Fiksipirkka

Hävisikö tankotulppa ja uudet maksaa euroja tai enemmän. Ei hätää, jos tyydyt mattamustaan perusmalliin niin aja lähimpään etraan/etolaan/vastaavaan liikkeeseen ja kysy huonekalutulppia. Valikoimaa on parin millin välein koon puolesta ja sinne putken sisälle upotettavassa osassa on täysin vastaavat joustavat ulokkeet, että saa sisään ja pysyy sisällä.

Hinta: n.10snt kappale ja kaupan päälle tulee kätevä minigrip pussi johon tulpat pakataan.

Eikö Etola ole auki ja tulppa pitäisi laittaa. Nappaa se korkista tehty korkki viskipullosta, kokoja on erilaisia. Taliskerista löytyi sopiva droppitankoon. Ei pudonnut parissa viikossa kun välillä tuuppi. Tyhjennä pullo, jos sitä et jo aiemmin tehnyt.

^ mä sain pullmanin alakerrasta ihan kysymällä parit korkit. Tämmöset ois kivat mut ei ollu tuolloin tarjolla. Vaan nyt on halvalla

Hienoimmat tankotulpat saa kaupan päälle Alkosta. Jaloviina Extra 2015. Rapea retkimehu ja asentajan mökäöljy. Tulppa on oikeaa puuta sekä korkkia, tähtikuvio kruunaa komeuden.

ununu - 22:04, 2.4.2016 » mitä kaikkea siistiä voi kiinnitellä viistoputken kitkavaihtajatappeihin?
noni. googletin ja ei mitää. näkisin, että rajaton crowdfunding potentiaali audaxautisteja kuppaaville pikku pöhinäpäille. alkuperäinen offari [toisaalla](https://www.yksivaihde.net/old/24352/667991)
ununu - 0:25, 3.4.2016 » just yhtä hyvä paikka kellolle kuin niille vaihtajille roflohoffaajat tekee tietty mitä tahtoo http://www.ecovelo.info/images/rohloff-3.jpg

Aika-ajoin täällä suositellaan kaljatölkkishimmejä millon mihinkin väliin ja vähintäänkin puolitosissaan. Kaljatölkin seinä on kuitenki tosi ohutta ja ilmeisesti sen vahvuuskin vaihtelee riippuen siitä mistä kohtaa tölkkiä matsku on otettu.

Seuraa salainen vinksu:

Lopettakaa sen kaljatölkin kanssa vehtaaminen ja rahan kuluttaminen Nitton ylihintaisiin rosterilevyihin. Askartelukaupoista (ja ehkä joistain rautakaupoistakin) saa käydä ostamassa asiallista messinkistä levyä jonka paksuus on tasan 0,3mm. Yks levy maksaa about alle kybän ja siitä leikkelee ihan Fiskarsin keittiösaksilla jykeviä shimmejä viiden vuoden tarpeiks. Hoituu luotettavasti stongan shimmaukset ja satulatolpan klämppien alle joskus tarvittavat lisäfyllingit ym. tuhdimmat shimmaushommelit.

Suosittelen.

Täytyypä kokeilla, sillä alumiintölkkishimmi ei oikein pitänyt.

Konsta - 9:15, 12.4.2016 » Suosittelen.
Hienon detskun tekee toi levy.

jos 0,3mm on liikaa niin terässhimmilevyjä saa jostain ainakin 0,1mm paksuuksiin asti. semmonen punanen neliskulmainen muovikuori päällä. en oo vaan muistanut koskaan kysyä että mistä sitä töihin hommataan.

e: Etralta pitäis saada luulisin, tommonen:

ee: ja messinkisiä kans:

Kertokaas kaikkien alojen asian tuntijat, että onko toi messinki ja teräs fiksu pari.

Eri metallit keskenään ei koskaan lähtökohtaisesti ole hyvä idea, mutta onhan monella terässtemmissä alutanko tai teräsrungossa alutolppa ja alunavoissa teräspinnat ja teräspinnoissa messinkinipat yms. Rasvat asianmukaisesti väliin niin tuskin tosta ongelmia tulee.

