How-to: trikit ja temput

Karua kertomaa suomen triktark-skenestä. Kymmenen kirjoitusta siitä, kuinka opetella track standinkiä.

^jokainen aloittaa joskus.

Minusta kai tämä on mennyt juuri niin kuin pitääkin - alottelija kysynyt apua ja saanut täältä vinkkejä kuinka hommassa edetä!

vai viitattiinko tässä siihen, et näin jälkijunassa harrastukseen mukaan hyppääminen on jotenkin noloa ja tietyllä tapaa “kiellettyä”?

Mut joo, pitää paikkaansa, ettei täällä juuri temppuilua harrasteta, eikä siitä puhuta. Tietääkö kukaan ketään, joka harrastais?

Mä oon harjoitellut tänä vuonna kaksi kertaa, kolmas suunnitteilla. Pitää nyt joku uus temppu opetella tänä kesänä, jotta pääsee pätemään.

No höh.
Minä tarkoitin sitä, että edellinen viesti oli ulkomaisen opetusvideon esittäminen neljän kuukauden takaa jota seurasi pitkä hiljaisuus. Sitten oli kymmenen lähes saman sisältöistä viestiä perusteista.

Itse olen “myöhässä aloittanut” ja osaan just ja just sen trackstandingin, enkä oikein uskalla muuta yrittää.

Tai sit se on vaan sitä, että tää meidän skene perustuu enempi sosiaalisen kanssakäymisen pohjalle. Tykätään pelaa pooloa, juoda kaljaa ja puhua joutavia.

Eiku prkl, pari kertaa on keskareilla ollu joku (olikohan Mika), joka ajaa paremmin takaperin, kuin mie etuperin. :slight_smile:

Epäilen, että iso syy trikstereiden vähyyteen on kilpailuhengen puute…

jiima - 13:03, 10.5.2010 » Tai sit se on vaan sitä, että tää meidän skene perustuu enempi sosiaalisen kanssakäymisen pohjalle. Tykätään pelaa pooloa, juoda kaljaa ja puhua joutavia.
^ Tässä varmaan kiteytyy jotain sellaista jota monet tätä foorumia pelkästään lukevat eivät välttämättä ymmärrä (ja jotkut taas eivät vaan halua ymmärtää).

Odotetaan silti innolla ja mielenkiinnolla sitä päivää kun nuorempi polvi joskus mahdollisesti alkaa treenaamaan tosissaan näitä temppuja.

vois tota peruuttamista taas vähän kokeilla…

MrHat - 13:24, 10.5.2010 » Minä tarkoitin sitä, että edellinen viesti oli ulkomaisen opetusvideon esittäminen neljän kuukauden takaa jota seurasi pitkä hiljaisuus. Sitten oli kymmenen lähes saman sisältöistä viestiä perusteista.
Eivät nuo minusta niin samansisältöisiä kaikki olleet, ainakin jos vertaa siihen, miten trackstand tässä ketjussa aiemmin opetettiin, tyyliin "kammet vaakatasoon ja eturengas linkkuun" niin ovat nuo olleet erityisesti useammasta näkökulmasta katsottuna hyödyllisiä; esim. toisen on helpompi pitää jalkojaan eri tavalla kuin toisen, ja sikäli laajemmat mielipiteet samasta asiasta on ainakin mulle ihan hyödyllisiä, kun ei ole vain yhtä tapaa millä opetella, vaan voi miettiä että ai niin, sen voi tehdä myös näin. Sikäli mun mielestä nuo viestit ovat arvokkaita.

Trackstandeja treenaavan ja paikallaan kaatuilevan aloittelijan vinkkelista taa voi kuulostaa huonoimmalta idealta ikina, mutta kannattaa kokeilla myos yhdella kadella satulassa istuen. Se saattaa helpottaa tasapainon loytymista. Ja tosiaan katse pois eturenkaasta niinkuin edella jo mainittiinkin.

No kun asiaan päästiin, niin onko tuohon takaperin polkemiseen jotain hyvää vinkkiä? Trackstandista yrittänyt useita kertoja lähteä sitä ovaalia polkemaan, mutta puolikkaan kierroksen jälkeen tuntuu, että vauhti karkaa aina lapasesta…

Yritystä yrityksen perään, ei kai siinä paljon muuta. Aika hitaasti kannattaa mun mielestä lähtee, ja selkä suht suorassa niin ettei lähde kaatumaan eteenpäin. Omat enkat on ehkä joku 4 ympyrää mut keskimääräisellä yrityksellä lähtee puolikas tai ehkä just yks…

Mulla lähti takaperoiset luistamaan, kun ostin uuden pyörän. Nyt ois taas uusi tuloillaan, joten odotan jotain todella räääädiä onnistuvan.

