Vaatteet

Buff-huivi kypärän alla riittää näillä keleillä ja vähän kylmemmilläkin, ihan paukkupakkasilla sit tarvii jotain enemmän.

Noista merinovillaisista alusasuista vielä.
Kiipeilyliike Camu myy Ortovoxin merinoalusasuja, jotka ovat oikeasti parhaita. Löytyy useampaa eri paksuutta, joista 185:n on monikäyttöisin. Merinohan pesee kaikki keinokuituiset mennen tullen, koska a) lämmittää markänäkin ja b) ei ala haisemaan. Noilla alusasuilla on vedetty viikon mittaisia jääkiipeilyreissuja juurikaan peseytymättä ja tuo hajuttomuus todellakin pitää paikkansa. Muutenkin nuo kiipeilyvaatteet ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi myös pyöräilykäytössä. Erityisesti takkien leikkauksilta vaaditaan hyvin pitkälle samoja “ulottuvuuksia” (istuva leikkaus, pitkät hihat ja selkämys), joten hyvin toimii. Nuo pyöräilykamat näyttää useimmiten aika urpoilta tuulitakeilta, joten siinäkin mielessä noista kiipeilytakeista löytyy vähän enemmän silmää miellyttäviä vaihtoehtoja. Maailman paras softshell-takki kiipeilyyn ja pyöräilyyn on Arc´teryx Gamma MX. Maksaa hunajaa, mutta tuota voikin sitten käyttää aina, kun takkia tarvitsee.

Tuohon marlonin vinkkiin sen verran kommentoisin, että ei sinne ainakaan mitään puuvillaista t-paitaa tai kalsaria kannata väliin laittaa, koska ne kastuu ja kastuessaan muuttuvat kylmiksi.

Teemu - 17:44, 15.10.2009 » Noista merinovillaisista alusasuista vielä. Kiipeilyliike [Camu](http://www.camu.fi) myy Ortovoxin merinoalusasuja, jotka ovat oikeasti parhaita. Löytyy useampaa eri paksuutta, joista 185:n on monikäyttöisin. Merinohan pesee kaikki keinokuituiset mennen tullen, koska [b]a)[/b] lämmittää markänäkin ja [b]b)[/b] ei ala haisemaan. Noilla alusasuilla on vedetty viikon mittaisia jääkiipeilyreissuja juurikaan peseytymättä ja tuo hajuttomuus todellakin pitää paikkansa. Muutenkin nuo kiipeilyvaatteet ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi myös pyöräilykäytössä. Erityisesti takkien leikkauksilta vaaditaan hyvin pitkälle samoja "ulottuvuuksia" (istuva leikkaus, pitkät hihat ja selkämys), joten hyvin toimii. Nuo pyöräilykamat näyttää useimmiten aika urpoilta tuulitakeilta, joten siinäkin mielessä noista kiipeilytakeista löytyy vähän enemmän silmää miellyttäviä vaihtoehtoja. Maailman paras softshell-takki on [Arc´teryx Gamma MX](http://www.camu.fi/constructor.php?topmenu_id=14&submenu_id=135&product_id=683). Maksaa hunajaa, mutta tuota voikin sitten käyttää aina, kun takkia tarvitsee. Tuohon marlonin vinkkiin sen verran kommentoisin, että ei sinne ainakaan mitään puuvillaista t-paitaa tai kalsaria kannata väliin laittaa, koska ne kastuu ja kastuessaan muuttuvat kylmiksi.
Tarviikin pyörähtää tuolla Camulla kun aamusin alkaa jo olla kylmä. [s]Ei 150 euroa vielä hunajaa ole...[/s] Kiitokset muuten kahvista, hyvää oli!

