Post-Volcanic Apocalypse Now! hengityssuojaimet

Siveysvyö 2014

Näyttää yhteensopivalta sen jonnekin toisaalle postatun tuuletus-riser-kalukukkaron kanssa.

Näin jonkun aika samannäköisen Stadissa jollain viime perjantaina.

nyt kun kysyttiin niin tällainen tuli hommattua kevään pöllyttelyihin. ensin oli kiikarissa respron ultralight tai sportsta, mutta lähinnä nopea saatavuus sai päätymään vogmaskiin.
käyttökokemukset niistä siis kiinnostais kans! että tuliko hutiostos vai ei.

parin käytön perusteella hengittäminen ton läpi on ihan mukavaa ja ilma kulkee, ei tuntunut häiritsevää vastusta. aurinkolasien/huurtumisen kannalta toki vähän hankala jos oikein hengästyy.
arvuuttelen tässä olisko pään ympäri kulkeva kiinnitys parempi kun lippisajoissa tuntui maskin pysyminen paikallaan olevan vähän hilkulla. mulla on kyllä pitkän mallinen pää tet ¯_(ツ)_/¯ voihan sitä laittaa tohon jonkun lisäremmin. toisaalta toi on noine korvaremmeineen kivan kevytrakenteinen/vaivaton.
kypärän kanssa ei mitään ongelmaa ja pysyy tiukasti, lenkkiajoon mä tätä lähinnä ajattelinkin.
käyttötarkotukseen toimii oikein hyvin ja eiköhän tällä suomen katupölykauden pärjää. jee.

Alkanut ahdistaa keväinen katupöly. Joka lenkin jälkeen pyörän rungostakin huomaa pölyn määrän. Käyttääkö porukka hengitysuojia keväisin? Buffia, ylempänä mainittua laatusuojausta vai jotain raksasuojia, kenties ei mitään?

Näistä tämmöisistä pitänyt kysellä, että käyttääkö kukaan astmaattinen lähetti tai joku muu enempi kaupungilla ajava resproja keväällä 2018 ja mitä mieltä?

Pelkkä buffi naamallakin tuntuu antavan kuvitteellista apua, suodattuu ainakin ehkä ne isoimmat ja hampaissa rouskuvat hiukkaset.

tulin vielä lisäämään/suosittelemaan kaikille koivun ja muidenkin siemennesteiden allergiajäbille että: vogmask toimii hyvin myös tässä applikaatiossa.

Groucho - 18:40, 20.4.2018 » Näistä tämmöisistä pitänyt kysellä, että käyttääkö kukaan astmaattinen lähetti tai joku muu enempi kaupungilla ajava resproja keväällä 2018 ja mitä mieltä?
En ole ajohenkilö mutta omalla Respron Techno-naamarilla ainakin tulee hengitysvastusta sen verran, ettei sen kanssa kovin ilokseen ajele. Lähinnä on tullut käytettyä pahimpaan pölyaikaan työmatkaa kävellessä.

Resprolla on sitten myös nuo ihanasti nimetyt* POWA ELITE -venttiilit (esim. tässä naamarissa), jotka vois olla paremmat ajaessa. Niistä ei itselläni ole kokemusta.

*Kivasti on vielä ensimmäinen puoli tuotenimeä läntätty siihen venttiiliin mahdollisimman isoilla ja kimaltavilla kirjaimilla. :smiley:

^ En ostaisi/käyttäisi mitään joka ei ole FFP2/3- tai N99-sertifioitu.

aapinen - 16:16, 20.4.2018 » https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51uGLdf1chL._SY355_.jpg [tällainen](https://www.ilmanhaltija.fi/product/110/vogmask-hengityssuojain-black-ffp22-vent)

Hihi!

T: Gösta

on muuten ollut jotenkin outo olo hengitysteissä hitto,

Itekkin tilasin kevään eri pölyihin ekaa kertaa maskin. Tuo nimenomainen Vogmask.
Istuu ihan nätisti kasvoille, tosi mukavan oloinen. Ostin siihen sen lisäremminkin joka ei kyllä ole tarpeellinen, mutta hiukan se vetää maskia tiukammalle.
Hengittäminen on suhteellisen mukavaa ulos, sekä sisään. Höyrystyy toki ja niistäminen perseestä, mutta kuminauhat taipuu hyvin nii saa nopeasti pois kasvoilta niistämisen ajaksi.

