ENTINEN Yksivaihde Twitter

Ite näen kyllä viinarallia huomattavasti merkittävämpänä ongelmana mm. verovaroin tuettujen(Kelan sairaanhoitokorvaukset) yksityisten lääkäriasemien veronkierto-suhmuroinnin.

Ellen ihan väärin muista niin tässä maassa oli joskus hyvin toimiva julkinen tervydenhuolto mut kai tää nykynen malli on sit tulevaisuutta ja kustannustehokkaampi tai jotain ihan muuta paskaa.

Itte asiassa se julkinen on helvetisti tehokkaampi, kuin yksityiset. Kokkarit on vaan onnistuneet kehittämään toistuvalla valehtelulla sille tehottoman imagon, koska siellä pitää ODOTTAA! Per potilas kustannukset ovat kuitenkin lyömättömät. Ylläri hommat on kustannustehokkaampia, kun keskituloinen potilas odottaa lääkäriä, eikä korkeatuloinen lääkäri potilasta.

peltsip - 20:03, 5.4.2016 »
nalle wheelroos - 18:22, 5.4.2016 » Viinarallin verokertymättömyys ekalla googletuksella 164 milj. euroa.
tämän ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. eihän noilla viinaveroilla saada katettua kuin murto-osa haitoista. ja sitä suuremmalla syyllä jos ei viitsi edes sitä murto-osaa maksaa vaan hakee virosta kun saa enemmän samalla rahalla niin en sanoisi harmittomaksi touhuksi.
tahdotko nyt siis sanoa, että on moraalisesti väärin ostaa viinaa, kun voisi käyttää koko summan lyhentämättömänä alkoholin haittojen korjaamiseen?
nalle wheelroos - 20:40, 5.4.2016 »
peltsip - 20:03, 5.4.2016 »
nalle wheelroos - 18:22, 5.4.2016 » Viinarallin verokertymättömyys ekalla googletuksella 164 milj. euroa.
tämän ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. eihän noilla viinaveroilla saada katettua kuin murto-osa haitoista. ja sitä suuremmalla syyllä jos ei viitsi edes sitä murto-osaa maksaa vaan hakee virosta kun saa enemmän samalla rahalla niin en sanoisi harmittomaksi touhuksi.
tahdotko nyt siis sanoa, että on moraalisesti väärin ostaa viinaa, kun voisi käyttää koko summan lyhentämättömänä alkoholin haittojen korjaamiseen?
en, kyllä sen pointin pitäisi löytyä kun selailee vähän ees taas keskustelua aiheesta.

Eli on siis moraalisesti väärin ostaa Virosta viinaa, koska valtiolta jää silloin väliin veroja määrä y, joka suhteutettuna viinan aiheuttamiin haittoihin parhaassakin tapauksessa n. neljä sadasosaa. Mutta on moraalisesti ihan jees ostaa kotimaasta viinaa, koska valtio saa silloin siitä veroja määrän x, jolla ei silläkään saada katettua kuin murto-osa haitoista. Paitsi jos on pienituloinen, silloin voisi ylipäänsä käyttää rahansa paremmin.

kuuntelen räppii ja luen nää kaikki tekstit räpättyinä tähän taustaan

varsinki erikin pohdinta vaalilangas oli hyvä biisi

vocaroo pliis

jos toimitat, ostan sulle moraalisesti kestävän oluen kotimaasta!

En koe velvollisuudekseni maksella ylenmääräisiä viinaveroja, koska ne alkoholismin haitat ovat monimutkaisempi suo ja aiheutuvat oikeastaan ihan muista asioista kuin alkoholijuomien hinnasta tai baarien aukioloajoista. Jos tällainen yhteys olisi olemassa, eikös halvan alkoholin maissa pitäisi olla Suomea enemmän ongelmia?

Oma ratkaisuni tosin on ollut vain juoda vähemmän, koska olen liian laiska lähtemään erilliselle hakumatkalle. Alkossa en ole käynyt enää pariin vuoteen ostamassa yhtään mitään.

hinta, saatavuus ja mainonta.

nalle wheelroos - 21:02, 5.4.2016 » vocaroo pliis jos toimitat, ostan sulle moraalisesti kestävän oluen kotimaasta!
lol

eio ku häviäjiä tässä diilissä

nalle wheelroos - 21:00, 5.4.2016 » Eli on siis moraalisesti väärin ostaa Virosta viinaa, koska valtiolta jää silloin väliin veroja määrä y, joka suhteutettuna viinan aiheuttamiin haittoihin parhaassakin tapauksessa n. neljä sadasosaa. Mutta on moraalisesti ihan jees ostaa kotimaasta viinaa, koska valtio saa silloin siitä veroja määrän x, jolla ei silläkään saada katettua kuin murto-osa haitoista. Paitsi jos on pienituloinen, silloin voisi ylipäänsä käyttää rahansa paremmin.
olisit vaan lukenut alusta asti.
peltsip - 21:45, 5.4.2016 » hinta, saatavuus ja mainonta.
Nämähän on kaikki Suomessa verrattain holhoavalla tasolla, mutta viina tekee tuhojaan. Kuinka korkealle hinta pitää nostaa, kuinka vaikeaksi ostaminen pitää tehdä ja pitääkö mainonta kieltää kokonaan, jotta tilanne paranisi?

