Jopo

Mä mittasin omat duomaticin (rasvanipaton) puolat, ja olivat 225. Tuntui aikapaljon heittävän tuon laskurin mitat. Voiskohan rasvanipallisessa ja nipattomassa olla mitoissa eroja? Kun probertillä pinnan pituus oli 227mm rasva nipallisella ja saman mitan antaa laskuri, mulla taas pituus 225mm ja laskurin valmiitt mitat duomaticille heittää vähin… Mullakin profiili tasainen!
E. Kummatko sitten ottaa 224mm vai 226mm puolat? Onko se 3 ristiin jopossa alunperin?
E2. Mikä sulla heke oli tuon exagen akselin paksuus? Mulla jopon omassa oli tuo 9,5mm.

3 ristiin on puolaukset ainakin minun jopoissa alun perin ollut. En ole mitannut akselia, mutta luulisin sen olevan 9,5mm. En osaa sanoa onko rasvanipallisessa ja nipattomassa eroja, menisin itse omien mittausten mukaan jos on täysin varma mittauksien oikeellisuudesta.

HOX!!! puolan mittaaminen sen ollessa vanteessa kiinni, menee 98% vikaan. Se tulee mitata irtonaisena ja mittaus tehdään puolan mutkan sisäkurvista kierteen päähän.

HOX!!! oletko vivarenza mitannut ERD:n oikein? Itsellä oli juuri kasaamani jopon tasaprofiilisen vanteen ERD mitta n.473mm

Pinnan mittasin irtonaisena :wink: ERD.n mittasin nippelin pituus x 2 + nippelien väliin jäävä “matka”. http://leonard.io/edd/static/images/erd.png noin :wink: Pitää varmistaa tuo ERD jollain "tarkemmalla menetelmällä, Varmaan isolla tönärillä mitata nippeleiden kanssa!

vivarenza - 16:21, 17.10.2014 » Pinnan mittasin irtonaisena ;) ERD.n mittasin nippelin pituus x 2 + nippelien väliin jäävä "matka". http://leonard.io/edd/static/images/erd.png noin ;) Pitää varmistaa tuo ERD jollain "tarkemmalla menetelmällä, Varmaan isolla tönärillä mitata nippeleiden kanssa!
Minä mittasin tällä tavoin ja pitäisi jäädä kiristysvaraa, nippelin päästä mitattuna on riski nippelin pohjaamisessa. Mutta tee niin kuin parhaaksi näet. https://lh5.googleusercontent.com/-uZHssmsdFdQ/VEKheoW0OuI/AAAAAAAABRg/ihyLiAdxb2M/s517/ERD.jpg

Jaa, ton löysin tuolta ohjeista, jotka vaikuttivat todella asiallisilta, varmaankin toiset mittaa toisella tavalla ja toiset toisella… Tuskin kumpikaan tapa väärin on! Mutta hyvä kun kerroit!

Nyt tarvitsisin hieman apua. Minulla oma Joponen on ollut projektina jo liian kauan. Homma on jäänyt kesken kun pitäisi saada teetettyä uudet tarrat. Tarramalli on ollut tarrapajalla jo jonkin aikaa kun en ole saanut selvitettyä tarran valmistamiseen tarvittavia tietoja. Tarkoitus on tehdä tarroja kerralla hieman suurempi määrä jotta riittää sitten muillekin. Muutama kysely niistä minulle on jo tullutkin. Eli osaako kukaan kertoa että mitä noiden liikennemerkkien alla olevissa teksteissä tarkalleen lukee. Suurin osa on selvillä mutta noiden vaurioituneiden kohtien teksteille olisi tarvetta. Eli mitä lukee vihreän liikennevalon alla, ja noiden kahden alimman merkin alla. Onko liikennevalojen alapuolella vielä jokin muu teksti?

toni.naskali@luukku.com

Olisikos tuosta apua, jos vaikka tuon pyörän Huuto.net myyjä “jaskapaska77” osaisi kertoa tarkemmin tekstit, jos oikein vimpan päälle haluat.

https://kuvat2.huuto.net/9/9a/5bedfe58cb14b87d7da6bbf678ed3-orig.jpg

Muutoin täytenä veikkauksena heitän että:
Liikennevalot
Suojatie
(Pakollinen pysäyttäminen)
Jalkakäytävä
Polkupyörällä ajo kielletty
Jalankulku kielletty
Pyörätie

Mikähän mahtaisi olla tämä napa? 1968 Joposta, akseli voi olla tuoreempi.
http://www.ekotop.fi/images/Projektit/IMG_7729.JPG
Löytyisiköhän Turusta sellaista pyöräseppää(huoltoa), joka pystyisi/suostuisi vaihtamaan nuo sisuskalut toiseen etukiekkoon. En tee tätä itselle, vaan autan toista Jopoilijaa mäessä.

Tässä kuva housukappaleista.
http://www.ekotop.fi/images/Projektit/IMG_7770.JPG

Amerikkalaisessa Fast’n Loud / Gas Monkey jenkkiauto-ohjelmassa, jaksossa jossa oli mm L.C.Higgingsin fillari oli hyvin Jopon tyylinen fillari hyllyllä.