Molemmissa rungoissani on teräsputkea kasassa messingillä ja myös sisäkumien venttiileissä on messinkiä teräksen (varmaan rst) kaverina.

eihän se täysin ok ole ruostumattoman teräksen kaverina. alumiinini kaverina taas mikä tahansa on vähän kyseenalaista.

e: toi linkki on siis kun noita pareja dippaillaan merivedessä.

kaukomieli - 11:34, 12.4.2016 » Kertokaas kaikkien alojen asian tuntijat, että onko toi messinki ja teräs fiksu pari.
Konsta - 9:15, 12.4.2016 » Suosittelen.

Kaljatölkin paksuus ei kyllä kyljessä vaihtele ja ei kukaan sitä shimmiä jostain pohjasta leikkelekään. Tölkki vaan on pikkusen liian ohut 25,4 → 26 mm muutokseen. Konstan ehdotus on kieltämättä hienompi ja paksuuskin on oikea.

Jep, ratkaisu kyl miellyttää ainakin meikäläisen silmää.

peltsip - 9:27, 12.4.2016 » jos 0,3mm on liikaa niin terässhimmilevyjä saa jostain ainakin 0,1mm paksuuksiin asti. semmonen punanen neliskulmainen muovikuori päällä. en oo vaan muistanut koskaan kysyä että mistä sitä töihin hommataan. e: Etralta pitäis saada luulisin, tommonen: http://mmtools.com.pl/admin/data/grupy_ikony/621.jpg ee: ja messinkisiä kans: http://mmtools.com.pl/admin/data/grupy_ikony/624.gif
0.25mm pala kiinnostaa... Hobbypointin 0,3mm oli itselle liian paksua tavaraa tai sit en vaan osaa oikeaa tyyliä ujuttaa sitä stemmin ja tangon väliin. Mistähän saisin?

Hyväksi havaittu tyyli stongaa shimmatessa on seuraava:

  1. Shimmi (tai shimmit jos 2 palaa) pyöristetään hieman kulmista saksilla. Kannattaa myös pitää huolta siitä, että shimmin leikattuun reunaan jäävä pieni taipuma jää lopuksi niin päin että se on vasten stongaa.

  2. Shimmi (tai shimmit jos 2 palaa) taivutellaan jotakin sopivaa putkea vasten niin että siihen (tai niihin) muodostuu nätti stongaa mahdollisimman tarkasti myötäilevä kaari. Erityisesti reunat tärkeitä.

  3. Stemulin klämppi avataan. Tämä tehdään irrottamalla stemmin kiristyspultti ja kiertämällä se takaisin “väärästä suunnasta” ja kiilaamalla esim 5 sentin kolikko leukojen väliin niin että ne hieman raottuvat.

  4. Shimmiä (tai shimmejä jos 2 palaa) pidellään tiukasti stongan ympärillä sormin ja koko paketti ujutetaan nitkutellen paikoilleen. Jos shimmi kinnaa mutta stonga liikkuu, voi shimmiä varovasti sopivalla työkalulla (esim. kuusiokoloavaimella) työnnellä peremmälle.

  5. Jos kohta 4 tuntuu hankalalta voi kokeilla myös silviisiin että shimmi (tai shimmit) ujutetaan stemmiin oikealle paikalleen ensin ja stongan paksu kohta vasta sen jälkeen. On helpompi estää shimmiä (tai shimmejä) tulemasta ulos kuin työnnellä sitä (tai niitä) stongan ja stemmin väliin.

Koklataan vielä tuolla kohdan kolme kolikkotempulla, muut tuli jo tehtyä ekalla kerralla. Kiitos vielä supportista!

Rolling Resistance - 15:29, 12.4.2016 » Koklataan vielä tuolla kohdan kolme kolikkotempulla, muut tuli jo tehtyä ekalla kerralla. Kiitos vielä supportista!
tää ei oo ehkä oo alumiinistemillä hyvä juttu