Sähköfillariketju

Tuli “duunin” puolesta ajeltua sähkömaastofillarilla. Aihe tuntui yllättäen herättävän tolkuttomasti keskustelua.

En muista YV:stä sähköfillarilankaa joten pitäisikö avata?

Mitä mieltä sähköfillareista?

Omasta mielestä oikeesti potentiaalia “eläkeläismaailman” ulkopuolella cargofillareissa, tietynlaisessa retkipyöräilyssä (cargomaisesti paljon kamaa messissä) ja maastossa.

Esim. cargot:
http://pd.hercules-bikes.de/bild.php?src=portal/pics/artikeldatenbank/artikel/Hercules/2014/ebike/HER_Cargo_black.jpg&new_max_width=550&new_max_height=366

http://www.electrobike.fi/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/h/y/hybrid_load.jpg

KTM:ltä tulee esim fättäri:

http://www.ebike-news.de/wp-content/uploads/2014/07/hm_presscon2015_0040-1024x682.jpg
Haibikellä taas teoriassa melkein järkevän näköisiäkin kulkupelejä:

http://portal.haibike.de/bild.php?src=portal/pics/artikeldatenbank/artikel/Haibike/2014/detail/epower/haibike_xduro_urban_2014_if_award.png&new_max_width=475&new_max_height=276
Ensi vuonna markkinoille tulee esim. uusi Shimanon Steps -sähkömoottorisysteemi jossa sähkömoottorin toiminta on sovitettu sähköisen Alfine Di2:n toimintaan. Jne…

Onko nää yksivaihteisille ultimate kirous vai löytyykö joku joka ymmärtääkin tätä kehitystä?

Pistetään vaikka linkkejä jos netin syövereistä alkaa löytyä tietoja jostain tulevista jopa hyvänkin näköisistä ja järkevältä tuntuvista sähköfillareista. Ehkä joku sellanen vielä joskus tehdään.

Jyväskylässä asuessani olin töissä urheiluliikkeessä, jossa myytiin yhtä sähköavusteista fillaria. Joku ihan niitä ensimmäisen polven malleja, jäätävän painava ja iso akku yms., olisko sillä päässy jonkun 20km/h ja akun kesto ehkä 4h mikäli oikein muistan. Polkimien piti pyöriä kuitenkin koko ajan edes kevyesti, että avustusta pystyi käyttämään, joten ihan kyydissä ei vaan voinut olla.

Testailtiin tietysti uutta tuttavuutta ja ite ainakin tulin ehdottomasti siihen tulokseen, että toi on hyvä idea semmosille, ketkä ei välttämättä sitten jaksa sitä pyörää oikeasti syystä tai toisesta polkea. Kehitys on varmaan 5 vuodessa mennyt valtavasti eteenpäin, ainakin noiden sun linkkaamien kuvien perusteella. Ja näkeehän noita nyt jo paljon enemmän myynnissäkin. Sillon niitä ei kyllä myyty juurikaan. Olisko. 10 pyörän erästä myyty ehkä kolme kun ne oli jotain melkeen 1000€ luokkaa vaikka muuten olivat laadultaan, osiltaan, yms. aika kehnoja.

miten sähköavusteiset vaihdepyörät liittyy yksivaihde.nettiin vai onks tää joku relaa.comin “ovela” mainos?

^Testasin kerran tollasta vanhempaa sähköfillaria, tulin tulokseen, että ajan mielummin mun fiksiä, joka kyllä kulkee myös kevyesti. Sillä pääsee myös 30-40km/h

pitäsiköhän avata moottori-pyörä ketju?

Toi maailma on mennyt tekniikaltaan ja komponenteiltaan viimeisen 2 vuoden aikana ihan valtavasti eteenpäin. Mutta se ei välttämättä tarkoita että se ois vieläkään samalla tasolla kun hyvät perinteiset fillariosat. On vaan päästy eroon just niistä noin 5 vuoden takaisista kauheuksista.

