Brevetit 2014

Sirkus - 22:28, 10.2.2014 » Eikös noissa ole vain aikaraja jonka sisään täytyy ehtiä, ja tietyt tarkastuspisteet. Yöpyminen on kai omalla vastuulla miten sen toteuttaako, vai toteuttaako ollenkaan. Korjatkaa jos tulee lööperiä.
Oman maun mukaan nukutaan. Aika harva ymmärtääkseni nukkuu yhtään alle 400km breveteillä. Paljon vaikuttaa se, miten hyvä nukkuja on ja millainen olo on heräämisen jälkeen kun pitäisi hypätä taas pyörän selkään.

Kun täällä puhutaan noista aikarajoista, niin laitanpa ne myös tähän tuolta Randonneurs.fi:stä. Samalla laitan tuohon oheen omaksi huvikseni suuntaa-antavat laskelmat siitä kuinka monta tuntia vietetään pyörän selässä ja kuinka monta tuntia syöden, leväten tai nukkuen, jos ajovauhti on 22 km / h. Ajovauhti on tietty henkilökohtainen ja matkakohtainen, mutta tuommosta haipakkaa oon muistaakseni ite pistelly vähän pidemmillä matkoilla, 20-25. Ainakin miulle nuo antaa hyvää osviittaa reissusta.

Aikarajat

200 km:lla aikaa on 13 tuntia 30 minuuttia (9,1/3,9)
300 km:lla aikaa on 20 tuntia (13,6/6,4)
400 km:lla aikaa on 27 tuntia (18,2/8,8)
600 km:lla aikaa on 40 tuntia (27,3/12,7)
1000 km:lla aikaa on 75 tuntia (45,5/29,5)
1200 km:lla aikaa on 90 tuntia (54,5/35,5)

Aika anteliaat tosiaan nuo aikarajat. Vain vähän tavaraa mukana ja mahdollisesti porukassa ajaen se vauhti kuitenkin nousee helposti tosta vähän.

On nuo kohtuullisen anteliaat nuo aikarajat, vaikka ottaa ihan rauhalliset tauot ainakin siihen 400km ajoon saakka. Pidemmillä tosiaan se nukkuminen voi olla hieman kuskista riippuen joko helpottava asia tai sitten kunnon rosvosektori. Itse ajattelin kesällä testata pieniä yöunia hammockissa tjsp.

Jokatapauksessa piti ihan kaivaa oma 30.8.2013 päivätty viesti 300km soolosta toisaalta:
“301km - kotona!!! Stats kokonaisaika 13h 49min, ajonaikainen keskari 24.9km/h sis. valokuvat jne säädön eli melkein pari tuntia meni 5kpl evästyksiin ja ruokailuihin. Kiire meinas lopussa tulla, kun ei ollut valoja matkassa. Nyt suihkuun…”

Itse opin ainakin tästä, että ne pienet ledilamput kannattaa ottaa matkaan kesälläkin, sillä synkkä ja pilvinen keli ku iskee päälle, niitä osaa arvostaa hämärän aikaan. varsinkin jos itse alkaa olla hieman yössä :slight_smile:

Kesäkuinen Pelago Populaire muuten jäi itselle mieleen yhtenä mieluisimmista tapahtumista viime kesänä. Kyseessähän oli siirtymineen reilu satkun lenkki, mutta tuolla brevettikortilla ja yhteisillä tarkastuspisteillä saatiin vähän tunnelmaa. Ei siis tosiaankaan ehkä sitä “aidointa” pitkänmatkanpyöräilyä, mutta hyvää virittelyä alkukesästä. En tiedä onko tällaista tulossa tälle kaudelle, jos ei niin voisihan vastaavaa miettiä ihan ominkin voimin. Tarpeeksi jengiä niin sopivat nopeusryhmät muodostuu itsestään ja hyvät maisemat reitille niin pysyy mielenkiinto korkealla.

