Projekti: Velo Schauff

Kyllä mäkin lähestyisin asiasta kyseistä kioskia…
Jos heillä on jossain dokumentit mitä toimittaneet, voivat alkaa niitä kyselemään myöhemmin.
Jos oot luukuttanu eteenpäin, oot velvollinen korvaamaan…
Oman ammattini puolesta lähes kymmenen vuotta nähnyt huonekalualaa, joskus kämmejä käy toimituksissa ja kyllä vain ne yleensä selviää minne ylimääräinen tavara joutunut ja saadaan takaisin.

Ihme pelottelua. Totta kai asiallista on kysäistä On-Onelta et josko suostuvat järjestämään takaisinkuljetuksen.

Mut jos ei kuitissa eikä lähetyslistassa näy mitään mainintaa laukuista niin on kyllä On-Onella kova homma jälkikäteen periä yhtään mitään korvauksia yhtään mistään.

Jos miettii miten tollanen ison volyymin nettikauppa toimii, niin eivät takuulla saa jäljitettyä yksittäistä inhimillistä erehdystä joka ei merkittynä ole papereissa. Ja vaikka saisivatkin, millä näyttäisivät toteen että lähettivät ylimääräistä kun sitä ei lue lähetyslistassa? Eli oman rehellisyyden varassa on toi ja korvaamaan joutuminen on hyvin epätodennäköistä. Ja kun on lähettäjäpään virheestä kyse, tuskin rupeaisivat korvauksia vaatimaan. Jos taas laukut olis laitettu ‘kaupantekijäisiksi’ ne olis takuulla lähetyslistassa/kuitissa nollahinnalla.

Konsta - 11:29, 20.8.2013 » Ihme [s]pelottelua[/s] jeesustelua.
this

Huhhuh.

Onpas tämäkin projekti saanut jo varsin kunnioitettvat mittasuhteet. Toivottavasti joku saa omaan projektiinsa tai ongelmiinsa apua tätä lukiessaan.

Aloitan kuitenkin palaamalla tuohon runkoon vielä. Vein aamulla Visalle runkoa näytille ja nappasin sen sormuskädelläni takaluukusta. Hah, arvaattekin varmaan mitä tapahtui, yllätys yllätys, lähti maalit. Tiedotus kaikille runkoa maalaaville: lakka on todella tarkka olosuhteista, jossa sitä suihkutellaan, tai jossa se kuivuu. Lisäksi lakkaa pitää oikeasti olla paljon. Epäonnistuin luultavasti molemmissa. Tästä syystä “automaalipinnasta” tuli lähinnä vesiväripintaa vastaava. Anakin kestävyydeltään. Näyttäähän se näissä kuvissa timanttiselta, mutta täyttä paskaa se oli kestävyydeltään.

Lauklähteenkatu 10:ssä (tapahtumapaikkana siis Turku, jollei muuta mainita) sijaitsee Linnan paja, jossa 20€:lla pääsee maalaushuoneeseen askartelemaan tee-se-itse meiningillä. Siellä on kosteudeltaan sopivat olosuhteet työskentelyyn, joten käyn ainakin itse vetämässä ekstralakat siellä, kunhan huone vapautuu edellisen duunarin käytöstä. Luultavasti ensi viikolla sit.

Ja sitten tämä laukkucase. En ole niitä tilannut, eivät näy kuitissa, eikä koko paketissa ollut lähetyslistaa. Eli periaatteessa olisi helppo elää siinä maailmassa, että ei mulla niitä koskaan ole ollutkaan. Laitoin kuitenkin On-Onelle viestiä. Tyyliin: “minusta tuntuu oikealta ilmoittaa tästä asiasta, toivottavasti arvostatte ja saan pitää laukut ilman ylimääräistä vaivannäköä jne jne.”

Odotellaan vastausta. Jos pyytävät palauttamaan, niin palautan, mutta sittenpähän ainakin nähdään, onko moraalilla tässä maailmassa mitään käyttöä. :smiley:

^Tarinan opetus: älä hanki sormusta

vanttera - 13:42, 20.8.2013 » ^Tarinan opetus: älä hanki sormusta
Juurikin näin. :D

Pikku päivitystä. Jonkunlaista kuvaa tarjolle siitä, miltä tuo sit “suunnilleen” tulis joku päivä näyttämään. Satula ei ole kiinni, stemmi on ehkä 5mm sisällä jne., ei kiinnosta.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1173800_10201134883392725_1604730414_n.jpg

Kiva fiilis, värit natsaa mun esteettiseen makuun!

Tää on kyllä todella nätti. Harmi ettei maalit tahdo pysyä, koska on kyllä hieno väri.

Kiitos paljon, toivotaan että kaikkien palasten kanssa kokonaisuus on onnistunut.

