How-To: Vian etsintä yksivaihteisesta pyörästä

Johtuiskohan siitä, että laakerikuppi on ihan vaan deformoitunut ajansaatossa ja sit kun laitetaan voimaa laakereille niin itse laakeri pääsee hieman heilumaan?

tuomoe - 14:14, 19.3.2014 » [b]Naksuntaa joka polkaisulla kampien tahdissa.[/b] 7. Kengännauhat paukuttaa downtubeen
Ai hemmetti. Kilahdus jokaisella oikean jalan polkaisulla. Vasemman kengän nauhan kovike kilauttaa chainstayhin. Aika pitkän matkan himmailin ja kuullostelin.

Kysästääs:

Aluratapyörässä sellasta epäsäännöllistä naksuntaa joka kaikuu rungossa. Kaksilla eri kiekoilla. Ohjainlaakeri avattu, tsekattu, että smuutti, kiristelty asianmukaisesti. Myös ohkaintangon clampin mutterit stemmistä kiristetty. Kammet (omnomit) irrotettu ja kiinnitetty. Tulee putkelta ajellessa kovempaa runtatessa eritoten eli ei tolppa varmaan ole ongelmana. Nyt irrotin kammet uudestaan ja kiristin keskiökuppeja, olivat kyllä kireällä.

Muita arvauksia? Kuitukeula paskana?

Ajan lukkopedaaleilla. Toisen 520 laakeri on vähän juminen kuten keskiön laakeritkin. Sormilla hieman rouheat. Voiko aiheuttaa? Kengännauhoja ei ole

Hölskyykö venttiilit vanteen röörissä? Stemmi myös nakuttaa aina.

tmar - 19:37, 4.5.2016 » Stemmi myös nakuttaa aina.
Jotain pientä paskaa menny stemmin ja ruodon väliin. Tuttujuttu sateiden jälkeen.

Tuntuis kyl tulevan keulasta kun liittyy nimenomaan runttailuihin. Vaivas viime kesänäkin mysteerisesti. Pitääpä vielä varmistaa stemmin osalta.

Just viikonloppuna todettiin yks keula nitinän lähteeksi, eli ei se mahdotonta ole.

Etupäästä kuulu kova naksaus/pamaus kun ajoin kanttarista alas. Ei hajuakaan miksi ja mistä. Pitänee tsekata ainakin stemmin pultit. Ja pinnat ja mitä näitä nyt on.

tossa naksuvassa keulassa oli nätti halkeama crown racen alla, näytti että ruotoputki oli lähtenyt ottamaan vaivihkaa irtiottoa lopusta keulasta.

^^Itellä kävi sama pari pv sitten, mutta takapäästä, vanne kieroutui hieman.

kaukomieli - 20:37, 4.5.2016 » Etupäästä kuulu kova naksaus/pamaus kun ajoin kanttarista alas. Ei hajuakaan miksi ja mistä. Pitänee tsekata ainakin stemmin pultit. Ja pinnat ja mitä näitä nyt on.
Stemmin pultti oli löystynyt. Dyykattu kämänen paska, luotto meni, metallinkeräykseen.

Mikähän mahtaa olla viikko sitten ostetussa Sebussa vikana? Alkanut pitämään ihmeellistä ääntä ajaessa ja tuntuu kuin vapaaratas välillä “paukahtaisi”, jolloin yleensä samalla polkimet lyövät hieman tyhjää. Kolinan ja räminän voi kuulla myös etenkin liikkeelle lähdettäessä. Vapaaratas heiluu joitakin millejä taka-akselin suuntaisesti ylösalas polkimia pyörittäessä.

Vapari paskana tai dicta merkkinen, vie liikkeeseen hoidettavaksi

tmar - 12:08, 10.7.2016 » tai dicta merkkinen, vie liikkeeseen hoidettavaksi
Voi se olla varmaan Shimano, ACS tai Sturmey Archerkin.

Ratkaisu: fixed tai vähintään joku BLB:n vapaaratas.

Paukkuvaa vaparia voi koettaa elvyttää paremmin toimivaksi liuotinkylvyllä ja sen jälkeen paksuun öljyyn upottamalla.

Satulatolppa ei pysy paikallaan putsauksesta ja kiristyksestä huolimatta → 26.8 tolppa siellä missä 27.2 reikä. Kiitos asentajalle.

Mites kun lowissa natisee keulaosasto aivan pirusti jos yhtään tangolta runttaa.

Keula: täyskuituaventon
O-laakeri: King
Stemmi: x2
Expander: cnc

Siis aivan pirusti. Pitäiskö jotain rasvata?

Sano vielä et tanko chinaman