Sisäkumien paikkailu, vinkit sun muut hässäkät

En löytänyt tästä aiheesta keskustelua juurikaan, joten pistetääs sellainen alulle. Mitä kokemuksia löytyy eri valmistajien paikoista, mitä ovat pikapaikat, mitä vinkkejä kumin paikkaajalle, kestääkö paikattu kumi verrattuna paikkaamattomaan, missä vaiheessa paikkoja alkaa olla liikaa, miten varautua kumin puhkeamiseen tien päällä? Tuossa siis kysymyksiä vain ilmaan heitettynä, en odota että joku vastaa kaikkiin kysymyksiin, vaan tuossa jotain mitä tässä voitaisiin puida, ja lisää saa esittää.

Omat kokemukseni ovat sen verran vähäisiä, että marketin paikkarasioilla on menty, mutta niistäkin on tullut selväksi ettei sitä euron rasiaa kannata ottaa, mutta muutaman euron Tip Top -rasia on toistaiseksi vienyt homman parhaiten kotiin.

Kaikkien valmistajien normipaikat tuntuvat pysyvän ja pitävän - kunhan paikkaa ohjeen mukaan eli oikeasti odottaa liiman kuivumista ennen paikan laittoa. Paikkojen suurella määrällä ei tunnu olevan urbaanissa ajossa mitään väliä, mutta päällekkäin niitä ei voi luotettavasti laittaa.

Tien päällä pitää olla mukana varasisuri. Paikkaus on hidasta.

Bilteman/Clasun paikat on kestänyt 8 baaria. Jokaisessa omistamassani sisurissa on useita paikkoja. Liimattomia “pikapaikkoja” en oo tohtinut kokeilla, huhupuhe kertoo etteivät kestä isoja paineita.

Ulkorenkaan paikkauksesta on tällä hetkellä menossa kokeilu: kulutuspinnan viilto korjattu pikaliimalla ja sisäpuolelle tavallinen sisurin paikka. Varmaan tuosta kohdasta menee helpommin kivi/lasinsiru läpi kuin muualta mutta eiköhän se noin muuten kestä.

Mulla on edessä Contin nakki joka sallis 11 baria sisäänsä, en oo kyllä koskaan uskaltanut laittaa, koska vannenauhana on jotain halpaa erkkaa ja sisurissa useampi paikka, ja itse sisurikin joku vitosen maksanut. Kerran se on puhjennut, mikä sekin saattaa johtua ettei tuo itse rengas ole erityisen hyvin suojattu, pistosuojaus taitaa uupua kokonaan. Painetta on varmaan joku just 8 baria siinä kumissa kuitenkin, ja on se kestänyt, en tiiä meniskö enemmänkin.

Mulla on ainoastaan pikapaikkoja matkassa plus uusi sisäkumi. Roskikseen lentävät viimeistään kotona, uusi maksaa kuitenkin alle kolme euroa kappale.

EDIT: ChainThugin mainitsemaa sisäkumiin tuubiainetta pitäisi kyllä kokeilla. Harmikun PBK:n tilaus jo meni ja ei heti viitsisi uutta tehdä.

tya:n viestistä tuli mieleen tämä säie ulkorenkaan paikkaamisesta: ulkorenkaan paikkaaminen? - Paja - Yksivaihde.net

Sisurin paikkaus on rituaali, joka kuuluu erottamattomasti pyöräilyyn. :slight_smile:

Mä leikkaan nuo paikkarasioiden isot paikat suikaleiksi, niin 23mm sisäkumien paikkaus helpottuu. Hyvin on pitänyt 8,5bar paineet.

MikeNAS; Clas Ohlsonilta saa sellasta myös, laadusta en tiedä. Ei myöskään ihan edullisinta muistaakseni, mutta kuitenkin.

Mulla on yleensä varasisäkumi, rengasraudat ja minipumppu aina laukussa mukana. Tien päällä vaihtaminen menee nopeasti ja ei jää ajelut väliin. En ole kauheasti jaksanut paikkailla, koska sisäkumit ovat sen verran halpoja. (kannattaa isompi satsi tilata jostain nettikaupasta ja kappalehinta jää 4 euron tietämille)

PS. otetaan vinkkejä hyvästä minipumpusta jolla saa yli 8 baria painetta renkaisiin :slight_smile:

Sirkus - 18:55, 29.4.2010 » MikeNAS; Clas Ohlsonilta saa sellasta myös, laadusta en tiedä. Ei myöskään ihan edullisinta muistaakseni, mutta kuitenkin.
Wigglelle lähtee tilaus muutenkin niin No Tubesia vaan matkaan. Mitenkähän tuo on helpointa laittaa sisälle? Venttiili atomeiksi ja lääkeruiskulla?
Eiha - 18:52, 29.4.2010 » Mulla on yleensä varasisäkumi, rengasraudat ja minipumppu aina laukussa mukana. Tien päällä vaihtaminen menee nopeasti ja ei jää ajelut väliin. En ole kauheasti jaksanut paikkailla, koska sisäkumit ovat sen verran halpoja. (kannattaa isompi satsi tilata jostain nettikaupasta ja kappalehinta jää 4 euron tietämille) PS. otetaan vinkkejä hyvästä minipumpusta jolla saa yli 8 baria painetta renkaisiin :)
[http://www.bike-components.de/products/info/p6369_Schlauch-Race-Big-Pack.html](http://www.bike-components.de/products/info/p6369_Schlauch-Race-Big-Pack.html)

Tähän mennessä halvin (pysyvämpi) sisäkumitarjous jonka olen löytänyt…

  • 60mm : 2,85 Euro /Stück
  • 36mm : 2,67 Euro/Stück

aiemmin aiheista:

pumput

sisäkumit

Biltemassa on AIM:n paikkarasioita, joissa on mukavan paljon mukavan pieniä paikkoja ja vain parit pidemmän malliset, mut nekin voi leikata kahtia. kiitos muistutuksesta… pitääkin paikkailla parit ja laittaa laukkuun taas varakumi mukaan.

asb - 19:03, 29.4.2010 » Mä leikkaan nuo paikkarasioiden isot paikat suikaleiksi, niin 23mm sisäkumien paikkaus helpottuu.
Niin mäkin.