EDIT: Katsoinkin hinnan väärästä kohdasta, no 380 euroa on jo paljon.

talvea odotellessa kävin poistamassa tuolta hi5bikesin puodista tällaiset irtolahkeet kun en oikein osaa käyttää pitkiä housuja ajaessa. Nämä kun vetää aluskerraston päälle niin menee kivasti shortseilla.

http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=1955

Sen verran jo käyttökokemusta näistä, että ainakaan itsellä ei näiden kohdalla ole tuota “valumisongelmaa” kuten näissä niin usein.

Sellon Halosella on tarjouksessa merino- ja silkkialusasuja. Silkkisetti lähti testiin.

Teemu - 9:24, 16.10.2009 » Maailman paras softshell-takki kiipeilyyn ja pyöräilyyn on [Arc´teryx Gamma MX](http://www.camu.fi/constructor.php?topmenu_id=14&submenu_id=135&product_id=683). Maksaa hunajaa, mutta tuota voikin sitten käyttää aina, kun takkia tarvitsee.
Arc'teryxin Gamma softshelliä on myös huputtomana (linkki hupulliseen).

Itse en ymmärrä huppuvillitystä. Minkä helvatun takia niin moni pyöräily- ja laskutakkikin on hupullinen? Kuka hullu polkee, kiipee tai laskee huppu päässä? Sen lumen ja veden saa pysymään huonolla säällä ulkopuolella kyllä Buffy-, huivi- ja päähinevalinnoilla. Huonon sään varaksi kuljetetettavat Buffyt, huivit ja päähineet häiritsee hyvällä säällä taskuissa paljon vähemmän kuin se ihan turha huppu siellä niskassa. Varsinkin pyöräillessä ja laskiessa kun se huppu on liian helposti sellainen jarruvarjo.

Ai niin. Se huppu näyttää paremmalta niskassa kuin kaulukset ilman huppua. Eli kyseessä on maailman epäfunktionaalisin koriste. Ja lifestyle statement, koska huppu tekee kantajastaan bad motherfuckerin, joka koska tahansa saattaa piiloutua hupun sisään mennäkseen ryöstämään pankin tai hoitakseen pikaisen drivebyshootingin. Ja äärijäbän joka ihan jatkuvasti joutuu olemaan niin pitkiä aikoja hirmumyrskyn keskellä, että huppu tulee oikeasti välttämättömäksi. Oletko siis bad motherfucking real extreme action dude? Vai ihan vaan fiksu aktiivipyöräilijä suomalaisessa kaupungissa? Huppu kertoo vastauksen.

olen bad motherfucking real extreme action aktiivipyöräilijä ja pidän hupparia koko ajan! gangsta 4 life

markkuj - 10:48, 16.10.2009 »
Teemu - 9:24, 16.10.2009 » Maailman paras softshell-takki kiipeilyyn ja pyöräilyyn on [Arc´teryx Gamma MX](http://www.camu.fi/constructor.php?topmenu_id=14&submenu_id=135&product_id=683). Maksaa hunajaa, mutta tuota voikin sitten käyttää aina, kun takkia tarvitsee.
Arc'teryxin Gamma softshelliä on myös huputtomana (linkki hupulliseen). Itse en ymmärrä huppuvillitystä. Minkä helvatun takia niin moni pyöräily- ja laskutakkikin on hupullinen? Kuka hullu polkee, kiipee tai laskee huppu päässä? Sen lumen ja veden saa pysymään huonolla säällä ulkopuolella kyllä Buffy-, huivi- ja päähinevalinnoilla. Huonon sään varaksi kuljetetettavat Buffyt, huivit ja päähineet häiritsee hyvällä säällä taskuissa paljon vähemmän kuin se ihan turha huppu siellä niskassa. Varsinkin pyöräillessä ja laskiessa kun se huppu on liian helposti sellainen jarruvarjo. Ai niin. Se huppu näyttää paremmalta niskassa kuin kaulukset ilman huppua. Eli kyseessä on maailman epäfunktionaalisin koriste. Ja lifestyle statement, koska huppu tekee kantajastaan bad motherfuckerin, joka koska tahansa saattaa piiloutua hupun sisään mennäkseen ryöstämään pankin tai hoitakseen pikaisen drivebyshootingin. Ja äärijäbän joka ihan jatkuvasti joutuu olemaan niin pitkiä aikoja hirmumyrskyn keskellä, että huppu tulee oikeasti välttämättömäksi. Oletko siis bad motherfucking real extreme action dude? Vai ihan vaan fiksu aktiivipyöräilijä suomalaisessa kaupungissa? Huppu kertoo vastauksen.
Mä kuulun varmaankin siihen väärään kastiin kun mun yhdessä Niken pyöräilypaidassa on kypärän päälle vedettävä huppu joka toimii paremmin kuin hyvin kylmemmillä keleillä - plussan puolella kun pysytään niin poistaa pipon tai mun päähineen pitotarpeen. Paidassa on myös niin pitkä kaulus että vetskarin ylös asti vetäessä ja hupun ollessa kypärän päälle vedettynä huppu-kaulus-yhdistelmä suojaa kivasti poskia sekä korvia viimalta.

