Ketjut

1000 mailia on noin 1600 kilsaa. Mut ei ne rattaat liika voitelusta pahaksi mene?

Ei, mutta onhan se voimansiirron huolettomuus ns. ihan kiva juttu. Ks. phixksceed gayr -polkupyörät jos et usko.

Briteistä kahdeksan puntaa puteli. + tietty postit, mutta jos tuo noin kauan kestää niin kuulostaa kyl ihan hyvältä.

Käytän tota, hyvää kamaa. En nyt ihan 1600 kilometriä allekirjoittaisi, joskus kuitenkin sataa ja on rapaa jne jne.

myykö mikään lafka keskustassa/lähellä keskustaa mustaa 1/8" ketjua?

Clas ohlsonin mummisketju taitaa olla musta.

Clasun ketju on myös melkoinen ketju. Kiertoa löytyy jo uutenakin ihan riittävästi. :slight_smile:
Nimenomaan nimensä mukaan mummisketju.

^no mut tässähän etsittiin mustaa ketjua keskustan liikkeestä.

Nyt menee vaihdekyssäriks, mut tietäiskö joku mistä sais uusia ketjuja shimanon 6-vaihteiselle UG-pakalle. Tota Uniglidee ei kait enää oikeen löydy ja Kaupois uudet shimanot tuppaa olemaan HG:ta.
Joku väitti, et toi HG kävis. Ite vähän ihmetyttää, ku eiks noi oo kuiteski vähän eri systeemit. Oiskohan jollain muulla merkillä sopivia?

No ei kai kasetin kiinnitystavat vaikuta ketjuun mitenkään? Katso että kettinki on riittävän kapoisaa kutospakalle. Todennäköisesti joku seiskaketju toimii.

konkeli - 15:18, 3.3.2011 » Clas ohlsonin mummisketju taitaa olla musta.
netist ei löytyny mitään mustaan viittaavaa eli täytyy könytä paikan päälle. kiitos kuitenkin!

Kuten mika jo vihjasi, niin se ketju on oikeasti aika huono. Voimansiirron osalta suosittelisin harkitsemaan muita kriteereitä kuin värikoodaus.

Mutta jos ei klasulta löydy, niin biltsusta pitäis löytyä mustaa ketjua kans.

ketjut ei tosiaan ole mun erikoisalaa. kiitti vinkeistä eniveis

Must tol UG:lla ja HG:lla on eroa myös ketjujen muodossa. Ainaki noi unigliden rattaitten hampaat on vinosti käännetty vaihtamista helpottamaan. Hyperglides taas taitaa olla suorat. En oo kyllä varma, ku en omista.
Sellanen fiilis on, et noi HG-ketjut ois jotenki smoothimmat.

Kyllä ne rattaat on molemmissa rampitetut ketjun siirtoa helpottamaan, eri tavalla vaan. Kyllä se ketju siellä pelittelee. Moar info.

edit: niin joo, tietty jos sulla on voimansiirto finaalissa, niin ketjun vaihtaminen ei välttämättä tuo toivottua parannusta.

Itekki lueskelin tota Sheldonii ja jotenki sain sen kuvan, et just ton rampituksen takii ei kävis ja, et rattaat ois erillaisii. Toi on kyllä varmaa totta, et se ei oo muutaku eri tapa. Rattaat on kuiteski samaan ketjunlenkki pituuteen.

Joo huomas tossa maanantaina sohjosessa ylämäessä polkiessa, vaihteiden vaihtuvan itekseen. Jotain pitäis tehdä voimansiirrolle. Kelailin uusia ketjuja ja vanhan kasetin rattaitten kääntämistä. Eturattaat on vielä hyvässä kuosissa.

Mistäs Helsingin liikkeestä löytyis kelvollista 3/32" ketjua eilen napsahataneen tilalle? Värillä ja ulkonäöllä ei väliä, kunhan kestää eikä ole mahdottoman hintasta.

Jabba - 12:49, 4.3.2011 » Mistäs Helsingin liikkeestä löytyis kelvollista 3/32" ketjua eilen napsahataneen tilalle?
Kaikista.

Tuli vihdoinkin testattua tätä vessapaperilla ja TF2:lla - suosittelen lämpimästi. Aivan naurettavan helppo ja tehokas tapa saada ketjut öljyttyä kuitenkin niin, ettei rattaisiin jää mustaa hyhmää.

ola - 13:13, 12.6.2009 » Kai muistatte että tärkeintä on kuitenkin kunnollinen puhdistus. :op http://www.sheldonbrown.com/chainclean.html
HAHAAHAH. Kova kyllä. Tuo vaatii jo vähintään jotain huumeita että pystyy illassa askartelemaan :)