Tästä seuraa kysymys: Saako jostain (Helsingistä) sitä liimaa, anteeksi vulkanisointiainetta, pelkiltään? Paikkoja ois ylimääräisiä mutta liimat on loppu.

Tiptoppeja on enimmäkseen tuli käytettyä aikasemmin(isoimmat tosiaan saksilla halki), mutta nyt vuoden tai pari oon käyttäny lähinnä Park Toolin pikapaikkoja. Ovat tuntuneet pitävän ja noilla paikkaaminen kun on varsin nopeaakin. Kannattaa varmaankin olla noiden kanssa tarkempi, että hioo sopivan kevyesti ja että paikattava pinta on puhdas. Onhan se liimapinta aika säälittävä, mutta ilmeisesti riittävä. Aina niillä on paikkaus onnistunu.

Nyt on Clasun omia pikapaikkoja maantiepyörän satulalaukussa, mutta niitä en onneksi oo vielä päässy kokeilemaan.

Calsun liimattavat paikat on hassun paksuja, mutta tuntuvat toimivan nekin.

Se sisuri taitaa puristua niin tasaisesti, ettei paineella juuri oo väliä. Ei ainakaan mulla oo ollu ongelmia. En kyllä tosin oo yli yheksää baaria käyttänytkään. Jos se paikkaus vain onnistuu kunnolla, niin yhtä hyvin se ainakin perussisureissa kestää kuin uusikin kumi. Pistojahan paikatut kestää ehkä paremminkin, kun pintaa on paksummin.

Pikaliima ei jää elastiseksi, joten pito ulkokumissa aika arveluttavaa…

ma kierran kyl kaikki alle vitosen sisurit kaukaa… muutama vuosi sitten sorruin ostamaan 20-packin jotain halpuuksia ja eihan siita tullut muuta kuin iso tatti otsaan. Kumit paukku viikoittain, ei mitaan natteja lavistysreikia vaan repesivat totaalisen paikkauskelvottomiksi, yleensa viela venttiilin juuresta. Oiskohan olleet Nutrak (tjsp)-merkkisia.

Ehja sisuri kulkee (tietenkin) laukun pohjalla, puhjenneet keraan (tietenkin) talteen ja paikkailen sitten isomman nipun jonain sateisena paivana - niita onneksi suomen suvessa riittaa. Paikkojen maarasta voi sitten tyytyvaisena laskea paljonko tuli saastettya kun ei sortunut ostamaan kertakayttoista.

Niin ja purettavasta venttiilista kandee myos maksaa hieman extraa, ne pienet tappiosat ja kasipumppu on tuhoisa yhdistelma ainakin mun kohdalla. Ja tubeless-lateksin lorauttaminen renkaaseen on myos helpompaa. Puhjenneeseen sisakumiin ainetta saa tietty ruiskaistua reiasta ennen sen paikkausta.

…ja halpissisureiden venttiilit ei tahdo pitää paineita korkeella ku hetken. Mutta kunnollisten merkkien halvemmatkin on kyllä toimineet.

Urheiluaitasta saa vulkanisointiainetta irtotuubeissa.

Meikä on maasturin ulkokumin kyljessä olleen pienen repeämän paikannut ihan tuollasella peruspaikalla. Paikka kumin ulkopinnassa siis ja sisäpuolelle jostain syystä laitoin jesaria, en tiiä onko siitä ollut hyötyä.

Hyvin se on pysynyt paikallaan. Ajan ja rasituksen saatossa se on kyllä ruvennut hapertumaan ja hajoamaan nopeammin kuin se renkaan kylki muuten. Ei siis oo ikuinen, mutteipähän tarvinnu heti heittää pois.

Täähän siis toimii tietenkin vaan renkaan kyljessä, ei kulutuspinnassa

tya - 19:52, 29.4.2010 » Tästä seuraa kysymys: Saako jostain (Helsingistä) sitä liimaa, anteeksi vulkanisointiainetta, pelkiltään? Paikkoja ois ylimääräisiä mutta liimat on loppu.
Voidaan tehä vaihtokauppa, itellä on noita tuubeja useampi, mutta paikat loppu. Jatkokysymys, saakohan mistään tuollaisia "paikka-arkkeja" Helsingistä, millaisia esim CRC:llä myynnissä? Siis [tällaisia?](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=46345)

En oo fillarinkumeja paikkaillu aikoihin, tuubit omassa käytössä…
Ammatikseni sukellan ja kumipukua joutuu paikkaamaan tuon tuosta.

Tip Top on ollu se perinteinen merkki jota oon käyttänyt ja kestänyt aina.

Paine on tietty sisäänpäin tuolla syvällä. 40 metrissä se on 5 bar.
Pikku reiästä vesi tulee aika haipakkaa sisään.

Mulla on kanssa ollut halpis Nutrakkeja, aika huonoja ovat.

Ihan menestyksekkäästi käyttänyt noita pikapaikkoja, olisikohan ollut Park Toolin. Kesti yllättävän hyvin kun pitää vaan huolen, ettei siihen paikkaan tule yhtään ryppyjä. On noi perinteisen liimapaikat silti parempia.