Projekti: MBK

mannine - 20:50, 10.3.2015 » väännät keulan suoraksi ja ajoon
Uni[s]brow[/s]crown keuloille oikea ratkaisu on mopon kylkeen ajaminen.

Hieno runko!

Ja tiedoks että tossa Velocen keskiössä on sit SKF:n laakerit ja mannine puhuu asiaa ketjulinjasta sisäpaikalla. Siinä budjettiratkaisua kampiosastolle.

Onkohan ton velocen kasetin rasvaaminen mahdollista jotenkin? Tosi smuutin tuntuinen, mutta vähän jotenkin kuivan oloinen sisältä…

Enpä usko, siinä on konelaakerit.

http://carbonbased.biz/uploaded_images/DSC02671-733022.JPG

Ja sit toisekseen keskiöakseleiden pyöritteleminen sormin on ihan superturhaa puuhaa. Kammet kiinni ja pyörittelyä. Jos ei rumblea kuulu niin hyvä on.

Konsta - 11:20, 11.3.2015 » keskiöakseleiden pyöritteleminen sormin on ihan superturhaa puuhaa. Kammet kiinni ja pyörittelyä. Jos ei rumblea kuulu niin hyvä on.
Jep.

kammet kiinni pyörii todella pitkään ja pehmeästi eikä edes klappaa, mutta sormella pyöritettäessä tuntuu kuivahkolta, eli siltä, ettei keskiössä hirveästi olisi rasvoja… Mitä meina SKF laakerit ja auttaisiko esimerkiksi jollain ruiskulla vassun ruuttaaminen akselin sivusta tonne sisälle?

Välillä hassua miksi kysyt kun olet jo päättänyt.

En tiedä mihin viittaat nyt? Jos laakerit on sillälailla suojattu sisältä, ettei rasvaus auta, niin en mä silloin ala ton kanssa sotkemaan vaan annan olla, mutta muussa tapauksessa sitten voisi antaa pikku rasvalisäykset.

josbanse - 12:02, 11.3.2015 » kammet kiinni pyörii todella pitkään ja pehmeästi eikä edes klappaa, mutta sormella pyöritettäessä tuntuu kuivahkolta, eli siltä, ettei keskiössä hirveästi olisi rasvoja.. Mitä meina SKF laakerit ja auttaisiko esimerkiksi jollain ruiskulla vassun ruuttaaminen akselin sivusta tonne sisälle?
mikkes - 11:34, 11.3.2015 »
Konsta - 11:20, 11.3.2015 » keskiöakseleiden pyöritteleminen sormin on ihan superturhaa puuhaa. Kammet kiinni ja pyörittelyä. Jos ei rumblea kuulu niin hyvä on.
Jep.
http://www.bearing-king.co.uk/data/images/2691.jpg SKF siis valmistaa laakereita, imo aika laadukkaita semmosia ja koska ne laakerit siellä kasetin sisällä on ns konelaakereita, eikä irtokuulia/kuulahäkkejä, ei se vassun truuttaaminen auta mihinkään.

^Tällaista vastausta kaipasinkin.

Musta tuntuu että josbanse vie nyt kotimekaanikkoa tässä.

e. Hidas.

e2. Hä. Ai ei vienykkää.

MBK:han on vanhalta nimeltään Motobécane. Konkurssin yhteydessä kaiketi vanhan nimen oikeudet myytiin jenkkeihin ja MBK keskittyi skootterien valmistukseen.

Jos etit tolla nimellä ja mallilla, niin löytyy kuvia ja jonkin verran tietoa. Ja kans tällanen helmi: “Robert Millar, the great Scottish cyclist and “King of the Mountains” at the 1984 Tour de France, once quipped that MBK stood for “Made by Klingons” because he thought their bicycles were awful to ride.”

En löytänyt yhtään kuvaa samanlaisilla muhveilla kyllä. Yhdessä kuvassa oli toi emäputken alempi muhvi tollanen evämallinen, mutta ylempi ei sitten taas ollutkaan jne… Pääasia, että rungosta on selvillä oleelliset mitat ja standardit niin pääsee duunaamaan!

Nyt apuja. Miten mittaan, onko kierteet ranskis vai perus ISO. Mittasin kierreurasta kierreuraan (kummankin keskeltä) mitan. Välille mahtui 28kpl harjanteita ja mittaa oli 29,7mm Tämä tarkoittaisi kierreväliä 1,06mm. Ruodon ulkohalkaisija kierteiden ulkopuolelta on 25,4mm ja kierteilläkin 25,4mm. Mittasinko tuon kierteiden määrän suhteessa pituuteen oikein (kuoppien väli, laskien harjanteet) eli onko toi sittenkin ISO-standardin laakeri eikä ranskis??

Mittaa huvikses vielä 20 kierteen huipun väli.

20 mm = ranskis
21,17 mm = iso, jis tai italo

Paikallaan ollut keskiö on ainakin niinkin raju ku britti. 36x24, 35x1, 1.37x24 yleisimmät vaihtoehdot.

l2p

Konsta - 15:21, 11.3.2015 » Mittaa huvikses vielä 20 kierteen huipun väli. 20 mm = ranskis 21,17 mm = iso, jis tai italo
Tuonhan saa laskemalla: (20/28)*29,7mm = 21,2 mm eli ei ole ranskis tämän perusteella. Jos siis ymmärsin josbansen mittauksen oikein...

Hieno stemmi.

Perus keulaksi paljastui. Joten vastaan otetaan keula tai ostetaan. Stemi on 22,2mm ja ohjainlaakerikin siis normi.

Juissi - 16:47, 11.3.2015 » Hieno stemmi.
Stemmi tuo kyllä mieleen jotain pumpattua ja sildenafiilin motivoimaa.