Joo, spraymaalaamiseen liittyy kyllä paljon haasteita just ton maalipinnan kestävyyden kannalta. Suihkuttelen tuohon nyt ainakin yhden lakan vielä ja sitten kestää mitä kestää.

Tää projekti etenee nyt sillä meiningillä, että opiskelen viikot täällä Savonlinnassa ja Turkuun reissatessa täytyy vaan toivoa ettei puoliso oo heivannut noita osia tuolta parvekkeelta. Kuulemma kohta pitäis jo saada pyörä ajoon?

Päivitellään tätäkin, vaikkei nyt varsinaista syytä ole.

[s]Päätin suutuspäissäni alottaa koko homman alusta. Rupes nuo naarmut ja paikkamaalit ottamaan aivoon jo ennen pyörän kasaamista. Tein samalla sit vähän kokeilua siitä, pitääkö tuo mun teoria lakan määrästä yhtään paikkaansa. Kyllä pitää. Haarukassa oli lakkaa kohtalaisen hyvin ja pinta oli kiiltävä ja liukas ja tätä myöten myös huomattavasti kestävämpi, kun taas rungossa oli kohtia, joissa lakkaa oli liian vähän ja maalin sai “melkeen” kynnellä raaputtamalla pois.

Kävin jo päässäni läpi että voisin sijoittaa nämäkin tunnit ja vaivat johonkin öky italorunkoon ja heivata koko DIY projektin seinään, mutta äh, pakko tää on saada vielä tehtyä. Eli maalikauppaan nyt kerralla riittävällä budjetilla ja ainakin se kolme lakkaa kerralla mukaan. Eikä todellakaan ole liikaa viimeisten kokemusten perusteella.[/s]On mulla semmonen fiilis, että tästä ihan hieno kesäpyörä tulee.

Onpahan talveks ja kevääks hommaa.

Edit: Vein maalarille. Tekee kun jaksaa. Käyn laittamassa uudet decalsit sitten kun on maalit vedetty, niin lakka tulee sit niiden päälle. Osat on. Rotsaukset ja feissaukset ja laakerien asennukset lbs:ssä, muuten selvinnen itse pienellä avustuksella.

Nostellaanpas tätäkin pitkästä aikaa.

Kysymys liittyen tuohon Regal-satulaan, joillain oon sellasia täällä nähnyt. Onkohan se ihan true nahkaa? Onko syytä vetää ennen käyttöönottoa vaikka nuo Brooksin Proofidet siihen?

Eikös nuo rollsit turbot flitet yms oo nahkaa mut niisson muovirunko ja nahka lähinnä vaa päällysteenä nii en usko että tarvii. En oo ite ainakaa laittanu. Brooksithan on pelkkää nahkaa, ns riippumatto, eli sen tarvii olla joustava ja pehmyt ja tiäs mitä.

Tai en tiä

kyllähän sitä nahakaa pitää välillä hoitaa ettei kuivu ja halkeile. mut miten musta tuntuu et tuo on tekonahkaa. kuvan perusteella paha mennä mitään väittämään. näät sen jos pääset jostain reunan alta kurkkaamaan nahan taakse.

Keinonahkaa kyllä kuvan perusteella. En kyllä luottais muhun yhtään.

Musta tuntuu kyllä, että tuo manuelkalan veikkaus voi osua, koska kyllä tätä nahkasatulana myydään ja hintakin on sen mukainen. Mutta toisaalta taas, kyllä Brooksin pinta on selvästi “nahkaisempi”, vaikka Brooks taitaa painia näissä vähän omassa sarjassaan…

Kaipailen mielipidettä. Tyyli ennen kaikkea.

Vaihtoehto 1) (Nämä löytyy tähän, mutta O/V voi olla mahdollinen vielä)

http://www.fixiedreams.com/1861-thickbox/blb-pista-vera-crankset.jpg

Vaihtoehto 2) (Nämä tulee tuohon Marikan Le Princeen, ja oon jotenkin tykästynyt)

Kummat sopii tällaseen 80’s maantiekonversioon sun mielestä paremmin?

Kappas, sama runko kyseessä… Itse laittelin vaan uudet palikat, rungolle ei ole tehty mitään. Ei tullut omaan käyttöön tämä vaan ystävättärelle.

Sain tuon pyörän asiakkaalta joka sen oli aikoinaan uutena hankkinu.

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/web_imgs/schauff_valmis/schauff_small.jpg

Ja tästä lähettiin:

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/web_imgs/schauff_valmis/enne.jpg

Navoiks Novatecin edulliset, takana fix-free, kammet FSA Vero nelikantti, ohjainlaakeriks laitettu unholy alliance aheadsetista ja yläkansi kierteellisestä laakerista, + Profile racingin quill-to-ahead adapteri ja siihe normi aheadstemmi.

Superpitsakammet näyttää paremmilta.