Keskiö rutisee

Kierteet rotsataan, muhvin ulkopinnat feissataan. Tehtiinkö molemmat? Anyway, en usko että laakeri alkaa heti rutisemaan feissauksen puutteesta joten oletan äänen lähtevän jostain ihan muualta. Itse aloittaisin läpikäynnin (avaus, putsaus, rasvaus, oikeaan momenttiin kiristys) satulan kiinnityksestä (myös satulan kiskot), satulatolpasta, satulatolpan klämpistä, rattaanpulteista, kammista ja polkimista. Yksi kerrallaan ja tilanteen tsekkaus.

Kammet oikeassa momentissa? Polkimien akselit kierteet rasvattu?

Tän sivun neuvot käyty läpi jo ketjun ekalla sivulla…

RTZ - 13:32, 20.8.2013 » Mitkäs polkimet sul on? Jos lukkikset, niin muista kiristää myös klossit...
Kakspuoleiset Shimpat. Rutina kuuluu myös fläteillä ajettaessa. Kokeilen tänään toisilla polkimilla.
Jii - 13:33, 20.8.2013 » Kierteet rotsataan, muhvin ulkopinnat feissataan. Tehtiinkö molemmat?
Muhvin ulkopinnat..? Kierteitä käytiin läpi se pari senttiä muhvin suulta sisäänpäin.

Muhvin “suut” feissataan samansuuntaisiksi. Tällä varmistetaan, että ulkoiset kupit on varmasti toistensa kanssa suorassa → akseli suorassa → laakeri sanoo “jee”.

Kierteiden avaaminen on rotsaamista.

konkeli - 20:27, 20.8.2013 » Muhvin "suut" feissataan samansuuntaisiksi. Tällä varmistetaan, että ulkoiset kupit on varmasti toistensa kanssa suorassa --> akseli suorassa --> laakeri sanoo "jee". Kierteiden avaaminen on rotsaamista.
Hmm. Onko feissaustyökalu yhdessä vai kahdessa osassa?

Edit: siis meinaan, että ovatko yhteydessä toisiinsa.

Kokeilin toisilla polkimilla, ei vaikutusta. Nähdäkseni jäljellä on enää kampien vaihto taikka feissaus, sikäli kun en osannut teettää sitä kunnolla. Saatan huomenna vielä epäluulojani häivyttääkseni vaihtaa ketjun, mutten usko sen vaikuttavan asiaan.

Rutina on myös hyvin - ellei täysin - toispuoleista. Kuuluu lähinnä/vain vetopuolen kampea runttaamalla.

Tota kai soot oikeesti kiristäny rattaanpultit?

Kalastaja-Kaarlo - 21:05, 20.8.2013 » Hmm. Onko feissaustyökalu yhdessä vai kahdessa osassa? Edit: siis meinaan, että ovatko yhteydessä toisiinsa.
Jos Parkin työkalu niin on sama työkalu mutta feissaus ja rotsaus tehdään erikseen omilla lisäpalikoillaan. Eli yhdellä suorituksella ei voi tehdä molempia.

^^ Noku oon mielestäni. Hiemanhan ne on vittumaiset kiristää ne semmoset, joissa on naaraspuolella vaan sellaset urat, jumalattoman kaukana toisistaan. Pultithan mä jo kertaalleen vaihdoin, koska vanhojen kiristäminen ei auttanut. Jos muistan oikein, tää kun alkaa olla jo niin pitkä stoori… Ehkä vaihdan vanhat naaraspultit takaisin, koska niissä oli kuusiokolot. Pulttien alla on prikat (paitsi yhden), mutta niin on ollu alusta asti.

Jii - 21:59, 20.8.2013 »
Kalastaja-Kaarlo - 21:05, 20.8.2013 » Hmm. Onko feissaustyökalu yhdessä vai kahdessa osassa? Edit: siis meinaan, että ovatko yhteydessä toisiinsa.
Jos Parkin työkalu niin on sama työkalu mutta feissaus ja rotsaus tehdään erikseen omilla lisäpalikoillaan. Eli yhdellä suorituksella ei voi tehdä molempia.
Vain yksi suoritus tehtiin, kahdella erillisellä mutta keskenään samanlaisella työkalulla. Ei nähdäkseni ollut Park tool.

kyllä sä huomaat siitä keskiömuhvin reunuksesta onko se feissattu: maalia ei ole ja pinta on tasainen, hiotun näköinen.