EU siis määrää että max 250 wattia ja pois päältä 25 km/h nopeudessa ja pois päältä kun polkemisliike loppuu. Kun noi ehdot toteutuu, niin kohdeltava kaikissa EU-maissa ja ihan kaikessa lainsäädännössä tavallisena fillarina (aina pyörätielle, Suomessa jokamiehenoikeuksilla maastoon ja yksityisteille, ei mitään rekisteröimis tai vakuutuspakkoja,…).

pikkuratas - 10:54, 13.8.2014 » miten sähköavusteiset vaihdepyörät liittyy yksivaihde.nettiin vai onks tää joku relaa.comin "ovela" mainos?
markkuj vastaa mulle

^Tää kyllä kiinnostaa muakin, varsinkin kun noissa näkyy olevan vaihteita

pikkuratas - 10:58, 13.8.2014 »
pikkuratas - 10:54, 13.8.2014 » miten sähköavusteiset vaihdepyörät liittyy yksivaihde.nettiin vai onks tää joku relaa.comin "ovela" mainos?
markkuj vastaa mulle
EU määrää että tätä on kohdeltavana tavallisena fillariketjuna jos keskustellaan max 250 watin ja 25 km/h ja pyörittämistä vaativista pyöristä!!!

Voisko tän siirtää Aiheen vierestä tms.?

Relaan kanssa tällä ei pitäis olla mitään tekemistä! Relaalaisten outdooraajien mielipiteet sähkömaastofillarointiin selviää Relaassakin. Mua kiinnostaa tässä asiassa kuitenkin vilpittömästi YV:läisten mielipiteet.

Mites jos ei ois vaihteita sähköllisessä? Oisko silloin perustellumpi aihe meillekin? Vai onko sähkö vaihteet itsessäänkin?

Joskus sitten kun omat jalat eivät kykene polkemiseen voin harkita sähköä. Kuormapyörässä Helsingissä en näe myöskään mitään mussutettavaa.

Jyyhkänotkupyörässä varmaan myös ookoo jos/kun haluaa jyyhkistellä sellaisia mäkiä minne hissillä ei pääse ja pyörä on sen verran raskas että polkeminen on lähellä mahdottomuutta tai ainakin todella tyhmää.

Itselläni sähkön miettiminen liippaa lähinnä tuon kuormapyöräosuuden kohdilla.

Taitaa tämän foorumin orientoituminen olla melkolailla aiheen puolesta huti, kun jalat vielä kunnolla kantavat ja kovin moni ei ole innostunut mäkipyöräilystä alaspäin.

Edit: voisi tämän ketjun yrittää pitää puhtaana kiukkuisesta sisällöttömästä purismista, ettei taas joku huuda kuinka paska tämä foorumi on. Jookos.
Jos ei ole kovasti rakentavaa sanottava, nostaa sormet näppikseltä ja antaa tämän ketjun vaipua unholaan. Jookos.

Oon miettiny et ultimate baaripyörä ois sähköavusteinen nojapyörä. Viiri pystyyn ja kuola poskel kotiin.

Ale99 tee sähköfixi!

onhan tuo selkeä mahdollisuus yksivaihteilla paljon pitempään. noitahan saa etunapoihin myös noita moottoreita eli mitään vaihdepakkoa ei ole olemassa.

peltsip - 11:22, 13.8.2014 » onhan tuo selkeä mahdollisuus yksivaihteilla paljon pitempään. noitahan saa etunapoihin myös noita moottoreita eli mitään vaihdepakkoa ei ole olemassa.
Arvasin että joku voi keksiä jonkun järki-idean.

Sellainen etupyörässä oleva sähköfillarimoottori ja vaikka juomapullokiinnikkeisiin kiinnitettävä akku. Voisi omalla sinkulalla painaa sitten vähän pitempääkin retkeä isompienkin laukkujen kanssa. Ei haittaisi vaikka muilla seurueessa olisi kunnon retkipyöräsetupit ja flunssa ois haitannut omaa valmistautumista reissuun. Jos tollasen setin saisi lainattavaksi, niin monelta säästyisi retkipyörärahat kun pärjäisi sen vuoden ainoan rankemmankin retkitsygäreissun normipyörällään vaikka kuntoajoitus menisikin pieleen.

