MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Lempo - 11:08, 9.2.2020 » ^ Hyvä projekti siinä. Custom maalaus?
Joo, kustomi on. Ei jotenkin napannut se turkoosin ja keltaisen liitto joka oli stockki vaihtoehtona.

Pystyykös tuollaista RS Recon 650b+ haarukkaa 130mm joustolla lyhentämään jotenkin niin, että joustoa olisi vähemmän? onnistuuko kotikonstein, vai onko enemmänkin uhka? Kysyn kun jos jossakin vaiheessa maastopyörän runko vaihtuu, niin uudessa tulokkaassa olisi geo suunniteltu 100mm haarukalle ja se mulle riittää.

Onko ilmajousella? Soloair? Ainakin siinä tapauksessa kuvittelisin, että onnistuu siinä missä muissakin malleissa. Recon taitaa olla 32mm. Googlaamaan vaan mallinumerolla. Jos on Soloair ja sama 32mm mäntä sopii Reconiin kuin SIDiin niin multa löytyy ylimääräinen 100mm.

tubuku - 13:36, 9.2.2020 » Onko ilmajousella? Soloair? Ainakin siinä tapauksessa kuvittelisin, että onnistuu siinä missä muissakin malleissa. Recon taitaa olla 32mm. Googlaamaan vaan mallinumerolla. Jos on Soloair ja sama 32mm mäntä sopii Reconiin kuin SIDiin niin multa löytyy ylimääräinen 100mm.
No tämäpä pitää tarkistaa ja palata asiaan. Kiitos.

Tollanen tuli nyt Tomun tilalle. Tolppa ja penkki vaihtuu pivotaliin, ja eturatas 30t. Kammet vois kannuttaa mustaks kun on tuota kulumaa jonkin verran. Long runko, tuntui kyllä nopeella testillä hyvältä.

pike dj aaahhhh

Kunno hyvä. Myllymmän näköinen vaan kun on ajetut kammet

kova. raju.

Speks-kuume iski ja maastopyörä etsinnässä. Itse olen 165 pitkä ja yleensä maastureissa runkoko S on liian pieni ja M (17") sopivampi.

Puoliso osti vähän käytetyn Konan Big Honzo DL:n foorumikäyttäjältä viime vuonna ja joltain osin samalle osastolle ois hyvä osua. Ikään kuin ajatuksella: jos metsään mennään yhdessä, niin onpahan sitten yhtä kivaa tai yhtä kova vitutus oikeanlaisista/vääränlaisista kamppeista. Siitä ajatus jäykkäperästä ja plussakoosta. Oon pari kertaa päässyt ajamaan myös hissitolpalla vuokrapyörillä ja olihan se aika mukavaa hommaa.

Itse oon katsellut Trek Roscoe 8:aa. (https://www.trekbikes.com/fi/fi_FI/polkupyörät/maastopyörät/maastopyörät-trail/roscoe/roscoe-8/p/28487/)

Mitä tuossa hintaluokassa “vähän päälle tonni” voi pistää kisaamaan viivalle? Mielellään sellaista, mitä voisi olla edes realistista koeajaa jossakin?

Kun itse ostin pyörää vajaa pari vuotta sitten tuli huomattua, että tollanen “vähän päälle tonni” hintaluokka on vähän hankala. Nimittäin siinä mielessä, että netistä tilaamalla sillä sai jo pyörää ihan hyvillä spekseillä, mutta koeajettavien pyörien suhteen tilanne ei ollut kovin hyvä. Riippuen tietysti aika paljonkin siitä että paljonko se vähän päälle on.

Päälle tonnilla katsoisin käytettyjä. Saattaa saada reilun parin tonnin pelin suht huokeasti. Itse katsoisin: Kiekot ja keulan. Että ovat sellaiset, ettei tarvitse heti päivitellä.

Lakimies84 - 19:26, 12.2.2020 » Päälle tonnilla katsoisin käytettyjä. Saattaa saada reilun parin tonnin pelin suht huokeasti. Itse katsoisin: Kiekot ja keulan. Että ovat sellaiset, ettei tarvitse heti päivitellä.
Laskisin myös voimansiirron kuluvat kalikat suorilta päälle, eli pakka ja ketju (mahdollisesti jopa eturatas/-rattaat).

Juu tottakai. Mutta nekin saa suht edullisesti vs kuluneet kiekot/keulan.

IlmariJ - 18:49, 12.2.2020 » Kun itse ostin pyörää vajaa pari vuotta sitten tuli huomattua, että tollanen "vähän päälle tonni" hintaluokka on vähän hankala. Nimittäin siinä mielessä, että netistä tilaamalla sillä sai jo pyörää ihan hyvillä spekseillä, mutta koeajettavien pyörien suhteen tilanne ei ollut kovin hyvä. Riippuen tietysti aika paljonkin siitä että paljonko se vähän päälle on.
No yli tonnin, alle kaksi. Roscoe on ovh hinnaltaan 1500 e kieppeillä.
Lakimies84 - 19:26, 12.2.2020 » Päälle tonnilla katsoisin käytettyjä. Saattaa saada reilun parin tonnin pelin suht huokeasti. Itse katsoisin: Kiekot ja keulan. Että ovat sellaiset, ettei tarvitse heti päivitellä.
Mitä käytettyjä suosittelisit katselemaan? Kun nimenomaan tässä nyt vähän ikään kuin se oli se kysymys.

mite olis tää:
https://singletrackworld.com/2020/01/vitus-mythique-29-vr-raising-the-bar-for-budget-trail-bikes/

jäpäreistä vituksen sentier 27/29 vr erittäin kovaa specciä hintaansa (kurantit kiekot, brandx droppa + marsun z2)

ononen big dog sx + gold 35 keulalla olis kans tonnilla todella ajettava setti. renkaat vaan joutuu päivittää ja dropperin

Jos käytettyjen linjalle lähtee niin F-Torilla näyttäis olevan nyt M-koossa käyttötarkoitukseltaan Big Honzoa vastaavia: Specialized Fuse, Norco Torrent, Ragley Big Al ja se Roscoe 8. Siitä vaan oman sijainnin mukaan valitsemaan koeajettavia.

Menisin ite noista ekana potkimaan varmaan ton Norcon renkaita koska vähän ajettu ja DVO:n keula.

Orbea Laufey kannattanee myös tarkistaa.

Ja sonder transmitter

Roscoessa vaan kannattaa ottaa huomioon rungon hölmö uusi keksintö BOOST 141mm. Eli boost napa pikalinkulla. Olisin muuten ostanut itselleni, mutta ei kuulalaakeritakanapa innosta eikä navan uusimista ja säätämistä jaksais.

Siksi päädyin hommaamaan Fillaritorista paremman käytetyn samaan hintaan.

Näillä näkymin ensi kesänä jää enskakisailuhommat väliin, niin attelin antaa flättikenkä-elämäntavalle mahdollisuuden.
Shimanot on passannu omaan jalkaa hyvin, ja hinnatkin houkuttelee, mutta FiveTen kultti on vahva. Onko jollain antaa vertailua näiden välillä? Lähinnä kai se pohjan pito kiinnostaa.

Myös jos löytyy ylimääräsiä kenkiä ~27,5 mondo koossa niin saa tarjoilla.