Tyylikkään näköinenhän se ei ole, mutta toimiva.

tuon innoittamana kaivoin n.30€ softshellini hupun laatikosta ja laitoin välittömästi nepparit kiinni.

Collegessa kuuluu olla huppu, mutta takin voisin mieluusti ottaa ilmanki9n

niin ja siis ihan pelkästään imagosyistä ei tule huppua pidettyä, korvat tuppaa jäätymään tosi helposti ja pitää olla tuolla viidessäkin asteessa pipo ja huppu ja oma karvakypärä lämmittämässä. huppu+pipo+iso huivi yhdistelmällä saa melko hyvin naaman suojattua sekä pakkaselta että isoveljen katseelta

Siis tottakai kovimmat pyöräilijät pitää harjoituslenkeillä tollasia jarruvarjoja päällään, sit kun ajaa KILPAA niin pääsee täysiämpää kun on treenannu KOVAA!

Vähän sama kun hiihtäjät juoksee suossa ja vetää autonrenkaita perässään.

Pyöräillessä en ole löytänyt hupusta apua, mutta laskiessa se on hyvä olla. Suojaa hyvin niskaa ja kaulaa kun vetää vetoketjun ylös asti kiinni ja kiristää hupun nyörit. Ja onhan siitä apua, jos pannuttaa tosi nolosti. Huppu äkkiä päähän ja kotiin.

markkuj - 11:32, 16.10.2009 Itse en ymmärrä huppuvillitystä. Minkä helvatun takia niin moni pyöräily- ja laskutakkikin on hupullinen? Kuka hullu polkee, kiipee tai laskee huppu päässä?
Mä ainakin.
markkuj - 11:32, 16.10.2009 Sen lumen ja veden saa pysymään huonolla säällä ulkopuolella kyllä Buffy-, huivi- ja päähinevalinnoilla.
Mä en tiedä miten sä sen teet, mutta varsinkin jääkiikussa ja nyppylöillä valuva vesi löytää asap tiensä takin ja selän väliin ilman huppua. Eikä siihen kummosta sadetta tarvi kotosuomessa polkiessakaan, että valuu sadevesi pottaa pitkin niskaan. Vai imeytätkö sä sen buffiis. Sit kannattanee hankkia Buffin uus merinovillainen versio. Lämmittäähän se kastuttuaankin.
markkuj - 11:32, 16.10.2009 Huonon sään varaksi kuljetetettavat Buffyt, huivit ja päähineet häiritsee hyvällä säällä taskuissa paljon vähemmän kuin se ihan turha huppu siellä niskassa.
http://www.museosuomi.fi/thumbnails/Lahti/kuvat/LKM_LHM_LHM_ES_2001012_4.jpg

No, ohan toikin aika aerodynaaminen. Vai onks sun buffissa joku valumavedeltä suojaava suojakenttä??