Muuten samaa mieltä Smurfin kanssa että cargohommia toi lähinnä kaupunkialueella koskee. Harva vaan joutuu ajaan cargolla kovin pitkiä matkoja ja lyhyillä kauppareissuilla sähkö taas aika turha. Cargoihin itse lisäillyistä sähköavuista on täällä ollut jo ennenkin juttua ja silloin taisi auttaa lasten kuljettelussa.

Isän uudella vaimolla on sähköpyörä, myös isäni sekä äitini harkitsevat ostamista. En ole ajanut itse, mutta fillaripoliittisesti kyse voi olla merkittävästä trendistä kun/jos suuret ikäluokat alkaa noilla huristelemaan.

Meillo duunis uudempaa ja vanhempaa Tunturia, ne vanhat joissa etunavassa avustus, on ihan P:stä, mutkaan ku tuut ja polkaset, lähtee se melkeen alta, tulee sellanen fiilis että ite et aja pöörää… noi uudemmat missä keskiöavusteinen on paljon nätimmin liikuvia ja sport-asennolla se perusTunkkakin liikkuu ihan huomaamatta. Välillä tossa kylillä rullaillessa tuntuu et se oikeesti avustaa polkemattakin, ei siinä voi niin hyvät laakerit ja pieni vierintävastus olla et menee puoltoista korttelia liki polkasematta reilua kävelyvauhtia…

jos ois ongelmia polkemisen kanssa, voiskin itsekkin harkita apuvälineitä…

cruiseriinhan toi ois myöskin oiva “apu” tai ainakin hauska pieni lisä, tällähetkellä kun on vain se yks-kannunen-kaurapirtelömoottori ja neljä varasylinteriä matkassa…

Aemilius - 11:49, 13.8.2014 » kohta joku keksii et hei, polttomoottori on kätevämpi ku ei tarvii ootella ladatessa ku voi vaan tankkaa.
ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa: https://farm6.staticflickr.com/5570/14718354577_2046947768_z.jpg
nalle wheelroos - 11:45, 13.8.2014 » Isän uudella vaimolla on sähköpyörä, myös isäni sekä äitini harkitsevat ostamista. En ole ajanut itse, mutta fillaripoliittisesti kyse voi olla merkittävästä trendistä kun/jos suuret ikäluokat alkaa noilla huristelemaan.
Erityisesti Saksassa tuntui jo olevan iso juttu varttuneempien ikäluokkien kulkuvälineenä ja monenlaista sähkömankelia roikkui kauppojen näyteikkunoissa.

Viime kesänä joku keski-iän ylittänyt työmatkapyöräilijä ajoi sähköfillarillaan rinnalle Bodomjärven mäkiosuudella, jutteli hetken niitä näitä fillareista ja jatkoi vaivattomasti matkaa mun edelle. Tietyille ikäryhmille ja käyttötarkoituksille varmasti hyödyllinen peli.

Aemilius - 11:49, 13.8.2014 » en mä oikein tajua taas että miksi.
Koska polkimien pyörittely on kiusallisen raskasta varsinkin ylämäessä ja hikoilukin vähän ikävää?

Eli nää on (terveistä aikuisista puhuttaessa ja rahti- ym. hommat poislukien) mun silmissä pyörämaailman didgeridoita: polkupyöriä ihmisille jotka eivät halua pyöräillä.

Tietysti jos ihminen joka ei halua pyöräillä on myös ihminen joka ei halua autoilla, tämmönen peli voi olla vaihtoehdoista se parempi.

pikkuratas - 10:58, 13.8.2014 »
pikkuratas - 10:54, 13.8.2014 » miten sähköavusteiset vaihdepyörät liittyy yksivaihde.nettiin vai onks tää joku relaa.comin "ovela" mainos?
markkuj vastaa mulle
Ite oon sillä linjalla, että topicci lukkoon ja jatkot suuressa vaihdetopicissa, jos siltä tuntuu.

YV-kontekstissa sähköavustin on täysin takaperoinen idea, koska kun ihmisellä alkaa kunto loppua pyörällä ajamiseen, niin ensimmäisenä laitetaan vaihteet ja vasta sitten sähköt.