^Tuommoiset tapahtumat on kyllä hienoja. Itse harkitsin tuonne Pelagon Populaireen tuloa ihan täältä Oulusta asti.

Hmm, saiskohan tänne pohjoiseen järkättyä kesällä oman pieimuotoisen vastaavan… :slight_smile:

Mika K - 10:05, 11.2.2014 » ^Tuommoiset tapahtumat on kyllä hienoja. Itse harkitsin tuonne Pelagon Populaireen tuloa ihan täältä Oulusta asti. Hmm, saiskohan tänne pohjoiseen järkättyä kesällä oman pieimuotoisen vastaavan.. :)
Liity synttärehin suuntaavaan miesjunaan, sillä kausi alkuun.

Saako noita matkoja ajaa sportive-tapahtumissa vai estääkö dräftäys kielto ja rastit?

ei kai kukaan tule pysäyttämään kesken kaiken jos tuolla ajelee

Jos haluaa ihan oikean Audax Club Parisienin siunauksen brevetilleen, ei sitä sais ajaa muun tapahtuman tai kilvan yhteydessä.
Dräftäyskielto? Ei tää mitään aika-ajoa/thriatlonia ole.

Virallisissa audax-hommissa ei sovi peesata mopoja eikä autoja eikä ulkopuolisia pyöräilijöitä. Mutta muuten saa ja kannattaa peesata mielin määrin. Mitä isompi porukka, sitä helpompaa. Tämä on loogista ja kaunista: Ideana on haastaa toimintakyky pyöräilijänä, ja se toimintakyky on lähes poikkeuksetta isolla porukalla parempi.

Okei, thanks. Yritin selvitellä saisko Vätternissä suoritettua ton 300km. Lueskelin jotain ruotsalaista sivustoa ja luetun ymmärtäminen ei tainnut mennä ihan nappiin. Valmistautuessa vois kuitenkin ajaa kertaalleen 200km alkukesästä. 400km ja muut isojen poikien lenkit jääköön suosiolla seuraavalle kesälle.

19.4. Bembölestä 200km.

Aion todellakin olla paikalla. Hullu pitkänmatkanpyöräilykesä2014.

Ajattelin lauantaina ajaa itekseni kolmesatasen, ihan kortin kanssa. Lähtee tääkin touhu niinku käyntiin taas.

Tuommosia kivoja pikkuteitä, vähän soraakin. Mulla on muutama ylimääräinenkin brevetkortti, kertokaa jos kiinnostaa lähteä mukaan.

Lauantai menee töissä, pääsiäisen 200km kiinnostaa. Ajatettelin kuitenkin huomauttaa, että jos aloittaisit ton kolmehunttisesi Kampin /Länärin kautta, niin reitin kuvaaja muistuttaisi lohikäärmettä, minkä pitäisi IMO olla se olennaisin kriteeri reittiä valitessa.

Jos vaan maltat pysäyttää ja ottaa kuvia tuolta Lohjan ja Tammisaaren takaa niin olis kiinnostavaa nähdä kuvaraportaasia maisemista siellä suunnalla.

on se onse, huh

^^^Eittämättä keskeinen pointti, mutta tähtäimessä on ikääntyneen kuovin siluetti.

Kunnollista kameraa ei ole, mutta enköhän mä lumialla jotain räpsi. Kivat maisemat tuola on, vehreitä lehtipuita (tai olis jos olis kesä) ja nätisti kumpuilevaa.

Mukavasti meni tuo, aurinko paistoi ja pyörä kulki yllättävän kevyesti vielä loppumatkastakin.

Tossa paskoja kännyräpsyjä. Hienoja paikkoja, mutta useimmat jätän ikuistamatta kun unohdun ihalilemaan, kunnes olen jo ajanut ohi.

Hienoja maisemia ja mahtava keli. En tajunnutkaan et osa noista teistä on soraa. Noissa kuvissa näytti kyllä ihan hyvältä ajaa toi pinta, mut 300k on silti paljon.