Ainakin jollain tavalla on sellainen fiilis, että on vähän auttanut siitepölyn ja muun moskan kanssa. Suosittelen.

jeesaako joku perus buffi yhtään naamalla?

itel kans aamuisin vähä semmone ihan semialkava flunssa ärsytys kurkunpäässä, mikä ei sit kehity mihinkää. ollu jo viikon

negaatio - 14:47, 14.5.2018 » itel kans aamuisin vähä semmone ihan semialkava flunssa ärsytys kurkunpäässä, mikä ei sit kehity mihinkää. ollu jo viikon
just tämmöstä tässä ollut muutaman viikon :x :x
pieni merenneito - 14:39, 14.5.2018 » jeesaako joku perus buffi yhtään naamalla?
Ite pidin buffia vaan ennen Vogmaskia. Kyllähän se varmasti hiukan apua antaa, isommat roskat pois. Sitten taas siitepölyn ja pienempien hiukkasten kanssa nii luulen, että teho aika mitätön.
pieni merenneito - 14:50, 14.5.2018 »
negaatio - 14:47, 14.5.2018 » itel kans aamuisin vähä semmone ihan semialkava flunssa ärsytys kurkunpäässä, mikä ei sit kehity mihinkää. ollu jo viikon
just tämmöstä tässä ollut muutaman viikon :x :x
Meil samit. Ajattelin tuon kyllä olevan ihan jotain sitkeetä flunssaa, mut viikonloppuna kun kävi vähän tuolla maalaismaisemissa ajelemassa niin olo kurkunpäässä helpotti. Sit kun ajo takas kylille niin heti sama juttu, joten kai se on joku city-puu tai -puska mikä mut koittaa myrkyttää hemmetti. En kyllä rillityyppinä lämpee ajatukselle mistään maskeista

Oletteko nenäkannutellut säännöllisesti? mulla viime vuonna oli todella rajut silmä-ylähengitystieoireet pölystä, kroonistunut poskiontelontulehdus johon käytin huhtikuusta elokuuhun kortisonisuihketta. Tänä vuonna ei oo ollu juuri mitään oireita normaalia aivastelua lukuunottamatta.

sillon joskus ku vielä lääkitsi itseään kannabis sativa ja indica sukuisten kasvien kukintoja polttelemalla, oli tuon tyyppistä oireilua, kun ilmeisesti lääkitseminen oli palauttanut keuhkojen luonnollisen tilan ja saatoin sitten aistia niiden olemassaolon etenkin raskaiden urheilusuoritusten yhteydessä ja keväisin muistan tarvinneeni myös lääkärin määräämää astmapiippua ja sillon ku otti eka henkoset astmapiipusta ja sen jälkeen lääkitsi itseään kannabis tuotteilla, ni tuntu että lääke vaikuttaa edistyksellisemmin… sitten kun lakkasin lääkitsemästä itseäni kannabis_tuotteilla, en ole enää kokenut tarvetta käyttää pillerimuotoisia allergia lääkevalmisteita, enkä astmapiippua ja olen kärsinyt keuhkojen tunnottomuudesta… raskaidenkaan urheilusuoritusten aikana en aina tiedosta keuhkojeni olemassa oloa ja happi kulkee epäilyttävän huomaamattomasti, joka aiheuttaa surrealistisen epätodellisen olotilan ja suorastaan dissosiatiivisen kokemuksen, jolloin usein pohdiskelen, onko tällainen turvallista tai edes tervettä… asioiden ja ihmisten taustoja tuntematta, jaoin oman kokemukseni aiheesta.

Joo, ollu noita kolmen k(annabiskukinno)n kelejä viime aikona. Ilmankos silmät punottaa jne.

http://www.norkko.fi/tiedote/tilanne.png?140518