Steamroller Appreciation

Joo, ei pitäis kännissä kirjoittaa… Nyt vasta luin mistä puhuttiin. Tietty saman asian kääntöpuoli on se että mahtuu iso rengas, mikä on kivaa.

Mullakin on tuommonen Steamroller ja muuten ihq mutta lokareita en ole siihen löytänyt. Ostin jo hätäisenä SKS:n kaaret, jotka tarkemmin tutkittuna vaativatkin rungolta asiaan kuuluvat korvat. Eli mitkä lokarit tuohon Steamrolleriin menis? Meiluiten ihan täysmittaiset kaaret.

Teen steamrollerista nyt ainakin hetkeksi sinkulan kun tulee toinen fiksi taloon. Miten se lukon ulottuvuus mitataan eli mitä pitää kirjoittaa nettikaupan hakuruutuun tai tänne forumin ostetaan-ilmoitukseen että saa sopivat jarrut?

Mitä tarkottaa lukon ulottuvuus?

Lokareista: paljonko takahaarukan juuressa on tilaa? Jos oot rahamiehiä, aivan-vitun-kalliit Honjon 36-milliset lokarit saattais mennä tällasella kiinnityksellä.

Äh, ei pitäis kirjoitella näitä töiden lomassa kun ei pää riitä kumpaankaan edes erikseen.

Tarkoitin siis JARRUJA. Eli miten katsotaan mikä jarru ja minkä mittaiset jarrulänget runkoon sopii? Etujarruhan tuossa jo on, mutta sen voisi ottaa pois ja laittaa yhtenäiset maantietyyppiset jarrut eteen ja taakse sen tilalle. Eli millä spekseillä näitä pitää lähteä kyselemään esim. tämän saitin ostetaan-palstalta?

IVAN: en ihan noin massimiehiä ole vaikka komiat lokarit kyllä onkin. Kokeilen seuraavaksi Bilteman halpiksia.

1 Like

Lukon ulottuvuus on nyt varmaan jarrun ulottuvuus eli reach. Mitataan jarrun kiinnitysreiästä jarrupalan keskelle. ks. http://sheldonbrown.com/gloss_ra-e.html#reach Jos lukee “long reach”, käy varmasti, tavallinenkin ehkä.

Täysimittaisia lokareita joissa on jotkut pannat kiinnitykselle ilman rungosta löytyviä korvakkeita en kyllä tiedä, mutta eikö ne korvakkeille tarkoitetut saisi kuitenkin jollain nippuside/letkunkiristin/panta -patentilla kiinni.

tya - 15:50, 14.5.2009 » Lukon ulottuvuus on nyt varmaan jarrun ulottuvuus eli reach. Mitataan jarrun kiinnitysreiästä jarrupalan keskelle. ks. http://sheldonbrown.com/gloss_ra-e.html#reach Jos lukee "long reach", käy varmasti, tavallinenkin ehkä.
Kiitos! Juuri tätä tarkoitin. Mittaan ja laitan ilmoitusta tulemaan - hätätilassa sitten uusia etsimään.
tya - 15:50, 14.5.2009 » Täysimittaisia lokareita joissa on jotkut pannat kiinnitykselle ilman rungosta löytyviä korvakkeita en kyllä tiedä, mutta eikö ne korvakkeille tarkoitetut saisi kuitenkin jollain nippuside/letkunkiristin/panta -patentilla kiinni.
Pitää vielä tarkastaa olisiko patentin paikka vai tuleeko se Bilteman kaari silti halvemmaksi ja siistimmäksi. Rumahan se on mutta niin alkaa olla jo mun pyörä muutenkin.

tuossa on jotain kans
http://www.surlybikes.com/spew7.html

[i]"Lastly today, to the guy who wrote in to bitch us out because we did not accomodate him by specifically addressing on our website whether or not he would be able to do barspins on a stock Steamroller: You, sir, are an asshat. It’s one thing to write to us and ask if you can do barspins with the Steamroller. You want to do barspins? Great. But it’s just bad form to write in to us angry because we don’t specifically address on our website the burning issue of barspins. Get bent.

