Sähköfillariketju

Aika innovatiivista.

Hauskaa kuinka ihmiset luulee mopon muuttuvan pyöräksi jos siihen laittaa polkimet. Näillä taitaa ajaa ne tyypit ketkä jonottaa maantiepyöriensä kanssa keväthuoltoon(autolla tultiin) ja kertovat että 250km ajettii viime vuonna.

MoPo = Moottoripolkupyörä

No sähköpyörät pitäisi olla mopoja ihan minunkin mielestäni eikä mitään sähköpyöriä, ehkä sähköpyörijä olisi sitäkin osuvampi nimi.

Lieneekö noissa polkusinanturia vai voiko huristella sähköllä menemään jalkoja vaivaamatta?

Vähän nimittäin kiinnostais suditella talviliukkailla jalka maassa.

T: Fiksi on paska talvipyörä.

Best touhua: dropperi alhaalla tossu maassa sladitus

Zeke soimaan

baader - 20:31, 15.12.2018 » [Kelpais kyllä.](https://www.coastcycles.com/buzzraw-x750-overview) https://4.bp.blogspot.com/-dJxQ-6zGUgg/XBUaB9Gc3UI/AAAAAAACxt0/CIHVkGOYMb0tTgzjbfQKO03jd8EcpXqfwCLcBGAs/s640/Buzzraw-X750-Black-front.jpg
Huutaa äässeiveriä...

Onko tämän säikeen aihe nyt säpo ja tuo antiikinaikuinen popo…

asb - 9:57, 20.12.2018 » Lieneekö noissa polkusinanturia vai voiko huristella sähköllä menemään jalkoja vaivaamatta?
Jenkeissä ainakin peukalokaasu sallittu, eli ei tarvitse polkea välttämättä. Euroopassa sallitaan vain polkuavusteiset ja kaikki kaasukahvalla varustetut pitäisi ilmeisesti rekisteröidä.

Pelkällä liikennevakuutuksella saa olla polkemattakin toimiva kaasukahva, kunhan on enintään 1kW tehoa ja moottori toimii enintään 25 km/h vauhdissa.

[i]“The unlikely way e-bikes could transform how we age
E-bikes are helping keep seniors young and, in some instances, even alleviating the symptoms of Alzheimer’s and Parkinson’s.”[/i]

asb - 9:57, 20.12.2018 »

Vähän nimittäin kiinnostais suditella talviliukkailla jalka maassa.

Yllättävän paljon tehoa tarvitsee talvellakin että saa hyvin lumella sutimaan. Jäällä taas jalka maassa ei ole hauskaa ollenkaan, mutta tälleen oli kivaa:

Siinähän sitä oppii Speedwayssä tarvittavia taitoja. Ovat muuten jarruttomia yksivaihteisia kyseiset päristimet. :wink:

Sähköfillarit olisi helppo kuitata huijauksena tai asiana joka ei nosta kuntoa, mutta vertailu on pielessä jos otetaan tietynpituinen lenkki tietyssä ajassa ja verrataan energiankulutusta sähköillä ja ilman. Tietenkin sähkö avustaa ja vähentää energiankulutusta, se on sen tarkoitus.

Näiden vekottimien käytännössä toteutuva vaikutus on tutkitustikin se, että sähköpyöräilijä 1) ajaa matkan joka muuten jäisi kokonaan ajamatta, eli useammin 2) ajaa matkat lyhyemmässä ajassa, ja/tai 3) ajaa pidempiä matkoja kuin muuten ajaisi.

Ympäristön, kansanterveyden ja liikenteen kannalta hyviä asioita kaikki.

Itellä sähkölenkit liikkuu keskisykkeen perusteella 130-145 lukemissa. Ilman sähköjä 145-155 välillä. Bullitilla nopeus karkaa kesäkelillä helposti yli 25km/h, varsinkin myötäisellä. Olin vasta mukana FirstBeat-mittauksessa. Mittausjaksoon sisältyi reilu 20km sähkölenkki, josta raportti antoi täydet pisteet. Tunnin kuntosalijumpasta taas tyydyttävä terveysvaikutus. Harmi kun ei tullut ajettua sähköttömällä pyörällä mitatun kolmen päivän aikana. Pointti kuitenkin siinä, että sähköpyöräily voi mahdollistaa matalasykkeisempää liikuntaa niille, joilla mopo lähtee aerobisessa liikunnassa liian helposti keulimaan. Mulla hiihtäessä, juostessa tai pyöräillessä tulee liian monesti mentyä rajoitinta vasten. Tähän sähköavusteinen pyörä on tuonut toivottua peruskuntotreeniä.

Työkaveri etsii “tyylikästä naisten sähköpyörää” eikä hintakaan saisi olla liikaa. Onko tähän hyviä vaihtoehtoja suositella ettei menisi mitään Wheelströmiä vahingossa ostamaan?

Jos tyylikkyys ykköskriteeri niin varmaan joku jokunen sivu takaperin linkattu Ampler Stellar, teknisessä mielessä en tiedä onko mistään kotoisin tai onko liian kalliskin.

Tässä joku arvostelu sisarmallista.

Faija oli hankkinut Helkaman jonkun suht kalliin mallin, ihan jännää sitä oli tyypata, mutta ei mitään välitöntä wau-efektiä.

Aika monta topia olis ollu tällekin

Mitähän kävis, jos laittais takajarrulevyn tilalle ison rattaan ja kiinnittäis takajarrun tilalle 100W moottorin?

Onkoha kukaan kokeillut vielä?

hmm. velosolollahan on tarjolla noita isoja rattaita.
https://www.velosolo.co.uk/pictures/DSCF2649w.jpg