Yskivaihde Twitter

Tärkee pointti mun mielestä tuossa valtion “hyvyydessä/pahuudessa” on se, ajatellaanko, että ihminen on olemassa valtiota varten vaiko toisinpäin.

Twitter-on-topic: pahaa kahvia, neljäs viikko lisätöitä normityöajan päälle tökkii urakalla, nälkä, väsy, vitutus.

Crusty - 9:23, 27.5.2014 » Kuvia ingriasta?
Voin laittaa tänään vähän uudemman kuvan. haarukka ja tolppa vaihtunut
Iikeli - 8:09, 27.5.2014 »
peltsip - 22:29, 26.5.2014 »
IhanaTaina - 19:45, 26.5.2014 » Mistä tietää mitkä jättää lukematta, jos ei alota viestin lukemista? Vaaliaikana suurin osa aloitetuista viesteistä ollut pettymys. Tämän enempää en jaksa ottaa kantaa asiaan, olen jo syyllistynyt lässytyksestä lässyttämiseen.
ooh, joudut ainakin silmäilemään viestiä. twitter -langassa, ja on riski että viesti ei välttämättä kiinnosta sua pätkääkään. asia selkeästi korjaantuu valittamalla muille kirjoittajille..
Ootko sä nyt ihan tosissasi? Eikö just tämän takia foorumilla voi tehdä lankoja? Sen takiahan täällä on yleisen voimansiirto topicin lisäksi kampi-topic ja ketju-topic. Ei mun mielestä ollut mukavaa selailla twitteriä, kun seksismikeskustelu alkoi. Paljon parempi, että sillä on oma topic. Enkä nyt tarkoita, että tarvitsisi jokaiselle asialle olla oma topic, mutta ainakin tästä aiheesta tuntuu keskustelua syntyvän. Ootko sä taas herännyt vieraan miehen penis perseessä vai mikä on?
eli oot oikeasti sitä mieltä että koska twitter -langassa on jotain mitä et tykkää lukea niin vika ei ole siinä että lukisit väärää lankaa vaan siinä että väärin kirjoitettu? ei pitäisi tulla yllätyksenä että keskustelu rönsyilee täällä aina välillä ja jos tässä nyt bout 10-20 viestiä on politiikka -aiheesta tullut joukkoon näiden bout 12300 viestin joukkoon niin kuinka isosta katastrofista on kyse? huomautettakoon että tätä nillittämistä on nyt käsitelty varmaan yli 10 viestin verran...

e: yhteiskuntaan liittyen: erilaisuutta on vaan siedettävä ja kaikki ei aina voi olla itselle mieluista.

Mikä tää keli ja lämpötila on?
Ainii mul on loma, sehän se oli.

Eilen wigglen paketista ilmaantunut gaattori vois losahtaa dodiin kii. Kankaille ajettu takarengas ei oo houkuttanu ajoihin.

peltsip - 10:19, 27.5.2014 » e: yhteiskuntaan liittyen: erilaisuutta on vaan siedettävä ja kaikki ei aina voi olla itselle mieluista.
Nyt ollaan kerrankin jostain samaa mieltä.

Luulen, että inhoaisin elämistä yhteiskunnassa jonka itsevaltias olisin.

Lumikko - 23:41, 26.5.2014 Jos ei ole väkivaltamonopolia, tuleeko tilalle sitten joku muu väkivaltajärjestely? Yksityisiä ja yksittäisiä, kyläläisiä talikoiden kanssa vai ehkä useita keskenään kilpailevia väkivaltaorganisaatioita? Heimo- ja jengisotia? Mikäli tällaisia ei haluta, miten niiden syntyminen estetään? Tietyssä mielessä tajuan ajatuksen siitä, että valtio ja yhteiskunta eivät ole synonyymejä ja valtio on tavallaan suojelurahaa keräävä rikollisorganisaatio - joskin länsimaissa suht' leppoisa otteiltaan - mutta meikällä on jotakuinkin myötävirtaan kelluessa aivan liian hyvin tilaa olla ja toteuttaa itseäni, jotta haluaisin systeemiä lähteä purkamaan. Tilanne saattaisi muuttua, jos kokisin valtion ahdistavaksi. Sen verran tosin on luottamus valtioon ja kaikkiin sen edustajiin iän ja kokemuksen myötä muuttunut terveemmäksi, että vastustan hyvin hanakasti viranomaisten oikeuksien ja erilaisten rekistereiden laajentamista.
Toki kehottaisin itse syventymään aiheeseen, jos se kiinnostaa. Täällä ei kovin monimuotoisesti sitä pysty selittämään.

