suuri vaihdekeskustelu

Mistä Ilkka löysi Guerciottin? On vähän harvinaisempi merkki.

vasaraasialainen - 17:55, 21.7.2017 » Mistä Ilkka löysi Guerciottin? On vähän harvinaisempi merkki.
Kohtuullisen proosallisesti planet X:n alesta viitisen vuotta sitten. Mutta suurin osa komponenteista (paitsi putkiosat) tuli veronalaisen Fontana-merkkisen hiili/palpapyörän mukana Italiasta pari vuotta tuota aikaisemmin. Oltiin lomailemassa Veronassa, sattumalta tuli käytyä bike Café -nimisessä mestassa, jossa ei oikeastaan ollut kumpaakaan, kaveri korjasi perus markettipyöriä työkalunaan käytännössä vain vasara kahviautomaatin säestämänä. Mutta sattui siellä olemaan myös yksi Grandis Campan 50-anniversary osilla ja sitten tämä Fontana, osasarjansa hinnalla, en voinut välttää kiusausta olla ostamatta jälkimmäistä matkamuistoksi. Runko kuitenkin murtui parin vuoden ajon jälkeen (tai sitten huomasin sen vasta silloin) ja tilalle sattui löytymään tämä italialainen palikoiden kantajaksi.

Ei paha lainkaan.

Hei, käyttävätkö ihmiset täällä ketjukaappareita (chain catcher) vaihdepyörissään?

Campagnolo Super Record 11 kahvat + etuvaihtaja + takavaihtaja = 300€. Fillaritorilla.

e. meni

Sori ny ku spämmäilen tätä pyörääni koko aja mut sain tän vihdoin ajokuntoon ja oon iha in lööv. 1X10. Hyvä jumala miten voi vaihtaa ihanasti campan iskemättömät kahvat, upouudet campan vaijerit&kuoret, hyväkuntonen takapakka ja paksusti tehdasrasvainen ketju. Recordin takanapaki tikittelee hienostuneen hiljaa. Kehtaiskoha käyttää vertausta kuin kello.

https://s26.postimg.org/c1phzexm1/prin01.jpg
https://s26.postimg.org/6mldc6vft/prin02.jpg

Mun Principiat (2004 rata ja 2005 maantie) on ihan hiton kovia ajaa. Miltä toi tuntuu?

Öö ihan tavalliselta. Mä painan niin vähän että en oo ikinä huomannu minkään rungon joustavan tipan tippaa. Mutta tosiaan sain ton vasta kasaan että täytyy ajella enempi että mitään kunnollista voi sanoo. Kai sen sitten rupiaa huomaamaan jos täryyttää perseelle maantienlaitaa suoritettaessa. Toi on muuten vuodelta 1997. Kai.

Öykkis.

Konstalla siinä hieno pyörä. Maantie ruvennut kiinnostamaan itseäkin.

Tosi kiva, tuollainen kelpais mullekin

Pysyykö ketju päällä?

Joo toki. Mulla ja taloudessa on ollu erisorttisia 1x9 pyöriä kaupunki- ja maantieajossa vuodesta 2007 saakka ja sinä aikana ketjut on pudonnu kolme neljä kertaa. Eikä tietenkään mitään nw-hössötyksiä.

Maastojutut sit asia erikseen.

Bomtracl Ariseen wiggleltä 105 osasarja 388e http://www.wiggle.co.uk/components-sale/road/gears-drivetrain/
Vai saksasta Sram apex 1x11 559e
https://www.bike24.com/p2168488.html
Itse kallistuisin enemmän shimanon puoleen halpuuden takia, mut vois olla toisaalta ihan hauska koittaa 1x11 voimansiirtoa ja hydraulisia jarruja. Ajan pyörällä lenkkiä, työmatkaa ja kevyttä retkkeilyä raskaiden laukkujen kanssa.

E: SRAMilta saa näköää Rivalia mekaanisena 1x11 settinä hieman halvemmalla. Palasien ostelu on myös vaihtoehto, mut huonosti on myynnissä mitään mitä tarvitsen. (nw 130bcd ratas, vaihtaja, kahvat, rataspakka jne…) Saa tarjota jos omasta romulaarista löytyy jotain settejä.

Rameissa kevyin välitys on kevyempi kuin 105:ssä compactikammilla ja hydrojarrut kyllä on kivat, mutta noi ramin nestejarrukahvat on todella isot ja erikoisen muotoiset, en viittis koeajamatta ainakaan ostaa.

^^hmm shimanon gruppo vannejarruilla? elikkäs tuohon 388 euroon saa lisätä vielä levareiden hinnat. +mahd kasetti, koska 34/28 on aika taaki välitys jos meinaa ajaa lastattuna → ottasin ramin.

Joku saattaa nyt tulla sanomaan että 1x ei toimi retkeilyssä koska liian isot hyppäykset vaihteiden välillä mut ainakin mun korvissa sellainen puhe on pelkkää kärpästen surinaa.

kyttyra - 11:19, 24.7.2017 » ^^hmm shimanon gruppo vannejarruilla? elikkäs tuohon 388 euroon saa lisätä vielä levareiden hinnat. +mahd kasetti, koska 34/28 on aika taaki välitys jos meinaa ajaa lastattuna --> ottasin ramin.
Mekaaniset levarit taitaa pyörästä löytyä jo valmiiksi, halvempi vaan toi 105 tollasena kokopakettina kuin kaikki erikseen ilman jarruja.

^ainiijoo, tässähän oltiinkin kompliittia parantamassa!

noh, ramin kohdalla näyttäis olevan suomihinta 583,43 ja delivery time unknown niin että tuota

kyttyra - 11:29, 24.7.2017 » ^ainiijoo, tässähän oltiinkin kompliittia parantamassa! noh, ramin kohdalla näyttäis olevan suomihinta 583,43 ja delivery time unknown niin että tuota
Joo mekaaniset levarit tossa on valmiina. Katselin myös noita sramin palikoita yksikseen ostettuina, mutta niilläkin hinta kohoaa helposti sinne lähemmäs 300e. Miten ootte muuten 1x11 konversioita tehneet rakaissut vasemman jarrukahvan tyhjäksi jäävät vaihdevivut? Saako ne yleensä purettua pois? En kestä ylimääräisiä vipusia

Jos noi nykyiset jarrut on mitenkään ok, ni mun valinta ois varmaan joku halvahko 10v-takavaihtaja, nw-ratas ja bar end shifter. Tai sit suoraan hydroihin.