markkuj Varsinkin pyöräillessä ja laskiessa kun se huppu on liian helposti sellainen jarruvarjo.
[Tolla](http://farm3.static.flickr.com/2439/3713261033_22be256d47.jpg) ja [tolla](http://www.pocski.com/admin/news/20089230_1.jpg) ehkä.
markkuj Eli kyseessä on maailman epäfunktionaalisin koriste. Ja lifestyle statement, koska huppu tekee kantajastaan bad motherfuckerin, joka koska tahansa saattaa piiloutua hupun sisään mennäkseen ryöstämään pankin tai hoitakseen pikaisen drivebyshootingin. Ja äärijäbän joka ihan jatkuvasti joutuu olemaan niin pitkiä aikoja hirmumyrskyn keskellä, että huppu tulee oikeasti välttämättömäksi. Oletko siis bad motherfucking real extreme action dude? Vai ihan vaan fiksu aktiivipyöräilijä suomalaisessa kaupungissa? Huppu kertoo vastauksen.
[Yer damn right.](http://s.bebo.com/app-image/7925102825/5411656627/PROFILE/i.quizzaz.com/img/q/u/08/04/02/snoop.jpg)

hehee. Oli jo aika pitkä viesti tuossa valmiina, mutta onneksi basti kerkes palauttamaan maan pinnalle ensin.

Sillon kun kelit on kohillaan, niin nuo buffyt, huivit ja päähineet saa pelastaa vaan siinä tapauksessa jos ne tunkee kitusiinsa nopeamman lopun toivossa… :smiley: Arkikulkeminen esim. työmatkapyöräily sitten on asia erikseen.

Ruoholahden “Brand Outlet Warehouse” myymälässä oli kasa Salomonin takkeja, sekä softshell että Gore Tex malleja ihan ok hintaan. Ajavat varmaan asiansa pyöränkin selässä!

(Myynnissä oli takkeja sekä hupulla että ilman. :))

http://www.probikekit.com/_img_200x256/C0587.jpg

ei ole hinnalla pilattu ja toimii, tosin paukkupakkasia varten ostin myös koko naaman peittävän naamarin.

basti - 13:42, 16.10.2009 » Mä en tiedä miten sä sen teet, mutta varsinkin jääkiikussa ja nyppylöillä valuva vesi löytää asap tiensä takin ja selän väliin ilman huppua. Eikä siihen kummosta sadetta tarvi kotosuomessa polkiessakaan, että valuu sadevesi pottaa pitkin niskaan. Vai imeytätkö sä sen buffiis. Sit kannattanee hankkia Buffin uus merinovillainen versio. Lämmittäähän se kastuttuaankin.
Yritän viettää Jäämeren rannan vuorilla perheen kanssa mahd. pitkän ajan joka maaliskuu. Siellä on säät joskus snadisti nihkeet. Viimeset 4 vuotta ollut messissä aina myös huputon takki. Yllättäen se on ollut päällä yli 90% päivistä.

Miten sen teen?

Katsomalla sääennustetta! Semihelppoo Jäämeren rannalla. Sikahelppoa stadissa.

Seriuosly, ne oikeet huppupäivät on vähissä. Keskiverto huppu viettää suurimman osan ajastaan niskassa koristeena. Ja jos huppu niskassa tuntuu hyvältä kaulukselta, niin vertailukohtana on tosi huonokauluksinen takki. Niitä hyväkauluksisiakin takkeja on. Mistä kauluksen fleece alkaa, mihin se loppuu, kuinka korkea se kaulus on niskasta,…

Mutta stadissahan poljen itsekin 80%:sesti hupun kanssa taivaan ollessa pilvetön. Ei järkee, mutta hyvän näköinen.

ei kai sitä huppua oo kenenkään pakko pitää, jos meinaa harmittaa nuin kauhiast?

http://www.upzwolle.nl/hi5/ist2_437828_giant_smiley_big_smile.gif