Mut itse (siis minä itse, ei välttämättä muut, jotka ajattelee asioista samankaltaisesti) näkisin asian niin, että kun ihmisille annetaan kaikki valta järjestäytyä ja päättää omista asioistaan, mutta kuitenkin muut huomioon ottaen (loogista, ettei kukaan kävelisi kenenkään varpaille), ei tämänmuotoista väkivaltakoneistoa edes tarvita. Tietenkin ihmiset voivat yhteisestä sopimuksesta perustaa jonkinlaisia ryhmiä, jotka selvittelevät asioita ja ylläpitävät rauhaa yhteisössä - mahdollisimman väkivallattomasti. Ja sellaisia varmasti syntyisikin, mutta koska toiminnan tulisi lähtökohtaisesti olla läpinäkyvää, voi niiden ryhmien intressejä ja toimintaa jokainen tarkkailla ja siihen puuttua. Haluaisin uskoa, että jos jokaisella on yhtäläinen valta ja omistajuus yhteisissä asioissa sekä tietoa että miksi näin, ei olisi tarvetta riistää muita - eikä muilla mitään pakkoa hyväksyä riistoa.

Toki jokaisella on oikeus puolustaa itseään ja muita, jos joku toinen hyökkää, mut jos yhteiskunnasta eliminoidaan ne tahot, jotka luovat eriarvoisuutta ja pahoinvointia niin myöskään tarvetta näiden tahojen väkivaltaiselle suojelulle väkivaltamonopolin keinoin ei silloin ole. Tietenkin yhteisön jäsenten tulisi silloin sitoutua järkeen & tunteisiin & joihinkin samoihin arvoihin, että homma toimisi.

Ja kyllä anarkoporukoissakin on sisäisiä kähinöitä, mut koska yhteisöstä erottaminen on oikeastaan pahin rangaistus mitä yhteisön jäsenelle voidaan antaa, on ihmiset usein melko halukkaita selvittämään asiat.

Mut nää on mun ajatuksia, ottakaa selvää ja keksikää omat! :stuck_out_tongue:

Iikelin kiusaks pari kyssäriä, joihin en odota vastauksia:

Gzaghar - 10:43, 27.5.2014 » kun ihmisille annetaan kaikki valta järjestäytyä ja päättää omista asioistaan, mutta kuitenkin muut huomioon ottaen (loogista, ettei kukaan kävelisi kenenkään varpaille)
Miten voidaan antaa kaikki valta, mutta vain pilkkua seuraavan lauseen tarkoittamassa mielessä? Kuka valvoo, että ihmiset järjestäytyvät "oikein"? Miten tuo varpaille tallominen voidaan estää?
Gzaghar - 10:43, 27.5.2014 » mut jos yhteiskunnasta eliminoidaan ne tahot, jotka luovat eriarvoisuutta ja pahoinvointia niin myöskään tarvetta näiden tahojen väkivaltaiselle suojelulle väkivaltamonopolin keinoin ei silloin ole.
Mites nää tahot eliminoidaan? Ja miten tällaisten tahojen muodostuminen eliminoimisen jälkee, millä se estetään? Nää tahot kun ovat käsittääkseni ihmisiä, ja ihmisen ominaisuuksiin kuuluu paitsi yhteisöllisyys ja solidaarisuus, myös itsekkyys, ahneus ja vallanhimo.
RTZ - 9:54, 27.5.2014 » Tärkee pointti mun mielestä tuossa valtion "hyvyydessä/pahuudessa" on se, ajatellaanko, että ihminen on olemassa valtiota varten vaiko toisinpäin. Twitter-on-topic: pahaa kahvia, neljäs viikko [b][u]lisätöitä[/b][/u] normityöajan päälle tökkii urakalla, nälkä, väsy, vitutus.
lisätyö on ainakin itselle kirosana, mut ylityö onkin sitten eri asia;) juuh tiedetään että kaikilla ei ole työaikaa ja kaikille ei ylityöstä makseta, mutta kuitenkin.

edit. tuohon politiikka keskusteluun… ootteko nyt ihan tosissanne sitä mieltä että jos annettaisiin kaikille yhtäläinen valta päättää asioistaan poistaisi se sen uhan, ettei syntyisi ihmisiä, jotka ihan silkasta halusta vahingoittaa toisia ihmisiä tekisi niin? mikä taho puuttuisi näihin tapauksiin? Joo kyllä anarkia on kaunis ajatus jsa jossain vaiheessa jopa olin tosissani sitä mieltä että se voisi toimia, mut nyt hei camoon oikeesti.

Twitterin merkkirajoitus näköjään paskana. #yhteiskunnallinenpaasaus #kiinnostaavitusti

En oo varma onko toi snaamarin avatar siisti vai raiskaako se jollain tasolle ununua.

^^^^ ei ole oikeaa ja väärää, on asioita jotka toimii tai ei toimi.

Oli huono sanavalinta tuo “antaa” valta, koska se pitää ottaa itselle eikä vain ottaa vastaan. En tiedä, että miten se konkreettisesti tapahtuu, tässä hetkessä se tapahtuu pienillä teoilla (“valtaistuminen”) mut myös laajemmissa kamppailuissa ja määrittelyissä.

