Millainen työkalupakki aloittelijalle?

Olen aloittelemassa sinkulaprojektia vanhasta Cresentistä (80-luvulta, epäilen) ja kyselisin vinkkejä aloittelijalle sopivasta työkalupakista. Hinnan pitää olla 40-70 euron hujakoilla(ei Parktool siis) ja pitää sisältää peruskamat kampien, ohjainlaakerin ja napojen kanssa touhuamiseen. Amzonissa ja nettikaupoissa on melkoinen läjä kaikenmaailman settejä, mutta aloittelija ei niistä oikein ota selvää.

Samalla voi myös vinkata hyvää opasta aloittelijalle.

Oppaista tätä on kehuttu aloittelijalle hyväksi.
http://www.amazon.co.uk/The-Total-Bike-Maintenance-Book/dp/1847329802

Hakusanalla “Työkalut”:

Työkalut
hyvä työkalusarja
jne.

Itsellä tästä tuo halvempi 18 -osainen versio. Ottaisin kuitenkin ehkä kalliimman, jos budjetti antaa myöten. Ohjainlaakeriavainta kaipaa välillä ja eri standardien keskiötyökaluja joutuu välillä lainailemaan, mutta muuten olen tullut mielestäni hyvin toimeen ja työkalut toimii ihan kivasti.

Näillä oppailla on menty:

näitäkin settejä voi katsoa:

ja tänne on vähän selitetty, et mitä mihinkin tarttee: http://www.yksivaihde.net/site/fiksi-info/#tyokalut

pikku-antti - 10:10, 4.8.2014 » Itsellä [tästä](http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/x-tools-bike-tool-kit-37-piece/rp-prod55963) tuo halvempi 18 -osainen versio. Ottaisin kuitenkin ehkä kalliimman, jos budjetti antaa myöten. Ohjainlaakeriavainta kaipaa välillä ja eri standardien keskiötyökaluja joutuu välillä lainailemaan, mutta muuten olen tullut mielestäni hyvin toimeen ja työkalut toimii ihan kivasti.
Kiitos. Näiden kanssa meinaa turhautuminen iskeä välittömästi etenkään kun laadusta ei pysty sanomaan mitään. Onhan noita työkalulistoja kaikki paikat pullollaan...

Työkalut kunniaan -langassa mainittiin tämä, eli On-Onella myynnissä oleva Jobsworthin työkalupaketti.

Ei ole kokemusta tuosta, mutta ainakaan ei ole hinnalla pilattu. Keskeiset työkalut tuossa näkyy olevan. Sitten varoituksen sana: huonolla kampien ulosvetäjällä voi paskoa kampien kierteet, mikä tulee kalliimmaksi kuin itse työkalun hajoaminen. Eli tuohon kammen ulosvetäjään kannattaa panostaa jonkin verran ja ostaa sellainen vaikka erikseen, jos käy ilmi, että setin oma ei ole hyvä.

Keskiöavaimen kanssa voi olla myös sama homma: huono lipsuu ja pyöristää kupin hampaita, kun taas hyvin istuvalla avaimella avaa tiukassakin olevan keskiön. (Kokeilin joskus bilteman femman keskiöavainta, oli ihan paska verrattuna parinkympin avaimeen.)

Vrt. huono ketjunkatkaisija hajoaa ajan myötä, mutta ei vahingoita ketjua (ja ketjujen vaihto ei harmita niin paljon kuin kampien).

Eli pahoittelut: en osaa sanoa mikä setti on hyvä, mutta ehkä tuosta vähän osviittaa siihen, että missä voi säästää ja missä ei kannata.

edit: olinpa hidas

Mä oon kerryttänyt omaa työkalulistaa ihan vaan ostamalla tarpeeseen. Tosin mulla oli aika kattava työkalupakki jo ennen suurempaa fillariharrastusta. Nyt lähinä ollut tarpeen spesiaalimmat työkalut, kuten kartioavain, keskiötyökalu, pakka-avain, ketjupiiska yms. Kyllä joku setti varmaan lopulta halvemmaks tulisi, mutta nyt on voinut vähän valikoida, että minkälaatusta työkalua ostaa jne.

tutam - 10:19, 4.8.2014 » Keskiöavaimen kanssa voi olla myös sama homma: huono lipsuu ja pyöristää kupin hampaita, kun taas hyvin istuvalla avaimella avaa tiukassakin olevan keskiön. (Kokeilin joskus bilteman femman keskiöavainta, oli ihan paska verrattuna parinkympin avaimeen.)
Tuhosin viikonloppuna GXP-keskiön paskalla avaimella. Ottaa päähän. Ei-vetopuolen kuppiin ei jäänyt käytännössä yhtään hammastusta. Jälkeenpäin katsoen avaimen hampaissa oli niin syvä vääntösuunnan suuntainen ura, ettei ole ihmekään että palpa nöyrtyi. Ens kerralla semmonen holkkimallinen kiits.