Kalastaja-Kaarlo - 22:05, 20.8.2013 » ^^ Noku oon mielestäni. Hiemanhan ne on vittumaiset kiristää ne semmoset, joissa on naaraspuolella vaan sellaset urat, jumalattoman kaukana toisistaan.
Rasvaa kierteet ja puhdista vastakappaleiden ulkopinnat ja spiderin reiät. Ruuvien puristusvoima tuottaa riittävästi kitkaa vastakappaleen pidättelyyn pulttia kiristäessä, ja rasva vähentää kiertymistaipumusta. Jos vastakappale lähtee tästä huolimatta pyörimään mukana, HC-tapauksissa voi käyttää pikaliimaakin. Näin asennetut pultit saa yleensä aukikin ilman vastakappaleen työkalua, mutta jos sitä tarvitsee, oiva niksi on kiilata työkalu rungon ja pultin vastakappaleen väliin.
Lumikko - 3:51, 21.8.2013 » Rasvaa kierteet ja puhdista vastakappaleiden ulkopinnat ja spiderin reiät. Ruuvien puristusvoima tuottaa riittävästi kitkaa vastakappaleen pidättelyyn pulttia kiristäessä, ja rasva vähentää kiertymistaipumusta. Jos vastakappale lähtee tästä huolimatta pyörimään mukana, HC-tapauksissa voi käyttää pikaliimaakin. Näin asennetut pultit saa yleensä aukikin ilman vastakappaleen työkalua, mutta jos sitä tarvitsee, oiva niksi on kiilata työkalu rungon ja pultin vastakappaleen väliin.
No miepä koitan vielä tuota, varmaan tolla TF2:lla.
RTZ - 16:01, 31.7.2013 »
  • löysistä/kuivista polkimen kierteistä
Omassa pyörässä tämä oli ongelma. Pari tippaa ketjuöljyä ja ongelma poissa.
presari - 10:32, 21.8.2013 »
RTZ - 16:01, 31.7.2013 » - [s]löysistä/[/s]kuivista polkimen kierteistä
Omassa pyörässä tämä oli ongelma. Pari tippaa ketjuöljyä ja ongelma poissa.
Mulla on nyt ollu niissä vaseliinia. Ja rutina on pysyny aikas samana, vaikka on otettu auki ja voideltu uudestaan.

Onko rutina kova ja kuuluuko se vain polkiessa? Mietin että johtuisiko ketjusta/ketjulinjasta.
Löysät kammet ja ketjuratas on itsellä oireillut lähinnä naksumisena.

kumisaapas - 11:17, 21.8.2013 » Onko rutina kova ja kuuluuko se vain polkiessa? Mietin että johtuisiko ketjusta/ketjulinjasta. Löysät kammet ja ketjuratas on itsellä oireillut lähinnä naksumisena.
On aika kovaa rutinaa ja kuuluu vain polkiessa. En oo mitannu ketjulinjaa tarkkaan, mutta muistaakseni (tarkistak tämänkin) rutina kuuluu kummallakin flip-flopin rattaalla, vaikka niistä tulee snadisti eri ketjulinjat. Ohuempi vapari antaa hieman anteeksi. Yhtä kaikki, olen siis kuullut rutinaa ketjustakin, eikä tämä vaikuta siltä.

Voi nyt helvetti. Kerron esimerkin viime syksyltä: Omassa scandal v2:ssa oli olevinaan työstetty muhvi tehtaan jäljiltä, käytin sen hi5bikesissä kuitenkin.

Sitä leikkauslastun ja “villan” määrää mikä sieltä muhvista tuli, kun se a) feissattiin b) sitten rotsattiin. Keskiön pinnat oli keskenään pielessä jolloin kierteet eivät olleet kohdikkain. Jos sinne olisi ulkoiset kupit laakereineen laittanut, ne eivät olisi kestäneet. Valmisteluiden jälkeen kaikki toimii hienosti. Tai no sinne asti kun en user errorina ollut kiristänyt kuppeja kunnolla, mutta se on toinen juttu…