(By the way, the answer is no, not without some modifications like a smaller wheel or different fork or shorter crank arms. Happy? Good. Go drink your milk.)" >>[/i]

Mites muuten Steamrollerien värihistoria menee. Hatusta heittämällä muistelisin jotain tällaista:

2004-2005 - vihertävänsininen
2005-2007 - musta
2007-2008 - viininpunainen
Uudet - musta ja kerma

Kuka osaa täydentää? Kellä on ajossa Suomen Wanhin Höyryjuna?

Viininpunainen tunnetaan myös nimellä “shit brown”… Joutuu kyllä arvostamaan kyseistä runkoa. Pari vuotta alla eikä vielä kunnolla sisäänajettu.

Eikö toi 2005-2007-musta ollu enemmänki metallinhohtoharmaa.

Ansaitsee kyllä ilman muuta oman appreciation-threadinsa, on se niin esimerkillinen raami.

Pauluksen rolleri tais olla alunperin sellainen sinertävän harmaa.

Eli tarkennetaan kommenttien pohjalta

2004-2005 - vihertävänharmaansininen
2005-2007 - metallinhohto tummanharmaa
2007-2008 - viininpunaruskea
Uudet - musta ja kerma

Puuttuuko joku väri kokonaan? Meneekö noi vuosiluvut edes suunnilleen oikein?

Onko rungossa tapahtunut mitään muita muutoksia kuin takajarrun kiinnitys ton metallinhohto tummanharmaan ja viininpunaruskean välillä?

Onko noissa keuloissa aina ollu noi lawyer lips-tyngät. Ei ne siis nytkään mitkään koko mutterin kiertävät joustokeulamaiset ole, mutta taitavat kuitenkin olla tiellä, kun yritän ruuvata siihen etutarakkaa.

Myös tarrat on ilmeisesti muuttunu täksi vuodeksi(vaiko jo aikasemmin?), keskiön yläpuolella satulaputkessahan luki ennen vain valkoisella 4130 NATCH, nyt tarra on tämmönen. Chainstayn fff-tarrat puuttuu ja onko seatstayssäkään aikasemmin ollu tollasia samanlaisia tarroja, kuin keulassa?

Niin ja eikös se keulamerkkikin ollu ennen vain sellanen valkonen tarra, niinku muuallakin rungossa olevat, kun se nyt on alumiininen kohokuvio?

Mulla on tuo 2008 “maroon”, eli se ruman punainen versio. Siinä oli ainakin edessä paksu, kohokuvioinen S-tarra.

Nyt tulee mutua, mutta FFF-tarroista oli kai jokin valitus, jonka takia eivät niitä enää kai käytä. Joku sanoi että pyytämällä vois saada tarroja erikseen vielä Surlyn pojilta.

Steamrollerien värit on just hyviä. Ne huutaa maalipintaan likaa, tahroja ja naarmuja. Ton maroonin kohdalla erityisesti.

Itse asiassa kävin just teettäässä kannullisen maroonia Aleksis Kiven kadun automaaliliikkeessä. On sitten jotain millä tarvittaessa tehdä lisää käyttövärisiä osia Rolleriin ja paikkailla runkoa isoimmilta naarmuilta. Ettei vaan sorru heikkona hetkenä mihinkään värin vaihtoon pulverimaalauksella!

Joku pinkki, minttu, taivaansininen tai edes kirkas valkoinen ei vaan ois käyttövärejä. Onneksi Surly ei siihen (muoti)kelkkaan hypännyt 2007-2009.

Steamrollerit on lähtökohtaisesti katubeatereita. Ja noi värit todella toimivia katubeaterin värejä. Ei mulla ainakaan ois edes kaapissa vaatteita millä kehtais ajella puhtaammanvärisillä pyörillä.

Eli yksi lisäys Steamrollerien miinuslistalle (moni voi kokea tosin plussana):
*Ei ole koskaan väreiltään tai muuten designiltaan kuumimman muodin aallonharjalla.

Eiks paskaiset fillarit olekaan muotia?

SuicideHub - 13:52, 28.9.2009 » Myös tarrat on ilmeisesti muuttunu täksi vuodeksi(vaiko jo aikasemmin?), keskiön yläpuolella satulaputkessahan luki ennen vain valkoisella 4130 NATCH, nyt tarra on [tämmönen](http://farm4.static.flickr.com/3645/3691974605_10f0a9ebb0_b.jpg).
Mun tämän vuoden mustassa rungossa oli tuo vanhemman mallinen 4130 natch tarra, samaa tyyliä kuin muutkin tekstit.