P. PM Champion

Wait a minute, said Putkinen. Tässä oli erillinen kiinnike millä tanko puristuu kiinni, lähteekö stemmi irti jos laitan sen paikalleen ja tankoa vipuvartena käyttäen saan putken liikkeelle? Jonkinlainen kiila tuolla taitaa olla, kun putken läpi kulkee pultti, joka tuon em. kiinnikkeen kiristää, ja itse pultti kiristyy tuonne putken juureen. kiintoisa tuttavuus.

Kiillottelin tänään jarrukahvoja ajan pitimiksi, alta paljastui liki moitteeton kromi. Kyllä kelpaa. Lokasuojia väijyn avainsanalla Lefol ja kammet olisi kiva vaihtaa nelikantti Stronglight 49D kun sellaiset löytyy ja jatkon kannalta olisi varmaan mukavampaa huoltaa keskiötä kun saisi helpommin kammet irti.

27,2 tolppa meni muuten ihan hienosti sisään. Ilahduttavaa.

Purin etukiekon, putsasin navan laakerit ja rasvasin uudelleen, samalla putsasin jarrun rummun. Ei toiminnassa nyt varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta nyt ei pitäisi tullakaan. Kasasin uusilla pinnoilla ja nippeleillä, vanhat oli melko mätää kamaa.

Rigida Deco -vanteista harjasin ruosteet pois, joskin kumin ja vannenauhan alla oli odotetusti vähän rumempaa. Puhki ei mistään ole, mutta on tuo ruoste päässyt jo syömään. Messinkiharjalla lähti aika hyvin, jotain kohtia voisi hapolla syövyttää vielä.
Näyttäisi että nippeleiden kantojen puolelle vannetta on joskus sivelty joku ruosteenestomaali tms, päätellen tuosta siniharmaasta pinnasta ja siitä että monin paikoin vanne oli kuitenkin täysin ruosteeton. Alla vierekkäin putsattu etukiekon vanne ja takanen mille ei ole tehty vielä mitään.

https://c2.staticflickr.com/6/5725/22361142110_a390a02d78_c.jpghttps://c2.staticflickr.com/6/5701/21926340144_043a29deee_c.jpg

Seuraavaksi tosiaan takakiekon kimppuun ja hiljalleen sitten seuraavaa hommaa. Kiire ei ole. Eipä silti haittaisi jos olisi valmis ainakin jollain lailla vaikkapa Winter Tweed Runiin, jos sellainen tänä talvena järjestetään. :slight_smile:

Hyvä meno:) rauhallisuus ja huolella tekeminen palkitaan.

rip päästäinen joka et tajunnut omaa etuasi ja pysytellä loitolla vehkeistä mistä et tajua mitään.

Hienoa tekemistä, eikä mitään markettikamaa.

Siirsin tän eilen kellariin. Noin puoli tuntia sitten siellä syttyi tulipalo. To be continued.

Sirkus - 20:09, 10.11.2015 » Siirsin tän eilen kellariin. Noin puoli tuntia sitten siellä syttyi tulipalo. To be continued.
Oot sotkeutunu johonkin tälläsiin tulenarkoihin runkobusineksiin.

Toivottavasti paloi Jopo-projektista loputkin maalit.
Noh noh, tais vaan sähkökaappi poksahtaa.

klunking aint dead

No ei todellakaan ole! Kova.

Hieno stemmi!

O.
Hotstuff.

Hahmottuu…

Tähän on tulossa uudet lokarit. Tai no “uudet”. Vasaroidut alumiiniset. Kuitenkin alkuperäiset rungon kanssa samanväriset ovat sen verran nätti kokonaisuus, että täytyy vähän mallailla ja vertailla. Nykyiset aisat tarjoavat aika heikosti säätömahdollisuuksia, siksi ovat vähän miten sattuu.

Hankin tähän uudet 650B-kiekot alumiinivanteilla ja jalkajarrulla ainakin nyt aluksi. Mielessä olisi kasata vähän paremmilla vanteilla napadynamolla etukiekko, taakse luultavasti jalkajarru. Vannejarrut yltävät aika huonosti tässä rungossa, 700C menis paremmin niiden kanssa. Edessä oleva pullodynamo ei ole jäämässä, kunhan testailin.

Kampi tai ratas on vähän vääntynyt, siksi otin ketjusuojan väliaikaisesti pois. uudet kammet tähän tarvitsisi, harmi kun vastaavia kampia on hankala löytää neliskanttikeskiölle. Lisäksi nykyiset ovat aika hienot, mutta kiilapulttisina en ehkä halua pitää niitä.
Voisihan kammet ottaa irti, huoltaa keskiön ja suoristaa rattaan tai kammen, kumpi syyllinen nyt onkaan, ja iskeä uusilla kiiloilla ja toivoa parasta.

Etutarakka on vanhasta vastaavasta pyörästäni, ranskis lehtienjakoteline. Sopii ihan ookoo tähänkin, vaikka vähän eri väriä onkin.

Ai, että miten nättiä! Jotain tämmöstä 650b jalkajarruhäkkyrää oon kaavaillu itellekki

Tässä vielä testissä nuo postissa tulleet Lefol-lokarit. Mukavan pituiset, takaa joutui vähän ruttaamaan lokaria että menee keskiön alle ja tarakan saa vaakatasoon. Valot on hienot ja toimii.

Ketjusuoja täytyy viritellä paikalleen.

En tiedä mitä Flickr kuville tekee mutta näemmä vähän omaa efektiä

1 Like

Ihana.

Eri hieno!

Kokeilin tänään Autosolia maalipintaan, en oo ennen ajatellutkaan että vois toimia. Aika hyvin vanha nuortui…

Lisäsin myös ketjusuojan. Sen kiinnitys täytyy vielä vähän paremmin laittaa satulaputkeen.

Next step

Evoluutio

Aika härski vekotin! Kyllä on hieno! Miksi mä en ole tajunnut tehdä noin parille vanhemmalle herrasmies konkelille. Myin ne vaan pois :slight_smile: toimiiko nuo vaihteet tuolla eturattaalla hyvin. Ja ilmeisesti kitkavaihtaja toimii tuon takavaihtajan kanssa kivasti.