Sisäkumien paikkailu, vinkit sun muut hässäkät

fobba: Hio nuo saumat pois paikan alta, sitten onnistuu.

Jos ylläolevan contit tuntuu kalliilta ja paikkaus vielä kiinnostaa niin misukat on tarjouksessa, pidän itse näitä laadukkaampina kuin conteja omien kokemusten perusteella, eri kokoja löytyy:

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=58741
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=58742
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20484

^Oisko mitään tehdä joku kimppatilaus noista? Itse voisin ottaa ainakin 7kpl 25 ja 7kpl 23? Paljolla piti CRCstä ostaa että sai ilman postareita?

Kare_Eskola - 21:57, 26.7.2011 » ^^Tuota varten paikkarasioissa on hiomapaperi.
tämä selvä.

jos kimppatilausta suunnittelette niin voisin itekki ottaa läjän noita 23mm sopivia.

Vinkki/Varoitus:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkDL7RLx__qD-HPpJWAuMqWVBNfqjgxCfIDCEi7dM4W8Gk7LVP

Tässä vanhemmassa mallissa ei ole ollut alla kuvattua ongelmaa ongelmaa.

http://www.ribblecycles.co.uk/products/images/small/VELXTYRF400_1_zoom.jpg

Tässä uudemmassa on ollut ongelmana sellainen että:

Tiedossani on 5 (viisi) kappaletta sellaisia renkaan räjähdyksiä, joissa kyseessä on ollut tämä: Renkaan reunanauha joka on keltaista kevlar (monisäie) lankaa on auennut liimauksestaan muutaman sentin matkalta, ja kylki nousee ulos vanteelta jolloin sisuri tietysti tulee ulos ja repeää pitkältä matkalta. Kyseessä ei ole ollut huono asennus. 4 näistä räjähtänyt onneksi ajon jälkeen velolla, ja yksi tasaisella maantiellä. Eli onneksi ei ole käynyt pahasti millään kerralla.

Jos tiiätte kaupan mistä löytys hyllystä vulkanisointi “liimatuubi” kertokaa ihmeessä. Paikkoja löytyy niin ei tekis mieli ostaa koko settiä kun tuubillaki pärjäis.

Auttakee auttakee.

Ja paikkana pääkaupunkiseutu.

Vinks! Vittorian sisurit on Bike-Discountilla kohtuu edullisia.

Leroy - 18:14, 29.8.2011 » Jos tiiätte kaupan mistä löytys hyllystä vulkanisointi "liimatuubi" kertokaa ihmeessä. Paikkoja löytyy niin ei tekis mieli ostaa koko settiä kun tuubillaki pärjäis.
Casco Liquisole, vastaava tuote pitäisi olla myös Bostik Kontaktiliima A3.
Leroy - 18:14, 29.8.2011 » Jos tiiätte kaupan mistä löytys hyllystä vulkanisointi "liimatuubi" kertokaa ihmeessä. Paikkoja löytyy niin ei tekis mieli ostaa koko settiä kun tuubillaki pärjäis. Auttakee auttakee. Ja paikkana pääkaupunkiseutu.
Soita roihuvuoren pyörähuoltoon, siellä myivät erikseen ainakin viime vuonna.

u-lukolla oli hyvä painaa paikkaa muutama minuutti, jämähti paikoilleen.

Vaara-Ali - 9:20, 28.8.2013 » Kun nyt paikoista on puhetta, niin mitä paikkoja suosittelette? Michelinin sisuri hajosi eilen.
TipTop ok, Biltema parempi, Velox best.

Tuli mieleen, onko kukaan kuullut ns. hot patching -paikkausmetodista?

Pari vuotta sitten Tokiossa Kalavinkan liikkeessä vieraillessani nimittäin näin kuinka Tanabe-san itse paikkasi hämmentävästi noin minuuutissa jonkun mimmin mummiksen sisurin liekittäen paikkaa stendarilla. Gurumiehen ei edes tarvinut ottaa sisuria kokonaan ulos ulkokumista operaation aikana.

En kyennyt nopeasti löytämään yhtään youtube-videota mutta tällainen juttu aiheesta löytyi:
http://thehubofdetroit.org/?p=233

^ Kiinnostavaa. Pitää kokeilla. Yrittäessäni asentaa 23 mm gatoreita kiekoille, joille ne yksinkertaisesti eivät menneet, paskoin parikin sisuria, ja ne odottelevat vielä paikkausta, eli materiaalia kokeiluihin löytyy.

bushissa tehtiin tällee: vanhasta sisäkumista leikataan pala, karhennetaan liimattavat pinnat partaterällä raaputtamalla ja ketsuppipullosta liimaa. ja kaikki käytetään ns. loppuun =)

Voi kapteeni ilmiselvyys. Kuin tuota ei ole voinut tajuta?

oon joskus aikasemmin yrittänyt tota sisäkuminpalalla paikkausta huonolla menestyksellä. veikkaisin et avainsanat menestykseen on pintojen puhdistaminen, karhennus, ehkä yks kuivunut ekstraliimakerros tohon liimattavaan palaan (tyyliin tuubin liimaus). ja varmaan maastopaineilla toimii paremmin tälläset vähän epämääräisemmät paikkaukset

eikö se ole jo vähän myöhäistä?

Paikkasin juttuja äskettäin Vittorian paikoilla. Ne ovat koostumukseltaan yksikerroksisia, eli pelkästään vulkanoituvaa punaista kumia. Toisella puolella on lisäksi ihan hyvä liima irrotettavan kalvon alla. Nyt tosin en ollut tien päällä, joten saatoin suorittaa hommat lisäliiman avulla. Hyvä tuli. Ehkä. Toivottavasti. Todennäköisesti. En tiedä mistä nuo ovat peräisin, mistähän niitä tai vastaavia saisi lisää? Löysin omista laareista vähän kaikenlaisia paikkoja, mutten toisia samanlaisia.

Mulla posahti rengas ajossa, menin sitte velo oxygenista hakemaan uutta sisäkumia (9e) , maksoin ja olin laittamassa paikoilleen… Venttiili oli varmaan metrin pitkä… Päätin palauttaa ja pyysin pienempää. Myyjä sanoi ettei hajuakaan mistä pienempää saisi. 10minuuttia myyjä teki palautusta ja otin tilalle paikkaussarjan, 6 paikkaa ja liima 8euroa… En enään kehdannu sanoa että ei kiitos. Paikkaus ei edes onnistunu… Kyllä vitutti.

Kohdalleni on sattunut ensimmäinen hidas flätti. Uusi vanne, vannenauha, ulkokumi sekä sisuri. Takarengas ryhtyi hiljalleen tyhjenemään noin 800Km kohdalla. Silloin katosi noin 1Bar kahdessa päivässä. Noin 200kilsaa myöhemmin 1Bar katosi jo noin viidessä tunnissa ja sisuri meni vaihtoon.

Lämpötilan vaihtelut huomioitu. Ulkorenkaasta tai vannenauhasta ei löydy vikoja. Sisurista tai venttiilistä(presta) ei löydy vikaa vesiastian avulla.

Neuvoja otetaan vastaan. Huvittaisi vielä paikata tuo sisuri. Asia on riivannut mieltä jo niin paljon että kuvittelen uudenkin sisurin nyt hiljalleen tyhjenevän mutta taitaa olla lämpötilan vaihtelusta kyse.