Projekti: Velo Schauff

PROJEKTIN ALUN KUVALINKIT RIKKI, KORJAILEN AIKANAAN…

Ensimmäistä projektiani pistin tänään aluille. Aikaisempaa kokemusta pyörien parissa puuhastelusta on todella vähän, käytännössä pultti kiinni -meiningillä kokosin työkseni Felttejä Sportiassa työskennellessäni muutama vuosi sitten. Silloinkaan ei tullut sen tarkemmin tutustuttua siihen, mistä osista pyörä oikeasti koostuu.

Ensimmäisen yksivaihteiseni ostin valmiina pakettina tuossa reilu kuukausi sitten, mutta foorumilla surffaillessa, kasvoi koko ajan tunne siitä, että on pakko päästä itse tekemään. Laitoin maantierunkosetin suurennuslasin alle ja sellaisen löysinkin. Ei mitään hipoa, mutta meikäläisen tarkoitukseen täysin passeli. Kilometrejä tulee ainakin toistaiseksi vielä melko vähän ja ainoastaan kesällä, mutta haluan vetää ne vähätkin tyylikkäästi!

Projekti alkoi tosiaan tänään, rungon hiontaa ja alkuperäinen (olen pahoillani…) väri saa kyytiä kunhan “isoimmat” naarmut on saatu hiottua pois - runko on mielestäni kyllä hyvässä kunnossa ja lopputuloksesta on kovat odotukset. Mielessäni olen jo koonnut pyörän moneen kertaan ja katsellut paljon osia läpi, mutta sen enempää en uskalla vielä paljastaa, mitä tuleman pitää. Ehkä en itsekään siis tiedä.

Siinä lähtökohdat. Uudet tarrat tulossa ja maalikaupassa käyty valitsemassa väri. Se ei tule olemaan tuon hienon tuolin väri.

http://img94.imageshack.us/img94/4956/snmc.jpg

Ja parin tunnin hiomapaperiprojektin tulos. Naarmut on vedetty sileiksi, tarrat lähteneet ja koko runko käyty läpi pohjamaalausta varten. Jatkan hommaa kunhan ehdin, tämän kanssa ei varsinaisesti ole mitään kiirettä, sillä osiakaan ei ole ostettu vielä yhtäkään.

-MK

kuvat ei näy.

Kiitos. Nyt asiaan.

Hommat jatkuivat tänään pohjamaalauksen merkeissä:

http://img266.imageshack.us/img266/1320/5p02.jpg

Pakko olla kyllä toistaiseksi tyytyväinen jälkeen. Hionta tuli tehtyä sen verran huolellisesti, että ainakin pohjamaalipinnasta tuli todella tasainen. Viikolla sitten pintamaalia päälle!

Tässähän nyt kävi niin tässä maalausprojektissa, että suojasin keskiön ja haarukan kierteet vähän “sinne päin” meiningillä. Turo vinkkasi töissä, että taitaa olla nollatoleranssi sen suhteen, jos maalia kierteisiin menee.

Mikä nyt eteen? Visan pyörähuollosta oli puhetta jo. Huomenna pintamaali. Jos suojaisi paikat huomenna niin, ettei nyt enempää ainakaan mene kierteet tukkoon.

jotain maalinpoistajaa/liuotinta kierteisiin?

Porakoneeseen messinkiharja ja sillä kierteet puhtaaksi?

Juu. Täytyy arvioida tilanne kun maali on valmis.

EOM projektin kanssa ja nyt sain pintavärin vedettyä. Kaikki sujui oikeastaan niin hyvin, kun vaan näillä taidoilla pystyi olettamaan. Itsearviointi tähänastisesta spraypurkin kanssa sekoilusta 4/5.

http://imageshack.us/a/img545/1619/qh6v.jpg

Ja minkä takia vain 4/5? Syy seuraa alla, jonka huomattuani iski masennus. Maalipurkki tietysti täysin tyhjänä ja sormenjälki keulalogona. Ei todellakaan näin!

http://imageshack.us/a/img7/3802/la0q.jpg

Pakko se on korjata.

^Eiku toihan on just hyvä!

Etkö aatellu laittaa lakkaa tuohon päälle? :o

susi-jussi - 18:14, 7.8.2013 » Etkö aatellu laittaa lakkaa tuohon päälle? :o
Uudet tarrat on tulossa ja lakka tulee niiden päälle.

Mikäs sävy tuo on? Lähellä Helkaman Kuningas Kulkurin väriä.

Lähellä joo, aavistuksen verran reippaasti tosin kirkkaampi. Tämä sävy löytyi Parcolorin Mini -värikartasta.

Tänään menikin sitten kunnolla homma vihkoon, kun on tullut ihmeteltyä, kuinka helposti kaikki on onnistunut.

Kiinnittelin uusia runkotarroja paikalleen ja päätin hieman korjata yhden paikkaa. Ja eikö lähtenyt maalit mukana. Kylmä hiki + paniikkikohtaus tähän väliin, jonka jälkeen kaikki tarrat pois, hionta ja uutta maalia. Siinähän kuivuu taas.

Kiitos Mikko niistä tarroista (ihan oikeesti), hemmetin hieno tästä vielä tulee. Onneksi niitä nyt löytyy reilusti…

^Täh? Maalit ei kyllä noiden (tai minkään) tarrojen kanssa pitäisi lähteä mukana.

En usko, että oli tarrojen syytä. Tuo runko oli kuivunut vasta pari päivää niin taisin hätäillä. Tämä oli siis ihan aito kiitos, ne tarrat on ihan super! :smiley:

Tänään on käytetty vapaapäivää tehokkaasti osien speksaamiseen ja hyvässä vauhdissa ollaan! Hankalimmankin osan metsästys on jo takana, kun löysin keskustan Raisposta 26,2 tolpan. Oli muuten kiven alla.

Ohjaamo löytyi foorumilta, huikeassa kunnossa oleva iäkkäämpi Cinellin setti.

http://img818.imageshack.us/img818/4226/ujns.jpg

Runko kuivuu nyt noista paikkamaaleista jotka sain ilmeisesti kohtuullisen hyvällä menestyksellä vedettyä. Lauantaihin asti yritän malttaa, sitten tarrat ja lakka.

Nyt on! Sain decalsit ja lakan taisteltua rungon pintaan.

Koville ottaa, mutta eiköhän siitä vielä valmis saada. Nyt alkaa lompakon keventäminen, joka ei ole tämän projektin mukavin osa, äskeisen pyöräkauppakäynnin perusteella.

^Näyttää kaikki tarrat kestäneen lakkauksen hienosti.