Pois hartsportin ikeen alta: Tee-se itse urheilujuoma

netspider - 8:12, 1.4.2014 » Suklaapatukat vaan tuppaa olemaan aika sotkuisia jos ne sulaa selkätaskun kuumuudessa tai jos ei jostain syystä syö koko patukkaa kerralla.

Mulla on sellane ikävähkö nivelsairaus päällä ja oon sen innoittamana alkanu nauttia tämmöstä:

http://www.puhdistamo.fi/image/cache/data/puhdistamo/Tuotekuvat/optimsm-421x451.png

Kyseessä siis elimistössä luontaisestikin esiintyvä orgaaninen rikki. Metyylisulfonyylimetaani – Wikipedia

Tätä suositellaan sekä urheilijoille että etenki nivelvaivaisille.

Mitä mieltä, kelpaako urheilu/palautusjuomaan?

“Näyttö ristiriitaista ja tutkimusmateriaali vähäistä.” Eli ei jatkoon.

En oikein osaa lokeroida tätä. Kuulostaa new age hippeilyltä, mutta toisaalta tää on helvetin kaukana ituhippimeiningistä. Jos asteikko laitettaisiin ympryäksi ja teipattaisiin päät yhteen, niin nämä lokerot kohtaisivat ja olisivat onnellisia yhdessä. Sama tarve uskoa asioihin, joita ei ole kyetty todistamaan, mutta aivan eri toteutustapa.

MSM: What You Need to Know

while the body does need sulfur – which is an essential mineral – supplemental MSM may not be the best way to get it. Dietary sulfur comes from the digestion of protein-rich foods (meat and dairy products, legumes, eggs and nuts), so you may be getting enough from whatever source of protein you choose to eat

En mä nyt välttis tota ois noilla näytöillä vetämässä. Monipuolinen ruokavalio lienee paree.

Eipä tosta kuitenkaan liene mitään haittaakaan olevan jos hankkii puhdasta tuotetta mitä luultavastikin toi puhistamonkin kama on. Vedät noi mitä sul jo on ja tunnustelet tuntuiko auttavan? Ostat lisää jos fiilis viel hyvä.

noiden tuotteiden tehoa tunnustellessa kannattaa muistaa se yksi juttu minkä takia niitä myydään niin sikana ja ihmiset tuntee saavansa niistä ihan uskomattomia hyötyjä:

Peltsip, jep tätä oon funtsinu ja tullu siihen tulokseen, että toi asiahan on tuotu esiin jo ton tuotteen nimessäkin :smiley:

PMA (positive mental attitude) on paras lääke ja kaikki lumelääkkeet ja plasebot tervetulleita jos niistä saa hyvän mielen ja sen kautta paranee nopeammin. Tää on ristiriitainen juttu, mutten haluais perusnegis hengessä heti teilatakaan uusia juttuja.

geoidi - 10:10, 1.4.2014 » Tää on ristiriitainen juttu, mutten haluais perusnegis hengessä heti teilatakaan uusia juttuja.
Vähän kiero ajatusmaailma, jos järjen käyttö on perusnegatiivisuutta. Niinku olis joku pakko uskoa kaikkiin uusiin asioihin, joita käärmeöljykauppiaat hehkuttaa.

Toisaalta tietysti lumehoidon hyödyt on ihan yhtä hyviä hyötyjä kuin muutkin. Placebo is a hell of a drug.

Geeliä vois tehä myös lisäämällä nesteeseen chia-siemeniä. 1 osa siemeniä ja 6 osaa nesteitä ja pitäis yön yli liotettuna muuttua geeliksi. Pitääpä testata vesi, hunaja, suola + chia. Siemenistä saa sitten myös omega-3:sia ja semmosia, mutta ei niitä kai keskellä suoritusta tarvii.

http://ocidadaorj.com.br/site/wp-content/uploads/2013/03/chia-gel.jpg

asb - 10:26, 1.4.2014 »
geoidi - 10:10, 1.4.2014 » Tää on ristiriitainen juttu, mutten haluais perusnegis hengessä heti teilatakaan uusia juttuja.
Vähän kiero ajatusmaailma, jos järjen käyttö on perusnegatiivisuutta. Niinku olis joku pakko uskoa kaikkiin uusiin asioihin, joita käärmeöljykauppiaat hehkuttaa.
Joo siis ilmaisin itseäni vähän väärin. Tarkotin juurikin tota beren hehkuttamaa plaseboefektiä, jonka vaikutus on kai ihan tutkitustikin kaikkien lääkkeiden kohdalla aika suuri? Tottakai primäärisenä hoitona on lääkärin määräämä lääkitys sekä muut hoidot. Vois sitä kai rahansa paremminkin sijoittaa, mutta toisaalta kaljaan ne menis kuitenkin.