Mut joo tosiaan takaperoisissa kannattaa vaan pyrkiä pitämään perberi penkissä ja kaikki toiminta tasaisena. Kriittinen kohta itsellä oli kampien kiertäminen yläasennon ohi, mut sit kun senkin liikerata alkoi löytymään, niin eka kokonainen ympyräkin onnistui. nyt enari on joku 5-6, mut luulenpa et pienellä treenillä suoritusvarmuus kasvais sinne kymppikerhoon asti. Nyt keskimääräisesti menee joku 1-3 per yritys.

omalla treenilistalla on edelleen:

  • suoraan takaperin ajo
  • slider-käännös
  • bunnyhop
  • barspin
  • keuliminen
  • nuo kaikki yhdistettynä

Leg-ouver-handlebar skiddaus ei loppujen lopuksi ole kovinkaan hankalaa, kunhan vain uskaltaa koittaa. Vasen jalka irti häkistä ja nosto käsien välistä tangon yli silloin kun oikea kampi on yläasennossa, oikea jalka pyörähtää näpsäkästi taakse ja lukittuu. Vauhdin huvetessa jalka takaisin samaa rataa, pillifarkut ja liukkari jelppaavat kankeammille jalan liikkeittä. Kannattaa kurvata kevyesti vasemmalle skidatessa, jolloin saa tiukan paikan tullen helposti vasemman jalan maahan, edellä kuvatusta asennosta kun ei todellakaan ole mukava pannuttaa tangon yli oikealle.

Tuskinpa tästä mitään apua oli, kunhan koitin tuoda vaihteeksi “uusia” trikkejä keskusteluun.

tnts - 14:50, 10.5.2010 » suoraan takaperin ajo - slider-käännös - bunnyhop - barspin - keuliminen nuo kaikki yhdistettynä
Ton tenpun mä haluan nähdä, ja sen opettelun. Kerro milloin tarvii varata popcornia ja retkituoli mukaan keskareille.
mika - 15:17, 10.5.2010 » Kerro milloin tarvii varata popcornia ja retkituoli mukaan keskareille.
no se ois ihan asiallista tehdä joka viikko

Jees, kyllähän se trackstand alkoi tuolla onnistua kun puoli tuntia kitkutteli. Eilen ei varmaan onnistunut, koska yritin pysyä liikaa paikallaan, käytännössä en tehnyt jaloilla mitään. Nyt toin enemmän liikettä kammille ja kyllähän tuossa pystyssä alkoi jo vähän pysyä, pannutkaan ei tullut kuin kerran…
Huomasin muuten, että mua helpotti se, että vasenta jalkaa edessä pidettäessä ja etupyörä vasemmalle käännettynä nojasin pyörää vähän oikealle ja tuin sitä oikealla jalalla, tai en tiedä tuinko rungolla jalkaa vai toisin päin, mutta tuntui tuovan apua tasapainotteluun.

oho, en ollu huomannu tata keskustelua aikasemmin.
Opiskelen skotlannissa mut oon kesan suomes ja aattelin yrittaa vahan usuttautua helsingin skeneen.
Meita on taalla aberdeenissa joku 6 tyypin jengi. Sain just tosi pikkusen pyoran ja trikit rupee vahitellen onnistuu.
Kiinnostais tietaa et minka kokosil vaihteil ja toptubeil porukka kikkailee…
Mul on toptube 53 tai 52 c-c ja vaihde 42-16. +56 senttisilla rungoilla oli tosi hankalaa saada mitaan aikaseks ja skidaus onnistuu helpommin pitkalla stemmilla ja suoremmalla haarukalla. -mulla ainki

Yritan kasata suomessa pyoran kesakuun alussa ja ettia keskarit.

ps. jos joku ikina eksyy aberdeeniin ni taalla on mahdollisuus lainata pari fiksia.

-taytyy viel lisata et kun runko on hi-ten paskaa, naarmut ei haittaa mut keulaa on huomattavasti rankempaa nostaa.