrän, että istuimissa ja peräkärryissä vyöt ovat hyvinkin tärkeitä kun lapsi voi huomaamatta päästä tekemään jotain vaarallista tai työntää jalkansa vaikka pinnojen väliin. No, mutta onhan Suomessa monissa vaunuissa/rattaissakin hurjat 4-pistevyöt joita sitten vanhemmat kuuliaisesti käyttävät;)

Jos itse mietin kolaritilannetta sanotaan nyt vaikka auton kanssa niin karrikoiden mieluummin näkisin lapseni lentävän kypärä päässä pyörän selästä kaaressa kun jäävän raahautumaan pyörän kanssa auton alle.

Jos tässä erityisesti lasten turvallisuutta ajatellaan niin ensimmäisenä voisivat kieltää nuo p*rkeleen skootterit ja mopot pyöräteiltä sinne ajoradalle minne kuuluvat.

^mä en ole löytänyt kohtaa, jossa laissa/asetuksessa edellytettäis turvavyötä fillarin kyydissä. Peräkärryssä vaaditaan, että “perävaunussa on lasta varten sopiva istuin sekä tarkoituksenmukainen rakenne ja tarkoituksenmukaiset suojavarusteet estämään lapsen pääsemistä kosketukseen perävaunun liikkuvien”, mutta ei tuossakaan suoraan vaadita turvavyötä.

Mutta onhan turvavyö monessa tilanteessa hyvä.

zykkeli - 10:43, 17.6.2010 » Jos tässä erityisesti lasten turvallisuutta ajatellaan niin ensimmäisenä voisivat kieltää nuo p*rkeleen skootterit ja mopot pyöräteiltä sinne ajoradalle minne kuuluvat.
Olisi kiva että nämä oikeat mopot ja nykyiset "mopot" erotettaisiin siinä että missä niillä saa ajaa.

Eli polkimilla varustetut moottoriavusteiset polkupyörät, joiden rakenteellinen nopeus on rajoitettu 25 kilometriin tunnissa, voisivat ajaa pyöräteitä ja sitten nämä modernit “mopot” eli sopivan pienellä moottorilla varustetut moottoriajoneuvot, joita ei voi ajaa kuin moottorin voimin, voisivat ajaa tiellä muun moottoriajoneuvoliikenteen seassa.