Läpiakselit

joku uutuus_tuote_ko?

Punainen päätytulppa, joka pitää kahvan paikallaan, irtoaa vastapäivään ruuvaamalla.

räikkä toimii noin juu, mutta eipä lähe kahva irti 9- ja 10-millisissä läpipulteissa.

muun kokosissa löytyy sitte näitä ns. plug in rws -pultteja, jotka futaa näin:

Lumikko - 13:34, 19.11.2020 » Ton kahvan voi ottaa irralleen läpipultista, jolloin pyörään jää työkalulla ruuvattava läpipultti ja kahva on se työkalu.
kid_scientifik - 20:30, 19.11.2020 » eipä lähe kahva irti 9- ja 10-millisissä läpipulteissa.
Kyllä se lähtee. Itsekin aluksi epäilin mutta olen sittemmin Aemiliuksen pyörässä omin silmin tämän nähnyt todeksi. Mikä oli tietysti mukava näky koska itsellänikin normi 9mm RWS tuolla odottamassa.

https://i.imgur.com/bqM4srPh.jpg

Eihän se tietysti mikään nätti oo se näkyviinjäävä akselinpää mutta eipä heti lähe auki ilman kahvaa.

tossa on sivulla 55 näitä pulttihommia

Ei se skidi ny meinaa uskoa. Ei ollu puhe plug in -versioista vaan ihan normeista.

Konsta - 21:05, 19.11.2020 » Ei se skidi ny meinaa uskoa.
Oletko yllättynyt?

E: ei tarvitse vastata :wink:

eri asiasta siis puhutaan.

tossa on noita kolmessa fillarissa kiinni, kahdessa ollut +5 vuotta.

Jaa no mistä sä ny puhuit sitte? Itte puhuin (ja kuvittelin kaikkien puhuvan) tämmöisestä:

https://www.bike24.com/p236087.html
https://cdn.bike24.net/i/mb/18/a8/2a/36087-00-d-57756.jpg

Lumikko - 13:34, 19.11.2020 » Ton kahvan voi ottaa irralleen läpipultista, jolloin pyörään jää työkalulla ruuvattava läpipultti ja kahva on se työkalu.
https://images.internetstores.de/products//648308/01/9b47f0/DT_Swiss_RWS_Plug_In_Schnellspann-Steckachse_100_12mm_Aluhebel_schwarz[640x480].jpg?forceSize=true&forceAspectRatio=true&useTrim=true

saan mä noi munkin läpipultit purettua. ei siinä.

Kyllä mää pahoin pelkään että nimimerkki Lumikkokin puhui normiversiosta, ei tosta kuusiokolo- elikkäs plug in -versiosta.

tuo “työkalulla ruuvattava läpipultti” -pointti kertoo mahdollisesti vähän muuta.

ja tiedoksi nyt lukijakunnalle, että niitä 9- ja 10-millisten swissin läpipulttien kahvoja ei ole tarkoitettu irrotettaviksi eikä tuo kanta lähde mitenkään erityisen helposti irti. lisäksi pultissa on verrattain hieno kierre, johon kahva kiinnittyy, jota en mielelläni altistaisi töhnälle.

Kun en oo omaani vielä päässy purkamaan niin kysyinkin nyt että minkäslainen kierre siinä muuten on siinä sen punaisen alumiinihatun päässä? Onks varppi ettei oo iha joku perus M4/M5?

Tiedoksi lukijakunnalle, että Konstan postaamien kuvien mukaiset DT Swiss RWS -tyyppiset läpiakselit saa purettua ja uudelleenkasattua. Kanta irtoaa, kun sen ruuvaa auki. En ole viiden vai kuuden purkamani ja parissa tapauksessa uudelleenkasaamani akselin kanssa kokenut mitään vääryyttä tai vaikeutta asian suhteen.

Ihan samaa työkalu-interfacea käytetään niin tehtaalla kasaamiseen kuin kotioloissa purkamiseenkin, enkä näe miksi kyseinen design ei erityisesti olisi tarkoitettu purettavaksi.
Päätypultissa on omissa kappaleissani ollut samantyyppinen kevyt kierrelukite kuin jarrulevyn ruuveissakin.

Mikäli päätypultin kierteeseen pääsee töhkää, sen voi puhdistaa ennen pultin
uudelleenasennusta, kuten minkä tahansa kierteen. En tosin ymmärrä mistä ja miten sinne mitään töhkää pääsisi.