Näköjään tästä nyt on ollut aiemminkin juttua, mutta kun nyt aloitin niin laitetaan tännekin:

Ite tein niin että ostin jonkun SuperB-merkkisen, maksoi silloin jotain ~50e, ja vastaavanlaiset näkyvät olevan nykyään about samaa hintaluokkaa.

Uusia työkaluja olen ostanut sitä mukaa kun olen hukannut tai saanut vanhat paskaksi.

Tässä joitain työkaluja jotka olen hommannut useampana kappaleena tai jotka on pitänyt vaihtaa uuteen:

Kuusiokoloavaimet. Nämä ovat useimmiten jotain käppä tinaa ja pyöristyvät katseesta ja ohuemmat katkeavat. 99% näistä ei jatkoon.

Kammen ulosvedin. Omani katkesi ja osa halvemmista tuntuu olevan epäilyttävän kieroja.

Ketjutyökalu. Oman työkalusettini mukana tullut ajoi kyllä asiansa mutta oli vähän heiveröisen oloinen ja tietystikin itse sössimällä niistä saa aina jotain rikki.

15mm lenkki. Näitä nyt vaan kannattaa olla: yks aina messissä, yks aina työpaikalla / koulussa, yks repussa, yks himassa ja mielellään ripoteltuna metsäkätköihin tai jotain. Olen ostanut muistaakseni kaksi jakoavainta ja yhden 15mm lenkin siksi etten ole pitänyt tämmöistä mukanani aina.

Kaikenlaiset rassit ja harjat. En ole keksinyt näille käyttöä ensimmäisen käyttökerran jälkeen, sillä ne ovat sen jälkeen ovat niin paskaiset että ne pitäis varmaan huuhdella jollain megapoisonilla. Itsehän pidän megapoisoneista mutta harjojen sijaan tulee käyteltyä ihan vaan kaikenlaisia rätei ja lumpui.

Rengasraudat. Näistä voi yleensäkin olla montaa mieltä, mutta jos tykkää moisia käyttää niin niitä kertyy vähän väkisinkin. Osa on huonoja, osa hyviä. Työkalupakin mukana tulleet ovat minulla vieläkin käytössä ja pidän niistä, koska ovat niin pehmeät etteivät vahingoita kehää ja renkaanvaihdossa joutuu käyttämään tervettä järkeä ja oikeaa tekniikkaa.

Pinna-avain. Koska tuollainen renkulamallinen on mielestäni kömpelö. En tosin ole vielä saanut aikaiseksi ostaa kunnollistakaan.

Juuri nyt motonetissä näyttäisi olevan ihan näpsäkän näköinen setti, sattumalta superb-merkkinen sekin, viiteen kymppiin. Siinä on tutun näköinen ketjutyökalu. Ostin saman näköisen Clasulta ja se oli mielestäni hyvä, mutta senkin sai rikki tyrimällä aivan itse.

Seuraavat työkalut olen joutunut ostamaan muuten vaan uutena:

Parktoolin haka-avaimet. Haka-avaimia on monenlaisia, ja nämä ovat käyttämistäni vähiten paskoja.

Työkalu ulkoiselle keskiölaakerille. Koska omniumit jossain vaiheessa kuitenkin, ja moternit kupit kyl sää tiärät

Ruisku elikkäs truutta elikkäs metsäbilemiina. Tällaisella on mukavaa säännöstellä laakerirasvaa vaikeisiin paikkoihin ja muutenkin.

Räikkäavain. Lähinnä parantaa elämänlaatua.

BMX-vaparin irroitustyökalu. Maksaa kympin ja sinä tai kaverisi kuitenkin tarvii joskus.

Vitun iso jakoavain, toinen vähän pienempi ja kolmas pienehkö. Koska pieni jakari on hyödyllinen useampanakin kappaleena silloin kun näpertelee barbaarimittaisten pulttien ja muttereiden kanssa ja koska isolla saa momentit kohilleen.

Putkenkatkaisutyökalu. Tällä voi pätkiä metallisia putkia, kuten stongan tai haarukan ruotoputken. Jotkut sanovat ettei tällaista tarvitse, itse sanon että mukava kuulla, hyvää kesää sinulle joka et tarvitse tämmöistä n. 7 euron työkalua joka nopeuttaa erinäisiä toimenpiteitä ihan vitusti.

