Eka kerta

Griftereiden vetosuhde ei välttämättä juttele nätisti maastovaihtajan kanssa, kuten Jooona tuossa valaisi. Tai sitte joku halus droppitangon kanssa nestelevarit. Syitä voi olla monia, ja niihin usein liittyy aika erikoinen fillari.

En kyllä ihan ymmärrä mitä vaikeaa niiden käytössä pitäis olla. Helpomminhan niitä vipuja tangon päästä saa operoitua kuin viistoputken kyljestä.

Randonneur-pyörissä tangonpäävivut ovat arkipäivää vieläkin, vaikka kahvavaihtajat ovat niihinkin tulleet. Perusteluina on mainittu ainakin toimintavarmuus, kitkamahdollisuus vaihtajan väännyttyä, etulaukun helpompi asentaminen… ja perinne, luonnollisesti. Näkyyhän niitä viistoputken vipujakin vielä.

Kuis paljon griftereitä sitten hajoilee, ja jos tämmönen käy pitkän tien päällä niin onko maailmanloppu ajaa jonkin aikaa toinen vaihtaja H- tai L-ruuvilla sopivalle vaihteelle säädettynä?

Tiedä tuohon hajoamiseen sanoa mitään, monenlaisia vaihdeosia on nähtävästi saatu rikki.

Foorumeilta ja Bicycle Quarterlystä luetun perusteella voi hyvin olla, että perinne on se tärkein syy. Jaa toisaalta, eilisillan lenkillä kaverin 105 kahvavaihtaja lakkasi toimimasta, mutta omat kitkavipuni toimivat edelleen. Vain hieman yleistäen traditionalistien kanta on siis todistettu?

Onko tämä vaihdevipupohdinta vähän väärässä paikassa kenties?

mannine - 10:27, 9.4.2013 »
jiima - 9:45, 8.4.2013 »

Oon jo unohtanu mikä niissä mättikään? Muistutatko?? Oman muitikuvan mukaan niitä käyttää lähinnä pidempiä matkoja

toimivat kuin junanvessa. Pari kertaa kuitenkin kaupungissa saanut polvella hutaistua niin että takavaihtaja rätisee, siinä oot sitten keskellä risteystä sorkit niitä kohilleen. Toinen skenaario on se kun olet rotvallin ja bussin välissä ja pitäis vaihtaa toinen käsi kiinni vaihtajassa, noh, tiiät kyllä. sattuu setistä löytymään 48 17 niin oon ajellu kaupunkiolosuhteissa sit paljon sillä välttääkseni edellämainittuja. Kahvat nyt on vaan kisaisammat kun tuollaiset ulokkeet. Sit on vielä di2 customit jossa ei tarvi edes sormilla hamuilla sinne jarruvivun varteen vaan voi olla puristusotteessa huppuihin. Vaihtoehtoja on
Note to self. first and last time

Eka kerta droppitangolla ja STI-kahvoilla.

Droppitankokokemuksen miellyttävyyttä himmensi aivan liian pitkä stemmi, en tajua miksen vaihtanut sitä alun alkaen. No, pitää kokeilla ylihuomenna passelimmalla.

Hitto että putkelle nouseminen oli kummallinen kokemus :smiley: Olin ihan varma että ajan puskaan tai nurin tai jonkun päälle kun oli ohjaus oli niin hakusessa. Selvisin onneksi vauriotta, samoin muut elolliset ja ympäristö. Harjoitusta, harjoitusta…

Harjoitusta vaatii myös vaihteiden hanskaaminen. Onnistuin kaksi kertaa jumauttamaan itteni ylämäessä, kun vaihdoin vahingossa taakimman välityksen kevyemmän sijaan. Tämä yhdistettynä lähtökohtaisesti vaappuvaan etenemiseen ylämäkeen meinasi johtaa spedulippoihin :smiley: Oli kyllä taas kirkkaimpia hetkiä pyöräilyurallani -fiilis.

haarukan kierteitä rotsasin ekaa kertaa tänää. oli jees

eilen ekaa kertaa VAPE. ei liity pyöriin mutta oli niin päräyttävää.

nysimum - 22:50, 7.10.2014 » Eka kerta droppitangolla ja STI-kahvoilla. Droppitankokokemuksen miellyttävyyttä himmensi aivan liian pitkä stemmi, en tajua miksen vaihtanut sitä alun alkaen. No, pitää kokeilla ylihuomenna passelimmalla.
eka kerta alle 100mm stemmillä dropin kanssa oli itellä kyllä ihan hemmetin pelottava. siihen tottui aika äkkiä mutta aina välillä kikkaillessa se unohtui ja meinasi viedä keulan alta. never again.

Eka kerta, kun oon ostanut uuden rungon. Noh, onhan toi nyt pari päivää jo ollut käsillä. Jos tänään sais ajokuntoon.

Tänään vaihdoin ekaa kertaa ohjaustangon mun ensifiksiini. Dropista biltsun raiseriin, näin niinku talvea ajatellen. Otin molemmista päistä 5cm poies. Tuntu ainakin ihan hyvältä ekan testiajon jälkeen.

Ekaa kertaa piti testata kaverin pyörään sitä solmu+nurmituppo -niksiä flätin paikkaamiseen :smiley:

Pääs sillä kotiin. Rastit jäi hakematta ja kuhat mereen.

Ekakerta iha vitu levee riseri feels höpö

Ekaa kertaa molemmat kumit puhki :frowning:
perkeleen turku kun repivät asvaltin päälikerroksen pois ni siihe jää tosi ikävä kulma mihin täräytin liian lujaa

aldee - 23:24, 10.10.2014 » Ekakerta iha vitu levee riseri feels höpö
760mm

Ekaa kertaa tilasin jotain Ebaysta :3
Toivotaan et kympin bullhorn sopii stemmiin ku en jaksanu mitata :smiley:

^ Kyllä ne yleensä stemmii kiinni menee. mutta auta varjele jos joudut laittamaan siihen jarrua muualle kuin päihin.

Eiks OS-clampin viereen mene CX-lisäkahva oikein nätisti?

Eka kerta ku laitoin valkoista tankonauhaa

Koeajoin ekaa kertaa sähköavusteista fillaria.
Muutama päivä sitten meinasin jäädä ekan kerran ruohonleikkurin alle.

Edit: Näin ekaa kertaa valkoisen valon fillarin takaosassa. (Punaisiahan näkee etuvalona jo varsin usein.)