Konsta, joskus vuosia sitten katsoin meneekö sinne kierteeseen klossin ruuvi. En valitettavasti muista. Voin tarkistaa maanantaina, olen nyt mökkeilemässä skärgårdissa.

No Lumikko kattoo ku pääsee linkkunsa ääreen. Eihän sinne akseliin onneks tartte pulttia runnoa, senkus laittaa vertailtavan pultin ja punaisen hatun kierteet vastakkain nii homma selviää.

Aemilius - 22:34, 19.11.2020 » ...enkä näe miksi kyseinen design ei erityisesti olisi tarkoitettu purettavaksi.
katoppa tarkemmin

https://cdn.bike24.net/i/mb/18/a8/2a/36087-00-d-57756.jpg

ja lukitetta on omissanikin.

Kuvassa on ruuvi, josta saa työkalulla kiinni. Samalla työkalulla tuon ruuvin saa ruuvattua niin kiinni kuin aukikin.
Mikäli valmistaja olisi käyttänyt tuossa ns. final assembly -tyyppisiä kiinnikkeitä, esim. katkopulttia tai vain myötäpäivään kiristyvää otsareikäavaimella käytettävää kiinnitintä, olisi tilanne toinen.

Miten se on sinulta pois, että joku haluaa käyttää polkupyöränsä komponentteja eri tavalla kuin sinä itse?

olen minäkin omiani purkanut ja saa niitä muutkin puolestani purkaa. mutta ei niitä siihen ole tarkoitettu eikä tällaista kannata väittää.

kahvasta on tehty erityistapauksessa vaihdettava, jos onnistuu vaikkapa saamaan sen poikki. esim. varkaudenestoa tai maastossa tavaran kerääntymisen vähentämistä silmällä pitäen tuota sen sijaan ei ole tarkoitettu irrotettavaksi eikä se ole tuollaisiin käyttötarkoituksiin kätevä.

tässä on puolestaan saman valmistajan läpipultti, jonka kahva on tarkoitettu irrotettavaksi:

joku menee vielä ostamaan noita 9- ja 10-millisiä tällainen käyttö mielessä, kun netissä sanottiin, että niissä on irrotettava kahva.

e. toki kahvan voi ottaa irti ja laittaa jonkun minipultin tukkimaan akselin pään, jottei lika pääse sisään/kierteisiin. sitten pitää kuitenkin kuskailla kahvaa aina mukana eikä kiekon irrottaminen varsinkaan ns. kenttäolosuhteissa ole kätevää.

itse teen siten, että käännän kahvan räikällä kohtaan, jossa sen ropaaminen on vorolle vaikeaa, esim. maastopyörässä keulan pyöreää jalkaa vasten niin, että jalka estää kahvan kääntämisen vastapäivään. takana taas u-lock. toistaiseksi ovat kiekot pysyneet.

Oon Skidin kanssa kyllä samaa mieltä, että tuo tuskin on valmistajan tarkoittama ominaisuus.

Kyseessä kuitenkaan ei ole linkkutyyppinen kiristin, vaan ruuvattava. Ja Dundiksen kyselyssä ”työkalu” oli suluissa ja RWS mainittu. Eiköhän hän osaa sanoa, osuiko suosittelu kohdilleen.

Onko tää hankalaa, no mielestäni ei poikkea mitenkään siitä, että työkalukäärössä on kiekon irrottamiseen joku avain.

P.S. Skidi, eikö kahvan saa vedettyä ulospäin ja käännettyä haluamaansa kohtaan? Vai onko ajatus se, että voro ei tiedä tätä.

Itellä kans RWS kahvat irroitettuna ja ovat erittäin hyvin toimivat. Oon myös mieltä, että sillä ei liene väliä, miten valmistaja on aatellut sen toimivan, jos keksii sille paremman käyttötarkoituksen.

DT:n oma irroitettava kahva ei oo varsinaisesti parannus. Tuplaa vaan olemassa olevan systeemin.

Ja no, sinällään ymmärrän herrojen Lumikko ja kid_s mielipiteet, kun myytävä sälä pitäis olla “fool proof”. Ja irroitetun RWS-kahvan kanssa on mahdollisuus ryssiä erinäisiä asioita, jos ei tajua mitä tekee.

Mut tähän niinkuin moneen muuhunkin pätee sama 0.02€, että ne jotka osaa, tekee mitä haluaa ja ne joilla ei välttis oo tarvittavaa osaamista, tekee mitä pystyy. Tää on toki aihe, jonka voi helposti muuttaa, jos on aikaa/kiinnostusta/fyrkkaa…