Plasebovaikutuksessa on kuitenkin se potentiaalinen miinuspuoli, että vaikka sitä kuinka uskoisi voivansa paremmin niin todellinen lääketieteellinen status voi olla paljon karumpi.

Ilmeisesti hevosilla tuota MSM:ää käytetään enemmänkin, mutta tuskinpa siitäkään mitään kovin vakavastiotettavaa tieteellistä tutkimusta on tehty.

Hunajajuoma lähtee khyl kokeiluun. Onko kokemusta kannattaako kamelipussiin laittaa urheilujuomia, kuinka paljon puhtaana pito hankaloituu?

En säkittäis mitään muuta ku vettä, tahtoo senkin kans olla raikkaanapidossa hommaa…

Näin olen vähän itsekin aatellut, metsään sitten geelit messiin.

itellä ainaki sokrulitkut pussissa

Lähteekö ihan vesipesulla vai pitääkö pussia pestä useammin kuin vedellä käyttäessä?

aika harvoin tulee säkkiä käytettyä mutta on riittäny hyvä huuhtelu ja huolellinen kuivatus

Oma blandis:
0,5l cokis, kaadetaan about puolet juomapulloon. Molemmista pulloista ravistellaan kuplat pois. Laimennetaan vedellä niin että pullot melkein täyttyvät. Lisätään kumpaankin pulloon vajaa puoli teelusikallista suolaa. Limpparipulloon sekoitetun juoman voi tankata bibsejä pukiessa, toinen pullo tietenkin lenkille mukaan.

Hunajan ravintoarvot ja hivenainepitoisuudet on tietenkin ihan eri luokkaa kuin kokiksen, mutta toi on helppo miksata reissussa tai pitkällä lenkillä, kokista ja suolaa kun löytyy kaikkein kurjimmastakin huoltoasemakuppilasta tai kioskista.

MSM on meikän aamujuomissa joka aamu. Muuten atoopikon nahka alkaa kukkimaan. Eikä niveliä kolota niin paljoa kuin joskus muinoin.

Olut on HYVÄ urheilujuoma ainakin tutkimusten mukaan…

netspider - 8:12, 1.4.2014 »
jap - 22:54, 31.3.2014 » Terve vaan kaikille. Sen jälkeen, kun luin pro-kuskien syövän Snickersejä ympäriajoissa, olen itse siirtynyt saman suuntaan. Ei tarvii välppää happoisten juomien kanssa ja 3€ riittää about kuuteen patukkaan. Vedellä sitten huuhtoo suun puhtaaksi.
Suklaapatukat vaan tuppaa olemaan aika sotkuisia jos ne sulaa selkätaskun kuumuudessa tai jos ei jostain syystä syö koko patukkaa kerralla.
Pro tip: Kikka kolmonen onkin pakastaa patukat ennen kuuman kesäpäivän lenkkiä. 10kk Vuodesta se on kuitenkin tarpeetonta.

Lähde: http://www.bicycling.com/training-nutrition/fast-foods

Coke and snickers…

Nonniin. Suolat ja maltot ostettu, ja pitoisuudet laskettu.

Viitteinä määriin tämä, tämä, ja tämä..

Riippuen suosituksesta, suoloja juomissa on välillä 0.5 - 1.3 g/l, ja tuon dexalin pitoisuuden ollessa 1.27 g/l päätin kokeilla 1.2 g/l Seltineä. Normaalissa teelusikassa määrä on 2/3 (kaksi kolmasosaa) lusikallista. Maltodeksteriiniä sekoituseen tulee 20g/l, eli puoli desiä. Eka lenkki tuon liemen kanssa takana, mukavan neutraalin makuista.