Samaan aikaan muualla hinnat on halvempia, saatavuus vaikka kioskista kolmelta aamuyöllä, mutta ei vastaavia ongelmia kuin meillä. Joku tässä yhtälössä ei täsmää.

suosittelen tutustumaan aiheesta tehtyyn tutkimukseen, jota löytyy hyllymetreittäin. alkoholin saatavuuden (hinta, myyntiajat, kertaostorajoitukset ym.) ja sen kulutuksen, ja aivan erityisesti ongelmakulutuksen, välillä on suomen kontekstissa kiistaton yhteys. alkoholin kulutuksen ja sen aiheuttamien haittojen yhteys on puolestaan ilmiselvä ja korostuu erityisesti suomessa verrattain suuren ongelmakäyttäjien joukon vuoksi.

eli jos saatavuutta höllennetään, lisätään alkoholin aiheuttamia yhteiskunnallisia haittoja. hankalammin arvioitavissa olevien ongelmien lisäksi yhtälö lisää konkeettisesti ainakin kansanterveydellisiä ja työpanoksen menettämisiin liittyviä kustannuksia. tutkimusnäyttö ei myöskään tue mm. alkoholikulttuurin eurooppalaistumisella perusteltua juomatapojen muutosta raittiimpaan suuntaan (esim. Tulevat sukupolvet eivät ole raitistumassa).

ei näin yksinkertaista asiaa kannata suolle kuskata. tämä on myös yksi esimerkki siitä miten kokoomusoikeisto ei voi ajaa yhtä aikaa vastuullisen valtionhoitajan ja miniminormiliberaalin vankkureilla.

e. tietysti voidaan pohtia myös näihin ilmiöihin johtaneita moninaisia syitä. aktuaalista alkoholipolitiikkaa ei kuitenkaan kannata tehdä näihin liittyvien spekulaatioiden vaan tarkoituksenmukaisesti freimatun tutkimusnäytön pohjalta.

öääh. eikös tässä ole jo monet tutkimukset näyttäneet siihen suuntaan, että nuoriso (paitsi yv-jonnet) dokais vähemmän ja vähemmän, joten pitkällä aikavälillä tuohon 110%-full-cvstom-kontrollointiin ei olis edes välttämättä niin huikeeta tilaustakaan. mä mitään tiiä, olispa kaljaa.

Pitäis muistaa sekin, että suurimmalle osalle väestöä alkoholi on positiivinen asia. Politiikkaa tehdään kuitenkin yksinomaan vähemmistön ongelmien pohjalta.

Jokaiseen porukkaan mahtuu yksi känniääliö, mutta ei anneta sen pilata iltaa.

Suurin osa väestöstä varmasti huolehtii myös lähimmäisestään eli siitä, jolle se alkoholi on ongelma. Jos se vaikka sattuu oleen esim perheenjäsen tai muuta. Se juotu viina vaikuttaa aika paljon muuallekin kuin siihen päähän, johon se nousee.

Alkoholin saatavuutta ei todella tarvitse höllentää mutta alkoholin käyttökulttuuria voitaisiin hyvin monilla lainsäädännöllisillä keinoilla (myös käyttöä helpottavilla ja vapauttavilla) kyllä muokata terveempään suuntaan.

Munccis - 9:29, 6.4.2016 » Alkoholin saatavuutta ei todella tarvitse höllentää mutta alkoholin käyttökulttuuria voitaisiin hyvin monilla lainsäädännöllisillä keinoilla (myös käyttöä helpottavilla ja vapauttavilla) kyllä muokata terveempään suuntaan.
mä oon aina jotenki kauheen skeptinen ku aletaan puhua siitä miten ihmisten osto-, kulutus- jne päätöksiä ohjataan valtion tasolta - eikö nimenomaan viinaralli johdu siitä että distrust the government ja fuck the police, kyllä mä juan niimpal viinaa ku mä vaa pysty, kansanedustajat hakee vaa omaa etuaan, piilottelee rahojaan

imo, suomalaisessa alkoholikulttuurissa pitäs tapahtua aikamoinen PARADIGM SHIFT (päästäisiin pois esim. dokailun ihannoinnista musiikissa ja muussa populäärikulttuurissa) että saataisiin alkoholin kansanterveydelliset haitat kuriin. toi alkoholiverokikkailu on ollu pitkään jo niin naurettavaa, etten tiiä miten jengi jaksaa vauhkoontua asiasta.

Joo ois kyl kova jos Rantarockia alettais järjestää uudestaa tutulla kaavalla.

Itse kuulun niihin, jotka virosta alkoholia hakevat. Itse oon tosin yhdistänyt kaljaostokset satunnaiseen 22h dokailureissuun kavereiden kanssa, koska en viitsi päiväristeilylle mennä koko päivää kuluttamaan muutaman kaljalavan takia.

Se miksi virosta kaljaa mielelläni ostan johtuu halvemman hinnan ohella mm siitä, että mulla on muutaman kerran jo viimeaikoina käynyt niin, etten ole saanut 1-6 kaljaa esim ostettua ruokaostosten ohessa jos mimmi on ollut mukana ja sen lompakko esim autossa. Ei siis ole riittänyt, että näytän itse paperit ja maksan. Sama on noiden simapullojen kanssa… on se ihme, että ruokaostosten yhteydessä kysytään ostajan lisäksi seuralta, onko kaikilla paperit kun yksi simapullo on muun seassa hihnalla… Siman myyminen ei edes ole alaikäisille laitonta niin hieman voisivat höllentää tuota älyttömyyttä. Tämän lisäksi vahvempaa kamaa saa vain monopoliliikkeen myymälöistä jolloin ei ole mahdollista, että kilpailu laskisi kuluttajahintoja jne paskaa.

Virosta alkoholin ostaminen on omassa tapauksessani ennenkaikkea jaloilla äänestämistä, koska yksilönä en oikein muutakaan voi tehdä. Omassa tapauksessani kulutusta ei lisää edes se, että kaljaa ja muuta alkoholia on kokoajan kotona saatavilla, joten tuskin lisäisi sekään, jos kalja pitäisi edullisesti ostaa kaupasta silloin lauantaina.

^^rupes maistumaan päärynäsiiderin makuinen oksennus heti suussa.