Hiilikuitu vs. hiilikuitu

Munarkki - 11:13, 17.4.2015 » Kysyn timomalta tässä yhteydessä: mistä helvetistä moottoripyörien ja vaikka formuloiden hiilikuituosat tehdään?! Siellähän pyörii lämmöt aivan katteiden ja muun alla julmetuissa lukemissa.
Materiaaleilla voi kikkailla.

^Joo, tiedän kyllä että on olemassa hiilarijarrulevyjä ja avaruussukkuloissakin vaikka mitä.

Puhuin kuitenkin kateosista ja esimerkiksi äänenvaimentimien vaipoista, jotka ovat hyvin siedettävän hintaisia, perinteisemmällä punontamenetelmällä valmistettuja osia. Sain jo vastauksen timomalta.

http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Kemikaalit/Lasi--ja-hiilikuitu/Hiilikuitukangas-2000023908/

Jos tota käärii, sommittelee, asettelee ja taputtelee pinnojen päälle hienosti taka vanteeseen niin toimiiko ? onko jollain kokemusta ?
Onko jotain paja lankaa ? “Tee se itse” ?

Enemmänki korjausta varten

^^Oliko siis tavoitteena aikaansaada levy, korjata jotain rikki mennyttä osaa vaiko tehdä räpätin taikka himmeli? Kahta ekaa ei välttämättä mainitsemallasi menetelmällä saa aikaan, räpättimen sekä himmelin ehkä. Riippuu.

Levymuotin tekoa olen muuten joskus kaljapäissäni harkinnut. Siis sellaisen jolla voisi leipoa paperinohuet hiirikuitulisukkeet normi pinnakiekon päälle. Jos oletetaan symmetrinen kiekko, pärjäisi yhdellä muotilla ja saksilla…

^
Siis kasata esimerkiksi omaan GT:seen valkoisiin oransseihin pinnoihin vaan päälle aerodynamiikkaa ajatellen.
Kyseiset hiilikiekot maksaa sen 1000-3000 € työttömälle sen 4 kuukautta tai siis itselleni kun nopeasti laskeskelee, jos omillaan asuu niin varmaan 6-12 kuukautta ?

Mietin että kummiskin ratas/ratakset on millilleen kiinni pinnoissa, jos kyseisen härväkkeen kasaa/kyhää niin onhan se varmaan kuoppia täynnä jotain hennoa pahvia sisään, hyvä se on sitten jos sataa pahvi kastuu rengas/vanne täynnä pahvi mössöä.

Niinkuin mainitsit kyseinen hiilikuitu levy/kangas korjausta varten ?

Onhan täällä jengi noita DIY-levyjä väsäillyt erilaisilla menetelmillä. Projektilankaa vaan pydeen niin eiköhän neuvoja löydy. Materiaalina tuo Biltsun hiilari on ihan kelpoa kamaa tällaiseen harrasteluun.

http://velonews.competitor.com/not-all-frames-are-created-equal-a-look-deep-inside-the-carbon-in-counterfeit-bikes

“Kevyt, kestävä, halpa. Valitse yksi.”

Aliexpressistä ostettu “Eastonin EC90SL” riseri ainakin oli todennäköisesti täyttä hiiltä ja ei sisältänyt muovia kun sitä labrattiin. Ei oltu jatkettu muovilla tai muillakaan kuiduilla.

Kuidunrakennetta ei kuitenkaan analysoitu joten kesto voi silti olla mitä vaan. Pikkuisen turhan iso homma tälläisen asian takia… Toistaiseksi tosin kaikki omat kiina-riserit kestänyt hyvin.

Oli muuten kuvia kiinasta, joissa oli kymmeniä ellei satoja kuiturunkoja ja kuitukehiä ilmeisesti laaduntarkistuksen jälkeen hylätty ja läjässä jossain ulkona. Porukka sit somessa valitteli kun “tuhlaavat”. Voinee siis olettaa, että ainakin jossain määrin kiinakuidussa tuo laadunvarmistus toimii ja vähän paremmalla mielellä voi kiinahiilaria kuluttaa.

https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xat1/t51.2885-15/s480x480/e35/12354018_1532149810432165_130914028_n.jpg

Oletatko että kyseisen läjän rungot ovat noname china carbonia vain sen takia että niissä ei ole maalijobeja? Varmasti Pinarelloja, Spessuja, Trekkejä ja Cheng Funeja sekaisin tossa läjässä.

“Oleta enemmän. Tiedä vähemmän.”
-Jos Banse 667

:—DDDDDDDDDD hyvillä mielin siis kiinakuitua speksailemaan

Ei sil oo mitään väliä mitä tos läjässä on, mut tuskin noista enää niitä kiinaosia aletaan ebayhin vääntämään eli ainakaan laatumerkkien hylkyyn menevää ei välttämättä ole seassa. Ei toki automaattisesti tarkoita, että kiinariserillä on yhtä hyvä kontrolli.

Hyvää sössöting :smiley:

Steel is real. Fuck thö carbonz

(Via ale99)

josbanse - 11:50, 16.12.2015 » http://i748.photobucket.com/albums/xx124/ohkimosabe/GIFS/tumblr_l9qoj2jEhY1qzzud0.gif
mankkis - 10:41, 16.12.2015 » https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xat1/t51.2885-15/s480x480/e35/12354018_1532149810432165_130914028_n.jpg Oletatko että kyseisen läjän rungot ovat noname china carbonia vain sen takia että niissä ei ole maalijobeja? Varmasti Pinarelloja, Spessuja, Trekkejä ja Cheng Funeja sekaisin tossa läjässä.
Ihan samanlainen perseestä revitty oletus tuo omasikin on. Jos tosta kuvasta voi jotain aukottomasti päätellä, niin se on ainoastaan se, että "jossain on pihalla iso kasa kuiturunkoja."