Erinäisiä viiloja ja sahoja. Tämmöisillä on mm. poistettu ammattilaismaisesti paskottu käpy ruotoputkesta sekä ylipäätään viimeistelty leikkuujäljet ja sen semmoista.

Teräs-, muovi- ja kumivasara. On monia asioita joita pitää hakata.

Park Tool MT-1. Maksaa pyörätohtorilla femman tai jotain, ihan jumal työkalu ja kulkee itsellä pyörän avaimen kanssa samassa nipussa.

Vanhoja hammasharjoja. Kierteet kannattaa puhdistaa aina kun mahdollista, ja olen todennut että hammasharjalla lähtee helposti ylimääräiset kököt ja se ulottuu vaikeisiinkin paikkoihin.

Taidanpa tulostaa tuon ja naulata pajan (=olohuone/vierashuone/kirjasto/pyörävarasto/tupakka- & takkahuone/ruokasali/pyörävarasto) seinälle. Jag gillar lilla havsfruns berättelserna.

Mulla napsahti toi MT 1 poikki ku avasin satulan pulttia, muutenki omasta mielestä aika perseestä koko vehje. Vaijerileikkurit on kiva olla olemassa, biltsusta kympillä jos halavalla haluaa.
Aina missävaan mukana on Gerberin monitoimipihdit, ei oikeen erityisen hyvät mihinkään mutta kuitenkin saatanasti ollut apua hädän kohdatessa.
Niinjoo vielä, Jeesuksenleuat eli siirtoleukapihdit ovat kanssa oiva apuväline pidettäväksi pakissa.

Et välttämättä halua halpoja vaijerileikkureita. Ite en ainakaan sen jälkeen kun investoin vähän kalliimpiin.

pieni merenneito - 11:05, 4.8.2014 » Näköjään tästä nyt on ollut aiemminkin juttua, mutta kun nyt aloitin niin laitetaan tännekin

L-muotoiset, joissa pitkän haaran pää on pyöristetty, jotta ruuvin voi kiertää alkuun vaikka avain joutuisi olemaan vähän vinossa.

Varreton. Olet ostanut laadukkaita 15mm-avaimia vääntämistä varten.

Tai sitte heitä nelimäntit biniin ja osta aikuisten laakerit.

Ihan sama mikä. Ketju katkeaa vaikka naulalla ja vasaralla ja se liitetään yhteen SRAM:in tai KMC:n pikaliittimellä.

Rengasrautoja pitää olla pyörien määrä * 4. Muuten niitä on aina liian vähän.

Advanced shittiä. Tän voi ostaa sitten, kun sitä tarttee, koska se uus puola ja nippeli pitää ostaa myös ennen, kuin tästä on varsinaisesti hyötyä.

Shimano TL-SR22. Jos ei halua helliä käsinnä pehmustetulla varrella, niin sitten YV-työkalu.

Kuusokolot, L-muotoiset, joissa pitkän haaran pää on pyöristetty, jotta ruuvin voi kiertää alkuun vaikka avain joutuisi olemaan vähän vinossa.

Osastoa “Ei Tiedä Tarvitsevansa Kunnes Kokeilee Eikä Enää Voi Olla Ilman” nämäkin

Itse skippaisin kaiken maailman paketit kokonaan, ja keräisin rautakaupasta ja fillarikaupasta tarvitsemani. Homman hyvä puoli on vielä siinä, että kustannuksia voi jakaa, koska kaikkea ei kuitenkaan tarvitse heti. Siis vielä yksi kontribuutio Merkkarin mainioon listaan:

Kuusiokoloavaimet. Osta kunnollinen sarja irtonaisia koloavaimia. Ja niin kuin ASb jo sanoikin, ällän muotoisia. Tarkkaile niitä käytön yhteydessä, kun pään kulmat alkavat pyöristyä, vaihda kyseinen koko uuteen. Paskotut pultit vituttaa, ja pultin kolo on helppo paskoa pyöristyneellä koloavaimella. Isoista rautakaupoista saatavista esim Bahco on kelvollinen. Kaveriksi voit ostaa fillarikaupasta näppärän kolmiosaisen josta löytyy eniten tarvirtsemasi 4, 5 ja 6mm koloavaimet.

Kammen ulosvedin. Osta fillarikaupasta jonkun tunnetun valmistajan varreton malli jota operoidaan 15mm lenkkiavaimella ja/tai 8mm koloavaimella.

Ketjutyökalu. Vaikka ketjun saa katki millä vain, joskus niitä pinnejäkin pitää saada paikalleen. Pienistä ainoa kelvollinen kokeilemani on tämä. Sitten kun jossain vaiheessa paskot sen pinnin, niitä saa uusia.