Ei kai ole mitään “oikein järjestäytymistä” - eikä pitäisikään olla. Sehän olisi totalitarismia. Mut jos lähtökohtana on hierarkiattomuus (ei tietenkään absoluuttisesti mahdollista/järkevää, mut rakenteellisena asiana) niin silloin jokainen saa ja jokaisen myös tulee aktiivisesti reflektoida ja analysoida tilanteita, että mahdolliset valtakeskittymät havaittaisiin ja voitaisiin uudelleenjärjestää. Jokainen tavallaan sekä ottaa vallan itselleen että luopuu siitä.

Tiedostamalla ongelmat ja aktiivisesti niihin puuttumalla voi vaikuttaa asioihin. Oli ihminen ominaisuuksiltaan sit vallanhaluinen, kusipää, itseäs, ahne tai ei, se et ei kasvateta sellaiseen ihanteeseen vaikuttaa aika paljon. Sosiaalinen ympäristö vaikuttaa aika paljon siihen et miten yksilöt toimii.

Mut joo, lukekaa lukekaa lukekaa ja selvittäkää. Ja muodostakaa omat mielipiteenne.

Munarkki - 11:10, 27.5.2014 » En oo varma onko toi snaamarin avatar siisti vai raiskaako se jollain tasolle ununua.
ei liity lookkiin mitenkään vaan yrittää esittää rubiikin kuutiota;)))

no sit se on siisti

tosin tota jos vääntää päästä nii se kualee

RTZ - 8:31, 27.5.2014 » Twitterissä keskustelu rönsyilee? Diilwitit.gif Ite henkilökohtaisesti luen mielummin rönsyilevää keskustelua jossa on jotain asiaakin kuin kahvinkeitto- ja aamuinenvieraspenisperseessä-raportointia, vaikka nää jälkimmäiset kai muodollisesti voimakkaammin twitterilangan agendaan kuuluvatkin.
Joo enkä tiedä langan alkuperäisestä ajatuksesta, mut Twitterin luonne on sellainen, että siellä voi ja saa olla mitä tahansa hyvän maun rajoissa ja siks aiheista nillittäminen on aina hassua luettavaa ulkopuolisen silmin. Siel on kans hassuja konseptitilejä, kuten: https://twitter.com/A_single_bear

Mut entä se Fazerina? Ja jäätelö yleensäkin. Turun Nuvolessa oli kerran limited edition popkornijätskiä. Se oli yllättävän hyvää.

Gzaghar - 11:10, 27.5.2014 » "oikein järjestäytymistä"
Sähän määrittelit sen tässä (tai siis määrittelit sen, mikä on väärin):
Gzaghar - 10:43, 27.5.2014 » kun ihmisille annetaan kaikki valta järjestäytyä ja päättää omista asioistaan, mutta kuitenkin muut huomioon ottaen (loogista, ettei kukaan kävelisi kenenkään varpaille)
snaamari - 11:04, 27.5.2014 »
RTZ - 9:54, 27.5.2014 » Tärkee pointti mun mielestä tuossa valtion "hyvyydessä/pahuudessa" on se, ajatellaanko, että ihminen on olemassa valtiota varten vaiko toisinpäin. Twitter-on-topic: pahaa kahvia, neljäs viikko [b][u]lisätöitä[/b][/u] normityöajan päälle tökkii urakalla, nälkä, väsy, vitutus.
lisätyö on ainakin itselle kirosana, mut ylityö onkin sitten eri asia;) juuh tiedetään että kaikilla ei ole työaikaa ja kaikille ei ylityöstä makseta, mutta kuitenkin.
Joo, mulla on tässä tosin ihan itse kaivettu kuoppa, eli oon rohmunnut ylimääräistä keikkaa kun ei oo kesälomaa tiedossa, et vois ottaa ainakin jotain palkattomia maanantaita/perjantaita kesällä pitkien mökkiviikoloppujen mahdollistamiseksi.
Gzaghar - 11:10, 27.5.2014 » Mut joo, lukekaa lukekaa lukekaa ja selvittäkää. Ja muodostakaa omat mielipiteenne.
ihan kiva oletus että ainoastaan yksi tyyppi on aiheesta lukenut ja selvittänyt ja muilla ymmärtämättömyys johtuu ainoastaan lukemisen ja selvittämisen puutteesta.

ite oon lukenut ja selvittänyt ja oon tullut siihen lopputulokseen että noi anarkiakehitelmät rupeaa toimimaan siinä pisteessä kun aletaan poistamaan oikean elämän muuttujia yksi kerrallaan. jossain vaiheessa sit löytyy sellainen piste missä saadaan malli toimimaan teoriassa. käytännössä mitään muuta järkevää ratkaisua oikeaan elämään ei ole kuin ne jotka toimii myös kaikkien reaalimaailman muuttujien kanssa mahdollisimman hyvin.

Jaahas, Wiggleltä tilattu yksi kiekko, postimies soitteli just että olis toimitellut kahta identtisen kokoista pakettia sieltä…

Gonnorrrzzzzz :smiley: millä hakusanoilla löysit