Jopo

ununu - 18:17, 6.8.2014 » Voisin myydä nimellishintaan alta löytyvät Talmun heijastimet jos jollain on vielä tarvetta. Kunto hyvä, valkoisesta puuttuu toisen puolen heijastin, klikkaamalla kuvat isommiksi. Taka-Töölö/posti [http://i.imgur.com/XFCEM3am.jpg?1](http://i.imgur.com/XFCEM3a.jpg?1) [http://i.imgur.com/lQLe5B4m.jpg?1](http://i.imgur.com/lQLe5B4.jpg?1) [http://i.imgur.com/rmYmoJYm.jpg?1](http://i.imgur.com/rmYmoJY.jpg?1)
miten voi olla ettei kellään oo tarvetta näille, onko jopomiehet talvikomatoosissa ?

[i]

[/i]
…jos vm 68-69, niin siihenhän sopis toi uudempikin!?

Jopoilijoille tiedoksi että usein vaikeasti löytyviä 22mm satulaputkia ja 22" rosteri lokasuojia löytyy Saksasta.

http://sella-berolinum.de/shop/schutzbleche-/22-489490mm-schutzbleche/956/22-sellavia-edelstahl-schutzbleche-45mm-breit

Lokasuojat 14,90€ ja 400mm satulaputki 4,95€.

Hmm, kiintoisaa. Pohdin tässä vastikään oman Jopon entisöintiä, ei ehkä ihan museokelpoista, mutta hyväjälkistä käyttöentisöintiä. Esim nuo lokarit olisivat aika paikallaan. Mitenköhän tuon päällä pysyisi maali?

Löytyykö muuten Jopojen maaleille värikoodeja jostain?

Ekotop taitaa myydä nykyisin myös maalattua vastaavaa lokasuojaa 30e aisoineen. Pysyyhän noissakin maali kun karhentaa pinnan ensin. Värikoodeja ei ole säilynyt mutta maalarit auttaa kun näyttää mihin maaliin pyrit, eli värikartasta mahdollisimman lähelle alkuperäistä.

Joo, totta. Onkos noissa lokasuojissa vähän pyöreämpi profiili kuin alkuperäisissä? Koululla saisi varmaan ruiskumaalattua, niin jäljestä voisi tulla ihan kelvollistakin.

Sirkus - 20:31, 6.1.2015 » Joo, totta. Onkos noissa lokasuojissa vähän pyöreämpi profiili kuin alkuperäisissä? Koululla saisi varmaan ruiskumaalattua, niin jäljestä voisi tulla ihan kelvollistakin.
Kyllä ainakin Ekotopin lokasuojissa on profiili pyöreämpi ja takalokasuoja hiukan lyhyempi kuin vanhassa. Lisäksi takalokasuojassa ei ollut reijät ihan samoilla paikoilla.
addledone - 19:48, 6.1.2015 » Jopoilijoille tiedoksi että usein [b]vaikeasti[/b] löytyviä 22mm satulaputkia ja 22" rosteri lokasuojia löytyy Saksasta. http://sella-berolinum.de/shop/schutzbleche-/22-489490mm-schutzbleche/956/22-sellavia-edelstahl-schutzbleche-45mm-breit http://sella-berolinum.de/shop-teile/sattel-und-sattelstuetzen/kerzen-sattelstuetzen/60/22-400mm-sattelstuetze-glatt-stahl-lang?c=51 Lokasuojat 14,90€ ja 400mm satulaputki 4,95€.
Onko kenelläkään tietoa tuollaisen satulaputken seinämäpaksuudesta? jostain ostin tarvike tolpan joka sitten käytössä taipui.

Näyttäisi olevan 2mm eli sama mikä alkuperäisessä putkessa , Tuo lyhyempi samalla sivulla oleva putki on 22.2mm joten sitä ei kannata tilata.

Nimimerkillä tilasin molemmat.

Mikäli joku kaipaa perus-jopon tarroja vectorimuotoisessa formaatissa (PDF, AI, EPS), jotka käy suoraan teippileikkurille, esim kaupunkiverstaalla. Sellainen tiedosto löytyy ja saa käyttöön laittamalla yksityisviestiä ja sisällyttämällä siihen sähköpostiosoitteen.

Haussa alkuperäiseen jopoon vielä lokarit, menee varmaan hiekkapuhallukseen ellei ole hyvässä valkeassa maalissa, tarjoa. Myös ketjusuoja kiinnostaa, kantikas. Edulliset. Lokarit voi myös olla 22" renkaille sopivat muun malliset kunhan sopivat tyyliin.