Uusi käyttäjä täällä… :slight_smile:
Vanhin poika (12v) sai joululahjaksi isoäidin (minun äiskän) vanhan Jopon jonka hän aikanaan osti -69. Runkonumeron perusteella olis elokuu -68 valmistettu laite. Viime kesänä isoäiti ja meidän poika remppas tätä taas siistiksi. Tosin toi rellumallinen takalamppu on hivenen rikkinäinen ja siihen sais mielellään löytyä uusi parempi… Onko kellään tiedossa/jemmassa yhtään ylimääräistä? :smiley:

Ne jopa löysivät siihen uudet tarrat. :slight_smile:

http://i45.photobucket.com/albums/f98/Hebster52/Misc%20pictures/20141226_135344.jpg

Linssin ruuvinreikä on rikki. Oli vissiin ollu halki ja nyt liimattu. Pohja pitäs olla tallessa mutta eivät nyt joulukiireissä löytäny sitä… :slight_smile:
Se oli muistaakseni aika hapertunu. Joten jos parempaa löytyis se ei haittais. :smiley:

http://i45.photobucket.com/albums/f98/Hebster52/Misc%20pictures/20141225_192257.jpg

ununu - 18:17, 6.8.2014 » Voisin myydä nimellishintaan alta löytyvät Talmun heijastimet jos jollain on vielä tarvetta. Kunto hyvä, valkoisesta puuttuu toisen puolen heijastin, klikkaamalla kuvat isommiksi. Taka-Töölö/posti [http://i.imgur.com/XFCEM3am.jpg?1](http://i.imgur.com/XFCEM3a.jpg?1) [http://i.imgur.com/lQLe5B4m.jpg?1](http://i.imgur.com/lQLe5B4.jpg?1) [http://i.imgur.com/rmYmoJYm.jpg?1](http://i.imgur.com/rmYmoJY.jpg?1)
miten voi olla ettei kellään oo tarvetta näille, onko jopomiehet talvikomatoosissa ?

[i]

[/i]
…jos vm 68-69, niin siihenhän sopis toi uudempikin!?

Jopoilijoille tiedoksi että usein vaikeasti löytyviä 22mm satulaputkia ja 22" rosteri lokasuojia löytyy Saksasta.

http://sella-berolinum.de/shop/schutzbleche-/22-489490mm-schutzbleche/956/22-sellavia-edelstahl-schutzbleche-45mm-breit

Lokasuojat 14,90€ ja 400mm satulaputki 4,95€.

Hmm, kiintoisaa. Pohdin tässä vastikään oman Jopon entisöintiä, ei ehkä ihan museokelpoista, mutta hyväjälkistä käyttöentisöintiä. Esim nuo lokarit olisivat aika paikallaan. Mitenköhän tuon päällä pysyisi maali?

Löytyykö muuten Jopojen maaleille värikoodeja jostain?

Ekotop taitaa myydä nykyisin myös maalattua vastaavaa lokasuojaa 30e aisoineen. Pysyyhän noissakin maali kun karhentaa pinnan ensin. Värikoodeja ei ole säilynyt mutta maalarit auttaa kun näyttää mihin maaliin pyrit, eli värikartasta mahdollisimman lähelle alkuperäistä.

Joo, totta. Onkos noissa lokasuojissa vähän pyöreämpi profiili kuin alkuperäisissä? Koululla saisi varmaan ruiskumaalattua, niin jäljestä voisi tulla ihan kelvollistakin.

Sirkus - 20:31, 6.1.2015 » Joo, totta. Onkos noissa lokasuojissa vähän pyöreämpi profiili kuin alkuperäisissä? Koululla saisi varmaan ruiskumaalattua, niin jäljestä voisi tulla ihan kelvollistakin.
Kyllä ainakin Ekotopin lokasuojissa on profiili pyöreämpi ja takalokasuoja hiukan lyhyempi kuin vanhassa. Lisäksi takalokasuojassa ei ollut reijät ihan samoilla paikoilla.
addledone - 19:48, 6.1.2015 » Jopoilijoille tiedoksi että usein [b]vaikeasti[/b] löytyviä 22mm satulaputkia ja 22" rosteri lokasuojia löytyy Saksasta. http://sella-berolinum.de/shop/schutzbleche-/22-489490mm-schutzbleche/956/22-sellavia-edelstahl-schutzbleche-45mm-breit http://sella-berolinum.de/shop-teile/sattel-und-sattelstuetzen/kerzen-sattelstuetzen/60/22-400mm-sattelstuetze-glatt-stahl-lang?c=51 Lokasuojat 14,90€ ja 400mm satulaputki 4,95€.
Onko kenelläkään tietoa tuollaisen satulaputken seinämäpaksuudesta? jostain ostin tarvike tolpan joka sitten käytössä taipui.

Näyttäisi olevan 2mm eli sama mikä alkuperäisessä putkessa , Tuo lyhyempi samalla sivulla oleva putki on 22.2mm joten sitä ei kannata tilata.

Nimimerkillä tilasin molemmat.