15mm lenkki. Niin kuin Merkkari sanoi, hanki heti ainakin kaksi. Jakari ei korvaa lenkkiavainta.

Kaikenlaiset rassit ja harjat. hammasharjoja, tiskiharjoja, vanhoja paitoja ja vanhoja luottokorteista leikattuja soiroja, isopropyylialkoholia, sinolia ja fairya.

Rengasraudat. Hanki hyvät muoviset. PT on tässäkin kova.

Pinna-avain. Hankit sitten kun tiedät mitä sillä on tarkoitus tehdä. Yhden omiin nipoihisi oikean kokoisen.

Parktoolin haka-avaimet. Tällä saat useimmista lukkorenkaista kiinni. Hanska käteen ja teippiä kahvan ympärille jos tuntuu ilkeältä kämmenpohjassa.

Työkalu ulkoiselle keskiölaakerille. Ostat sitten kun ostat ne omniumit.

Ruisku elikkäs truutta elikkäs metsäbilemiina. Apteekista saatavat 10 tai 20mm ruiskut on ihan näppäriä joskin vittumaisia täyttää. Jos löydät pienen ja näppärästi käytettävän rasvaprässin, vinkkaa mullekin. Laakerivaseliinia voit käydä hakemassa autokorjaamosta tai fillarikaupasta joitain ruokalusikallisia vuoden tarpeisiin.

Räikkäavain. Hankkisin ehkä mielummin räikkäavaimia koot 8 ja 10. Varmaan pieni räikkä ja hylsysarja on jeppis, harvoin tulee itse käytettyä.

BMX-vaparin irroitustyökalu. Hankit sitten kun sulla on vapari mikä irroittaa. Osta hyvä.

Vitun iso jakoavain, toinen vähän pienempi ja kolmas pienehkö. Jakari on aina hätäratkaisu, joskus todella tarpeellinen sellainen. Mutta hanki lenkkiavaimet ainakin koossa 8, 10 ja 15. Kaikki siltä väliltä 17mm asti tulee joskus myös tarpeelliseksi. 1" sitten jossian vaiheessa.

Putkenkatkaisutyökalu. Parempi kuin rautasaha jos sulla ei ole ohjuria. Biltema hajoaa äkkiä.

Erinäisiä viiloja ja sahoja. Puolipyörä ja pyöreä viila sekä kunnollinen rautasaha. Neulaviilasarja voi tulla tarpeeseen.

Teräs-, muovi- ja kumivasara. Älä hakkaa jos on ei pakko. Varsinkin jumittudein teräs ja alumiiniosien irroittelussa maltti on jees. Eli mielummin 1000 pientä napautusta kun yhtään liian lujaa iskua. Kyllä se irtoaa jossain vaiheessa, jos vain koitat lyödä oikeaan suuntaan.

Eli kunnolliset kiintoavaimet mainitun kokoisina ja kunnolliset koloavaimet. Niiden lisäksi kaapelileikkurit, linjapihdit pz- ja talttapääruuvarit kahdessa kolmessa koossa rautakaupasta. Pyöräspesifit työkalut pyöräkaupasta tarpeen mukaan.

basti - 16:49, 4.8.2014 » [b]Vitun iso jakoavain, toinen vähän pienempi ja kolmas pienehkö.[/b] Jakari on aina hätäratkaisu
http://www.biketiresdirect.com/productimages/images450/ptb193-1.jpg

Joskin tuohon käy myös räikkä. Iso jakari on ihan kätsä, jos ei muuten niin sen löytää helpommin kuin pienen.

Vitun iso jakari on kätevä mm. irrotettaessa alakoolia teräisestä keulasta.

pieni merenneito - 17:03, 4.8.2014 »
basti - 16:49, 4.8.2014 » [b]Vitun iso jakoavain, toinen vähän pienempi ja kolmas pienehkö.[/b] Jakari on aina hätäratkaisu
http://www.biketiresdirect.com/productimages/images450/ptb193-1.jpg Joskin tuohon käy myös räikkä. Iso jakari on ihan kätsä, jos ei muuten niin sen löytää helpommin kuin pienen.
Toi löytymisfaktori on muuten tärkeä jos pakkina toimii boksi ilman lajittelumahdollisuutta. Monta kertaa pidelty jotain m4 mutteria puolen metrin jakarilla kun ei vaan löydy mikään järkevä avain eikä jaksa kädet verillä kaivaa boksin pohjia. Nimim. pari vuotta pitänyt päivittää kunnolliseen lootaan tai työkaluvaunuun...

Piraateilla ois kaikki tieto hallussa, mitä pyöristä painettuun tietoon tulee.