Ja vielä vähän lisäkyssäriä, kun nyt on edessä uudelleenmaalaus. Mun etuhaarukassa on nuo kolmiomalliset tarrat, löytyykö niihin keneltäkään vektoria tai tarroja muuten? Suht helppohan ne olisi tehdä vektoreiksi kyllä itsekin. Missäs malleissa tai minä aikana näitä tarroja on käytetty? Äkkiseltään tuntuu aika harvassa tuntuu olevan. Pohdin myös mahdollisuutta jättää ne pois, mutta koska tarkoitus tehdä jossain määrin pätevä entisöinti eli käyttää samaa väriä kuin alunperin ja saman värisiä tarroja yms niin kai noi tarrat olisi ihan hyvä myös laittaa. En sitten tiedä.

Mietin myös jotain toista väriä, esimerkiksi nuo punaiset valkeilla tarroilla ovat kovasti mieleen. Kuitenkin tuossa omassa metron oranssissa on jotain viehättävää, ja koska duunissa saadaan maalattua ja sävytettyä maali millaiseksi haluaa niin tuosta on helppo ottaa malli.

Satula myös pitäisi jostain taikoa. Olen tuumannut vain etsiä jonkun harmaan jousitetun mummissatulan, alkuperäisen Jopo-penkin löytyminen voi viedä vähän liikaa aikaa. Kevään ekoille jätskeille pitäs tällä jo päästä.

Saatko esiin jotenkin kuvan tarrasta, sillä ei tullut googlella vastaan sellaista mallia. Ja siksi sitä ei ollut tarra-tiedostossani. Ja jos vectoroit, niin laita mulle niin lisään sen tuohon tarra settiin.

Tuossa taitaa olla suurinpiirtein samanlaiset etuhaarukan tarrat kuin niissä loppupään tuotannon jopoissa.

http://i10.aijaa.com/t/00701/13669862.t.jpg

Käytetty ainakin 74-75.

Nuo kolmiotarrat ovat heijastimet mustilla reunoilla. Tulivat Helkaman turvallisuuskampanjan myötä 1973 puolella. Yhdessä -72 Rodeossa ne jo ovat.
Yleisesti käytetty 74-75. Alapuolen kuvassa Jopo vuodelta -75.
http://www.ekotop.fi/images/RetroRide2014/IMG_7373.JPG

Kas, kiitos. Enpä arvellut että tuo mun Jopo on noin uusi. Mulla on muuten samanlainen kuin yllä, mutta valkeilla lokasuojilla ja teipeillä. Liekö näitä ollut myynnissä samaan aikaan eri teipein vai onkohan vaihdellut vuosittain?

Vähän kahden vaiheilla viitsiikö tuollaisia kolmioita duunailla, hölmöt jos eivät oikeasti heijasta, yksinkertaiset kun ovat voisi itsekin askarrella vaikka heijastinteipistä mutta jaa-a.

Tykkään myös vanhasta ketjusuojasta todella paljon enemmän mutta sellaisen löytäminen on taas yksi homma ja kait tuota nyt voisi vaan palauttaa alkuperäiseksi. Hurjan hankalaa kun on näitä vanhoja fillareita tullut laiteltua kasaan yksi jos toinenkin mutta tämä eka mikä pitäisi tehdä jotenkin uskollisesti… Tai no, kukapa tuota pakottaa.

Kiitos kuvista. Taidankin maalata vastaavan muodon omaan projektini haarukkaan, sillä se ei ole entisöinti projekti vaan jotain aivan muuta. Olisko liikaa pyydetty jos saisin mitat kolmion yläosan leveydestä ja kokonaiskorkeudesta, sekä mustan osan paksuus. Tekeekin mieli nyt vectoroida jostain syystä.

Pikainen mittaus huonolla tönärillä:

Yläosa 16mm
Kokonaispituus 102mm
Musta osa eräänlainen “heittovarjo” paksuus toiselta puolelta 2mm ja toiselta 1mm.

Olivatkin varsin hyvässä kunnossa mulla, voisi koettaa varovasti irrottaa ennen kun puhallan rungon, jos siitä olisi apua.

Lämmitä föönillä/puhaltimella niin liima todennäköisesti luovuttaa ihan issekseen.

Otaksuin että musta heittovarjo on antamiesi mittojen lisäksi. Eli kokonaisleveus 2+16+1=19mm?

Huutonetin tarrojen kärki näyttää katkaistulta, mutta valokuvista mielsin sen teräväksi.